זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
5 מצות שלמות
ביצה טרופה
קמח מצה
מלח, פלפל
מצרכים למלית:
1/2 שקית קפואה של לקט ירקות סיני (כוללת תערובת ירקות חתוכים של גזר, גמבה, פלפל ירוק, כרוב, נבטים, פטריות ובצל) – 400 גרם.
תיבול: כפית אבקת מרק, כף סילאן, מלח ופלפל
אופן הכנה:
– מרטיבים היטב את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה. משאירים למשך 30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.
–מכינים את המלית: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את תערובת הירקות תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות. מתבלים באבקת מרק, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים (טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך). מסירים מהאש.
-מחממים תנור ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-חותכים כל מצה לחצי. מניחים כף מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לסיגר.
-טובלים בקערה עם ביצה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה. מניחים על נייר אפיה כשהקצוות כלפי מטה.
-מרססים/מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
-הופכים בזהירות צד ומשאירים 5 דקות נוספות.
*במקום לאפות ניתן לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.
מצה מגולגלת, מתכונים עם מצות
הכנו בפסח והיה מושלם.
אם אני רןצה להכין ללא קשר לפסח מה התחליפים?
היי
יש לקנות עלי בצק קפואים לאגרול ולמלא במילוי הירקות.
מה אפשר לשים במקום קמח מצה?
אפשר לוותר על קמח מצה.
רציתי לשאול אם יש לך איזה מתכון בשביל אגרול לא דוקא לפסח סוג של רוטב חמוץ מתוק
תודה ענקית
היי בתיה,
אין לי מתכון לאגרול רגיל🌺
התכוונתי לרוטב לאגרול רגיל לאו דווקא של פסח
הבנתי(: אין לי מתכון כזה.
לרוב קונים את הרוטב לאגרול, אבל אפשר גם להכין בבית רוטב חמוץ- מתוק (תוכלי למצוא ברשת המון מתכונים).
תוד על התשובות המהירות כמו תמיד!!!!
היי אפרת
רציתי לשאול האם אפשר להכין את האגרול במילוי של פטריות? ואם כן איזה ממילוי הפטריות שיש לך בחלק מהמתכונים יהיה יותר מתאים?
הדס.
היי הדס,
אפשר להכין מילוי פטריות, כל מילוי פטריות שתכיני יתאים.
חג שמח!
וואוו זה יצא טעיםםםם, ארוחת חגיגית במיוחד, אידתי ירקות בעצמי, כי לא היה לי לקט קפוא, יצא שלמות. תודה רבה לך, את אלופה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רנה. חג שמח!
האם אפשר ללא קמח מצה בטיגון האגרול? אפשר רק ביצה ושומשום למשל?
כן.
מה את אומרת כאן אפשר לוותר על הביצה או להחליף אותה?
במקום ביצה אפשר למרוח את האגרול בשמן מעורבב עם קצת מים כדי שקמח המצה יידבק.
הי
כל המתכונים שלך קלים להכנה ומצוינים.
האם ניתן להכין גם ללא ביצה או לאפות בתנור לחצי שעה?
אני רוצה להכין לבני ועקב אלרגיה הוא יכול לאכול ביצה אפויה בלבד ובחום גבוה…
תודה
אפשר לאפות חצי שעה בתנור (20 דקות צד אחד + 10 דקות צד שני).
אפרת היקרה.
חג שמח ותודה על המתכונים המוצלחים.
רציתי לשאול אם יתאים להכין ביום רביעי בשביל שבת (עם חג באמצע…)
אם כן, איך לאפסן ואיך לחמם?
שואלת גם לגבי האגרולים, וגם לגבי הבשר טחון במצה מגולגלת.
תודה מאד
היי מלכי 🙂
עדיף להכין בחמישי אם יש לך אפשרות. אם לא, תכיני היום.
תשמרי במקרר בקופסה אטומה (לאחר שהם מתקררים לגמרי).
תחממי איך שאת רגילה (בתנור או בפלטה עם כיסוי).
התשובה שלי רלוונטית לשני המתכונים.
האם ניתן להשתמש למילוי בכרוב כבוש במקום טרי?
נראה לי שכן רק צריך לקחת בחשבון שיהיה לזה טעם חמצמץ.
וואו! פשוט וואו! סיימתי להכין עכשיו ויצא מושלם!! הייתי חייבת להתאים את זה לטעם האישי של בעלי (הוא לא אוהב מתוק) ואז פשוט שמתי בירקות תבלינים, וטיגנתי את האגרולים (כן כן, אבל אם לא בחגים, אז מתי 🙂 ). אין מילים, אפרת, פשוט שדרגת לי את החג!! מי היה יודע שפסח יכול להיות כל כך טעים חחח! תודה רבה ושבת שלום 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה אודליה ושבת שלום 🙂
היי
אפשר בעלי אגרול מוכנים?
כן בטח.
היי אני מתה על האתר שלך והכנתי מלא מהמתכונים שלך וכלום 100 אחוז הצלחה וטעים אז תודה לך
לגביי האגרול מה ממליצה לטגן או לאפות? מה יותר טעים?
היי שרה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
בשני המקרים (טיגון ואפיה) זה יוצא מוצלח אבל טיגון בדר”כ יוצא יותר טעים ועסיסי.
יום נפלא!
חג שמח. מחר אני מכינה מהמטעמים שלך כולל המתכון הזה.
אני חיה בחו’ל ולא מצאתי בקפואים את לקט הירקות הספציפיים. אגב יש כאן גם לקט ירקות טריים. האם חובה קפואים? אם כן\לא, מה הוא “מאסט” מהירקות? תודה
היי קריסטינה,
השימוש בירקות קפואים הוא רק כדי לחסוך זמן. את יכולה בהחלט להכין גם מירקות טריים חתוכים פשוט הטיגון במחבת יתארך מעט (10-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים).
מדובר בירקות כמו בצל, גזר, גמבה, כרוב, נבטים, פטריות, פלפל ירוק. לדעתי חשוב שיהיה בצל, כרוב, גזר, גמבה וכל ירק אחר רק יוסיף.
חג שמח! 🙂
שלום,
תודה על המתכון נשמע מעניין, רציתי לשאול אני לא אוהבת סילאן יש אפשרות לטבל במשהו אחר?
תודה
הי דיקלה,
את יכולה לשים במקום הסילאן כפית דבש ואם את לא אוהבת בכלל טעם מתקתק את יכולה לתבל רק באבקת מרק, מלח ופלפל (ואז מומלץ להוסיף כף מים לירקות אם חסר בהם נוזלים).
יום נפלא 🙂
במילה אחת.. wow !!!! אתר מדהים מתכוונים מדהימים וטעימים להפליא.. מאז שגיליתי את האתר פשוט נשאבתי לתוך המטבח בחזרה …. והצלחה מסחררת תודות לכם בזכותכם התקבלתי וקיבלתי את סינר המסטר שף ממשפחתי ומחבריי
תודה מירי, ממש מחמם את הלב ואני ממש שמחה לשמוע, חג שמח!
מאז שגיליתי את האתר (ואני אדם שלא שומר דברים טובים רק לעצמו) אני נהנית ממנו עד מאוד. כל דבר יוצא טעים לחיכם של בני ביתי ואני זוכה לתשבוחות, דבר נדיר עבור מישהי שהמטבח אינו החדר המועדף בבית. תודה וחג שמח.
היי שרי, תודה רבה, כיף גדול לשמוע את זה, חג שמח 🙂