שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

רכיבים

7-8 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)

להשריית הדגים: 4 כפות מיץ לימון + שליש כפית מלח

תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):

כוס קמח רגיל

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח

תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):

2 ביצים גדולות

שליש כפית כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

השריית הדגים: מתבלים את חתיכות הפילה ב4 כפות מיץ מחצי לימון ושליש כפית מלח ומערבבים היטב. מניחים בצד לפחות 15 דקות לפני ההכנה (אם יש לכם זמן- מומלץ להשרות שעה לפני ולשמור במקרר).

-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם שמן (רצוי להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מצפים קלות את הפילטים בתערובת הקמח משני הצדדים (אין לשטוף לאחר ההשרייה).

-טובלים משני הצדדים בתערובת הביצה וכשהשמן חם מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת טחינה וסילאן
עוגיות חמאה ושקדים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עליזה (16:36 6.09.2021)

היי ושנה טובה!!
הכנתי ויצא טעים אך הציפוי ירד חלקית- מה הסיבה ואיך ניתן למנוע?

מתכונים ב-10 דקות (17:25 6.09.2021)

היי עליזה,
את שוטפת את הדגים לפני ההשריה? אם כן, את מנגבת אותם לפני כן?
את טובלת היטב את הדגים בתערובת?
כדאי גם להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק, זה עוזר.
שנה טובה!

רחלי (11:43 29.06.2021)

הי אפרת
אשמח אם תוכלי לרשום מה הכמויות ל3 פילה מושט
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:36 29.06.2021)

3 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
להשריית הדגים: 2 כפות מיץ לימון + קורט מלח
תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):
1/3 כוס קמח רגיל
שליש כפית פפריקה מתוקה
חמישית כפית מלח
תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):
1 ביצה קטנה
חמישית כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)
מעט פלפל שחור.
בהצלחה🙂

עינת (12:38 9.05.2021)

היי אפרת
אני מנסה להסיר את הדם מדג טרי (פילה כמובן|) ולא עוזר לי
יש לך רעיון בשבילי כיצד אפשר להסיר באופן מקסימלי
תודה רבה על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (15:20 9.05.2021)

היי עינת,
אני חושבת שאפשר לבצע חתך בזימים( החלק המפריד בין הראש לגוף), או בתחילת הזנב (החלק התחתון), לתת לדם להתנקז ולשטוף היטב.

נחמה (17:07 2.05.2021)

איך מוצאים את העור של הדג?

מתכונים ב-10 דקות (18:38 2.05.2021)

היי נחמה,
פשוט מעבירים סכין חדה לאורך הדג מהזנב לראש ו”מקלפים” את העור.😊

רחל (13:25 11.07.2021)

אני התחלתי להוציא עור מהדג כשהוא עדין קפוא קצת לשטוף במים את הקרח הדבוק, לחתוך טיפה בתחילת העור , ולמשוך. (אפשר עם מגבת – גם פחות מחליק וגם פחות קר).
בהצלחה

rachel (17:42 30.03.2021)

הי אפרת,
אם אני מכינה את הדג בתנור כל שלבי ההכנה זהים?
הקימוח ותערובת הביצה…
מועדים לשמחה!

מתכונים ב-10 דקות (18:04 30.03.2021)

היי,
כן ההכנה זהה, רק חשוב לשמן את התבנית/ נייר האפייה שעליו אופים:)

גולי (00:07 19.03.2021)

האם אפשר לאפות?
אם כן כמה מעלות לכמה זמן והאם צריך לשנות משהו בהכנה
תודה מראש
אני מאד נהנית מהאתר, רוב האוכל שאני מכינה מהאתר

מתכונים ב-10 דקות (09:37 19.03.2021)

היי גולי,
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
לשאלתך, ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.

תהילה (09:40 18.03.2021)

היי, תודה על המתכון.
אני רוצה להכין אותו ללא גלוטן,
יש לך רעיון בשבילי מה לשים במקום הקמח?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות (11:28 18.03.2021)

היי תהילה,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן או אפילו קורנפלור (אם כי יצא פחות פריך).

תהילה (11:30 18.03.2021)

תודה!!!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.