זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

בצל קטן קצוץ

2 כוסות אפונה משקית קפואה (260 ג’)

עגבנייה גדולה מגורדת

1 שן שום כתושה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס (240 מ”ל) מים רותחים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.




אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את העגבנייה המגורדת ומבשלים כ-3 דקות.

-מוסיפים שום, רסק עגבניות ומים רותחים. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים אפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש על אורז לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז עם ירקותאורז עם ירקות
שעועית ירוקה מוקפצת שעועית ירוקה מוקפצת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלי (12:19 22.02.2022)

מה אפשר במקום שן שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:43 22.02.2022)

היי,
אפשר לשים מעט שום כתוש או לוותר.

avatar
מירב (13:28 1.10.2021)

היי אפרת, אני משתמשת מכורה של האתר שלך 🙂
תמיד יוצא פשוט נהדר!
שאלה:
אני תמיד מוסיפה לרסק עגבניות סוכר, לשבור את החמיצות… גם עכשיו היה ממש צריך להוסיף.. אני משתמשת ברסק של פריניר או פרי מבורך. באיזה רסק את משתמשת? הייתי שמחה להפחית כפית סוכר…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 1.10.2021)

היי מירב,
שמחה שאהבת את המתכון!
גם אני משתמשת לפעמים ברסק של פריניר, אבל לרוב אני משתמשת ב MUTTI או יכין.

avatar
אביטל בר (13:11 1.09.2021)

יצא נפלא ממש !
תודה על המתכון פשוט וטעים

אפונה ברוטב עגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 1.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף אביטל❤

avatar
אורן (17:06 8.02.2021)

יצא מאוד לא טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 8.02.2021)

היי אורן, באיזה רסק עגבניות השתמשת? אולי הוא יצא עם טעם לוואי?
המתכון אמור לצאת טעים😃

avatar
חן (21:34 11.01.2021)

האם רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות זה אותו דבר? או שהכוונה לרכז עגבניות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:38 12.01.2021)

רסק עגבניות זה רכז עגבניות (זה כמו ממרח עגבניות סמיך).
עגבניות מרוסקות זה במרקם נוזלי יותר (כמו עגבניות טריות שטחנו אותם).

avatar
אפרת :) (10:49 1.09.2020)

היי אפרת
אפשרי את המתכון הזה עם אורז מלא?
זה הולך ביחד?
ואיך כדאי להכין את האורז המלא?
תודה רבה!!
אפרת:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 1.09.2020)

היי אפרת,
אפשר להכין אורז מלא כמו שהוא ולהגיש מעל את האפונה ברוטב (הכוונה להכין כל אחד בנפרד ולהגיש יחד) או להכין את האורז המלא עם אפונה אבל זה לא ייצא רטוב, לזה התכוונת?

avatar
מאי (22:03 12.08.2020)

היי אפרת,
ניסיתי את המתכון ויצא לא טעים. כאילו הטעמים לא התמזגו והיה טעם לוואי של רסק עגבניות. יש לך רעיון מה יכול היה להשתבש?
תודה 🙂

avatar
מאי (22:05 12.08.2020)

ועוד שאלה 🙂
למה הכוונה אש בינונית נמוכה/ גבוהה? ואם נניח כתוב רק אש בינונית אז מה ההבדל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 13.08.2020)

אש גבוהה – עיגול גדול.
אש נמוכה- עיגול הכי קטן.
אש בינונית – עיגול בינוני.
אש בינונית נמוכה- עיגול בינוני עוצמה הכי נמוכה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 13.08.2020)

היי מאי,
באיזה רסק עגבניות את משתמשת?
בדר”כ את מרגישה טעם לוואי כשאת משתמשת ברסק עגבניות?

avatar
Naomikv (13:36 24.07.2020)

אפרת שלום,
האם ניתן להוסיף גרונות הודו לרוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.07.2020)

כן

avatar
תאיר מתן (19:11 19.07.2020)

אפשר להחליף את העגבניה ברסק עגבניות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 19.07.2020)

אפשר לוותר על העגבניה ולהוסיף כפית רסק.

avatar
עינת (12:47 6.05.2020)

היי

במקום הרסק עגבניות יתאים 2 כפות מעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי?

בתודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 6.05.2020)

זה ייצא דליל גם מבחינת מרקם וגם טעם.
כדאי לשים לפחות כף רסק אחת.

avatar
גלית (13:11 22.04.2020)

האם אפשר להקפיא אחרי הבישול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:54 22.04.2020)

כן.

avatar
ענת (19:01 31.03.2020)

היי אפרת,
אני רוצה להכין עם אפונה וגזר, אני משתמשת בסיר מיוחד לפסח אבל הוא לא יספיק לכמות שאני רוצה להכין. אפשר להכין את הרוטב גם בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 31.03.2020)

לא בטוחה אם אפשר להכין בתנור. הרוטב עלול להתייבש. אם זו כמות גדולה מקסימום תכיני בפעמיים, זה לא הרבה זמן בישול.

avatar
ענת (21:10 31.03.2020)

רעיון טוב. תודה לך
חג שמח

avatar
אדר (07:03 29.03.2020)

היי, רוצה להכין אך אין לי עגבניה בבית. רק מיכל רסק ושימורים של עגבניות מרוסקות. האם יכולה לשים מהשימורים ואם כן מה הכמות שמחליפה עגבניה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 29.03.2020)

היי אדר,
אפשר לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות.

avatar
א (20:50 16.01.2020)

תתחדשי על האתר !! מהמם 🤩

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 16.01.2020)

תודה ❤️

avatar
יונית (18:25 5.01.2020)

שלום, האם יש אפשרות להשתמש באפונה יבשה? אם כן מה צריך לעשות איתה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 6.01.2020)

היי יונית,
אם את משתמשת באפונה יבשה, תבשלי כוס אחת במים רותחים עד לריכוך ואז תכיני את המתכון.

avatar
הילה (11:39 13.10.2019)

תודה רבה!אפשרי להוסיף אבקת מרק?אם כן כמה?ושוב תודה אתר מצויין:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 13.10.2019)

כן אפשר לשים כפית.
חג שמח 🌸

avatar
הילה (00:07 13.10.2019)

שלום,רוצה להוסיף כשמונה בערך תפוחי אדמה בכמה צריך לעלות את כוסות המים ושאר המרכיבים? ומתי בדיוק להוסיף אותם לפי המתכון? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:21 13.10.2019)

תוספי מים באופן כזה שיכסה את קוביות תפוחי האדמה (כדאי לחתוך לקוביות קטנות). לאחר מכן תטעמי ותוסיפי מלח ורסק לפי הטעם.
את תפוחי האדמה כדאי להוסיף לאחר העגבניה. זמן הבישול יתארך עד לריכוך תפו”א.

avatar
רחלי (16:17 21.08.2019)

מכינה באופן קבוע את המתכון. טעים מאוד!!
תודה על האתר המופלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 21.08.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מיכל (12:14 6.03.2019)

האם ניתן להשתמש באפונה משימורים?(פשוט יש בבית ורוצה להשתמש…אם יש רעיון למשהו אחר גם ייתקבל)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 6.03.2019)

כן אפשר.

avatar
ציפורה (15:26 3.02.2019)

כן
יש לי 3 קילו אפונה קפואה
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 3.02.2019)

כמויות:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 קילו אפונה קפואה
10 עגבניות גדולות מגורדות
10 שיני שום כתושות
24 כפות גדושות רסק עגבניות (450 גרם)
12 כוסות מים רותחים (כ-3 ליטר)
תיבול: 6 כפיות פפריקה מתוקה, 4 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור.
עד יום שני תשמרי במקרר.

avatar
ציפורה (19:51 2.02.2019)

שבוע טוב!
אם אני מכינה את האפונה היום, איך אני יכולה לאחסן את זה עד יום שני בלילה?
ובכמה אני מכפילה את המתכון אם אני מכינה 3 קילו?
תודה רבה על האתר המוצלח!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 3.02.2019)

כן.
הכוונה ל 3 קילו אפונה קפואה?
שבוע נפלא 🙂

avatar
בתשבע (12:21 6.12.2018)

תודה רבה על המתכון:) נהנתי מאד גם מהסבלנות שלך לתגובות .כל הכבודלך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:35 6.12.2018)

תודה ❤️
חג שמח!

avatar
רחלי (23:15 2.10.2018)

הי אפרת לילה טוב
מה הכמויות אם רוצים לעשות שקית שלמה של אפונה קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 3.10.2018)

היי רחלי,
אם שקית הכוונה ל800 גרם אלה הכמויות:
1 בצל גדול קצוץ
3 עגבניות מגורדות
3 שיני שום כתושות
6 כפות גדושות רסק עגבניות
3 כוסות (720 מ”ל) מים רותחים
תיבול: כפית וחצי פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
יום מקסים 🙂

avatar
אילנית (18:01 30.05.2022)

בדיוק את זה חיפשתי, מתכון לשקית שלמה. תודה רב על אתר נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:20 30.05.2022)

שמחה לשמוע🌺

avatar
רוני (15:32 12.03.2018)

היי! כבר רבע שעה שהמים לא מתאדים.. הלכתי לפי ההוראות וכרגע זה על אש קטנה, אבל לא קורה כלום.. נשארים המון מים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 12.03.2018)

היי רוני,
המים לא אמורים להתאדות. זאת אפונה ברוטב אדום. שמת כוס מים אחת?

avatar
רינת (21:31 11.01.2018)

תודה על התגובה
אוהבת מאוד את האתר
ומוצאת בו עיניין רב

avatar
רינת (09:53 7.01.2018)

היי

אתר מעולה , מתכונים נהדרים.

שאלה: יש לך רעיון אולי איך להכין רסק עגבניות ביתי

כי אני עושה רסק עגבניות ביתי על ידי בישול עגבניות ובצל

אבל כמו במתכון הזה נדרשים גם עגבניות וגם רסק

ידוע לך איך עושים רסק עגבניות ביתי שיהיה הכי דומה לזה לרסק בסופר?

אבל קצת יותר בריא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 7.01.2018)

היי רינת,
אין לי מתכון לרסק ביתי אבל את יכולה לבשל עגבניות ובצל כמו שאת מכינה בדר”כ ולוותר על הרסק או להוסיף רק חצי כף בשביל הטעם.
רצוי להשתמש בעגבניות שרי מסוג תמר כי יש בהן מתיקות טבעית.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שולי (14:30 8.12.2017)

היי אפרת,
האפונה יצאה מעולה וטעימה מאודה.
השתמשתי בגרגרי האפונה הקטנים. בגלל האתר שלך חושבים שאני סופר בשלנית.:-)
תודה ושבת שלום,
שולי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 8.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שולי ושבת שלום🌺

avatar
מיכל (15:30 13.10.2017)

היי
האם צריך להפשיר את האפונה לפני הבישול ברוטב או להוסיף אותה כשהיא קפואה עדיין? אני רואה שלא שאלו את השאלה אז כנראה שרק לי יש בעיה בהבנת המתכון אבל אני מארחת וחשוב לי שיצא טעים…
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 13.10.2017)

היי מיכל,
אפשר להוסיף את האפונה כשהיא עדיין קפואה.

avatar
גל (10:42 27.09.2017)

היי אפרת

איך אפשר להכין אפונה ללא רוטב עגבניות ושיצא טעים? הבן שלי לא אוהב עגבניות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 27.09.2017)

היי גל,
אפשר לטגן בסיר בצק קטן קצוץ (אם הוא לא אוהב בצל אז אפשר לוותר), להוסיף 3 כוסות אפונה משקית קפואה, כרבע כוס מים ולתבל בכפית אבקת מרק, מלח ומעט פלפל שחור. לבשל 5-10 דקות.

avatar
גל (13:03 1.10.2017)

תודה רבה ואם כבר מדברים על אפונה הכנתי את המרק אפונה שלך. יצא טעים ביותר
הוספתי גריסים לקראת הסוף ,אפשר להוסיף במקום גריסים קינואה? אם כן, זה גם לקראת הסוף או שצריך יותר זמן בישול?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 1.10.2017)

היי גל,
שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
אפשר להוסיף למרק קינואה אבל את הקינואה יש לבשל יותר זמן מאשר הגריסים. אם לא רוצים לטחון את הקינואה אז אפשר לבשל את האפונה במשך כ-15 דקות ולטחון ואז להוסיף קינואה ולבשל 15-20 דקות נוספות, עד שהקינואה רכה למאכל.

avatar
גל (13:36 15.10.2017)

היי אפרת
חוזרת לעדכן שהוא אהב ולהגיד
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 15.10.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רון (12:00 21.11.2016)

לכמה מנות זה מספיק? ואם צריך להגדיל במות מה עושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:21 21.11.2016)

היי רון,
אמורים לשים את זה על אורז ואז זה מספיק לכ-4 מנות.
אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

avatar
אילנית (11:47 11.10.2016)

תודה על אתר מצוין ש”מציל” כל פעם מחדש מתלמדת שכמותי…
האם לטגן את הבצל בשמן זית או קנולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:09 11.10.2016)

היי אילנית,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר לטגן בשמן זית או קנולה, מה שבא לך 🙂
גמר חתימה טובה!

avatar
אפרת גרשי (13:56 13.09.2016)

לרוטב הנ“ל ניתן לזרוק כדורי בשר?
תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:57 13.09.2016)

היי אפרת,
אני חושבת שכן, רק כדאי להכין כמות כפולה או משולשת (של הרוטב עצמו) כדי שיהיה מספיק רוטב.

avatar
נעמי (12:09 13.09.2016)

תודה על המתכון!
האם אפשר לוותר על העגבניה (אין לי…)?
ואם כן- צריך לשנות בכמות של המים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:56 13.09.2016)

היי נעמי,
העגבניה מוסיפה לטעם אבל אם אין לך את יכולה לוותר. אין צורך לשנות את כמות המים.

avatar
עמנואל (12:55 18.07.2016)

איך לגרד את העגבנייה? עם הקליפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:56 18.07.2016)

חוצים את העגבניה לחצי ומגרדים בפומפיה רק את החלק הפנימי עד שבסופו של דבר נשארת לך ביד רק הקליפה ואותה זורקים.

avatar
עמנואל (12:26 18.07.2016)

לגרג את העגבניה עם הקליפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 18.07.2016)

היי עמנואל,
לחתוך את העגבניות לחצי ולגרד. בקליפה לא להשתמש.
בהצלחה 🙂

avatar
עמנואל (12:56 18.07.2016)

תודה

avatar
יולי (17:23 1.07.2016)

הייי יש לי אפונה וגזר בשימורים זה אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 1.07.2016)

היי יולי,
זה בסדר, רק כדאי לשטוף את האפונה והגזר ולסנן לפני שמוסיפים לתבשיל.
שבת שלום 🙂

avatar
חן (14:23 26.04.2016)

מהמם! בישלתי אפונה בפעם הראשונה לפי המתכון הזה ויצא נהדר.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:27 26.04.2016)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה על העדכון וחג שמח!

avatar
אבי (13:15 31.03.2016)

פשוט וטעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:30 31.03.2016)

תודה אבי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
גילית (19:37 29.11.2015)

היי אפשר לשים אפונה יבשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:42 29.11.2015)

היי,
יש לבשל לפני את האפונה במים רותחים עד לריכוך ואז להכין איתם את המתכון.
בהצלחה 😉

avatar
גילית (19:51 29.11.2015)

אותה כמות של אפונה?
איזה כיף שהמענה מהיר אתר פשוט מעולההה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:04 29.11.2015)

תודה 🙂
לדעתי כוס אחת של אפונה יבשה אמורה להספיק כי אחרי בישול הכמות גדלה כי האפונה מתנפחת. ליתר ביטחון שימי כוס ורבע.

avatar
טירונית במטבח (14:53 14.10.2015)

שלום, הכנתי ויצא מאוד טעים רק שהבן שלי אוכל את האפונה וגזר ומוציא את חתיכות הבצל. האם ניתן להכין ללא בצל? תודה רבה וכל הכבוד על האתר המדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:39 14.10.2015)

כן, אפשר להכין גם ללא הבצל או לטחון אותו (במקום לקצוץ אותו) וכך הוא מוסיף טעם אבל לא רואים ומרגישים אותו 🙂

avatar
טירונית במטבח (14:43 20.08.2015)

היי, אחלה אתר!
אשמח לקבל כמויות מדויקות של התיבול בשביל טירונית במטבח כמוני. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 20.08.2015)

היי,
שימי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית שטוחה פלפל שחור וחצי כפית מלח. אח”כ תטעמי ותוסיפי עוד מלח לפי הטעם והצורך.
בהצלחה 😉

avatar
ישראלית (21:00 25.05.2015)

מכינה עכשיו! אוהבת מאוד את המתכונים באתר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 25.05.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

avatar
מירב (12:23 16.01.2015)

שאלה … כמה זה בערך 2 כפות גדושות רסק עגבניות בגרמים?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 16.01.2015)

הי מירב,
כ100 גרם.
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות