זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (יש להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)
חצי שקית אפונה קפואה (3 כוסות אפונה)
חבילת שמיר קצוצה (בלי הגבעולים)
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה הל טחון, כפית גדושה מלח, שליש כפית פלפל שחור.
אופן הכנה:
מחממים 2 כפות שמן בסיר ומטגנים את האורז כ- 3 דקות.
מוסיפים את האפונה והשמיר ומתבלים.
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
מכבים את האש ומשאירים עם מכסה 10 דקות נוספות.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי, אם אני משתמשת באורז בסמטי הכל אותו הדבר?
היי
נכון(:
היי אפרת
האם אפשר לדעתך להשתמש בכוסמת במקום האורז ? במידה וכן אותן כמויות ? /זמני בישול ?
היי,
אפשר להשתמש בכוסמת, מצרפת לך מתכון לכוסמת וירקות שתוכלי להיעזר בו(:
היי אפרת
מה יכול להחליף את ההל ?
היי,
אפשר לוותר על הל או להוסיף מעט אבקת מרק.
היי אפרת
חזרתי לעדכן. הכנתי בלי הל, אבל הוספתי פטרוזיליה. יצא טעים בטירוף. תודה רבה על מתכון פשוט ונהדר, בטח אכין אותו עוד הרבה.
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי
אני מאוד אוהבת את השילוב של אורז, אפונה ושמיר, אבל לא אוהבים הל אצלי. אפשר להשתמש בתבלין אחר?
היי,
אפשר לוותר על הל או לשים תבלין אחר במקום כמו רוזמרין, טימין, פטרוזיליה או כוסברה.
היי אפרת 🙂
רציתי לשאול האם אפונה משימורים תעבוד – שמתי לב שהיא הרבה יותר רכה מהקפואה.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
היי,
גם אפונה משימורים מתאימה, היא אכן תצא קצת יותר רכה מהקפואה.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
צריך להפשיר את האפונה לפני כן או שמכניסים אותה ככה קפואה?
אין צורך 🙂
אפשר להשתמש באורז אדום?
אפשר להכין עם כוס וחצי אורז אדום ולשים 3 כוסות מים . יש לבשל במשך 45 דקות. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
האם לבשל בהתחלה על אש גבוהה ואח”כ 20 דקות אש נמוכה ?
לאחר שמוסיפים מים יש לבשל על אש גבוהה עד שהמים מבעבעים. לאחר מכן לכסות את הסיר, להנמיך לאש בינונית נמוכה ולבשל 20 דקות.
אפשר להשתמש באורז מלא ולהכפיל את זמן הבישול? צריך עוד התאמות?
לגבי האפונה: אפשר להשתמש באפונה יבשה? צריך לבשל אותה יותר זמן?
תודה רבה מראש.
היי ליזה,
אפשר להשתמש בכוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת אותו דבר (3 כוסות). זמן הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן, מכבים את האש ומשארים את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
יש לבשל את האפונה היבשה במים עד שהיא מתרככת ורק אז להשתמש ב-3 כוסות אפונה מבושלת למתכון.
תודה, בסוף הולכת על אפונה קפואה. שאלה נוספת, אפשר להוסיף בצל ושום בתחילת הטיגון? לא רגילים לאורז בלעדיהם.
כן בטח, זה רק יכול להוסיף 🙂
היי אפרת
רציתי לדעת , איזה תבלין יכול להחליף את ההל ? בהרט יכול להתאים ?
וגם חצי שקית אפונה כמה כוסות זה בערך ?
תודה מראש
היי יעל,
אפשר פשוט לוותר על ההל (בהרט פחות מתאים).
חצי שקית אפונה זה יוצא כ-3 כוסות.
הי, אני מעריץ קטן של המתכונים הנפלאים כאן.
ברצוני לדעת כמות של 2 אנשים.
תודה רבה.
תודה חגי 🙂
הכמות שבמתכון היא ל 4-5 מנות.
אם אתה רוצה להכין לשניים ולצד האורז מוגשת מנה נוספת אז אתה יכול להכין חצי מהכמות (הכוונה כוס אחת של אורז, כוס וחצי אפונה קפואה, חצי חבילת שמיר, כוס וחצי מים רותחים, חצי כפית שטוחה הל, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור).
בהצלחה ושבת שלום! 🙂
היי, רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום הל טחון.
הי מזל, אם אין ברירה, אפשר לוותר לגמרי ולתבל רק במלח ופלפל שחור.