זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל קטן קצוץ
2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)
עגבנייה גדולה מגורדת
1 שן שום כתושה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס (240 מ”ל) מים רותחים
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומבשלים כ-3 דקות.
-מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
ראו גם
האם מתאים לשדך לקינואה?
אפשר לשים מעל קינואה מבושלת.
האם ניתן להתמש באפונה בוואקום אבל שהיתה במקפיא
אפשר.
אם זו אפונה יבשה יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
יצא ממש טעים תודה על המתכון
תודה לך שחזרת לשתף:)
היי, האם ניתן להוסיף לסיר קציצות מבשר טחון?
ואם כן, איך לשלב אותן והאם לשנות כמויות?
כן בטח. אפשר להכין כמו במתכון הזה- קציצות בשר
יצא ממש מושלם!הילד טרף וגם אני..😉
,בתמונה זה יחד עם אורז לבן .מושלם!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה על המתכונים המיוחדים!
אפשר לבשל בסיר אחד יחד עם אורז לבן?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לבשל יחד(:
היי אפרת, אפשר להוסיף שוקי עוף לסיר?
ואז פשוט להאריך את זמן הבישול?
תודה רבה!!
היי
אפשר(:
יצא פשוט מעולה, השוקיים יצאן רכות וטעימות, כולם כולל הקטנים ממש אהבו.
אלף תודות!!
שמחה מאד לשמוע🩷
היי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את טותו מתכון עם שעועית לבנה קפואה סנפרוסט?
היי,
אפשר.
יש בלי בצל?
אפשר לוותר על בצל אבל הוא מאד מוסיף.
אני מחפשת מתכון לאפונה ברוטב צ’ילי ולא מוצאת, (רק אצלנו בבית זה הולך??)
יש לך מתכון כזה?
או יש אפשרות לשנות את המתכון הזה? (אני רוצה שהטעם של הצ’ילי יהיה מודגש)
תודה מראש!
היי,
אין לי מתכון לאפונה ברוטב כזה…
אפשר להכין את המתכון לאפונה ברוטב עגבניות, להוסיף כף- שתיים רוטב צ’ילי ולשים רק כף רסק עגבניות אחת.
אני חייבת לחזור לעדכן שיצא טעים!!!!!
נראה לי שהכי טעים שיצא לי אי פעם… (הוספתי יותר רוטב צילי)
תודה!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
מה אפשר במקום שן שום?
היי,
אפשר לשים מעט שום כתוש או לוותר.
היי אפרת, אני משתמשת מכורה של האתר שלך 🙂
תמיד יוצא פשוט נהדר!
שאלה:
אני תמיד מוסיפה לרסק עגבניות סוכר, לשבור את החמיצות… גם עכשיו היה ממש צריך להוסיף.. אני משתמשת ברסק של פריניר או פרי מבורך. באיזה רסק את משתמשת? הייתי שמחה להפחית כפית סוכר…
היי מירב,
שמחה שאהבת את המתכון!
גם אני משתמשת לפעמים ברסק של פריניר, אבל לרוב אני משתמשת ב MUTTI או יכין.
יצא נפלא ממש !
תודה על המתכון פשוט וטעים
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף אביטל❤
יצא מאוד לא טעים
היי אורן, באיזה רסק עגבניות השתמשת? אולי הוא יצא עם טעם לוואי?
המתכון אמור לצאת טעים😃
האם רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות זה אותו דבר? או שהכוונה לרכז עגבניות?
רסק עגבניות זה רכז עגבניות (זה כמו ממרח עגבניות סמיך).
עגבניות מרוסקות זה במרקם נוזלי יותר (כמו עגבניות טריות שטחנו אותם).
היי אפרת
אפשרי את המתכון הזה עם אורז מלא?
זה הולך ביחד?
ואיך כדאי להכין את האורז המלא?
תודה רבה!!
אפרת:)
היי אפרת,
אפשר להכין אורז מלא כמו שהוא ולהגיש מעל את האפונה ברוטב (הכוונה להכין כל אחד בנפרד ולהגיש יחד) או להכין את האורז המלא עם אפונה אבל זה לא ייצא רטוב, לזה התכוונת?
היי אפרת,
ניסיתי את המתכון ויצא לא טעים. כאילו הטעמים לא התמזגו והיה טעם לוואי של רסק עגבניות. יש לך רעיון מה יכול היה להשתבש?
תודה 🙂
ועוד שאלה 🙂
למה הכוונה אש בינונית נמוכה/ גבוהה? ואם נניח כתוב רק אש בינונית אז מה ההבדל?
אש גבוהה – עיגול גדול.
אש נמוכה- עיגול הכי קטן.
אש בינונית – עיגול בינוני.
אש בינונית נמוכה- עיגול בינוני עוצמה הכי נמוכה.
היי מאי,
באיזה רסק עגבניות את משתמשת?
בדר”כ את מרגישה טעם לוואי כשאת משתמשת ברסק עגבניות?
אפרת שלום,
האם ניתן להוסיף גרונות הודו לרוטב?
כן
אפשר להחליף את העגבניה ברסק עגבניות
אפשר לוותר על העגבניה ולהוסיף כפית רסק.
היי
במקום הרסק עגבניות יתאים 2 כפות מעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי?
בתודה מראש
זה ייצא דליל גם מבחינת מרקם וגם טעם.
כדאי לשים לפחות כף רסק אחת.
האם אפשר להקפיא אחרי הבישול?
כן.
היי אפרת,
אני רוצה להכין עם אפונה וגזר, אני משתמשת בסיר מיוחד לפסח אבל הוא לא יספיק לכמות שאני רוצה להכין. אפשר להכין את הרוטב גם בתנור?
לא בטוחה אם אפשר להכין בתנור. הרוטב עלול להתייבש. אם זו כמות גדולה מקסימום תכיני בפעמיים, זה לא הרבה זמן בישול.
רעיון טוב. תודה לך
חג שמח
היי, רוצה להכין אך אין לי עגבניה בבית. רק מיכל רסק ושימורים של עגבניות מרוסקות. האם יכולה לשים מהשימורים ואם כן מה הכמות שמחליפה עגבניה? תודה
היי אדר,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.
תתחדשי על האתר !! מהמם 🤩
תודה ❤️
שלום, האם יש אפשרות להשתמש באפונה יבשה? אם כן מה צריך לעשות איתה?
היי יונית,
אם את משתמשת באפונה יבשה, תבשלי כוס אחת במים רותחים עד לריכוך ואז תכיני את המתכון.
תודה רבה!אפשרי להוסיף אבקת מרק?אם כן כמה?ושוב תודה אתר מצויין:)
כן אפשר לשים כפית.
חג שמח 🌸
שלום,רוצה להוסיף כשמונה בערך תפוחי אדמה בכמה צריך לעלות את כוסות המים ושאר המרכיבים? ומתי בדיוק להוסיף אותם לפי המתכון? תודה רבה!
תוספי מים באופן כזה שיכסה את קוביות תפוחי האדמה (כדאי לחתוך לקוביות קטנות). לאחר מכן תטעמי ותוסיפי מלח ורסק לפי הטעם.
את תפוחי האדמה כדאי להוסיף לאחר העגבניה. זמן הבישול יתארך עד לריכוך תפו”א.
מכינה באופן קבוע את המתכון. טעים מאוד!!
תודה על האתר המופלא 🙂
שמחה לשמוע 🙂
האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?(פשוט יש בבית ורוצה להשתמש…אם יש רעיון למשהו אחר גם ייתקבל)
כן אפשר.
כן
יש לי 3 קילו אפונה קפואה
תודה רבה!
כמויות:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 קילו אפונה קפואה
10 עגבניות גדולות מגורדות
10 שיני שום כתושות
24 כפות גדושות רסק עגבניות (450 גרם)
12 כוסות מים רותחים (כ-3 ליטר)
תיבול: 6 כפיות פפריקה מתוקה, 4 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
עד יום שני תשמרי במקרר.
שבוע טוב!
אם אני מכינה את האפונה היום, איך אני יכולה לאחסן את זה עד יום שני בלילה?
ובכמה אני מכפילה את המתכון אם אני מכינה 3 קילו?
תודה רבה על האתר המוצלח!!!
כן.
הכוונה ל 3 קילו אפונה קפואה?
שבוע נפלא 🙂
תודה רבה על המתכון:) נהנתי מאד גם מהסבלנות שלך לתגובות .כל הכבודלך
תודה ❤️
חג שמח!
הי אפרת לילה טוב
מה הכמויות אם רוצים לעשות שקית שלמה של אפונה קפואה?
היי רחלי,
אם שקית הכוונה ל800 גרם אלה הכמויות:
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות מגורדות
3 שיני שום כתושות
6 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ”ל) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂
בדיוק את זה חיפשתי, מתכון לשקית שלמה. תודה רב על אתר נהדר
שמחה לשמוע🌺
היי! כבר רבע שעה שהמים לא מתאדים.. הלכתי לפי ההוראות וכרגע זה על אש קטנה, אבל לא קורה כלום.. נשארים המון מים
היי רוני,
המים לא אמורים להתאדות. זאת אפונה ברוטב אדום. שמת כוס מים אחת?
תודה על התגובה
אוהבת מאוד את האתר
ומוצאת בו עיניין רב
היי
אתר מעולה , מתכונים נהדרים.
שאלה: יש לך רעיון אולי איך להכין רסק עגבניות ביתי
כי אני עושה רסק עגבניות ביתי על ידי בישול עגבניות ובצל
אבל כמו במתכון הזה נדרשים גם עגבניות וגם רסק
ידוע לך איך עושים רסק עגבניות ביתי שיהיה הכי דומה לזה לרסק בסופר?
אבל קצת יותר בריא?
היי רינת,
אין לי מתכון לרסק ביתי אבל את יכולה לבשל עגבניות ובצל כמו שאת מכינה בדר”כ ולוותר על הרסק או להוסיף רק חצי כף בשביל הטעם.
רצוי להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר כי יש בהן מתיקות טבעית.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
האפונה יצאה מעולה וטעימה מאודה.
השתמשתי בגרגרי האפונה הקטנים. בגלל האתר שלך חושבים שאני סופר בשלנית.:-)
תודה ושבת שלום,
שולי
שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבת שלום🌺
היי
האם צריך להפשיר את האפונה לפני הבישול ברוטב או להוסיף אותה כשהיא קפואה עדיין? אני רואה שלא שאלו את השאלה אז כנראה שרק לי יש בעיה בהבנת המתכון אבל אני מארחת וחשוב לי שיצא טעים…
תודה מראש
היי מיכל,
אפשר להוסיף את האפונה כשהיא עדיין קפואה.
היי אפרת
איך אפשר להכין אפונה ללא רוטב עגבניות ושיצא טעים? הבן שלי לא אוהב עגבניות
היי גל,
אפשר לטגן בסיר בצק קטן קצוץ (אם הוא לא אוהב בצל אז אפשר לוותר), להוסיף 3 כוסות אפונה משקית קפואה, כרבע כוס מים ולתבל בכפית אבקת מרק, מלח ומעט פלפל שחור. לבשל 5-10 דקות.
תודה רבה ואם כבר מדברים על אפונה הכנתי את המרק אפונה שלך. יצא טעים ביותר
הוספתי גריסים לקראת הסוף ,אפשר להוסיף במקום גריסים קינואה? אם כן, זה גם לקראת הסוף או שצריך יותר זמן בישול?
תודה רבה
היי גל,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר להוסיף למרק קינואה אבל את הקינואה יש לבשל יותר זמן מאשר הגריסים. אם לא רוצים לטחון את הקינואה אז אפשר לבשל את האפונה במשך כ-15 דקות ולטחון ואז להוסיף קינואה ולבשל 15-20 דקות נוספות, עד שהקינואה רכה למאכל.
היי אפרת
חוזרת לעדכן שהוא אהב ולהגיד
תודה רבה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
לכמה מנות זה מספיק? ואם צריך להגדיל במות מה עושים?
היי רון,
אמורים לשים את זה על אורז ואז זה מספיק לכ-4 מנות.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
תודה על אתר מצוין ש”מציל” כל פעם מחדש מתלמדת שכמותי…
האם לטגן את הבצל בשמן זית או קנולה?
היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר לטגן בשמן זית או קנולה, מה שבא לך 🙂
גמר חתימה טובה!
לרוטב הנ“ל ניתן לזרוק כדורי בשר?
תודה מראש!
היי אפרת,
אני חושבת שכן, רק כדאי להכין כמות כפולה או משולשת (של הרוטב עצמו) כדי שיהיה מספיק רוטב.
תודה על המתכון!
האם אפשר לוותר על העגבניה (אין לי…)?
ואם כן- צריך לשנות בכמות של המים?
תודה
היי נעמי,
העגבניה מוסיפה לטעם אבל אם אין לך את יכולה לוותר. אין צורך לשנות את כמות המים.
איך לגרד את העגבנייה? עם הקליפה?
חוצים את העגבניה לחצי ומגרדים בפומפיה רק את החלק הפנימי עד שבסופו של דבר נשארת לך ביד רק הקליפה ואותה זורקים.
לגרג את העגבניה עם הקליפה?
היי עמנואל,
לחתוך את העגבניות לחצי ולגרד. בקליפה לא להשתמש.
בהצלחה 🙂
תודה
הייי יש לי אפונה וגזר בשימורים זה אותו הדבר?
היי יולי,
זה בסדר, רק כדאי לשטוף את האפונה והגזר ולסנן לפני שמוסיפים לתבשיל.
שבת שלום 🙂
מהמם! בישלתי אפונה בפעם הראשונה לפי המתכון הזה ויצא נהדר.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!
פשוט וטעים!
תודה אבי, שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר לשים אפונה יבשה?
היי,
יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
בהצלחה 😉
אותה כמות של אפונה?
איזה כיף שהמענה מהיר אתר פשוט מעולההה
תודה 🙂
לדעתי כוס אחת של אפונה יבשה אמורה להספיק כי אחרי בישול הכמות גדלה כי האפונה מתנפחת. ליתר ביטחון שימי כוס ורבע.
שלום, הכנתי ויצא מאוד טעים רק שהבן שלי אוכל את האפונה וגזר ומוציא את חתיכות הבצל. האם ניתן להכין ללא בצל? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהים
כן, אפשר להכין גם ללא הבצל או לטחון אותו (במקום לקצוץ אותו) וכך הוא מוסיף טעם אבל לא רואים ומרגישים אותו 🙂
היי, אחלה אתר!
אשמח לקבל כמויות מדויקות של התיבול בשביל טירונית במטבח כמוני. תודה רבה!
היי,
שימי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית מלח. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח לפי הטעם והצורך.
בהצלחה 😉
מכינה עכשיו! אוהבת מאוד את המתכונים באתר
מעולה! בהצלחה 😉
שאלה … כמה זה בערך 2 כפות גדושות רסק עגבניות בגרמים?
תודה.
הי מירב,
כ100 גרם.
שבת שלום 🙂