שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)

עגבנייה גדולה מגורדת

1 שן שום כתושה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ”ל) מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומבשלים כ-3 דקות.

-מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם ירקות
שעועית ירוקה מוקפצת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אביטל בר (13:11 1.09.2021)

יצא נפלא ממש !
תודה על המתכון פשוט וטעים

מתכונים ב-10 דקות (13:59 1.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף אביטל❤

אורן (17:06 8.02.2021)

יצא מאוד לא טעים

מתכונים ב-10 דקות (17:21 8.02.2021)

היי אורן, באיזה רסק עגבניות השתמשת? אולי הוא יצא עם טעם לוואי?
המתכון אמור לצאת טעים😃

חן (21:34 11.01.2021)

האם רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות זה אותו דבר? או שהכוונה לרכז עגבניות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 12.01.2021)

רסק עגבניות זה רכז עגבניות (זה כמו ממרח עגבניות סמיך).
עגבניות מרוסקות זה במרקם נוזלי יותר (כמו עגבניות טריות שטחנו אותם).

אפרת :) (10:49 1.09.2020)

היי אפרת
אפשרי את המתכון הזה עם אורז מלא?
זה הולך ביחד?
ואיך כדאי להכין את האורז המלא?
תודה רבה!!
אפרת:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 1.09.2020)

היי אפרת,
אפשר להכין אורז מלא כמו שהוא ולהגיש מעל את האפונה ברוטב (הכוונה להכין כל אחד בנפרד ולהגיש יחד) או להכין את האורז המלא עם אפונה אבל זה לא ייצא רטוב, לזה התכוונת?

מאי (22:03 12.08.2020)

היי אפרת,
ניסיתי את המתכון ויצא לא טעים. כאילו הטעמים לא התמזגו והיה טעם לוואי של רסק עגבניות. יש לך רעיון מה יכול היה להשתבש?
תודה 🙂

מאי (22:05 12.08.2020)

ועוד שאלה 🙂
למה הכוונה אש בינונית נמוכה/ גבוהה? ואם נניח כתוב רק אש בינונית אז מה ההבדל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 13.08.2020)

אש גבוהה – עיגול גדול.
אש נמוכה- עיגול הכי קטן.
אש בינונית – עיגול בינוני.
אש בינונית נמוכה- עיגול בינוני עוצמה הכי נמוכה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 13.08.2020)

היי מאי,
באיזה רסק עגבניות את משתמשת?
בדר”כ את מרגישה טעם לוואי כשאת משתמשת ברסק עגבניות?

Naomikv (13:36 24.07.2020)

אפרת שלום,
האם ניתן להוסיף גרונות הודו לרוטב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.07.2020)

כן

תאיר מתן (19:11 19.07.2020)

אפשר להחליף את העגבניה ברסק עגבניות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 19.07.2020)

אפשר לוותר על העגבניה ולהוסיף כפית רסק.

עינת (12:47 6.05.2020)

היי

במקום הרסק עגבניות יתאים 2 כפות מעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי?

בתודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 6.05.2020)

זה ייצא דליל גם מבחינת מרקם וגם טעם.
כדאי לשים לפחות כף רסק אחת.

גלית (13:11 22.04.2020)

האם אפשר להקפיא אחרי הבישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 22.04.2020)

כן.

ענת (19:01 31.03.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין עם אפונה וגזר, אני משתמשת בסיר מיוחד לפסח אבל הוא לא יספיק לכמות שאני רוצה להכין. אפשר להכין את הרוטב גם בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 31.03.2020)

לא בטוחה אם אפשר להכין בתנור. הרוטב עלול להתייבש. אם זו כמות גדולה מקסימום תכיני בפעמיים, זה לא הרבה זמן בישול.

ענת (21:10 31.03.2020)

רעיון טוב. תודה לך
חג שמח

אדר (07:03 29.03.2020)

היי, רוצה להכין אך אין לי עגבניה בבית. רק מיכל רסק ושימורים של עגבניות מרוסקות. האם יכולה לשים מהשימורים ואם כן מה הכמות שמחליפה עגבניה? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 29.03.2020)

היי אדר,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.

א (20:50 16.01.2020)

תתחדשי על האתר !! מהמם 🤩

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 16.01.2020)

תודה ❤️

יונית (18:25 5.01.2020)

שלום, האם יש אפשרות להשתמש באפונה יבשה? אם כן מה צריך לעשות איתה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 6.01.2020)

היי יונית,
אם את משתמשת באפונה יבשה, תבשלי כוס אחת במים רותחים עד לריכוך ואז תכיני את המתכון.

הילה (11:39 13.10.2019)

תודה רבה!אפשרי להוסיף אבקת מרק?אם כן כמה?ושוב תודה אתר מצויין:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 13.10.2019)

כן אפשר לשים כפית.
חג שמח 🌸

הילה (00:07 13.10.2019)

שלום,רוצה להוסיף כשמונה בערך תפוחי אדמה בכמה צריך לעלות את כוסות המים ושאר המרכיבים? ומתי בדיוק להוסיף אותם לפי המתכון? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:21 13.10.2019)

תוספי מים באופן כזה שיכסה את קוביות תפוחי האדמה (כדאי לחתוך לקוביות קטנות). לאחר מכן תטעמי ותוסיפי מלח ורסק לפי הטעם.
את תפוחי האדמה כדאי להוסיף לאחר העגבניה. זמן הבישול יתארך עד לריכוך תפו”א.

רחלי (16:17 21.08.2019)

מכינה באופן קבוע את המתכון. טעים מאוד!!
תודה על האתר המופלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 21.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

מיכל (12:14 6.03.2019)

האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?(פשוט יש בבית ורוצה להשתמש…אם יש רעיון למשהו אחר גם ייתקבל)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 6.03.2019)

כן אפשר.

ציפורה (15:26 3.02.2019)

כן
יש לי 3 קילו אפונה קפואה
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 3.02.2019)

כמויות:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 קילו אפונה קפואה
10 עגבניות גדולות מגורדות
10 שיני שום כתושות
24 כפות גדושות רסק עגבניות (450 גרם)
12 כוסות מים רותחים (כ-3 ליטר)
תיבול: 6 כפיות פפריקה מתוקה, 4 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
עד יום שני תשמרי במקרר.

ציפורה (19:51 2.02.2019)

שבוע טוב!
אם אני מכינה את האפונה היום, איך אני יכולה לאחסן את זה עד יום שני בלילה?
ובכמה אני מכפילה את המתכון אם אני מכינה 3 קילו?
תודה רבה על האתר המוצלח!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 3.02.2019)

כן.
הכוונה ל 3 קילו אפונה קפואה?
שבוע נפלא 🙂

בתשבע (12:21 6.12.2018)

תודה רבה על המתכון:) נהנתי מאד גם מהסבלנות שלך לתגובות .כל הכבודלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 6.12.2018)

תודה ❤️
חג שמח!

רחלי (23:15 2.10.2018)

הי אפרת לילה טוב
מה הכמויות אם רוצים לעשות שקית שלמה של אפונה קפואה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 3.10.2018)

היי רחלי,
אם שקית הכוונה ל800 גרם אלה הכמויות:
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות מגורדות
3 שיני שום כתושות
6 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ”ל) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂

רוני (15:32 12.03.2018)

היי! כבר רבע שעה שהמים לא מתאדים.. הלכתי לפי ההוראות וכרגע זה על אש קטנה, אבל לא קורה כלום.. נשארים המון מים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 12.03.2018)

היי רוני,
המים לא אמורים להתאדות. זאת אפונה ברוטב אדום. שמת כוס מים אחת?

רינת (21:31 11.01.2018)

תודה על התגובה
אוהבת מאוד את האתר
ומוצאת בו עיניין רב

רינת (09:53 7.01.2018)

היי

אתר מעולה , מתכונים נהדרים.

שאלה: יש לך רעיון אולי איך להכין רסק עגבניות ביתי

כי אני עושה רסק עגבניות ביתי על ידי בישול עגבניות ובצל

אבל כמו במתכון הזה נדרשים גם עגבניות וגם רסק

ידוע לך איך עושים רסק עגבניות ביתי שיהיה הכי דומה לזה לרסק בסופר?

אבל קצת יותר בריא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

היי רינת,
אין לי מתכון לרסק ביתי אבל את יכולה לבשל עגבניות ובצל כמו שאת מכינה בדר”כ ולוותר על הרסק או להוסיף רק חצי כף בשביל הטעם.
רצוי להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר כי יש בהן מתיקות טבעית.
שבוע נפלא 🙂

שולי (14:30 8.12.2017)

היי אפרת,
האפונה יצאה מעולה וטעימה מאודה.
השתמשתי בגרגרי האפונה הקטנים. בגלל האתר שלך חושבים שאני סופר בשלנית.:-)
תודה ושבת שלום,
שולי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 8.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבת שלום🌺

מיכל (15:30 13.10.2017)

היי
האם צריך להפשיר את האפונה לפני הבישול ברוטב או להוסיף אותה כשהיא קפואה עדיין? אני רואה שלא שאלו את השאלה אז כנראה שרק לי יש בעיה בהבנת המתכון אבל אני מארחת וחשוב לי שיצא טעים…
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 13.10.2017)

היי מיכל,
אפשר להוסיף את האפונה כשהיא עדיין קפואה.

גל (10:42 27.09.2017)

היי אפרת

איך אפשר להכין אפונה ללא רוטב עגבניות ושיצא טעים? הבן שלי לא אוהב עגבניות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 27.09.2017)

היי גל,
אפשר לטגן בסיר בצק קטן קצוץ (אם הוא לא אוהב בצל אז אפשר לוותר), להוסיף 3 כוסות אפונה משקית קפואה, כרבע כוס מים ולתבל בכפית אבקת מרק, מלח ומעט פלפל שחור. לבשל 5-10 דקות.

גל (13:03 1.10.2017)

תודה רבה ואם כבר מדברים על אפונה הכנתי את המרק אפונה שלך. יצא טעים ביותר
הוספתי גריסים לקראת הסוף ,אפשר להוסיף במקום גריסים קינואה? אם כן, זה גם לקראת הסוף או שצריך יותר זמן בישול?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 1.10.2017)

היי גל,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר להוסיף למרק קינואה אבל את הקינואה יש לבשל יותר זמן מאשר הגריסים. אם לא רוצים לטחון את הקינואה אז אפשר לבשל את האפונה במשך כ-15 דקות ולטחון ואז להוסיף קינואה ולבשל 15-20 דקות נוספות, עד שהקינואה רכה למאכל.

גל (13:36 15.10.2017)

היי אפרת
חוזרת לעדכן שהוא אהב ולהגיד
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 15.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

רון (12:00 21.11.2016)

לכמה מנות זה מספיק? ואם צריך להגדיל במות מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (12:21 21.11.2016)

היי רון,
אמורים לשים את זה על אורז ואז זה מספיק לכ-4 מנות.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

אילנית (11:47 11.10.2016)

תודה על אתר מצוין ש”מציל” כל פעם מחדש מתלמדת שכמותי…
האם לטגן את הבצל בשמן זית או קנולה?

מתכונים ב-10 דקות (12:09 11.10.2016)

היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר לטגן בשמן זית או קנולה, מה שבא לך 🙂
גמר חתימה טובה!

אפרת גרשי (13:56 13.09.2016)

לרוטב הנ“ל ניתן לזרוק כדורי בשר?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות (14:57 13.09.2016)

היי אפרת,
אני חושבת שכן, רק כדאי להכין כמות כפולה או משולשת (של הרוטב עצמו) כדי שיהיה מספיק רוטב.

נעמי (12:09 13.09.2016)

תודה על המתכון!
האם אפשר לוותר על העגבניה (אין לי…)?
ואם כן- צריך לשנות בכמות של המים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.09.2016)

היי נעמי,
העגבניה מוסיפה לטעם אבל אם אין לך את יכולה לוותר. אין צורך לשנות את כמות המים.

עמנואל (12:55 18.07.2016)

איך לגרד את העגבנייה? עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות (12:56 18.07.2016)

חוצים את העגבניה לחצי ומגרדים בפומפיה רק את החלק הפנימי עד שבסופו של דבר נשארת לך ביד רק הקליפה ואותה זורקים.

עמנואל (12:26 18.07.2016)

לגרג את העגבניה עם הקליפה?

מתכונים ב-10 דקות (12:35 18.07.2016)

היי עמנואל,
לחתוך את העגבניות לחצי ולגרד. בקליפה לא להשתמש.
בהצלחה 🙂

עמנואל (12:56 18.07.2016)

תודה

יולי (17:23 1.07.2016)

הייי יש לי אפונה וגזר בשימורים זה אותו הדבר?

מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.07.2016)

היי יולי,
זה בסדר, רק כדאי לשטוף את האפונה והגזר ולסנן לפני שמוסיפים לתבשיל.
שבת שלום 🙂

חן (14:23 26.04.2016)

מהמם! בישלתי אפונה בפעם הראשונה לפי המתכון הזה ויצא נהדר.

מתכונים ב-10 דקות (17:27 26.04.2016)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

אבי (13:15 31.03.2016)

פשוט וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (13:30 31.03.2016)

תודה אבי, שמחה שאהבת 🙂

גילית (19:37 29.11.2015)

היי אפשר לשים אפונה יבשה?

מתכונים ב-10 דקות (19:42 29.11.2015)

היי,
יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
בהצלחה 😉

גילית (19:51 29.11.2015)

אותה כמות של אפונה?
איזה כיף שהמענה מהיר אתר פשוט מעולההה

מתכונים ב-10 דקות (20:04 29.11.2015)

תודה 🙂
לדעתי כוס אחת של אפונה יבשה אמורה להספיק כי אחרי בישול הכמות גדלה כי האפונה מתנפחת. ליתר ביטחון שימי כוס ורבע.

טירונית במטבח (14:53 14.10.2015)

שלום, הכנתי ויצא מאוד טעים רק שהבן שלי אוכל את האפונה וגזר ומוציא את חתיכות הבצל. האם ניתן להכין ללא בצל? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהים

מתכונים ב-10 דקות (16:39 14.10.2015)

כן, אפשר להכין גם ללא הבצל או לטחון אותו (במקום לקצוץ אותו) וכך הוא מוסיף טעם אבל לא רואים ומרגישים אותו 🙂

טירונית במטבח (14:43 20.08.2015)

היי, אחלה אתר!
אשמח לקבל כמויות מדויקות של התיבול בשביל טירונית במטבח כמוני. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:11 20.08.2015)

היי,
שימי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית מלח. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח לפי הטעם והצורך.
בהצלחה 😉

ישראלית (21:00 25.05.2015)

מכינה עכשיו! אוהבת מאוד את המתכונים באתר

מתכונים ב-10 דקות (21:44 25.05.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

מירב (12:23 16.01.2015)

שאלה … כמה זה בערך 2 כפות גדושות רסק עגבניות בגרמים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (12:59 16.01.2015)

הי מירב,
כ100 גרם.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.