מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש נוטלה

עוגת שיש נוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

עוגת שיש שאפשר להכין מנוטלה או מכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים, בגרסה חלבית או פרווה

עוגת שיש נוטלה

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30

מצרכים:

4 ביצים

3/4 כוס (150 ג') שמן

כוס (200 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) חלב 

2 כוסות קמח תופח

4 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)

4 כפות מלאות (40 ג')  אגוזים טחונים

לזילוף מעל: 2 כפות מלאות ממרח שוקולד + 2 כפות מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30.

-מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וחלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת. למחצית מהבלילה מוסיפים 4 כפות ממרח שוקולד ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה.

-יוצקים לתבנית המשומנת את הבלילה השוקולדית. מעל מפזרים אגוזים טחונים ויוצקים מעל את הבלילה הבהירה. בעזרת קיסם מערבבים את התערובת תוך יצירת דוגמאות של שיש.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 35-40 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.

-מערבבים בקערית 2 כפות מלאות ממרח שוקולד עם 2 כפות מים עד לתערובת נוזלית. שמים בשקית אוכל, גוזרים פתח קטנטן בקצה השקית ומזלפים פסים מעל העוגה.

הערה: לגרסה פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה ולהשתמש בממרח שוקולד פרווה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שיר,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי חלב
      3 כוסות קמח תופח
      6 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
      6 כפות מלאות (40 ג') אגוזים טחונים
      לזילוף מעל: 3 כפות מלאות ממרח שוקולד + 3 כפות מים
      *מומלץ להשתמש במיקסר ידני.

  1. יצא מעולה!!! אכלתי כבר כמה פרוסות 🙂 הפחתתי קצת בכמות הסוכר, שמתי 120 גרם בערך במקום 200 וזה אחלה

    1. הכי טעים זה עם מיץ תפוזים או חלב.
      אם אין, אפשר לשים מים.

  2. חחח אם זה לא עולם קטן אז אני לא יודעת מה כן 😉
    גם הספר "תרנגול פרסי" של אותה סופרת מצויין.
    תודה על מתכונים מצויינים, שבת שלום 🙂

  3. מתכון מצויין, אפשר גם לשים יוגורט במקום החלב 🙂
    אגב, ראיתי כי שם משפחתך הוא סיאצ'י, עכשיו אני באמצע ספר מצויין על משפחה מטהרן, נקרא "מכתבי אהבה מטהרן" שכתבה פרי סני והוא על משפחת סיאצ'י, סיפור אמיתי ומומלץ 🙂

    1. היי דנה,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי הספר, זה ספר של חמי שמתאר את סיפור חייו 🙂

  4. שלום אפרת עוגה מאד מוצלחת טעימה מאד עם ריבת חלב וגם עם מלוי שוקולד ללא סוכר. כולם התלהבו.
    תודה והצלחה אהובה.

  5. שלום אפרת,
    הכנתי העוגה ונצמדתי למתכון כלשונו, מלבד השימוש בסוכר חום בהיר במקום לבן.
    לצערי העוגה יצאה דחוסה ו"חונקת" וגם לא מספיק מתוקה. שהתה בתנור 32 דקות.
    איפה טעיתי?
    תודה.

    1. היי עמוס,
      סוכר חום בהיר הוא פחות מתוק מסוכר רגיל ולכן היה כדאי להגדיל את הכמות.
      לגבי המרקם הדחוס, יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמחים?

    2. יש מצב שאת צודקת לגבי הערבוב.
      לגבי הסוכר, למדתי היום דבר חדש.
      תודה רבה,
      עמוס

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר