www.10dakot.co.il

בייגלה ירושלמי

מתכון לבייגלה ירושלמי ביתי וטעים במרקם רך מבפנים ופריך מבחוץ, בציפוי שומשום.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

20-25 דקות

מס׳ מנות

7-8 יחידות

כשר מסוג

מצרכים

  • 500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות)
  • שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • 3 כפות סוכר
  • חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)
  • כוס מים חמימים (240 מ”ל)
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח

לציפוי

חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים וסוכר.
  2. מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות.
  3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ או בייגלה. מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.
  5. מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).
  6. מברישים את החלק העליון בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.
 
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
436 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

436 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות