זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 13 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: בשרי
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
בצל קטן קצוץ
4 גזרים גדולים מגורדים גס
4 שיני שום שמנות קצוצות
1 כוס גרגירי חומוס משימורים
500 גרם פרגיות חצויות
3 כוסות מים רותחים
תיבול לאורז: 3 כפות שמן, חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.
תיבול לפרגית: כף שמן, כף סילאן, חצי כפית מלח, שליש כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור.
-פותחים את מכשיר הנינג’ה ספידי ומניחים בתחתית את האורז. מתבלים ב 3 כפות שמן ומערבבים. מוסיפים בצל, שום, גזר, וגרגירי חומוס. מתבלים בכורכום, כמון, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים.
-פותחים את הרגליים של צלחת הטיגון ומניחים אותה במיקום העליון. מתבלים את הפרגיות במרינדה ומניחים על צלחת הטיגון.
-מפעילים את המכשיר ומזיזים את המתג החכם למצב תכניות ספידי.
-בוחרים בתכנית ארוחה מהירה, מכוונים את הטמפ’ ל-170 מעלות, את הטיימר ל-13 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה.
-לאחר שזה סיים, ממתינים 5 דקות ואז פותחים את המכשיר, מסירים בזהירות את צלחת הטיגון עם הפרגיות ומערבבים את האורז. מגישים את האורז יחד עם הפרגיות.
View this post on Instagram
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
היי, האם מתאים לאייר פראייר?
קניתי לאחרונה ועדיין לא מתרגלת לבשל בו. אשמח אם תפני אותי למתכונים מתאימים. תודה רבה!
היי,
אין לי הרבה ניסיון עם אייר פראייר. אני יודעת שהוא מתאים לצלייה ולטיגון.
לא בטוחה אם מתאים למתכון הזה או לתבשילים בכלל.
אם אני לא אוהב מתוק אלא יותר פיקנטי, במה אפשר להמיר את הסילאן?
אפשר לשים כף רוטב סויה או להכין בלי.
אפשר לשים כוס ורבע אורז מלא ולהשאיר את כמות המים כמו שהיא.
אפשר להשתמש באורז מלא?
היי אפרת,
נראה טוב!
אפשרי להכין גם בנינג’ה גריל?
כן אבל מאחר ואין אפשרות של בישול בקומות תצטרכי להכין את הפרגית והאורז בנפרד.
איך מכינים לא בנינגה ?
מצורף מתכון – אושפלאו מהיר.