זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
7-8 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
להשריית הדגים: 4 כפות מיץ לימון + שליש כפית מלח
תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):
כוס קמח רגיל
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):
2 ביצים גדולות
שליש כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)
מעט פלפל שחור
–השריית הדגים: מתבלים את חתיכות הפילה ב4 כפות מיץ מחצי לימון ושליש כפית מלח ומערבבים היטב. מניחים בצד לפחות 15 דקות לפני ההכנה (אם יש לכם זמן- מומלץ להשרות שעה לפני ולשמור במקרר).
-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם שמן (רצוי להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מצפים קלות את הפילטים בתערובת הקמח משני הצדדים (אין לשטוף לאחר ההשרייה).
-טובלים משני הצדדים בתערובת הביצה וכשהשמן חם מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל |
- סלמון בפסטו |
- סלמון במרינדה
היי אפרת, רוצה להכין לרה”ש גם דג מטוגן לברכות. האם אוכל לעשות לפני ולהקפיא? או שזה יהרוס את הטעם?
השנה אני מכינה בשנית את העוגת דבש וקרם הנהדרת שלך ועוף שלם ברוטב תפוזים.
וגם שואלת אם אפשר להכין לפני ולהקפיא. כי יהיה לחוץ בשבוע של החג. אורחים מחו”ל.
כמו תמיד הכל מדוייק ומוצלח בזכותך.
היי אפרת,
לגבי דג, לא ניסיתי להקפיא (יש כאלה שאומרים שזה בסדר להקפיא ויש כאלה שאומרים שהטעם נפגע קצת).
עוגה ועוף אין בעיה להקפיא.
שלום אפרת,
ניתן לתבל עם בזיליקום במקום פטרוזיליה?
בתודה, חיה
אפשר אבל כדי שלא יהיה טעם חזק מידי כדאי לשים שליש כפית.
נראה טעים ואני רוצה לנסות…
מה מתאים להגיש לצד הדג?
נראה לך פירה או תפו”א אפויים?
תודה מראש
הגשתי עם פירה ויצא מעדן!
אפילו אלו שלא נוגעים בדגים סיימו את הצלחת.
תודה!
אני שמחה שנהניתם❤️
כן, פירה מעולה.
שלום אפרת,
אפשר לאפות את ברבוניה עם המתכון הזה?
כן
הכנתי התיבול מאד טעים ועשיר אך הדג לא מספיק ספג את הטעם
היה לזה טעם יותר של דג מאשר של התיבול התיבול מורגש בעיקר בציפוי
יש לזה פתרון?
היי מלי,
השרית את הדג לפני עם מיץ לימון ומלח? זה ממש חשוב
השרייתי חצי שעה במיץ לימון ולא ניגבתי אחרי
אז אני חושבת שזה קשור לדג עצמו כי ההשרייה בלימון ומלח אמורה לנטרל את הריח והטעם החזק של הדג ולהוסיף לו טעם.
ממש טעים יוצא!כמו כל המתכונים שלך.תודה רבה!💗💗
תודה עדי❤️
יש מצב להכין בסיר טיגון של נינג’ה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן
אני רוצה להכין דג מטוגן ללא גלוטן – במה כדאי להשתמש? איזה דג ואיזה ציפוי ?(יש לי קמח תמי)
תודה על האתר המדהים והשימושי ביותר 🙂
היי אלישבע,
מומלץ מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
לא ניסיתי להכין עם קמח תמי אבל נראה לי שאפשר:)
כמה שמן צריך לשים במחבת?
רק למרוח שמן מספיק או שצריך יותר?
כדאי לשים בנדיבות, כמו שמטגנים שניצל.
אפשר בלי ירק ? יש לי את כל המצרכים חוץ מפטרוזיליה..
כן אפשר.
הי אפרת. אני שוקלת להכין מדג טרי אבל לא סלמון (איזה מתאים?) ולהקפיא.
אפשרי? מה בערך המשקל של הכמות שציינת? תודה רבה.
מה שאת מוצאת. כמעט כל דג לבן יכול להתאים.
כל הכמות זה בערך קילו- קילו וקצת.
נראה מעולה. מעוניינת שזה ייראה כמו אצבעות דגים, כמו בפיש אנד צ’יפס. האם אפשר לחתוך לאצבעות/נתחים, עם איזו סכין תמליצי והאם זה משנה את זמן הטיגון או האפיה? תודה רבה מקרב לב, על המענה.
היי
אפשר בהחלט, עם סכין חדה רחבה. משך הטיגון/אפייה יתקצר מעט בהתאם לגודל שתחתכי.
כשפרגון מגיע אז מגיע מכל הלב!! וואווו כל כך קל וטעים!! תודה לך
הכנתי, יצא מושלם!!
תודה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת
רציתי לדעת בכמה שמן צריך לטגן כדי שהדג יהיה מטוגן טוב?
תודה רבה!
היי,
יש לחמם את המחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית. זה בערך כף-שתיים.
תודה רבה!
יש לך טיפ או להגיד לי אפשרות לדעת שבטוח הדג יצא מטוגן , כי קבוע הוא יוצא לי כזה לא ממש מטוגן ואני צריכה להכניס שוב למחבת.
אולי זמן מסוים או רעיון?
תודה!!!!
אין על המתכונים שלך!!
את יכולה לבדוק עם מזלג שהדג מבושל מבפנים, וגם לראות שמבחוץ הוא נהיה זהוב ופריך.
הזמן הממוצע הוא 2-3 דקות מכל צד.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
הי אפרת
משתמשת בלי סוף במתכונים שלך תבורכי !!
יש לי דג נסיכה זה גם טוב?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
גם נסיכה מתאים.
הי! הכנתי את המתכון הזה לאורחים וממש אהבו!! קל מאוד, וטעים. ממליצה!!
אפרת, המתכונים שלך פשוט מעולים, תמיד לפני שיש לי אורחים אני נכנסת לאתר שלך ויוצאת עם ארוחות מושלמות!
איזה כיף שאהבת את המתכון ואת האתר(:
תודה לך על הפרגון❤
האם אפשר לשמור בהשריה לילה שלם?
אפשר, במקרר(:
היי, נראה מעולה. אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
היי,
הפטרוזיליה מוסיפה אבל אפשר לוותר עליה.
הכנתי ויצא מעולה! מתכון קל, פשוט, טעים. ממליצה.
תודה רבה!
שמחה ממש שיצא טעים! תודה על השיתוף❤
אפשר להכין כמה ימים מראש? כמה זמן מחזיק במקרר?
היי,
מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור.
היי ושנה טובה!!
הכנתי ויצא טעים אך הציפוי ירד חלקית- מה הסיבה ואיך ניתן למנוע?
היי עליזה,
את שוטפת את הדגים לפני ההשריה? אם כן, את מנגבת אותם לפני כן?
את טובלת היטב את הדגים בתערובת?
כדאי גם להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק, זה עוזר.
שנה טובה!
הי אפרת
אשמח אם תוכלי לרשום מה הכמויות ל3 פילה מושט
תודה רבה
3 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
להשריית הדגים: 2 כפות מיץ לימון + קורט מלח
תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):
1/3 כוס קמח רגיל
שליש כפית פפריקה מתוקה
חמישית כפית מלח
תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):
1 ביצה קטנה
חמישית כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)
מעט פלפל שחור.
בהצלחה🙂
היי אפרת
אני מנסה להסיר את הדם מדג טרי (פילה כמובן|) ולא עוזר לי
יש לך רעיון בשבילי כיצד אפשר להסיר באופן מקסימלי
תודה רבה על המענה.
היי עינת,
אני חושבת שאפשר לבצע חתך בזימים( החלק המפריד בין הראש לגוף), או בתחילת הזנב (החלק התחתון), לתת לדם להתנקז ולשטוף היטב.
איך מוצאים את העור של הדג?
היי נחמה,
פשוט מעבירים סכין חדה לאורך הדג מהזנב לראש ו”מקלפים” את העור.😊
אני התחלתי להוציא עור מהדג כשהוא עדין קפוא קצת לשטוף במים את הקרח הדבוק, לחתוך טיפה בתחילת העור , ולמשוך. (אפשר עם מגבת – גם פחות מחליק וגם פחות קר).
בהצלחה
הי אפרת,
אם אני מכינה את הדג בתנור כל שלבי ההכנה זהים?
הקימוח ותערובת הביצה…
מועדים לשמחה!
היי,
כן ההכנה זהה, רק חשוב לשמן את התבנית/ נייר האפייה שעליו אופים:)
האם אפשר לאפות?
אם כן כמה מעלות לכמה זמן והאם צריך לשנות משהו בהכנה
תודה מראש
אני מאד נהנית מהאתר, רוב האוכל שאני מכינה מהאתר
היי גולי,
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
לשאלתך, ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.
היי, תודה על המתכון.
אני רוצה להכין אותו ללא גלוטן,
יש לך רעיון בשבילי מה לשים במקום הקמח?
תודה!!
היי תהילה,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן או אפילו קורנפלור (אם כי יצא פחות פריך).
תודה!!!