זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
מס’ מנות: 3 רולדות
סוג: פרווה
מצרכים:
6 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)
לתערובת הפטריות:
3 בצלים בינוניים-גדולים
2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
2 שיני שום כתושות
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)
תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים את הדף במעט שמן ומעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.
-מניחים שליש מתערובת הפטריות לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו לקבלת 3 רולדות.
-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שרולדות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.
תוכלי להעלות מתכון לבצק פילו ממולא בדגים?
כן, אעלה בהמשך:)
מתכון פשוט מושלם
כולם עפו על זה מהמם תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אני רוצה להכין היום אבל לאכול מחר בערב. האם כדאי להקפיא ולהוציא מחר בצהריים לחימום?
היי
אפשר לשמור במקרר עטוף היטב עד מחר.
מתכון מעולה!
בעקבות השעה המאוחרת, רציתי לשאול האם אפשר להכין את המילוי לשים במקרר ומחר להכניס לדפי הפילו? תודה רבה המתכון מצויין
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר🙂
היי אפרת ,
רציתי לשאול אם את יודעת מה ההבדל בין עלי סיגר לבצק פילו? שניהם ללא שומן לא ? האם ניתן להמיר את הפילו בעלי סיגר בחלק מהמתכונים ?
ואם מבחינת ערכים תזונתיים זה בערך זהה ?
תודה מראש !!!
היי
בפילו יש טיפה יותר שמן מאשר בסיגר, והסיגר נוח יותר לעבודה.
ניתן להשתמש בעלי סיגר במקום פילו.
קניתי בצק פילו ללא הקפאה, האם ניתן להשתמש בו כמו בפילו מוקפא?
כן(:
בוקר טוב אפרת,
המתכונים שלך מעולים ומגוונים וכייף גדול להכין אותם
ולקצור מלא מחמאות!
-האם אוכל להשתמש בבצק פריך ואותו למלא במילוי הנ”ל?
ואיזה רוטב ניתן להכין כתוספת?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בבצק פריך אבל לא בצורת רולדה, יש לקרוץ עיגולים, למלא כפית מתערובת הפטריות במרכז ולסגור לצורת חצי ירח (יש לצבוט את ה’ירח’ בשוליים עם קצות האצבעות כדי שלא ייפתח במהלך האפייה).
אפשר להכין רוטב פטריות.
וואו מתכון טעים ברמות!!!
הכנתי כבר כמה פעמים יוצא משגע !!
ונטרף ברגע… אחרי יום אחד כבר לא נשאר כלום…
ממש תודה אפרת על המתכון המושלם הזה💗
מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות🌺
הי אפרת,
ראשית המתכונים שלך 10 אחד אחד!
וטיפ למראה אסטטי יותר: אחרי שמברישים בסומסום לחתוך כמעט עד הסוף ליחידות ואז לאפות, וכך לא ישבר הפילו…
בהצלחה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הטיפ😊
בוקר טוב, מתכננת להכין רולדות (בצק פילו) ביום שני בבוקר ולהגיש בערב (לאירוח) חלק במילוי פטריות וחלק במילוי בשר. כיצד לשמור אותן עד הערב כדי שישארו טריות וקריספיות?
תודה על המענה ותודה על מתכונים נהדרים…האתר פתוח באופן קבוע במחשב שלי….
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אם את מכינה בבוקר יום ההגשה אפשר לשמור במקרר את הרולדות עטופות היטב, ובערב לחמם אותן בתנור כמה דקות.
אפשר להוסיף נבטים סיניות?
היי מיכל,
כן זה יהיה מעולה(:
היי אפרת, אם אני רוצה להוסיף גבינה/ות , אילו הכי יתאימו ואיזו כמות?
תודה מראש
היי אורית,
כל גבינה במרקם קשה יכולה להתאים: פטה, בולגרית, צהובה, פרמז’ן, מוצרלה, גאודה וכו’
תפזרי לפי העין.
היי,
בעקרון אם קניתי בצק עלי פילו שהיה במקרר, זה יותר טוב מקפוא?
אני חושבת שכן 🙂
היכן שומרים את המאפים המוכנים?
אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אם מגישים באותו יום אפשר לשמור מכוסה על השיש.
האם אפשר להכין עם בצק פילאס תורכי?
כמובן, אין בעיה 🙂
בהצלחה
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את רולדת הפילו ממולא פטריות
לאחר האפייה ומו כן ידוע שבחבילת עלי פילו ישנו הרבה מאוד עלים.
ושאלתי היא : כיצד אפשרי להשתמש, כשלא רוצים להשתמש בכל החבילה
של העלי פילו כיוון שהיא אפשר להפשיר ולהקפיא בשנית?
לגבי הקפאה הרולדה מוכנה – לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש הרבה שמקפיאים ומפשירים ואומרים שאין שום בעיה עם זה.
לגבי עלי הפילו, אפשר להכין מיתר הדפים מתכונים נוספים, גם קינוחים. מצורף לינק- מתכונים עם פילו.
אפשר להקפיא את יתר העלים בחזרה אבל קחי בחשבון שהקפאה חוזרת עלולה לפגוע קצת במרקם הדפים.
תודה אפרת על המשוב!
אני חייבת לציין שהמתכונים שלך מושלמים וכייף לי בכל פעם מחדש לפתוח את האתר ולחפש מתכון מעניין כמו שרק את יודעת….
❤️
אין לי בצק פילו.אפשר להכין עם בצק שמרים קפוא של מעדנות?
כן.
הי אפרת
תודה על מתכונים מעולים!
אני רוצה להכין בצק פילו ממולא בפרגיות. מתאים להכין לפי מתכון זה ולהוסיף את הפרגיות לאחר טיגון הבצל והפטריות?
כן אפשר. רק חשוב לסנן את התערובת מנוזלים כדי שלא תרטיב את הבצק.
שלום אפרת,
האם אפשר לחמם על פלטת שבת? לא מדליקה אש בשבת….
כן אפשר.
אם את שומרת במקרר זה קצת יאבד את הקריספיות שלו אבל עדיין יהיה טעים.
אפרת רציתי להתעדכן לגבי עוד מתכונים שלך .יש אתר כלשהו?אשמח בהחלט.תטדה לך על מתכונים טובים!!
את נמצאת באתר 🙂
זה בצק פילו או בצק פילה ? יש פשוט שני סוגים איזה מהם למתכון הנוכחי?
בצק פילו.
האם אפשר פטריות שימורים בבצק פילו אם אין פטריות מסלסלה?
כן אפשר.
היי אפרת….תודה על מתכונים נפלאים. כבר הכנתי לא מעט מהם.
היום הכנתי את פילו פטריות והוספתי מעט בולגרית וצהובה מגוררת. יצא אש!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
הי אפרת, תודה רבה על האתר המעולה!
לגבי החיתוך של הרולדה. האם אפשר לחתוך לפני האפיה, כדי שיהיה חיתוך חלק ויפה יותר או חייבים לאחר האפיה?
היי מילכה,
אפשר לחתוך גם לפני האפיה פשוט יכול להיות שהמילוי יתפרק.
תודה רבה על המענה המהיר. עשיתי גם את המתכון הזה וגם את המתכון של בצק פילו במילוי ירקות ושניהם יצאו מעולים! תודה רבה!
שמחה לשמוע ❤️
אים אין לי בצק פילו האים אני יכולה לעשות מבצק המלווח ויש לי פיטריות בשימורים איך עושים
היי נירית,
את יכולה להכין עם מלוואח בדומה לאופן ההכנה במתכון הזה- בורקס בשר.
את המילוי אפשר להכין עם פטריות משימורים באותו אופן. שימי 2 קופסאות.
הי אפרת,
אני צריכה להכין לאירוע תחתיות של עלי פילו.
האם ניתן להכין מתכון זה בצורה אחרת של המילוי?פטריות שלמות במקום קצוצות?
האם יש לך רעיונות נוספים למילוי בתחתיות של בצק פילו?
האם ניתן להקפיא זאת לאחר הוספת המילוי?
אפשר להכין עם פטריות שלמות. אפשר להכין מלית של פירה תפו”א.
אפשר להכין מלית של תפוחים וקינמון.
אם זה בשרי אז אפשר להכין במילוי בשר או קוביות חזה עוף.
עדיף לא להקפיא לאחר הוספת המילוי.
סייעת לי בהתמודדות עם בצק הפילו. תודה!
שמחה לשמוע!
חג שמח 🌸
יום שישי האתר פתוח מתחילים לזוז… אם אני משתמשת בפטריות משימורים צריך להוסיף ביצה לתערובת? (ככה זכור לי ממתכון ישן לכן אני שואלת) וכמה קופסאות שימורים לכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה מהירה!
תודה על המענה האישי!
חבל שאי אפשר לדרג את האתר….
היי מרגלית,
במקרה הזה אין צורך להוסיף ביצה.
2 קופסאות שימורים.
שבת שלום ❤️
חבל שלא כתבת באיזה שלב חותכים את הרולדה לפרוסות…
מגישים את הרולדה שלמה וכל אחד חותך לעצמו.
היי
בהמשך לשאלה האם ניתן להקפיא.. אני רוצה להכין את המאפה היום ולהכיש אותו ביום ששי בערב. האם ניתן להקפיא לפני האפיה? האם בכלל יש טעם או שהמאפה ישאר טוב וטעים מהיום לעוד יומיים?
תודה רבה!
היי רעות,
לא מומלץ להקפיא.
הכי מומלץ זה להכין את תערובת הפטריות היום ולמלא ולאפות ביום ההגשה.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל היום ולשמור במקרר עד יום שישי בערב. לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולחמם 6-8 דקות, עד שהמעטפת נעשית פריכה.
תודה רבה אפרת!
דחיתי את ההכנה להיום 🙂
שאלה נוספת… בתערובת הפטריטת והבצל יש הרבה נוזלים. האם להשאיר על האש עד שהנוזלים מצטמצמים או שלאחר ההתקררות, בזמן מילוי הדפים, פשוט לסנן את התערובת מהנוזלים?
שוב תודה.
היי 🙂 אפשר לסנן מנוזלים.
לא היה לי בצל😓 אבל בכל זאת הכנתי זה עכשיו בתנור עם ריח מעולה אני אדכן איך יצא
הי, אפרת.
האם אפשר להקפיא בצק פילו אחרי שאופים אותו עם המילוי?
היי יונית,
אומרים שלא כדאי להקפיא בצק פילו כי המרקם שלו נהרס בחימום. למרות זאת, אני יודעת שיש הרבה שמקפיאים ומפשירים ואומרים שאין שום בעיה עם זה.
היי…יש אפשרות למשהו אחר חוץ מפטריות. תודה שני
אפשר להכין את המילוי שבמתכון בצק פילו במילוי ירקות.
הי אפרת. אפשר להוסיף בשר טחון למתכון?
אפשר רק כדאי לבשל את הבשר במחבת קודם ולסנן מנוזלים.
הי אפרת, אפשר לשים פטריות משימורים?
כן אפשר.
יצא מהמם
תודה טובה, שמחה שאהבת 🙂
התכוונתי בצק פריך מתוק
לא, בצק פריך פחות מתאים.
אפשר להשתמש בבצק פילו או בצק עלים או פילאס.
האם אפשר להכין עם בצק פילו מתוק של מעדנות?
תודה
כן, אפשר.
הי…
נראה מתכון מעולה… האם אפשר לשלב צבינה צהובה?
כן אפשר להוסיף כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת לתערובת.
תודה
נכנס לתנור
נראה מעולה
אין על האתר שלך
מעולה. בהצלחה 🙂
יום נפלא!
בוקר טוב
אני רוצה לנסות עם עלי סיגר לדעתך זה יצליח?
ל16 עלים כמה תערובת?
האם אפשר בתנור ואיך?
תודה ויום טוב
היי שלי,
זה אמור להצליח.
אני לא בטוחה אבל אני חושבת שהתערובת אמורה להספיק. בכל מקרה כדאי שתהיה לך סלסלת פטריות נוספת למקרה שתצטרכי להכין חצי כמות נוספת.
אפשר בתנור. יש לרסס או להבריש את הסיגרים בשמן מכל הצדדים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
חשבתי שיש לך מתכון לבצק.
בצק עלים ממש ממש לא בריא,מכיל מרגרינה בכמויות.
פעם הכנתי לבד וגם מלאווח.יצא 10! אבל בינתיים הפסקנו לצרוך שומני טראנס (עד שיגלו עוד משהו
הבנתי שלא קשה להכין אותו.
בקשר למליות – אני מאלתרת כל פעם עם מה שיש לי בבית.
איזה תבלין אפשר לשים במקום מרק עוף?
אפשר לוותר על אבקת מרק ולשים במקום קצת יותר מלח.
הפשרתי את כל דפי הפילו אפשר להקפיא אותם שנית? יצא מאוד טעים. תודה
היי חווה,
בדר”כ רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה, כנראה מהסיבה שדפי הפילו מתייבשים ונעשים פחות נוחים לשימוש. לשיקולך.
אם את מחליטה לא להקפיא, את יכולה לנצל את השאריות להכנת מתכון אחר מדפי פילו. מצורף לינק – מתכונים עם בצק פילו.
חג שמח ויום נפלא 🙂
המתכון מאוד מוצלח קר לפי טעמי עדיף בלי השום
תודה רבה על כל שאר המתכונים הנפלאים!!!
רק
היי מיטל,
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן 🙂
נראה מעולה ובעיקר קל להכנה…רוצה לציין שכל מתכון באתר שעשיתי{ועשיתי לא מעט} קצר תגובות מעולות…
תודה אלונה! כיף גדול לשמוע 🙂
היי
אני אישית אהבתי את המתכון הזה אבל אמרו לי שזה לא דיאטטי אלא ההפך אז רציתי לשאול מה כמות הקלוריות במתכון זה ובמה זה עוזר לדיאטה ולבריאות (אני נערה צמחונית רזה מאוד אבל רוצה לשמור על הגזרה ובגלל הצמחוניות ) !.
ממה מורכב בצק הפילו ?
היי סיגל,
בצק פילו מורכב מקמח לבן ומים.
את הסיפוק והשלווה אני מקבלת במטבח והכי לאוהבים שלי אני מנסה כבר כמה מתכונים שלך ואהבתי אותם בקלילות ובפשטות אבל בעיקר בטעמים תודה והמשיכי איילה
תודה איילה! כיף גדול לשמוע 🙂
צמחונית בעיקרון אבל למען האורחים הקניבורים, במה מטבלים מילוי כבד?
היי חן,
מצורף מתכון לכבד שמתאים גם למילוי.
בהצלחה 😉
עשיתי עם בצק עלים.ויצא מהמם.צת בטעם כבד.ממליצה מאד לכולם!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרית ושבת שלום!
הי אפרת, ראשית תודה על מתכונים קלים ומעולים !!! יש לי שאלה – האם אפשר יהיה לעשות עם בצק לסיגרים? תודה
היי אופירה,
אני מניחה שכן 🙂
המתכון נראה מעולה. ננסה…
מה דעתך-
אני רוצה להכין לשבת בבוקר סלסלות מעלי פילו ולמלא בכבד,
האם כדאי להכין מחר ולהקפיא?
או להכין בשישי ולשמור בקופסא אטומה/במקרר?
תודה
היי,
נשמע מעולה 🙂
עדיף להכין בשישי ולשמור במקרר בקופסא אטומה. אני חושבת שעדיף אפילו לשמור בנפרד את תערובת הכבדים וסלסלות הפילו ורק סמוך להגשה למלא אותם בתערובת מהסיבה שכך התחתיות יהיו קראנצ’יות.
בהצלחה!
חייבת להגיד לך שהמתוכנים שלך קלילים בלי הרבה חומרים ממש מרוצה והכי חשוב יוצאים מעולים… יישר כוח
תודה מירי!
יום נפלא 🙂
נראה טוב בהחלט.
לכמה זמן זה טוב?
אפשר להקפיא ולהפשיר?
היי דבורי,
זה נשמר 3-4 ימים במקרר (לפני ההגשה- יש להכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כדי להחזיר למאפה את הפריכות).
לגבי הקפאה- לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
זה מתכון מצוין כמו כל המתכונים שלך.אפשר להחליף לבצק עלים?
תודה שרית 🙂
וכן, אפשר להכין עם בצק עלים. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות (עד להזהבה).