מס’ מנות: 18 יחידות
400 גרם פילה נסיכת הנילוס, רצוי טרי (בלי העור ועצמות)
להשריית הדג: 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח
1 שן שום כתושה
כף שמן
ביצה
3 כפות גדושות פירורי לחם
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*פירורי לחם לציפוי
-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח במשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות כמה שעות במקרר).
-מניחים במעבד מזון את הדג וטוחנים לתערובת אחידה (אין צורך לשטוף את הדג לאחר ההשרייה). מוסיפים שום, שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-יוצרים אצבעות באורך כ-8 ס”מ ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.
-מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות) ומטגנים על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.
*מומלץ להגיש עם קטשופ.
ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את אצבעות הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל |
- סלמון בפסטו |
- סלמון במרינדה
היי אפרת , אני רוצה להכין היום לארוחת ערב
יש לי פילה אמנון (צירפתי תמונה)
כמה חתיכות זה 400 גרם בערך?
תודה!
כ-3 חתיכות בערך
תודה רבה
יצא מושלם!
❤️❤️
תודה על המתכונים המושלמים
מסובך לי לטחון… יש אפשרות לצפות גד מושט כמו שהוא בלי לחטון? מה מוסיפה הטחינה?
תודה!
אני חושבת שאפשר.
תמיד יוצא טעים בטירוף
תודה!!
תודה שני🙂
הי אפרת
אפשר להכין עם פילה בורי
היי
אפשר(:
מוצלח ביותר!
אהוב על הילדים והמבוגרים כאחד.
ממליצה להגיש עם רוטב ליד [סוג צילי]
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש בפילה ברמודי?
היי,
פילה ברמונדי פחות מתאים למתכון הזה, אבל אפשר אם אין לך דג אחר.
יש לי ברמונדי טחון.
יש לך אולי המלצה על מתכון אחר שיותר מתאים עבור הדג הזה?
או לנסות את המתכון הזה בכל זאת?
אפשר להכין את המתכון הנוכחי. אם במקרה התערובת תצא מעט נוזלית אפשר להוסיף עוד פירורי לחם לפי הצורך.
תודה רבה על התשובות המהירות!!
אני מאוד נהנת להכין את המתכונים שלך 🙂
שמחה לשמוע🌺
חוזרת לעדכן,
הכנתי היום עם דניס טחון ויצא פשוט מושלם! מאוד מאוד טעים!!
נזכרתי לצלם אחרי שחלק כבר נאכלו 🙂
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת שנה טובה! נראה לך אפשרי להכין עם סטייק טונה? תודה!
היי,
באופן כללי סטייק טונה מתאים ביותר לצריבה על מחבת פסים, אבל יכול להיות שיתאים גם כאן (לא ניסיתי בעצמי).
תודה!!
הי אפרת בוקר טוב
נראה מצוין ובול מתאים לעכשיו 🙂
אפשר להכין עם מושט?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר להכין עם מושט.
הי, תודה על התשובה המהירה.
מצאתי מושט עם עור. יש אפשרות להוריד את העור בבית בעצמי?
בטח, אפשר. אבל זו עבודה שמצריכה קצת מיומנות, וסכין טובה(:
האם אפשר להכין את המתכון עם דג סלומון?
היי,
אפשר(:
עוד שאלה. אפשר לקצוץ את הדג במקום?
היי,
אפשר להשתמש באמנון לא טרי, ואפשר לקצוץ את הדג אך פחות מומלץ.
אפשר להכין עם פילה אמנון לא טרי?
הי אפרת,
האם לדעתך המנה תהיה טעימה גם ללא טיגון (בתנור)? ואיך אפשר להכין מבלי לטחון את הדג?
אפשר לאפות בתנור (ראי את ההערה בסוף המתכון). אפשר להכין פילה דג שלם בציפוי בתנור.
היי אפרת
אין לי מעבד מזון
אם מבקשת מהמוכר לטחון לי את הדג(במקרה זה מושט מנסה)
אז מדלגת על שלב ההשרייה זה יפגע בטעם יהיה אחרת?
מהי מטרת ההשרייה בלימון?
בתודה על המענה.
היי עינת,
מטרת ההשריה היא להוציא ריח חזק של דגים מהדג וניקוי. אם את קונה את הדג טחון אין בעיה לדלג על ההשריה:)
יואוווו!!!! זה הדבר שאני הכי הכי הכי הכי אוהבת!!!!!!
אלופה!!!!!
היי הדר, תודה רבה לך! שמחה לשמוע 🌸
אם אין מעבד מזון, יש לי רק מיקסר ובלנדר יד. יש לי דרך לטחון?
תודה מראש. אגב אני משרה את כל הדגים במיץ לימון מלח ואבקת שום לפחות חצי שעה זה מוציא כל שארית של טעם לוואי(בתנאי שאין בעיה בדג)
היי ללי,
לא חושבת שיצא טוב עם מיקסר או בלנדר יד
אולי תבקשי מהקצב ברגע שתרכשי את הדג לטחון לך אותו.
ותודה רבה על הטיפ! זה באמת עוזר♥
אמאאא יצא מושלם!!
היי שיפ,
שמחה לקרוא שאהבת יקירה💕
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
יש לי דג קפוא
איך אפשר להפשיר אותו מהר?
או שאפשר לטחון אותו כשהוא קפוא?
אפשר לשים בתוך קערה עם מים (עם העטיפה שלו).
אפשר לטחון אותו כשהוא מופשר חלקית.
שמעתי שזה ממש לא בריא להפשיר במים כי אז החיידקים מתרבים 🙄
מדהים…וסתם כבדרך אגב,אם את מפרסמת את כל המתכונים כאן באתר אז למה שנקנה ספר מתכונים? בשביל מה את מפרסמת? מה רווחי כאן לך? עולה כסף השימוש באתר
השימוש באתר הוא בחינם.
ספר מתכונים זה למי שרוצה שאת המתכונים בספר (לפעמים זה יותר נוח).
ברור שעדיף ספר . מי שיכולה זה הרבה יותר נוח אני אישית רואה את המתכונים במחשב וזה לא תמיד נוח לפתוח אותו ולחפש מתכון . בספר את ישר פותחת . מי שצריכה ברור שזה שווה . במיוחד עם המתכונים האלופים של אפרת שכולנו נהיינו שפיות בזכותה!
תודה רבה רות!!
חיממת לי את הלב❤️
שבת שלום בנות
הי,
קודם כל את אלופההה!!
המתכונים שלך מושלמים!!!!!!!!
אני רוצה להכין את זה עם אמנון ויש לי שאלונת,
הדג בתחתית שלו עם קשקשים שחורים לטחון את זה ביחד אתם?
היי 🙂
רצוי להסיר את העור עם הקשקשים לפני הטחינה (אפשר בעזרת סכין).
תודה!!!
מעולה. אכין. נראה סוף הדרך!!
היי אפשר דג אחר ואם כן איזה דג?
היי שלומית,
אפשר להכין גם עם דניס, אמנון, סול, מוסר ולברק.
אני עשיתי עם מושט ויצא אחלה לגמרי