זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 15-17 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
1.5 כוסות (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
3 כפות שטוחות (20 ג’) אבקת קקאו
25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ’ החדר
4 כפות (32 ג’) שמן
שליש כוס אבקת סוכר או חצי כוס סוכר לבן (עדיף להשתמש באבקת סוכר כדי שמרקם הבצק יהיה חלק).
1 ביצה
2-5 כפות מים
למילוי: שוקולד לבן, ממרח אגוזים בהיר, ממרח חלבה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף יותר מים במידת הצורך).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה דק (השיטה הכי נוחה היא להניח את הבצק על נייר אפיה, לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך, כך הבצק אינו נדבק למשטח העבודה או למערוך).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בעלת קוטר רחב. מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול (ניתן להניח גם קוביית שוקולד לבן).
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (ההידוק חשוב כדי שאוזני המן לא ייפתחו במהלך האפיה).
-מסדרים במרווחים על נייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות עד שאוזני המן נעשים יציבים. מוצאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות נעשות פריכות יותר לאחר קירור). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אפרת היי
מה שלומך?
מתכון מושלם! בצק מאוד קל ונוח לעבודה. שילשנו מראש את הכמות, ולמילוי השתמשנו בקוביות חלבה.
בע”ה ייככב בכל פורים אצלנו.
לדעתך אפשרי להשתמש בבצק הזה
גם להכנת מגולגלות (מילוי תמרים/קקאו וחלבה)?
תודה וחג שמח שיהיה! 🥰
נראה מהמם❤️
לגבי מגולגלות – אם הבצק היה נוח וגמיש לקיפול אז כן:)
אפרת יקרה,
חזרתי לעדכן 🙂
הכנתי את המגולגלות לפי הבצק הנ”ל של אוזני המן- מילוי של חלבה מפוררת, ממרח תמרים ושברי אגוזים.
יצא אליפות!!!
(וטעים יותר מהבצק הרגיל הלבן, שמכינה למגולגלות)
תודה לך!! שבוע מבורך 🙏🏼
ואו נראה מעולה!!
תודה שחזרת לעדכן💙
כאמא לילד אלרגי לחלב, אני מודה לך על שימת הלב ונתינת אפשרות למתכונים פרווה, וחוץ מזה אני נהנית מאוד מהאתר שלך, עשי חיל!
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים הפרווה!
תודה על השיתוף ועל המילים הטובות❤
מה אפשר להחליף במקום חמאה ומרגרינה? אם אפשר משהו בריא יותר תודה.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס- החלק המוצק בלבד (יש לקרר לילה במקרר לפני השימוש).
כמה שמן קוקוס מוצק לשים ?
כף ורבע שמן קוקוס(:
יאמיי יצאו מהממים . מלאתי בשוקולד השחר
נראה מעולה! שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף🌺
מתכון מושלם!. החלפנו את הקמח הלבן בקוסמין (כי זה מה שהיה בבית) וסירופ אגבה במקום אבקת סוכר (כי זה מה שהיה). במילוי שמנו קוביית שוקולד לבן. יצא טעים בטירוף!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
אין לי את כל המילוי שיש במתכון
יש לך אולי מתכון לממרח לבן/כל דבר אחר..?
היי חנה,
את יכולה להשתמש למילוי בקוביית שוקולד לבן, ממרח שוקולד לבן, או אפילו ממרח לוטוס.
אם אין- את יכולה לשים ממרח שוקולד רגיל או קוביית שוקולד, (ואז זה יהיה אוזני המן כהים🙂)
היי,
האם אפשר לעשות אותם עם קמח ללא גלוטן ?
תודה,
היי דיאנה,
לא ניסיתי במתכון הזה, אבל חושבת שאפשרי.
הנה מתכון לאוזני המן ללא גלוטן
אני רוצה להכין אוזני המן שוקלדיים במילוי חלבה/ וניל ללא גלוטן .
האם אפשר להוסיף קקאו לאלה מהמתכון ללא גלוטן ? אם כן, אני מניחה שצריך להוסיף גם איזשהו נוזל, לא?
חושבת שאפשר להוסיף כף קקאו למתכון ללא גלוטן, אין צורך בנוזל נוסף. או לחלופין להכין את המתכון לאוזני המן השוקולדיים עם קמח ללא גלוטן.
בהצלחה:)
תודה רבה
האם אפשר לשים שוקולית במקום אבקת קקאו?
אפשר לשים שוקולית במקום ולהפחית מכמות הסוכר לשליש כוס.
תודה!!
הייתי רוצה לדעת האם יש לך רעיון למילוי בצבע אדום כגודמת ריבה או משהו כזה ואיך זה יוצא
תודה על אתר משודרג ומעולה
אפשר למלא בריבה ואפשר לצבוע ממרח בצבע לבן עם צבע מאכל אדום (כמו ממרח נוגט או ממרח שוקולד לבן).
היי, עשיתי את האוזני המן לפי המתכון, הם ייצאו יפים אך הבצק יצא רך ולא פריך. מעין סוג של לחם. יש לך מושג למה?
היי תמי,
זה נשמע כאילו יש בבצק יותר מידי נוזלים. כמה מים שמת?
שמת 25 גרם חמאה ו4 כפות שמן?
אפית ב180 מעלות? כמה זמן בדיוק?
כמה אוזני המן יצאו מהכמות? אני רוצה לוודא שלא הכנת אותם גדולים מידי.
שלום אפרת ותודה על תשובתך. צודקת, שמתי יותר מחמש כפות מכפי שרשום במתכון כי הבצק לא התאחד. יכול להיות שזו הטעות. אנסה שוב להכין. יש לכם אתר נפלא!!! תודה רבה וחג שמח.
פעם הבאה אם הבצק יבש או מתפורר אחרי שהוספת 5 כפות מים תוסיפי כמה כפות שמן עד שהוא נעשה נוח לעבודה.
פורים שמח 🙂
אפרת יקרה
תודה על האתר המעולה!!!
חושבת שאפשר במילוי לערבב טחינה גולמית עם דבש או סילאן?
כדי שיהיה פרווה וגם ללא מרגרינה
זה סמיך מספיק? ובמרקם מתאים?
תודה!!
היי הדס,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לערבב טחינה גולמית עם דבש כדי שייצא ממרח בטעם חלבה. אם זה יוצא נוזלי אפשר להוסיף לתערובת אגוזים טחונים או ביסקוויטים מפוררים דק.
היי, הרעיון נפלא אבל באמת באפייה האוזניים נפתחות.. מה אפשר לעשות על מנת שלא יקרה?
רעיון נוסף למילוי- מרציפן! 🙂
היי נגה,
חשוב להדק היטב את הקצוות. טיפ נוסף הוא להכניס את אוזני המן למקפיא כ10 דקות לפני האפיה.
פורים שמח 🙂
היי
יש לך אולי מושג מה אפשר להחליף מחמאה ?
תודה מחכה לתשובה מהירה !
מור
היי מור,
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או מחמאה.
אם אין לך אני מניחה שזה יעבוד גם עם 3 כפות שמן (כלומר סה”כ 6-7 כפות שמן לכל המתכון).
היי, אין לי קקאו.. ניתן להשתמש בשוקולית במקום? (אולי לאזן איכשהו את כמות הסוכר)
היי ענבר,
אפשר לשים שוקולית במקום ולהפחית מכמות הסוכר לשליש כוס.
האם אפשר פעם הבאה לשים 2 כפות שוקולית וכף אחת קקאו ???
הקקאו נורא מר
היי הדס, שבוע טוב 🙂
אפשר בהחלט לשים 2 כפות רגילות קקאו + כף שטוחה קקאו. הטעם יהיה יותר מעודן.
שבוע טוב אפרת
הכנתי אותם לשבת . רעיון מגניב . אוזני המן הפוכים .תודה על המתכון
אבל דבר אחד הפריע לי . הטעם שלהם מר .
שמתי 3 כפות שטוחות של קקאו . שמתי גם אבקת סוכר . אבל עדיין הקקאו הפך את האוזני המן – למרים . דחוסים בקקאו שלהם . מרים בטעם .
שאלה לי : האם אפשר בפעם הבאה קולית וכף אחת קקאו ??
טעים..אבל לא מתוק מספיק חסר סוכר בבצק
היי עינב,
שמת אבקת סוכר או סוכר לבן?
אפרת..
שמתי את החמאה כשעתיים מחוץ למקרר לפני תחילת ההכנה. לא ידעתי בדיוק איזה מרקם אמור להיות לה (היא הייתה “רכה” בעיניי..), והתחלתי בהכנת הבצק.
לחוסר-מזלי, הבצק מלא גושים של חמאה. האם זה בגלל שהיא לא התרככה מספיק? ניסיתי למעוך את הגושים, אבל זה די אבוד. מה אפשר לעשות? להוסיף מים חמים אולי?
החמאה בתוקף.
היי סתיו,
ראיתי רק עכשיו..
יכול להיות שהחמאה הייתה עדיין קצת קשה או קרה. בכל מקרה עדיף להמשיך ללוש עד שהגושים ייעלמו או לעטוף את הבצק בניילון נצמד, להניח לו לנוח כחצי שעה ולהמשיך ללוש.
מים חמים פחות מומלץ כי זה יחמם את הבצק ועדיף שהוא יהיה דווקא קר במקרה הזה.
מה עשית בסוף?
השתמשתי במיקסר ידני עד שבאמת זה קיבל צורה אחידה..
בסופו של דבר הבצק יצא שומני, וכך גם האוזניים. “צבטתי” והידקתי את הקצוות ולמרות זאת הם נפתחו באפייה 🙁 כשהכנסתי אותם לתנור המרקם של הבצק ממש הרגיש כמו בצק צבעוני למשחק, לא יודעת מה קרה, אולי יבשתי אותו מהתעסקות-יתר (לישה, קריצה, איחוד שאריות, קריצה… )
במקום אוזני המן יצאו לי אוזני פיל…
אוי חבל 🙁 כנראה שזה באמת כתוצאה של התעסקות יתר.
היי, האם אפשר לשים פירורי חלבה?
אילו עוד ממרחים בהירים אפשר? לוטוס הולך?
תודה
היי לימור,
פירורי חלבה כדאי לשים רק בנוסף לממרח.
אפשר לשים גם ממרח לוטוס. אפשר לשים ממרח שקדים מעורבב עם אבקת סוכר/דבש.
היי האם אפשר להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס?
היי בוני,
במקום השמן- 4 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי (מומס)
במקום החמאה- כף גדושה שמן קוקוס במצבו המוצק.
בהצלחה 🙂
אז נכון היום לא פורים וגם לא מתקרב, אבל הכנתי אתמול את האוזני המן ויצא פצצה! טרפו את זה בשניות וכולם ממש ממש אהבו ושיבחו מתכון ממש מעולה! אפילו יצא יותר טעים מבחנויות!
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
זה נראה מעולה ומאוד מגוון.
כמה בערך אוזני המן יוצאים מזה?
היי אורה,
בסביבות 15-17 יחידות.
ערב נעים 🙂
אפשר לשים שמן במקום המרגרינה?ואם כן אז כמה?תודה מראש ופורים שמח!!!!!
הי אביבית,
אפשר לשים 3-4 כפות שמן במקום המרגרינה (בנוסך ל4 כפות שמן המצוינות במתכון) אבל המרקם של אוזני המן לאחר האפיה יהיה יותר פריך עם מרגרינה.
פורים שמח 🙂
קל להכנה וטעים
עשיתי הבוקר.מוצלח מאד!
מעולה! תודה שרת 🙂
היי
תודה על המתכונים המגוונים.
אם מכינים כמה ימים קודם ושומרים את אזני ההמן בקופסא אטומה זה יהיה עדיין טרי לשלוח במשלוח מנות, או שחייבים סמוך בשביל הפריכות?
היי רעות,
כן, ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה היטב 3-5 ימים.