חצי ביצה טרופה (*לטבעונים/רגישים לביצים – ניתן לוותר על הביצה ולהוסיף 2-4 כפות מים)
כוס מים חמימים (240 מ”ל)
3 כפות שמן זית
כפית מלח
לציפוי
חצי ביצה טרופה, שומשום (*לטבעונים/רגישים לביצים – במקום ביצה טרופה אפשר להבריש בכף שמן+3 כפות מים)
אופן ההכנה
מערבבים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים וסוכר.
מוסיפים חצי ביצה טרופה ומים ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתגבש. מוסיפים שמן ומערבבים. לשים במשך 3-4 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים מלח בצורה אחידה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות.
מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומניחים לו לתפוח כשעה.
מחלקים את הבצק ל 7-8 כדורים שווים. מכל כדור יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ או בייגלה. מניחים על נייר אפיה במרווחים קלים.
מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה (לאחר 20 דקות יש להדליק את התנור ל200 מעלות).
מברישים את החלק העליון בחצי ביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד להזהבה יפה.