שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 18 יחידות

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

400 גרם פילה נסיכת הנילוס, רצוי טרי (בלי העור ועצמות)

להשריית הדג: 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח

1 שן שום כתושה

כף שמן

ביצה

3 כפות גדושות פירורי לחם

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*פירורי לחם לציפוי

אופן ההכנה

-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח במשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות כמה שעות במקרר).

-מניחים במעבד מזון את הדג וטוחנים לתערובת אחידה (אין צורך לשטוף את הדג לאחר ההשרייה). מוסיפים שום, שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-יוצרים אצבעות באורך כ-8 ס"מ ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות) ומטגנים על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.

*מומלץ להגיש עם קטשופ.

טיפים והערות

ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את אצבעות הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב עם שעועית ירוקה
עוגיות חמאה ולימון

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שלומית (23:02 14.03.2020)

היי אפשר דג אחר ואם כן איזה דג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 15.03.2020)

היי שלומית,
אפשר להכין גם עם דניס, אמנון, סול, מוסר ולברק.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.