זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 18 יחידות
סוג: בשרי
9 פיתות רגילות חצויות לרוחב (לשני עיגולים דקים)
500 גרם הודו טחון (אפשר להשתמש גם בבשר בקר טחון)
1 בצל בינוני טחון
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
שליש כוס פירורי לחם
חצי כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק-דק
תיבול: כפית כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.
-מערבבים בקערה: בשר טחון, בצל טחון, שום כתוש, ביצה, פירורי לחם, עלים קצוצים דק, כמון, מלח ופלפל שחור.
-מורחים על כל פיתה חצויה כף מהתערובת ומשטחים באופן אחיד בצד אחד של הפיתה.
-מניחים את הפיתות בתבנית ענקית על נייר אפיה משומן. מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור (בשלב הראשון מלמטה) ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהתחתית נעשית קריספית והבשר מעט מזהיב (חשוב לחמם את התנור לפני!).
-מומלץ לזלף מעל טחינה ולפזר עגבניה קצוצה ועלי פטרוזיליה קצוצים.
מושלם
טעים ומהיר
תודה שני, נראה מעולה!
היי
אפשר להשתמש בעוף טחון במקום בשר?
כן אפשר.
יש אפשרות להקפיא ?
פחות מומלץ כי המרקם נעשה מעט רטוב, אבל אפשר.
יש אפשרות להכין את זה סגור? על פיתה סגורה כמו בערייאס הרגילים?
אפשר להכין בתוך פיתה שלימה, במקרה כזה יש לטגן את הבשר לפני כן(:
יצא מהמם בן זוג אכל ונהנה וביקש עוד …הילדים גם
שמחה שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף❤
אם אין לי פירורי לחם?
וגם יש לי קילו בשר טחון ובקושי פיתות, אפשר גם על לחם?
היי,
אפשר לוותר על פירורי לחם אך התערובת תהיה פחות אחידה.
על לחם פרוס זה לא יצא מוצלח, הלחם יישרף במהירות ואילו הבשר לא יספיק להתבשל.
שלום אפרת,
אני רוצה לנסות מחר עם בקר טחון אבל יש לי רק 200 גרם.
תוכלי לומר לי מה הכמויות של יתר החומרים?
בנוסף – לשמן את נייר האפיה בשמן זית או קנולה?
האם אני יכולה לחמם על הפלטה בשבת?
תודה רבה וסופשבוע נעים,
גילת
היי גילת,
תכיני מחצית מהכמויות של שאר המרכיבים.
ניתן לשמן את נייר האפייה באיזה שמן שמעדיפים- לבחירתך.
אפשר לחמם על הפלטה, אך החימום בצורה זו מייבש מעט.
סופ”ש נעים וחמים(:
תודה אפרת.
מה לגבי הביצה- איך אני מחלקת אותה? או שאני שמה אחת כמו במתכון?
אם מדובר בביצה L תטרפי אותה ותשתמשי בחצי ממנה. אם זו ביצה M אפשר להשתמש בכולה.
וואי ממש מושלם נהנינו מכל ביס
תודה רבה.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
הי אפרת,
אני רוצה להכין מראש לילדים לצהרים.
אפשר להכין ואז לחמם או שיצא פחות מוצלח?
אפשר(:
כמה זמן לחמם לפני את התנור?
כמה זמן בשלב התחתון
אחרי כמה זמן מעלים לאמצע התנור?
היי,
חשוב לחמם מראש את התנור לפחות 10 דקות.
אופים על השלב התחתון בלבד-אין צורך להעלות למרכז התנור.
מושלם!!!
איזה כיף שאהבת❤
יצא מאוד מאוד טעים.
תודה על המתכון.
ליקקנו את האצבעות.
איזה כיף שאהבתם😊 תודה לך הדס
הי אפרת, אם אני רוצה להכין ל 4 מנות בלבד- תוכלי לכוון אותי מבחינת הכמויות?
היי מיכל,
תשתמשי ב 4 פיתות, 120 גרם בשר/ הודו טחון, חצי שן שום, רבע בצל קטן, רבע ביצה (תטרפי ביצה אחת ותשתמשי רק ברבע מכמות), כף גדושה פירורי לחם ומעט פטרוזיליה קצוצה.😊
הכנתי אתמול יצא ממש ממש טעים
איזה כיף לשמוע! תודה הודיה🌷