האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
2 קישואים בגודל בינוני-קטן קלופים ומגורדים בפומפיה גסה
150 גרם פרחי ברוקולי קצוצים דק (כ-3 כוסות)
2 ביצים
200 גרם שמנת חמוצה או גבינה לבנה
2 כפות גדושות קמח תופח
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים מחבת רחבה עם 2-3 כפות שמן זית או קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הקישוא המגורד ופרחי הברוקולי הקצוצים ומבשלים במשך כ-10 דקות, עד לריכוך חלקי (יש לבשל על אש בינונית עם מכסה ולערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומצננים.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
מעבירים את תערובת הברוקולי והקישואים לקערה. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
מוציאים את הפשטידה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי (רק לאחר קירור מוחלט הפשטידה מתייצבת).