שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 18 יחידות

רכיבים

400 גרם פילה נסיכת הנילוס, רצוי טרי (בלי העור ועצמות)

להשריית הדג: 3 כפות מיץ לימון + רבע כפית מלח

1 שן שום כתושה

כף שמן

ביצה

3 כפות גדושות פירורי לחם

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

*פירורי לחם לציפוי

אופן ההכנה

-משרים את נתחי הדג עם 3 כפות מיץ לימון ורבע כפית מלח במשך כרבע שעה לפחות (עדיף להשרות כמה שעות במקרר).

-מניחים במעבד מזון את הדג וטוחנים לתערובת אחידה (אין צורך לשטוף את הדג לאחר ההשרייה). מוסיפים שום, שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-יוצרים אצבעות באורך כ-8 ס”מ ומצפים בפירורי לחם מכל הצדדים.

-מחממים מחבת רחבה עם שמן (בנדיבות) ומטגנים על אש בינונית במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן משחימות. מעבירים לנייר מגבת.

*מומלץ להגיש עם קטשופ.

טיפים והערות

ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. יש לרפד תבנית ענקית בנייר אפיה ולשמן בנדיבות את התבנית. להניח את אצבעות הדג על נייר האפיה המשומן ולאפות במשך 17-20 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. להפוך צד ולאפות במשך 5-10 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל כרוב עם שעועית ירוקה
עוגיות חמאה ולימון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Nitzonet Nitzonet (16:00 22.07.2021)

הי אפרת,
האם לדעתך המנה תהיה טעימה גם ללא טיגון (בתנור)? ואיך אפשר להכין מבלי לטחון את הדג?

מתכונים ב-10 דקות (17:38 22.07.2021)

אפשר לאפות בתנור (ראי את ההערה בסוף המתכון). אפשר להכין פילה דג שלם בציפוי בתנור.

עינת (21:27 6.04.2021)

היי אפרת
אין לי מעבד מזון
אם מבקשת מהמוכר לטחון לי את הדג(במקרה זה מושט מנסה)
אז מדלגת על שלב ההשרייה זה יפגע בטעם יהיה אחרת?
מהי מטרת ההשרייה בלימון?
בתודה על המענה.

מתכונים ב-10 דקות (21:39 6.04.2021)

היי עינת,
מטרת ההשריה היא להוציא ריח חזק של דגים מהדג וניקוי. אם את קונה את הדג טחון אין בעיה לדלג על ההשריה:)

הדר אסתר פרנקל (20:52 17.01.2021)

יואוווו!!!! זה הדבר שאני הכי הכי הכי הכי אוהבת!!!!!!
אלופה!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (21:45 17.01.2021)

היי הדר, תודה רבה לך! שמחה לשמוע 🌸

ללי (10:41 22.11.2020)

אם אין מעבד מזון, יש לי רק מיקסר ובלנדר יד. יש לי דרך לטחון?
תודה מראש. אגב אני משרה את כל הדגים במיץ לימון מלח ואבקת שום לפחות חצי שעה זה מוציא כל שארית של טעם לוואי(בתנאי שאין בעיה בדג)

מתכונים ב-10 דקות (13:36 22.11.2020)

היי ללי,
לא חושבת שיצא טוב עם מיקסר או בלנדר יד
אולי תבקשי מהקצב ברגע שתרכשי את הדג לטחון לך אותו.

ותודה רבה על הטיפ! זה באמת עוזר♥

שיפ (15:07 2.11.2020)

אמאאא יצא מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (20:24 2.11.2020)

היי שיפ,
שמחה לקרוא שאהבת יקירה💕

———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il

תמר הזה (13:58 6.10.2020)

יש לי דג קפוא
איך אפשר להפשיר אותו מהר?
או שאפשר לטחון אותו כשהוא קפוא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:20 6.10.2020)

אפשר לשים בתוך קערה עם מים (עם העטיפה שלו).
אפשר לטחון אותו כשהוא מופשר חלקית.

אילה (13:02 4.02.2021)

שמעתי שזה ממש לא בריא להפשיר במים כי אז החיידקים מתרבים 🙄

דולי (17:38 3.09.2020)

מדהים…וסתם כבדרך אגב,אם את מפרסמת את כל המתכונים כאן באתר אז למה שנקנה ספר מתכונים? בשביל מה את מפרסמת? מה רווחי כאן לך? עולה כסף השימוש באתר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:04 3.09.2020)

השימוש באתר הוא בחינם.
ספר מתכונים זה למי שרוצה שאת המתכונים בספר (לפעמים זה יותר נוח).

רות (22:50 19.11.2020)

ברור שעדיף ספר . מי שיכולה זה הרבה יותר נוח אני אישית רואה את המתכונים במחשב וזה לא תמיד נוח לפתוח אותו ולחפש מתכון . בספר את ישר פותחת . מי שצריכה ברור שזה שווה . במיוחד עם המתכונים האלופים של אפרת שכולנו נהיינו שפיות בזכותה!

מתכונים ב-10 דקות (10:06 20.11.2020)

תודה רבה רות!!
חיממת לי את הלב❤️
שבת שלום בנות

שירה (16:24 26.08.2020)

הי,
קודם כל את אלופההה!!
המתכונים שלך מושלמים!!!!!!!!
אני רוצה להכין את זה עם אמנון ויש לי שאלונת,
הדג בתחתית שלו עם קשקשים שחורים לטחון את זה ביחד אתם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:04 27.08.2020)

היי 🙂
רצוי להסיר את העור עם הקשקשים לפני הטחינה (אפשר בעזרת סכין).

שירה (11:15 28.08.2020)

תודה!!!
מעולה. אכין. נראה סוף הדרך!!

שלומית (23:02 14.03.2020)

היי אפשר דג אחר ואם כן איזה דג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:31 15.03.2020)

היי שלומית,
אפשר להכין גם עם דניס, אמנון, סול, מוסר ולברק.

גלי (15:10 11.08.2020)

אני עשיתי עם מושט ויצא אחלה לגמרי

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.