שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

רכיבים

7-8 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)

להשריית הדגים: 4 כפות מיץ לימון + שליש כפית מלח

תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):

כוס קמח רגיל

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח

תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):

2 ביצים גדולות

שליש כפית כורכום

חצי כפית פפריקה מתוקה

כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)

מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

השריית הדגים: מתבלים את חתיכות הפילה ב4 כפות מיץ מחצי לימון ושליש כפית מלח ומערבבים היטב. מניחים בצד לפחות 15 דקות לפני ההכנה (אם יש לכם זמן- מומלץ להשרות שעה לפני ולשמור במקרר).

-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם שמן (רצוי להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מצפים קלות את הפילטים בתערובת הקמח משני הצדדים (אין לשטוף לאחר ההשרייה).

-טובלים משני הצדדים בתערובת הביצה וכשהשמן חם מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.

ראו גם
עוגת טחינה וסילאןעוגת טחינה וסילאן
עוגיות חמאה ושקדים עוגיות חמאה ושקדים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אלישבע (08:57 30.05.2024)

אני רוצה להכין דג מטוגן ללא גלוטן – במה כדאי להשתמש? איזה דג ואיזה ציפוי ?(יש לי קמח תמי)
תודה על האתר המדהים והשימושי ביותר 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 30.05.2024)

היי אלישבע,
מומלץ מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
לא ניסיתי להכין עם קמח תמי אבל נראה לי שאפשר:)

avatar
יעל (10:23 1.04.2024)

כמה שמן צריך לשים במחבת?
רק למרוח שמן מספיק או שצריך יותר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 1.04.2024)

כדאי לשים בנדיבות, כמו שמטגנים שניצל.

avatar
דינה (09:02 14.03.2024)

אפשר בלי ירק ? יש לי את כל המצרכים חוץ מפטרוזיליה..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:28 14.03.2024)

כן אפשר.

avatar
רימה (11:22 16.11.2023)

הי אפרת. אני שוקלת להכין מדג טרי אבל לא סלמון (איזה מתאים?) ולהקפיא.
אפשרי? מה בערך המשקל של הכמות שציינת? תודה רבה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:05 16.11.2023)

מה שאת מוצאת. כמעט כל דג לבן יכול להתאים.
כל הכמות זה בערך קילו- קילו וקצת.

avatar
שרון (20:16 3.08.2023)

נראה מעולה. מעוניינת שזה ייראה כמו אצבעות דגים, כמו בפיש אנד צ’יפס. האם אפשר לחתוך לאצבעות/נתחים, עם איזו סכין תמליצי והאם זה משנה את זמן הטיגון או האפיה? תודה רבה מקרב לב, על המענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:16 3.08.2023)

היי
אפשר בהחלט, עם סכין חדה רחבה. משך הטיגון/אפייה יתקצר מעט בהתאם לגודל שתחתכי.

avatar
כרמית (19:07 25.07.2023)

כשפרגון מגיע אז מגיע מכל הלב!! וואווו כל כך קל וטעים!! תודה לך

דג מטוגן
avatar
אילה (19:27 15.02.2023)

הכנתי, יצא מושלם!!
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:00 15.02.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שפרה (14:12 6.02.2023)

היי אפרת
רציתי לדעת בכמה שמן צריך לטגן כדי שהדג יהיה מטוגן טוב?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:17 6.02.2023)

היי,
יש לחמם את המחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית. זה בערך כף-שתיים.

avatar
שפרה (16:25 6.02.2023)

תודה רבה!
יש לך טיפ או להגיד לי אפשרות לדעת שבטוח הדג יצא מטוגן , כי קבוע הוא יוצא לי כזה לא ממש מטוגן ואני צריכה להכניס שוב למחבת.
אולי זמן מסוים או רעיון?
תודה!!!!
אין על המתכונים שלך!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:00 6.02.2023)

את יכולה לבדוק עם מזלג שהדג מבושל מבפנים, וגם לראות שמבחוץ הוא נהיה זהוב ופריך.
הזמן הממוצע הוא 2-3 דקות מכל צד.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤

avatar
שירה (15:51 19.12.2022)

הי אפרת
משתמשת בלי סוף במתכונים שלך תבורכי !!
יש לי דג נסיכה זה גם טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 19.12.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
גם נסיכה מתאים.

avatar
Jaco (13:11 14.10.2022)

הי! הכנתי את המתכון הזה לאורחים וממש אהבו!! קל מאוד, וטעים. ממליצה!!
אפרת, המתכונים שלך פשוט מעולים, תמיד לפני שיש לי אורחים אני נכנסת לאתר שלך ויוצאת עם ארוחות מושלמות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:47 14.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ואת האתר(:
תודה לך על הפרגון❤

avatar
מיה (20:33 6.10.2022)

האם אפשר לשמור בהשריה לילה שלם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:18 6.10.2022)

אפשר, במקרר(:

avatar
Dafna Tzemach (23:17 18.08.2022)

היי, נראה מעולה. אפשר לוותר על הפטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 18.08.2022)

היי,
הפטרוזיליה מוסיפה אבל אפשר לוותר עליה.

avatar
אימא (10:52 27.04.2022)

הכנתי ויצא מעולה! מתכון קל, פשוט, טעים. ממליצה.
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 27.04.2022)

שמחה ממש שיצא טעים! תודה על השיתוף❤

avatar
מלכה (21:10 23.02.2022)

אפשר להכין כמה ימים מראש? כמה זמן מחזיק במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 23.02.2022)

היי,
מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים בכלי סגור.

avatar
עליזה (16:36 6.09.2021)

היי ושנה טובה!!
הכנתי ויצא טעים אך הציפוי ירד חלקית- מה הסיבה ואיך ניתן למנוע?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 6.09.2021)

היי עליזה,
את שוטפת את הדגים לפני ההשריה? אם כן, את מנגבת אותם לפני כן?
את טובלת היטב את הדגים בתערובת?
כדאי גם להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק, זה עוזר.
שנה טובה!

avatar
רחלי (11:43 29.06.2021)

הי אפרת
אשמח אם תוכלי לרשום מה הכמויות ל3 פילה מושט
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 29.06.2021)

3 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
להשריית הדגים: 2 כפות מיץ לימון + קורט מלח
תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):
1/3 כוס קמח רגיל
שליש כפית פפריקה מתוקה
חמישית כפית מלח
תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):
1 ביצה קטנה
חמישית כפית כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)
מעט פלפל שחור.
בהצלחה🙂

avatar
עינת (12:38 9.05.2021)

היי אפרת
אני מנסה להסיר את הדם מדג טרי (פילה כמובן|) ולא עוזר לי
יש לך רעיון בשבילי כיצד אפשר להסיר באופן מקסימלי
תודה רבה על המענה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:20 9.05.2021)

היי עינת,
אני חושבת שאפשר לבצע חתך בזימים( החלק המפריד בין הראש לגוף), או בתחילת הזנב (החלק התחתון), לתת לדם להתנקז ולשטוף היטב.

avatar
נחמה (17:07 2.05.2021)

איך מוצאים את העור של הדג?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:38 2.05.2021)

היי נחמה,
פשוט מעבירים סכין חדה לאורך הדג מהזנב לראש ו”מקלפים” את העור.😊

avatar
רחל (13:25 11.07.2021)

אני התחלתי להוציא עור מהדג כשהוא עדין קפוא קצת לשטוף במים את הקרח הדבוק, לחתוך טיפה בתחילת העור , ולמשוך. (אפשר עם מגבת – גם פחות מחליק וגם פחות קר).
בהצלחה

avatar
rachel (17:42 30.03.2021)

הי אפרת,
אם אני מכינה את הדג בתנור כל שלבי ההכנה זהים?
הקימוח ותערובת הביצה…
מועדים לשמחה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:04 30.03.2021)

היי,
כן ההכנה זהה, רק חשוב לשמן את התבנית/ נייר האפייה שעליו אופים:)

avatar
גולי (00:07 19.03.2021)

האם אפשר לאפות?
אם כן כמה מעלות לכמה זמן והאם צריך לשנות משהו בהכנה
תודה מראש
אני מאד נהנית מהאתר, רוב האוכל שאני מכינה מהאתר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 19.03.2021)

היי גולי,
שמחה שאת נהנית מהאתר🙂
לשאלתך, ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית גדולה בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.

avatar
תהילה (09:40 18.03.2021)

היי, תודה על המתכון.
אני רוצה להכין אותו ללא גלוטן,
יש לך רעיון בשבילי מה לשים במקום הקמח?
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 18.03.2021)

היי תהילה,
לא ניסיתי, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן או אפילו קורנפלור (אם כי יצא פחות פריך).

avatar
תהילה (11:30 18.03.2021)

תודה!!!

לקריאת כל התגובות