זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

חצי שקית אפונה קפואה (3 כוסות אפונה)

חבילת שמיר קצוצה (בלי הגבעולים)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה הל טחון, כפית גדושה מלח, שליש כפית פלפל שחור.




אופן הכנה:

מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את האורז כ- 3 דקות.

מוסיפים את האפונה והשמיר ומתבלים.

מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

מכבים את האש ומשאירים עם מכסה 10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
פשטידת בשר במחבתפשטידת בשר במחבת
פסטה מוקרמת בגבינה פסטה מוקרמת בגבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אירן (14:02 10.07.2022)

היי אפרת
חזרתי לעדכן. הכנתי בלי הל, אבל הוספתי פטרוזיליה. יצא טעים בטירוף. תודה רבה על מתכון פשוט ונהדר, בטח אכין אותו עוד הרבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 10.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
אירן (08:56 7.06.2022)

היי
אני מאוד אוהבת את השילוב של אורז, אפונה ושמיר, אבל לא אוהבים הל אצלי. אפשר להשתמש בתבלין אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 7.06.2022)

היי,
אפשר לוותר על הל או לשים תבלין אחר במקום כמו רוזמרין, טימין, פטרוזיליה או כוסברה.

avatar
נעה (14:22 6.03.2022)

היי אפרת 🙂
רציתי לשאול האם אפונה משימורים תעבוד – שמתי לב שהיא הרבה יותר רכה מהקפואה.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 6.03.2022)

היי,
גם אפונה משימורים מתאימה, היא אכן תצא קצת יותר רכה מהקפואה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:

avatar
נועה (08:25 24.12.2020)

צריך להפשיר את האפונה לפני כן או שמכניסים אותה ככה קפואה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 24.12.2020)

אין צורך 🙂

avatar
אחינעם (19:54 19.12.2019)

אפשר להשתמש באורז אדום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 19.12.2019)

אפשר להכין עם כוס וחצי אורז אדום ולשים 3 כוסות מים . יש לבשל במשך 45 דקות. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.

avatar
ורד (08:02 4.09.2017)

האם לבשל בהתחלה על אש גבוהה ואח”כ 20 דקות אש נמוכה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 4.09.2017)

לאחר שמוסיפים מים יש לבשל על אש גבוהה עד שהמים מבעבעים. לאחר מכן לכסות את הסיר, להנמיך לאש בינונית נמוכה ולבשל 20 דקות.

avatar
ליזה (13:01 4.02.2017)

אפשר להשתמש באורז מלא ולהכפיל את זמן הבישול? צריך עוד התאמות?
לגבי האפונה: אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה יותר זמן?
תודה רבה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 4.02.2017)

היי ליזה,
אפשר להשתמש בכוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת אותו דבר (3 כוסות). זמן הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומשארים את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
יש לבשל את האפונה היבשה במים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש ב-3 כוסות אפונה מבושלת למתכון.

avatar
ליזה (10:59 13.02.2017)

תודה, בסוף הולכת על אפונה קפואה. שאלה נוספת, אפשר להוסיף בצל ושום בתחילת הטיגון? לא רגילים לאורז בלעדיהם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 13.02.2017)

כן בטח, זה רק יכול להוסיף 🙂

avatar
יעל (23:48 25.03.2016)

היי אפרת
רציתי לדעת , איזה תבלין יכול להחליף את ההל ? בהרט יכול להתאים ?
וגם חצי שקית אפונה כמה כוסות זה בערך ?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 26.03.2016)

היי יעל,
אפשר פשוט לוותר על ההל (בהרט פחות מתאים).
חצי שקית אפונה זה יוצא כ-3 כוסות.

avatar
חגי (23:48 7.01.2016)

הי, אני מעריץ קטן של המתכונים הנפלאים כאן.
ברצוני לדעת כמות של 2 אנשים.
תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 8.01.2016)

תודה חגי 🙂
הכמות שבמתכון היא ל 4-5 מנות.
אם אתה רוצה להכין לשניים ולצד האורז מוגשת מנה נוספת אז אתה יכול להכין חצי מהכמות (הכוונה כוס אחת של אורז, כוס וחצי אפונה קפואה, חצי חבילת שמיר, כוס וחצי מים רותחים, חצי כפית שטוחה הל, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור).
בהצלחה ושבת שלום! 🙂

avatar
מזל (17:08 17.03.2014)

היי, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום הל טחון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 17.03.2014)

הי מזל, אם אין ברירה, אפשר לוותר לגמרי ולתבל רק במלח ופלפל שחור.

לקריאת כל התגובות