מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוקFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 23, 2018
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לכדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק שגם ילדים אוהבים. מומלץ להגיש עם אורז לבן או פירה תפו"א.

כדורי בשר ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים (כ-20 כדורי בשר):

כדורי בשר:

500 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום כתושות

בצל קטן מגורד דק סחוט מנוזלים

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור

רוטב חמוץ מתוק:

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

שליש כוס קטשופ

2 כפות דבש

כף גדושה סילאן

2 כפות רוטב סויה

2.5 כוסות מים

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

כף קורנפלור + 2 כפות מים קרים

2-3 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום הכתוש, הקטשופ, דבש, סילאן, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מערבבים בכוס כף קורנפלור עם 2 כפות מים קרים עד לבלילה לבנה חלקה (ללא גושים) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. מתחילים ב-2 כפות וטועמים. אם אוהבים יותר חמוץ אפשר להוסיף כף נוספת (או יותר).

-מבשלים על אש בינונית עם מכסה במשך 8 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

-בינתיים מערבבים את חומרי כדורי הבשר: בשר טחון, שום כתוש, בצל מגורד, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה.

*מומלץ להגיש על אורז לבן או פירה תפו"א.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

61 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    'תמונה אחת שווה אלף מילים'
    הכנתי בשילוב עם עוף
    ויצא מעדן מלכים !!
    נדיר ביותר !!
    אין מילים 🙂

    1. היי לאה,
      אפשר קמח במקום קורנפלור.
      לגבי הקטשופ, לא מומלץ לוותר עליו.

        1. אולי אפשר לנסות לערבב רבע כוס רסק עגבניות עם כף חומץ, 2 כפות סירופ מייפל/דבש ו-2 כפות מים.

  2. אפרת היקרה
    מתכון מושלם, אני מכינה אותו שוב ושוב ושוב!
    המלצה שלי'
    הולך גם עם הודו טחון וגם עם עוף טחון.
    תודה

  3. היי
    אין לי רוטב סויה בבית
    מה אפשר לשים במקום או האם ניתן להוריד את הרוטב סויה?

    1. היי שני,
      רוטב הסויה מוסיף לטעם ומשפר אותו אבל אם אין לך אפשר לשים קצת יותר מלח, לפי הטעם.

      1. אין עלייך ועל המתכונים שלך!!!
        כל מתכון מלקקים את האצבעות…. הבת שלי טרפה את זה!! יצא מעולה!
        תודה רבה!!! 🙂

  4. היי,
    רציתי לדעת אם אפשר לשים במקום המיץ לימון, מיץ חמוציות? או שזה ממש לא קשור?
    תודה, רחלי.

  5. היי אפרת,

    לפני חודש בערך הכנתי מתכון שלך לקציצות מבושלות ברוטב אדום, עם ירקות טחונים בתוך הקציצות, יצא אליפות ומשום מה אני לא מצליחה למצוא את המתכון הזה יותר. את יודעת על איזה מתכון אני מדברת?

  6. היי אפרת,
    האם אפשר לוותר על פירורי הלחם (ועל כל תחליפי הגלוטן?)
    תודה! האתר הזה מדהיםםם

    1. היי דפנה,
      אפשר לוותר. אם במקרה הכדורים מתפרקים אז כדאי לאפות אותם קודם בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שיהיו יציבים ואז להוסיף לרוטב.

  7. היי אפרת,
    הכדורי בשר טעימים בטירוף.
    אבל הייתי נותנת לך ולגולשים שתי המלצות לשיפור הטעם הטעים באמת:
    1. להוסיף עוד פירורי לחם לעיסה של הבשר
    2. להוסיף גם לעיסה אורז בחצי בישול כדי שהכדורים יהיו יותר אברריים……
    אבל היה ממש ממש טעים!!!!!!!!!!

  8. בוקר אור לך,

    תודה לך.

    איזה רוטב היית ממליצה, כזה שישנה את הטעם?

    (אם זה משנה: יש בקציצות גם קינמון, סודה לשתיה וגזר)

    הרבה תודה!

    1. בוקר טוב,
      אני חושבת שרוטב עגבניות רגיל או אפילו הרוטב חמוץ מתוק שבמתכון הזה.

  9. הי אפרת!

    יש לי במקפיא קציצות מתערובת של חזה ופרגיות. יצא לא משהו (קצת מרגיש גומי אולי… לא יודעת).

    יש דרך לשפר טעם? הן אפויות בתנור.

    לא צריכה הערב, אלא למחר.

    בכל מקרה תודה רבה!

    1. היי דבי,
      אולי תנסי להכין להן רוטב ולבשל אותן קצת ברוטב. לא בטוח שזה ישנה את המרקם אבל יכול להיות שזה ישפר את הטעם.

  10. אפרת, את מדהימה והאתר שלך מושלם!
    אני מכינה כעת פעם שניה את הקציצות.
    מתכון מושלם, כולם אהבו.
    הקטן בן שנה ורבע אכל 4 כדורים!!!
    תודה ושבת שלום

  11. ראשית , תודה לך מתוקה , מתכונים נהדרים מחומרים זמינים .

    רציתי לשאול מה אפשר במקום רוטב סויה והאם סילאן הכרחי או שאפשר יותר דבש?!

    1. היי,
      לא ממליצה לוותר על הסויה כי הוא מוסיף לטעמים. אם בכל זאת את רוצה לוותר אז שימי קצת יותר מלח (לפי הטעם כמובן).
      אפשר לשים יותר דבש, הסילאן פשוט נותן צבע יפה לרוטב.
      שבוע נפלא 🙂

  12. סיר נחמד לשבת מאפרת! 🙂 העזתי להכין כדורי בשר מקילו קציצות מבלי להכפיל כמויות הרוטב, ויצא שיגעון. הבשר ספח את הטעם המעניין של הרוטב והרוטב השתדך מעולה עם אורז בצד. תודה על עוד מתכון מעולה ועל בעל מרוצה! 🙂

    1. היי אלירן,
      אם עובדים בצורה נכונה, זאת אומרת מכינים את הקציצות בזמן שהרוטב מתבשל זה לוקח סה"כ כשעה בישול כולל זמן הכנה שהוא כ-10 דקות (הכנת הקציצות כ-7 דקות והרוטב – 3 דקות, זה רק לשים את החומרים בסיר).
      הכנת? אם כן כמה זמן לקח לך?

      1. אפרת האלופהההה פשוט יצא לי מושלםםם.תמיד אני ממליץ על האתר של "מתכונים עד 10 דקות"
        הכול יחד כולל הכנה והבישול יצא לי 40 דקות.
        ושאלה קטנה היה רגע שהרוטב לא כיסה את הכדורי בשר,אז הוספתי עוד כוס וחצי של מיים.זה בסדר נכון??

        1. אני ממש שמחה לשמוע!
          והכנת את זה במהירות 🙂
          במקרה הזה הרוטב אמור להגיע לגובה של מחצית מהכדורים ולא לכסות אותם לגמרי אבל זה בסדר שהוספת מים (אגב זה לא דילל את הטעם?)
          שבת שלום!

    1. היי רינת,
      בתערובת של הקציצות שימי חצי בצל קטן-בינוני, 1-2 שיני שום כתושות, ביצה קטנה, 2 כפות מלאות פירורי לחם וחצי כפית מלח. הכמויות של הרוטב נשארות כמו שהן.

    1. היי יוליה,
      אני חושבת שכן אבל יוצא יותר טעים עם בשר. אפשר לשלב בשר ועוף חצי- חצי.

  13. אפרת… תודה על עוד מתכון נהדר. שאלה: איך הכדורים לא מתפרקים לך בבישול ללא טיגון קודם לכן? האם צריך לשים במקרר קודם לכן

    1. היי אוסנת,
      חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה או רכה מידי ואז הכדורים יהיו יציבים ולא מתפרקים.
      אם משתמשים בבשר טרי התערובת יציבה יותר (כי בשר קפוא מופשר מפריש נוזלים). אם יש ירקות בתערובת כמו בצל חשוב לסחוט היטב מנוזלים.
      תוספת של פירורי לחם מייצבת תערובת שהיא רכה או רטובה כי פירורי הלחם סופחים נוזלים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר