שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

חצי שקית אפונה קפואה (3 כוסות אפונה)

חבילת שמיר קצוצה (בלי הגבעולים)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה הל טחון, כפית גדושה מלח, שליש כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את האורז כ- 3 דקות.

מוסיפים את האפונה והשמיר ומתבלים.

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

מכבים את האש ומשאירים עם מכסה 10 דקות נוספות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת בשר במחבת
פסטה מוקרמת בגבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
נועה (08:25 24.12.2020)

צריך להפשיר את האפונה לפני כן או שמכניסים אותה ככה קפואה?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 24.12.2020)

אין צורך 🙂

אחינעם (19:54 19.12.2019)

אפשר להשתמש באורז אדום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 19.12.2019)

אפשר להכין עם כוס וחצי אורז אדום ולשים 3 כוסות מים . יש לבשל במשך 45 דקות. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

ורד (08:02 4.09.2017)

האם לבשל בהתחלה על אש גבוהה ואח”כ 20 דקות אש נמוכה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 4.09.2017)

לאחר שמוסיפים מים יש לבשל על אש גבוהה עד שהמים מבעבעים. לאחר מכן לכסות את הסיר, להנמיך לאש בינונית נמוכה ולבשל 20 דקות.

ליזה (13:01 4.02.2017)

אפשר להשתמש באורז מלא ולהכפיל את זמן הבישול? צריך עוד התאמות?
לגבי האפונה: אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה יותר זמן?
תודה רבה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (13:41 4.02.2017)

היי ליזה,
אפשר להשתמש בכוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת אותו דבר (3 כוסות). זמן הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומשארים את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
יש לבשל את האפונה היבשה במים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש ב-3 כוסות אפונה מבושלת למתכון.

ליזה (10:59 13.02.2017)

תודה, בסוף הולכת על אפונה קפואה. שאלה נוספת, אפשר להוסיף בצל ושום בתחילת הטיגון? לא רגילים לאורז בלעדיהם.

מתכונים ב-10 דקות (11:00 13.02.2017)

כן בטח, זה רק יכול להוסיף 🙂

יעל (23:48 25.03.2016)

היי אפרת
רציתי לדעת , איזה תבלין יכול להחליף את ההל ? בהרט יכול להתאים ?
וגם חצי שקית אפונה כמה כוסות זה בערך ?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (10:55 26.03.2016)

היי יעל,
אפשר פשוט לוותר על ההל (בהרט פחות מתאים).
חצי שקית אפונה זה יוצא כ-3 כוסות.

חגי (23:48 7.01.2016)

הי, אני מעריץ קטן של המתכונים הנפלאים כאן.
ברצוני לדעת כמות של 2 אנשים.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (10:45 8.01.2016)

תודה חגי 🙂
הכמות שבמתכון היא ל 4-5 מנות.
אם אתה רוצה להכין לשניים ולצד האורז מוגשת מנה נוספת אז אתה יכול להכין חצי מהכמות (הכוונה כוס אחת של אורז, כוס וחצי אפונה קפואה, חצי חבילת שמיר, כוס וחצי מים רותחים, חצי כפית שטוחה הל, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור).
בהצלחה ושבת שלום! 🙂

מזל (17:08 17.03.2014)

היי, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום הל טחון.

מתכונים ב-10 דקות (18:35 17.03.2014)

הי מזל, אם אין ברירה, אפשר לוותר לגמרי ולתבל רק במלח ופלפל שחור.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.