שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

מתכון לבצק פילו במילוי פטריות

בצק פילו ממולא בפטריות

מצרכים (3 רולדות ממלאות בפטריות):

6 דפי פילו (מופשרים שעתיים בחוץ או 12 שעות במקרר)

לתערובת הפטריות:

3 בצלים בינוניים-גדולים

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

2 שיני שום כתושות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (לא חובה)

תיבול: כפית גדושה אבקת מרק, חצי כפית מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-לפני ההכנה מומלץ לקרוא : איך עובדים עם בצק פילו.

-מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות והשום, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומתבלים באבקת מרק, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורשים דף פילו על משטח עבודה. מברישים את הדף במעט שמן ומעליו מדביקים דף פילו נוסף שגם אותו מברישים בשמן.

-מניחים שליש מתערובת הפטריות לאורך צד אחד של הדף, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ממשיכים כך עם יתר דפי הפילו לקבלת 3 רולדות.

-מסדרים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון והתחתון בשמן. אופים במשך 20-25 דקות עד שרולדות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.

בצק פילו ממולא בפטריות - שלבי הכנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף ברוטב עגבניות
פלפלים ועגבניות צלויים בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
debbie (06:28 10.05.2020)

שלום אפרת,
האם אפשר לחמם על פלטת שבת? לא מדליקה אש בשבת….

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:49 10.05.2020)

כן אפשר.
אם את שומרת במקרר זה קצת יאבד את הקריספיות שלו אבל עדיין יהיה טעים.

Avatar
שוש (23:05 29.04.2020)

אפרת רציתי להתעדכן לגבי עוד מתכונים שלך .יש אתר כלשהו?אשמח בהחלט.תטדה לך על מתכונים טובים!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:09 30.04.2020)

את נמצאת באתר 🙂

Avatar
שושי (23:04 29.04.2020)

זה בצק פילו או בצק פילה ? יש פשוט שני סוגים איזה מהם למתכון הנוכחי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 30.04.2020)

בצק פילו.

Avatar
שוש (20:05 28.04.2020)

האם אפשר פטריות שימורים בבצק פילו אם אין פטריות מסלסלה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:19 28.04.2020)

כן אפשר.

Avatar
עדי צבר (17:05 13.03.2020)

היי אפרת….תודה על מתכונים נפלאים. כבר הכנתי לא מעט מהם.
היום הכנתי את פילו פטריות והוספתי מעט בולגרית וצהובה מגוררת. יצא אש!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:08 13.03.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

Avatar
מילכה (14:37 9.03.2020)

הי אפרת, תודה רבה על האתר המעולה!
לגבי החיתוך של הרולדה. האם אפשר לחתוך לפני האפיה, כדי שיהיה חיתוך חלק ויפה יותר או חייבים לאחר האפיה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:44 9.03.2020)

היי מילכה,
אפשר לחתוך גם לפני האפיה פשוט יכול להיות שהמילוי יתפרק.

Avatar
מילכה (22:45 10.03.2020)

תודה רבה על המענה המהיר. עשיתי גם את המתכון הזה וגם את המתכון של בצק פילו במילוי ירקות ושניהם יצאו מעולים! תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:57 11.03.2020)

שמחה לשמוע ❤️

Avatar
נירית שמש (11:10 9.11.2019)

אים אין לי בצק פילו האים אני יכולה לעשות מבצק המלווח ויש לי פיטריות בשימורים איך עושים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:42 9.11.2019)

היי נירית,
את יכולה להכין עם מלוואח בדומה לאופן ההכנה במתכון הזה- בורקס בשר.
את המילוי אפשר להכין עם פטריות משימורים באותו אופן. שימי 2 קופסאות.

Avatar
נחמה (10:36 27.10.2019)

הי אפרת,

אני צריכה להכין לאירוע תחתיות של עלי פילו.
האם ניתן להכין מתכון זה בצורה אחרת של המילוי?פטריות שלמות במקום קצוצות?
האם יש לך רעיונות נוספים למילוי בתחתיות של בצק פילו?
האם ניתן להקפיא זאת לאחר הוספת המילוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:27 27.10.2019)

אפשר להכין עם פטריות שלמות. אפשר להכין מלית של פירה תפו"א.
אפשר להכין מלית של תפוחים וקינמון.
אם זה בשרי אז אפשר להכין במילוי בשר או קוביות חזה עוף.
עדיף לא להקפיא לאחר הוספת המילוי.

Avatar
איריס (14:07 13.10.2019)

סייעת לי בהתמודדות עם בצק הפילו. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 13.10.2019)

שמחה לשמוע!
חג שמח 🌸

Avatar
מרגלית (09:57 14.06.2019)

יום שישי האתר פתוח מתחילים לזוז… אם אני משתמשת בפטריות משימורים צריך להוסיף ביצה לתערובת? (ככה זכור לי ממתכון ישן לכן אני שואלת) וכמה קופסאות שימורים לכמות שבמתכון?
אשמח לתשובה מהירה!
תודה על המענה האישי!
חבל שאי אפשר לדרג את האתר….

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:51 14.06.2019)

היי מרגלית,
במקרה הזה אין צורך להוסיף ביצה.
2 קופסאות שימורים.
שבת שלום ❤️

Avatar
amanda2017 (10:21 6.06.2019)

חבל שלא כתבת באיזה שלב חותכים את הרולדה לפרוסות…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 9.06.2019)

מגישים את הרולדה שלמה וכל אחד חותך לעצמו.

Avatar
רעות (22:16 31.10.2018)

היי
בהמשך לשאלה האם ניתן להקפיא.. אני רוצה להכין את המאפה היום ולהכיש אותו ביום ששי בערב. האם ניתן להקפיא לפני האפיה? האם בכלל יש טעם או שהמאפה ישאר טוב וטעים מהיום לעוד יומיים?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 31.10.2018)

היי רעות,
לא מומלץ להקפיא.
הכי מומלץ זה להכין את תערובת הפטריות היום ולמלא ולאפות ביום ההגשה.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל היום ולשמור במקרר עד יום שישי בערב. לפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולחמם 6-8 דקות, עד שהמעטפת נעשית פריכה.

Avatar
רעות (16:25 1.11.2018)

תודה רבה אפרת!
דחיתי את ההכנה להיום 🙂
שאלה נוספת… בתערובת הפטריטת והבצל יש הרבה נוזלים. האם להשאיר על האש עד שהנוזלים מצטמצמים או שלאחר ההתקררות, בזמן מילוי הדפים, פשוט לסנן את התערובת מהנוזלים?
שוב תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 1.11.2018)

היי 🙂 אפשר לסנן מנוזלים.

Avatar
יונית (08:10 20.09.2018)

הי, אפרת.
האם אפשר להקפיא בצק פילו אחרי שאופים אותו עם המילוי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 20.09.2018)

היי יונית,
אומרים שלא כדאי להקפיא בצק פילו כי המרקם שלו נהרס בחימום. למרות זאת, אני יודעת שיש הרבה שמקפיאים ומפשירים ואומרים שאין שום בעיה עם זה.

Avatar
שני (14:35 12.06.2018)

היי…יש אפשרות למשהו אחר חוץ מפטריות. תודה שני

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 12.06.2018)

אפשר להכין את המילוי שבמתכון בצק פילו במילוי ירקות.

Avatar
שרה (13:46 8.03.2018)

הי אפרת. אפשר להוסיף בשר טחון למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 8.03.2018)

אפשר רק כדאי לבשל את הבשר במחבת קודם ולסנן מנוזלים.

Avatar
שרה (15:40 7.03.2018)

הי אפרת, אפשר לשים פטריות משימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 7.03.2018)

כן אפשר.

Avatar
טובה (10:40 12.01.2018)

יצא מהמם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 12.01.2018)

תודה טובה, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ש. (17:54 1.11.2017)

התכוונתי בצק פריך מתוק

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 1.11.2017)

לא, בצק פריך פחות מתאים.
אפשר להשתמש בבצק פילו או בצק עלים או פילאס.

Avatar
ש. (01:01 1.11.2017)

האם אפשר להכין עם בצק פילו מתוק של מעדנות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 1.11.2017)

כן, אפשר.

Avatar
קמילה (11:11 30.05.2017)

הי…
נראה מתכון מעולה… האם אפשר לשלב צבינה צהובה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:30 30.05.2017)

כן אפשר להוסיף כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת לתערובת.

Avatar
חני (12:29 2.03.2017)

תודה
נכנס לתנור
נראה מעולה

אין על האתר שלך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:15 2.03.2017)

מעולה. בהצלחה 🙂
יום נפלא!

Avatar
שלי (08:53 28.02.2017)

בוקר טוב
אני רוצה לנסות עם עלי סיגר לדעתך זה יצליח?
ל16 עלים כמה תערובת?
האם אפשר בתנור ואיך?
תודה ויום טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:43 28.02.2017)

היי שלי,
זה אמור להצליח.
אני לא בטוחה אבל אני חושבת שהתערובת אמורה להספיק. בכל מקרה כדאי שתהיה לך סלסלת פטריות נוספת למקרה שתצטרכי להכין חצי כמות נוספת.
אפשר בתנור. יש לרסס או להבריש את הסיגרים בשמן מכל הצדדים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

Avatar
דוגית (13:21 25.02.2017)

חשבתי שיש לך מתכון לבצק.
בצק עלים ממש ממש לא בריא,מכיל מרגרינה בכמויות.
פעם הכנתי לבד וגם מלאווח.יצא 10! אבל בינתיים הפסקנו לצרוך שומני טראנס (עד שיגלו עוד משהו
הבנתי שלא קשה להכין אותו.
בקשר למליות – אני מאלתרת כל פעם עם מה שיש לי בבית.

Avatar
אילנה (11:53 17.02.2017)

איזה תבלין אפשר לשים במקום מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:56 17.02.2017)

אפשר לוותר על אבקת מרק ולשים במקום קצת יותר מלח.

Avatar
חווה (07:01 25.12.2016)

הפשרתי את כל דפי הפילו אפשר להקפיא אותם שנית? יצא מאוד טעים. תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 25.12.2016)

היי חווה,
בדר"כ רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה, כנראה מהסיבה שדפי הפילו מתייבשים ונעשים פחות נוחים לשימוש. לשיקולך.
אם את מחליטה לא להקפיא, את יכולה לנצל את השאריות להכנת מתכון אחר מדפי פילו. מצורף לינק – מתכונים עם בצק פילו.
חג שמח ויום נפלא 🙂

Avatar
מיטל (11:38 10.11.2016)

המתכון מאוד מוצלח קר לפי טעמי עדיף בלי השום
תודה רבה על כל שאר המתכונים הנפלאים!!!

Avatar
מיטל (11:39 10.11.2016)

רק

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:00 10.11.2016)

היי מיטל,
שמחה שאהבת ותודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אלונה (17:32 25.08.2016)

נראה מעולה ובעיקר קל להכנה…רוצה לציין שכל מתכון באתר שעשיתי{ועשיתי לא מעט} קצר תגובות מעולות…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:53 25.08.2016)

תודה אלונה! כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
ג'קלין (14:15 7.08.2016)

היי
אני אישית אהבתי את המתכון הזה אבל אמרו לי שזה לא דיאטטי אלא ההפך אז רציתי לשאול מה כמות הקלוריות במתכון זה ובמה זה עוזר לדיאטה ולבריאות (אני נערה צמחונית רזה מאוד אבל רוצה לשמור על הגזרה ובגלל הצמחוניות ) !.

Avatar
סיגל פרץ (01:08 23.07.2016)

ממה מורכב בצק הפילו ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:15 23.07.2016)

היי סיגל,
בצק פילו מורכב מקמח לבן ומים.

Avatar
הלוי איילה (18:12 10.07.2016)

את הסיפוק והשלווה אני מקבלת במטבח והכי לאוהבים שלי אני מנסה כבר כמה מתכונים שלך ואהבתי אותם בקלילות ובפשטות אבל בעיקר בטעמים תודה והמשיכי איילה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:24 10.07.2016)

תודה איילה! כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
חן (08:06 10.07.2016)

צמחונית בעיקרון אבל למען האורחים הקניבורים, במה מטבלים מילוי כבד?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:24 10.07.2016)

היי חן,
מצורף מתכון לכבד שמתאים גם למילוי.
בהצלחה 😉

Avatar
שרית (10:02 8.07.2016)

עשיתי עם בצק עלים.ויצא מהמם.צת בטעם כבד.ממליצה מאד לכולם!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:09 8.07.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרית ושבת שלום!

Avatar
אופירה (16:03 7.07.2016)

הי אפרת, ראשית תודה על מתכונים קלים ומעולים !!! יש לי שאלה – האם אפשר יהיה לעשות עם בצק לסיגרים? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:43 7.07.2016)

היי אופירה,
אני מניחה שכן 🙂

Avatar
sari (15:06 6.07.2016)

המתכון נראה מעולה. ננסה…
מה דעתך-
אני רוצה להכין לשבת בבוקר סלסלות מעלי פילו ולמלא בכבד,
האם כדאי להכין מחר ולהקפיא?
או להכין בשישי ולשמור בקופסא אטומה/במקרר?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:16 6.07.2016)

היי,
נשמע מעולה 🙂
עדיף להכין בשישי ולשמור במקרר בקופסא אטומה. אני חושבת שעדיף אפילו לשמור בנפרד את תערובת הכבדים וסלסלות הפילו ורק סמוך להגשה למלא אותם בתערובת מהסיבה שכך התחתיות יהיו קראנצ'יות.
בהצלחה!

Avatar
מירי ישראלי (08:07 7.07.2016)

חייבת להגיד לך שהמתוכנים שלך קלילים בלי הרבה חומרים ממש מרוצה והכי חשוב יוצאים מעולים… יישר כוח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:56 7.07.2016)

תודה מירי!
יום נפלא 🙂

Avatar
דבורי (15:42 4.07.2016)

נראה טוב בהחלט.
לכמה זמן זה טוב?
אפשר להקפיא ולהפשיר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:10 4.07.2016)

היי דבורי,
זה נשמר 3-4 ימים במקרר (לפני ההגשה- יש להכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כדי להחזיר למאפה את הפריכות).
לגבי הקפאה- לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

Avatar
שרית (21:41 3.07.2016)

זה מתכון מצוין כמו כל המתכונים שלך.אפשר להחליף לבצק עלים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:55 3.07.2016)

תודה שרית 🙂
וכן, אפשר להכין עם בצק עלים. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-45 דקות (עד להזהבה).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.