מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד וניל

עוגת שוקולד ונילFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 16, 2015
Last modified:אפריל 12, 2018

Summary:

מתכון לעוגת שוקולד וניל עם שוקולד צ'יפס – רכה ומעולה

עוגת שוקולד וניל

תבנית אינגליש קייק, חלבי/פרווה

מצרכים:

50 גרם שוקולד מריר + כף (8 ג') שמן

1 ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות)

שליש כוס (66 ג') סוכר (או חצי כוס סוכר- 100 ג', למי שאוהב יותר מתוק)

שליש (66 ג') כוס שמן

שני שליש כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה/ קצפת צמחית

כפית וחצי (7.5 ג') תמצית וניל

1 כוס (140 ג') קמח

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

*1-2 כפות שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית וחלקה.

-מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, שמנת ותמצית וניל ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה, מוסיפים לבלילה ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-מחלקים את הבלילה לשתי קערות באופן שווה. מוסיפים לקערה אחת את השוקולד המומס ומערבבים (צריכות להיות 2 קערות: קערה עם תערובת שוקולד וקערה עם תערובת וניל).

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את תערובת השוקולד. מעל יוצקים את תערובת הוניל. מנערים מעט ובעדינות את התבנית כדי שהתערובת תהיה בגובה אחיד. מפזרים שוקולד צ'יפס ואופים בתנור במשך 25-30 דקות.

*הערה: השמנת מעשירה את מרקם העוגה אבל אפשר לשים במקום גם חלב, חלב סויה או מיץ תפוזים (ואז מספיק לשים רק חצי כוס בגלל שהם יותר נוזליים מהשמנת).

מתכון לעוגת שוקולד וניל מתכון לעוגת שוקולד וניל

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

344 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת!!
    בראשונה אודה לך על מתכונים קלים ומעולים!!
    בתגובות ראיתי שרשמת שאם מוסיפים שוקולד ציפס בתוך הבלילה אז עדיף לקמח אותם כדי שלא ישקעו זה נכון גם לגבי אם אני רק מפזרת מעל או שאפשר ישר להוסיף?

    1. היי ריקי 🙂
      זה נכון אבל אם מפזרים את השוקולד צ'יפס מעל אז הקימוח פחות קריטי.

  2. היי אפרת, הוצאתי את העוגה לבדוק עם קיסם
    יש קצת שוקולד בקיסם. זה תקין?
    בכל מקרה החזרתי עוד קצת לתנור..

    1. כדאי לבדוק לבדוק בעוד מקומות במרכז העוגה כי יכול להיות שהשוקולד הוא מהשוקולד צ'יפס שנמס ולא מהבלילה עצמה ואז זה בסדר.

    2. אני לא חושבת שזה בגלל הביצים. כמה שאלות:
      1. העוגה תפחה ונפלה לאחר שהוצאת אותה מהתנור? יכול להיות שפתחת את דלת התנור ב-20 דקות הראשונות?
      2. באיזה כוס השתמשת?
      3. השתמשת במיקסר? יכול להיות שהקצפת יותר מידי?
      4. יכול להיות שערבבת את הבלילה יותר מידי לאחר הוספת הקמח?

    3. העוגה תפחה, אבל לא ממש מלכתחילה. לא פתחתי את דלת התנור בכלל, במשך 40 דקות.

      אני משתמשת בכוס מדידה.

      ערבבתי עם מטרפה. לא הקצפתי.
      וכשהוספתי את הקמח, ערבבתי עד להטמעה.

      הבלילה יצאה לי די דלילה האמת..

    4. הבלילה לא אמורה לצאת כל כך דלילה אבל עדיין לא בטוחה שזאת הסיבה.
      מרקם של גומי יכול להיות כתוצאה מערבוב יתר לאחר הוספת הקמח כלומר בסוף או שמשהו בחומרי ההתפחה לא עבד כמו שצריך. ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה בנפרד ורק אז הוספת לבלילה?

    5. כן. בדיוק כפי שכתוב.
      אני חושבת שהבעיה בתנור. זמני האפיה הם כלכך ארוכים לאחרונה וזה הורס לי המון עוגות.
      הן נשרפות מבחוץ ולא טובות מבפנים עדיין

    6. את אופה בחום עליון וחום תחתון? ומקפידה לחמם את התנור 7-10 דקות מראש?

    1. יש עוגות בחושות שזו תופעה טבעית בהן. אפשר להפחית את התופעה ע"י שימוש בתבנית אחרת באותו נפח של אינגליש קייק כמו תבנית עגולה בקוטר 20.
      גם אפיה בטמפ' נמוכה יותר ב-10 מעלות עשויה להפחית את התופעה. חשוב לאפות בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ולא בטורבו.

  3. שלום.
    אני מתכוונת להכין את העוגה אפשר לעשות מעליה קרם כלשהו והאם אפשר לעשות עוגה כזאת אבל רק וניל בלי השוקולד?

    1. שמחה שאהבת 🙂
      אפשר לערבב את כל החומרים יחד מבלי לחלק את התערובת ולהוסיף כף שטוחה אבקת קקאו. מספיק לשים רק כפית תמצית וניל.

  4. הי אפרת נהנית מהמתכונים שלך!
    בזכותך התחלתי לאפות…
    אין לי שמנת וגם לא חלב וגם לא מיץ תפוזים.
    יש סיכוי לשים מים במקום?
    תודה רבה!

  5. היי אפרת,
    אני רוצה להכין בתבנית עגולה קוטר 22
    תוכלי להגיד לי כמויות?
    שאלה נוספת אני צריכה שתי עוגות כאלו האם מראש אפשר לעשות מנה כפולה ולהכניס לתנור ביחד בטורבו?
    תודה רבה

    1. היי מורן,
      כדי שהעוגות יצאו מוצלחות אני ממליצה לאפות בפעמיים, בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון). טורבו יכול לייבש את העוגות.
      אגב, מדובר בתבנית קרטון בקוטר 22.5? או תבנית 22 נשלפת?
      אם כן, זאת הכמות המומלצת לתבנית אחת:
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ושליש שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      כף תמצית וניל
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (10 גרם)
      *3-4 כפות שוקולד צ'יפס

  6. היי אפרת,
    לצערי העוגה לא יצאה טובה, מרקם הווניל בפנים לא נאפה כשחתכתי את העוגה יצא כל מרקם הווניל … אפשר לדעת מה יכולה להיות הסיבה??!!!
    יש מצב שהיא עדיין לא אפויה? למרות שנשארה בתנור 40 דק' והייתי בודקת אותה בקסמי שיניים
    * חשוב לציין כי שמתי כוס (1) קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה

    1. היי רנה,
      זה אומר שהעוגה לא נאפתה כמו שצריך. באיזה תבנית אפית אותה? הכפלת כמויות או משהו?
      אפית על חום עליון וחום תחתון ב170 מעלות?

  7. ימא מדהים כמו תמיד!!!
    רציתי לשאול האם לאחר חלוקת הבלילות לחום ולבן, אפשר להוסיף לקערה עם התערובת הלבנה מעט פודינג וניל כדי להדגיש את הטעם?

  8. היי אפרת,
    שתי שאלות לגבי העוגה..
    1. אני רוצה להכין כמות כפולה אבל יש לי רק שמנת מתוקה אחת.
    כמה חלב יש להוסיף לבלילה במקום ה שליש כוס שמנת שחסר?
    2. האם במקום שוקולד צ'יפס אפשר לגרד שוקולד מריר?

    תודה ושבת שלום,
    עינב

    1. היי עינב,
      1.שימי מיכל שמנת + רבע כוס חלב.
      2. אפשר לקצוץ עם סכין כ30 גרם שוקולד מריר.
      שבוע טוב 🙂

  9. חחחחחחחח איזה קטע! ראיתי את המתכון הזה בעיתון ועשיתי את העוגה הזאת זה פשוט עוגה מווששללממתת!!!!!!!!!!!! ככווללללםםם חייבים לנסות אל תפספסו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. רק רציתי להגיד לך שזו העוגה הכי טעימה וקלה להכנה אפיתי אותה 3 פעמים השבוע וכל פעם התחסלה יותר מהר! פשוט מעולה!!!

    1. היי אפרת,
      בעבר הכנתי את העוגה הזאת והיא פשוט מצויינת. בינתיים הסתבר שלחלקנו יש צליאק. נראה לך שהיא תצליח גם עם קמח כרגיל ואבקת אפייה, ואולי להוסיף ביצה?

    2. היי עינת,
      לא ניסיתי אבל זה אמור להצליח. וכן, תשתמשי ב-2 ביצים, לא משנה הגודל.

    1. כן אפשר. יש לשמן את השקעים לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

  11. היי שלום!!
    האם אפשרי להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל כי אין לי בהישג יד!!
    זה גם הזמן לשבח אותך על המתכונים בזכותך התאהבתי בבישול – אז תודה לך

  12. היי אפרת,
    אתר מדהים, בזכותך התחלתי לאפות עוגות😄
    רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה שהעוגה שקעה קצת במרכז..יש מצב שהיא עדיין לא אפויה?
    האם יש אפשרות לצפות אותה גם יום למחרת?
    תודה רבה ושבת שלום
    טליה

    1. היי טליה,
      בדר"כ עוגה ששקעה במרכז לא היתה אפויה מספיק כשהוצאה מהתנור.
      אפשר לצפות אותה גם יום למחרת.
      שבת שלום 🙂

  13. היי אפרת.
    מתכון מעולה. תודה רבה.

    אם יש לי מתכון של 100 גרם שוקולד מריר קצוץ בפומפייה. זה בסדר אם אשים 100 גרם שוקולד צ'יפס?
    תודה

    1. בגדול כן אבל צריך לקחת בחשבון שאם השוקולד לא נמס אז המרקם ייצא קצת שונה כי בשוקולד צ'יפס חתיכות השוקולד יותר מורגשות אך לעיתים שוקעות באפיה בעוד ששוקולד מריר מגורד בפומפיה מתפזר יותר טוב בעוגה ופחות שוקע.

  14. העוגה יצאה פצצה!
    והיא גם יפה…

    רציתי לשאול האם זה הגיוני שנאלצתי להוסיף כרבע כוס מים לבלילה של השוקולד וכף השמן לאחר שחוממו במיקרו, בגלל שהתערובת שהתקבלה לא הייתה נוזלית…
    ומה את מציעה לעשות בפעם הבאה?
    תודה!

    1. היי דורית,
      כמה זמן חממת במיקרוגל?
      בעקרון מומלץ להתחיל ב-20 שניות, להוציא ולערבב ואם לא נמס, להחזיר לעוד 15-20 שניות.

    2. אני חושבת שעשיתי פחות או יותר כמו שכתבת , חומם פעמיים במקרו ובכל זאת לא התקבלה תערובת נוזלית אלא קשיחה כזו.
      ואז הוספתי מעט מים והכנסתי למיקרו
      בפעם השלישית. התערובת נהפכה לנוזלית.
      עד כמה התערובת צריכה להיות נוזלית? או שגם אם היא קשיחה זה בסדר?
      תודה

    3. היא צריכה להיות נוזלית.
      אז עשית נכון שהוספת קצת מים כדי לרכך אותה.

  15. צהריים טובים,
    העוגה נראית מעולה ורוצה להכין אותה, האם אין צורך להקציף את הבצים, רק בחישה תספיק? ההתלבטות שלי לגבי הסוכר, בבחישה לא בטוח שיימס.
    אודה לתשובתך:)
    שבת שלום
    עמליה

    1. היי עמליה,
      אפשר להקציף ואפשר לבחוש ידנית, מה שנוח לך.
      שבת שלום 🙂

    2. בסו הקצפתי ויצאה מ-ע-ו-ל-ה!!!
      טעימה ויפה בדיוק כמו בתמונה:)
      תודה רבה ושבת שלום:)

    1. היי דנה,
      כעקרון מספיקה ביצה אחת אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה ופחות מתפוררת שימי 2 ביצים.

  16. שלום רב !
    האם יש לך בלילה לעוגה אשר מספיקה לארבע עוגות וניתן להוסיף לכל אחת מהעוגות תוספת אחרת ?

    1. היי אלייה,
      אתמול השבתי לך אבל בעקבות תקלה באתר נמחקו כל התגובות של היומיים האחרונים 😐
      בכל מקרה נתת לי רעיון למתכון שחוסך עבודה, בטח אפרסם אותו בהמשך 🙂
      אפשר להכין את הבלילה לפי המתכון המצורף, לחלק באופן שווה ל-4 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות ולכל בלילה להוסיף תוספת אחרת:
      5 ביצים
      כוס ושני שליש סוכר
      כוס ושליש שמן
      2 כוסות מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
      4 כוסות קמח תופח
      לבלילה אחת ניתן להוסיף גרידה של קליפת תפוז או לא לשים שום דבר
      לבלילה שניה אפשר להוסיף כשליש כוס שוקולד צ'יפס (להשאיר קצת שוקולד צ'יפס לפיזור מעל הבלילה).
      לבלילה שלישית ניתן להוסיף כרבע כוס קוקוס + רבע כוס אגוזים טחונים
      לבלילה רביעית ניתן להוסיף 70 גרם שוקולד מריר מומס עם כף שמן.

    2. מודה לך אשה יקרה , באמת התפלאתי שלא ראיתי שהשבת לי , אבל הבנתי שהיתה תקלה

  17. הי אפרת, הכנתי את העוגה והיא טעימה מאוד. הבן שלי מבקש שאכין לו את העוגה אך ללא הוניל. תוכלי לתת לי את המתכון לתבנית 24? ההוא ביקש שאכין לו אותה ליום הולדת. האתר שלכם מדהים, אני מכינה ממנו המון! אלפי תודות

    1. היי ענבר,
      כמויות לתבנית 24:
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      3 ביצים
      כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ושליש שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      כף תמצית וניל
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
      4 כפות שוקולד צ'יפס לפיזור מעל
      פשוט ערבבי את תערובת השוקולד עם כל הבלילה במקום לחלק אותה.
      מתחילים מהביצים, סוכר, שמנת, תמצית וניל, שוקולד מומס וקמח תופח.
      יום הולדת שמח 🙂

    2. תודה על הפירוט, עזרת גם לי וחסכת לי לחשב לבד ולטעות וכו'. מתכונים מצויינים! קשה לי להתחבר לעוגות שאני לא מכירה אבל כשאני רוצה בכל זאת מתכון חדש אני מיד מחפשת כאן באתר שלך ולא התאכזבתי אף פעם. תודה!

    3. שלחתי תגובה והיא נעלמה לי לפני שנשלחה, תודה על הפירוט ועל כלל המתכונים שלך, אני אחת שפחות מתחברת למתכונים חדשים אבל כשאני רוצה בכל זאת גיוון במתכון חדש, אני מחפשת דבר ראשון כאן באתר, אף פעם לא התאכזבתי.

      מאד עוזר שכתבת איך להמיר נכון לתבנית גדולה יותר, אני תמיד מכינה בתבנית גדולה של חד"פ ולא באינגליש קייק, אז זה מעט לי מידי להכין רק אינגליש קייק ולפעמים מסתבכת לחשב כמה ואיך להכפיל את המתכונים.
      תבנית 24 זה תבנית חדפ בינונית או גדולה יותר? (לא מדברת על הענקית כמובן).
      תודה!

    4. היי חנה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      תבנית 24 היא כמו תבנית מלבנית בגודל 30X20 שזה שווה ל-2 תבניות אינגליש קייק.

    1. היי אפרת,
      אם זו תבנית בקוטר 24 אז יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      יום נפלא 🙂

    1. היי שירן,
      כמויות ל3/4 תבנית אינגליש:
      40 גרם שוקולד מריר + כף שמן
      1 ביצה קטנה
      רבע כוס סוכר (או שליש כוס סוכר למי שאוהב יותר מתוק)
      רבע כוס שמן
      חצי כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (או שליש כוס מיץ תפוזים או חלב)
      כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח
      כפית (בין שטוחה למלאה) אבקת אפיה
      *1-2 כפות שוקולד צ'יפס
      שבת שלום 🙂

    1. היי יוליה,
      כמויות ל-2 אינגליש קייק:
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ושליש שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      כף תמצית וניל
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (10 גרם)
      *3-4 כפות שוקולד צ'יפס

    1. היי חן,
      אם יש לך שקית סוכר וניל אפשר לשים במקום.
      אם לא אפשר להכין גם בלי.
      שבת שלום 🙂

  18. עוגה מעולה.. מכינה אותה כל יום – הדבר היחיד שעוזר חבילות של ההתחלה 😉
    ובכלל אני משתמשת המון במתכונים מהאתר.. אין כמו מתכונים זריזים לאמהות עובדות (וקצת עצלניות)

  19. היי, אני מעוניינת להכין את העוגה בתור קאפקייקס כאלה, בתבניות מסיליקון בצורות. האם אפשרי? העוגה לא תיפגע?

    1. שבוע טוב ענבר 🙂
      כמויות לתבנית עגולה 24:
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)
      3/4 כוס סוכר
      2/3 (שני שליש) כוס שמן
      כוס ושליש שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      כף תמצית וניל
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (10 גרם)
      *3-4 כפות שוקולד צ'יפס

  20. הי אפרת, תודה על תשובתך. הכנתי את העוגה מביצה אחת באינגליש קייק, פעם עם שמנת פרווה ופעם עם מיץ תפוזים ובדתי הפעמים היה קשה לפרוס לפרוסות כי העוגה התפרקה. היא חוסלה כי ממש טעימה אבל התבאסתי שזה המרקם שיצא לי. לגבי התבנית שושנה מסיליקון הקוטר 26

    1. פעם הבאה נסי לשים 2 ביצים ואני מאמינה שתרגישי בשיפור (הביצים מייצבות את העוגה).
      לגבי תבנית השושנה, אם היא בקוטר 26:
      אם העוגה במתכון היא לתבנית אינגליש קייק אחת – יש להכפיל את כמויות כל החומרים ב-3.
      אם העוגה במתכון היא לתבנית 24 או לתבנית מלבנית 22X31 – יש להכפיל את כמויות כל החומרים ב-1.5.
      אם תצטרכי עזרה, רשמי לי איזה עוגה את רוצה להכין ואחשב לך את הכמויות.
      יש למלא את התבנית עד גובה 3/4.
      בהצלחה 🙂

    2. אפרת, אני חייבת להגיד לך שאת פשוט מקסימה, את עונה כל כך יפה ומכל הלב, זה לא מובן מאליו. המון תודה. את העוגה הזו אפשר להכין בסיליקון שושנה?

    3. תודה 🙂
      אפשר להכין את העוגה הזאת בתבנית סיליקון שושנה ואלה הכמויות לתבנית 26:
      150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות שמן
      4 ביצים גדולות (או 5 ביצים קטנות – כדי שהעוגה תהיה יציבה אולי כדאי ללכת על האפשרות הזאת)
      כוס ורבע סוכר
      כוס שמן
      2 כוסות שמנת מתוקה (או כוס וחצי מיץ תפוזים)
      כף וחצי תמצית וניל
      3 כוסות קמח
      3 כפיות גדושות אבקת אפיה
      *5-6 כפות שוקולד צ'יפס
      *זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-50 דקות.
      יש למלא עד 3/4 גובה ואם במקרה נשארת בלילה עודפת את יכולה למלא בתבנית שקעים ולאפות יחד.
      כשאופים בתבנית שושנה חשוב לוודא שהעוגה אפויה לגמרי לפני שמוצאים אותה מהתנור אחרת היא עלולה לקרוס כשמחלצים אותה מהתבנית (יש לנעוץ קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ולוודא שהוא יוצא יבש).

  21. צהריים טובים אפרת, תודה על מתכונים מעולים וטעימיםםם. אשמח לעזרתך: הכנתי את העוגה מספר פעמים, היא טעימה בטירוף אבל מה שלא מסתדר לי זה שהיא מתפרקת. אני מקפידה לעבוד לפי ההוראות במדויק ולא כל כך מצליחה….מה אני עושה לא בסדר? ושאלה נוספת: יש לי תבנית אפייה מסיליקון שושנה מה אפשר להכין בה? אלפי תודות

    1. היי ענבר,
      את מכינה את העוגה עם שמנת או מיץ תפוזים? את מכינה מביצה אחת?
      לגבי תבנית שושנה, אפשר להכין בה כל עוגה בחושה. מצרפת לינק למתכוני עוגות בחושות. חשוב רק לשמן היטב את התבנית לפני שיוצקים לתוכה את הבלילה וחשוב לא פחות להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית. את העוגה הופכים על צלחת ואז בעדינות משחררים אותה מהתבנית. לגבי כמויות, אצטרך לדעת מה קוטר התבנית והעומק שלה.

  22. היי,
    אני נורא אוהבת את המתכונים הנהדרים שלך שתמיד מצליחים לי ולכן כאשר אני צריכה רעיון למשהו חדש אני תמיד פונה לאתר שלך המתכונים שלך הם הכי טובים. אך כאשר הכנתי את המתכון הזה נורא הופתעתי מפני שהעוגה היתה נורא נמוכה (בגובה 3 ס"מ עם לא פחות) הישתמשתי בדיוק באותה תבנית שהייתה כתובה ועקבתי באופן מדויק אחרי המתכון. השוקולד צ'יפס שקעו בתוך העוגה למרות שהעוגה הייתה נורא נמוכה.
    נורא הופתעתי ואף היתאכזבתי.

    1. היי הודיה,
      איך זה יכול להיות? השתמשת בתבנית אינגליש קייק רגילה? השתמשת בכוס קמח תופח או ערבבת כפית אבקת אפיה עם כוס קמח רגיל?
      השתמש בכוס חד פעמית במקרה או בכוס רגילה בנפח של 240 מ"ל?

  23. אפרת יקרה
    עוגה פשוט מצוינת, כולם טרפו אותה 🙂
    נגמר לי השוקולד מריר
    האם לדעתך יש אפשרות לעשות ללא השוקולד כך שתצא רק עוגה בטעם וניל ולהכניס בסוף לתוך תערובת העוגה שוקולד ציפס?
    תודה 🙂

    1. היי ליאת,
      הכוונה לכוס קמח לבן רגיל.
      אם את רוצה להשתמש בקמח תופח את יכולה לשים כוס אחת ופשוט לוותר על אבקת האפיה.
      גמר חתימה טובה 🙂

    1. היי חגית,
      ככל שמכינים בכמויות גדולות יותר המרקם פחות מוצלח וזה נכון כמעט לכל עוגה. אם יש לך אפשרות להכין בתבנית 24 ולהכפיל רק ב-2 זה יותר מומלץ. אם לא, תכיני בתבנית 26 ותכפילי ב-3. זה עדיין ייצא טעים.

  24. העוגה יצאה עולמית, סוף הדרך…
    משומה הבלילה תפחה לי מידי. הכפלתי את הכמויות פי 3 ואפיתי ב3 תבניות אינגליש כאשר מילאתי כל אחת בערך 3/4 תבנית.
    הבלילה לא הפסיקה לתפוח, משו מטורף 😀
    כנראה גם בגלל זה השוקולד צ'יפס נבלע בתוכה (הבלילה היתה סמיכה אז לא דאגתי שהם "יטבעו" בפנים כמו שקורה לי תמיד, אבל בכל זאת טבעו).
    מה לא עשיתי תקין?

    תודה רבה רבה על מתכונים מטריפים ומטורפים 🙂

    1. היי אורטל,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      כמה אבקת אפיה שמת על 3 כוסות קמח?
      לגבי השוקולד צ'יפס, פיזרת אותו מעל הבלילה או שערבבת בתוך הבלילה עצמה?

    2. תודה רבה לך על התגובה הזריזה 🙂
      שמתי 3 כפיות גדושות אבקת אפייה (הכפלתי פי 3).
      את השוקולד פיזרתי מעל הבלילה, הבלילה יצאה יחסית סמיכה והחזיקה את השוקולד מעל, לכן התפלאתי שהם שקעו. יכוליות ששקעו בגלל שהעוגה תפחה החוצה וכיסתה אותם…

    3. אז כנראה שזה בגלל שהעוגה תפחה יותר מידי. אם העוגה כל כך תפחה פעם הבאה אפשר להפחית את אבקת האפיה לכפית רגילה ולא גדושה.

  25. אפרת שלום שוב.
    תודה על תגובתך המהירה למתכון שוקולד ציפס. עכשיו ראיתי את המתכון הזה ונראה לי יותר עשיר.
    האם יש ציפוי מעניין לעוגה?

    1. היי איריס,
      אפשר להכין ציפוי גנאש שוקולד (להמיס רבע כוס קצפת צמחית עם 50 גרם שוקולד מריר) למרות שהעוגה טעימה גם בלי הציפוי.

  26. בוקר טוב 🙂
    זו אחת העוגות האהובות עלי, תודה

    האם הכמות במתכון מספיקה לתבנית עגולה בקוטר 18 ?
    תודה וחג שמח!

    1. היי נורית,
      שמחה לשמוע 🙂
      הכמות במתכון מאתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20 כך שאת יכולה למלא בתבנית 18 ואת השארית למלא ב 1-2 תבניות מאפינס קטנות.
      חג שמח ושנה טובה!

    1. וכן, עדיף לגרד קצת עם סכין שהטעם השרוף לא יהיה מורגש. אח"כ פזרי אבקת סוכר ואם זה לא יעזור את יכולה להפוך את העוגה.

  27. העוגה כבר התקררה לגמרי פיזור אבקת סוכר תתאים?דאגתי לעטוף אותה כשיצאה מהתנור בניילון נצמד אחרי מס' דקות ונראה לי שהיא עסיסית בפנים

    1. אפשר. אם את מתכוונת להגיש את העוגה אז כדאי לפזר את אבקת הסוכר לפני ההגשה כי היא נספגת בעוגה.

  28. הכנתי בדיוק אותו דבר הבעיה שיש מעין שני פסים שרופים למעלה לאורך העוגה אפשר אולי לפזר מעט אבקת סוכר לטשטש אותם?

  29. הי אפרת,הכנתי פעם שנייה ולצערי הוצאתי את העוגה עכשיו ומעט שרופה למעלה.מה את מציעה לי לעשות?

    1. היי שרון,
      בפעם הראשונה זה גם קרה?
      מעניין מדוע היא נשרפה בחלק העליון. יכול להיות שאפית בטעות בתוכנית העליונה בלבד (קו עליון)? אולי על טורבו? אפית על 170 מעלות? העוגה היתה במרכז התנור?
      בכל אופן, אם העוגה טעימה מבפנים, פשוט חתכי עם סכין את החלק העליון השרוף, הפכי את העוגה (שהחלק התחתון והישר יהיה העליון) והכניסי ציפוי שוקולד.

    1. היי מיכאלה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
      לתבנית 26 יש להכפיל כמויות ב-3:
      150 גרם שוקולד מריר + 3 כפות שמן
      3 ביצים גדולות (או 5 ביצים קטנות)
      כוס ורבע סוכר
      כוס שמן
      2 כוסות שמנת מתוקה
      כף וחצי תמצית וניל
      3 כוסות קמח
      3 כפיות גדושות אבקת אפיה
      *5-6 כפות שוקולד צ'יפס
      *קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך ל 40-50 דקות.

  30. היי אפרת!
    קודם כל אני חייבת להגיד לך שאפו על האתר המקסים!
    הכרתי אותו לפני חודש לערך וכל פעם שאני רוצה להכין משהו אני מחפשת אצלך (:
    עכשיו לשאלה שלי, הכנתי את העוגה הזאת פעמיים, פעם אחת לפני שבועיים ופעם שנייה היום.
    .אני עוקבת אחרי המתכון מילה במילה,ולא ממהרת, ובמרכיבים לא מפספסת שום דבר, עכשיו הבעיה היא:
    1.רשום 25-30 דקות, ואצלי זה מוכן רק תוך שעה, אחרת זה יוצא דליל ולא מוכן. ושמתי על 170 כמו שרשום.
    2. שאני מוציאה מהתנור אני מחכה שעה-שעה וחצי שתתקרר, אך העוגה, בפעם השנייה גם זה קרה לי, פשוט מתפוררת. ממש אבל, אני לא מצליחה לחתוך חתיכה שלמה ולהעביר לצלחת בלי שהיא תתפורר. האם זה אמור להיות ככה?
    העוגה עצמה יוצאת מאוד טעימה, אך אני סקרנית לדעת למה זה קורה לי חח
    נ.ב:התמונות של ההכנה שיש הם *בדיוק* נראים כמו שאני מכינה, חוץ מהתמונה של אחרי שהיא יוצאת מהתנור (התמונה הראשונה נראה לי) כי העוגה שלי לא נראית ככה שהיא יוצאת 🙁

    1. תודה שלי, שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי העוגה, לפי מה שאת מתארת התנור שלך יחסית חלש ולכן את צריכה לאפות בטמפ' גבוהה יותר (זה בתנאי שאת אופה בתוכנית הרגילה של התנור, נכון? קו עליון וקו תחתון)
      אני מניחה שגם העובדה שהעוגה מתפוררת קשורה באפיה יחסית ארוכה בטמפ' נמוכה.
      פעם הבאה נסי לאפות ב180-185 מעלות ושימי 2 ביצים בתערובת במקום ביצה אחת, גם אם הן ביצים גדולות (הביצים מדביקות את החומרים וגורמות לעוגה לצאת פחות מתפוררת ויותר יציבה).
      בהצלחה בפעם הבאה ומחכה לשמוע איך יצא 😉

    2. יופי ממש ממש תודה!
      אל תדאגי אני אעדכן בעזרת השם בפעם הבאה שאכין(:
      ממש תודה :-*
      והאם למקם את העוגה בתנור בלמעלה שלה או באמצע או למטה?

  31. פשוט וטעים!!!
    מרב לחץו בלגן של ערה שבת וחג, שכחתי להשאיר וניל אז יצא הכל שוקולד
    ולמרות זאת יצא ממש טוב

    זהו. התאהבתי סופית באתר.
    תודה אפרת
    חג שמח לכולן

  32. עוגת השבת שלנו!!!!!
    קל וטעים הילדים לא מוותרים.
    לשבועות – הכנתי חלבי עם שוקולד חלב וחצי כוס חלב – יצא מעולה!
    תודה בשמי ובשם הילדים.

  33. הכנתי לערב שישי, יצא מושלם!!!!
    מתכון מצויין וקל להכנה. אני חייבת להגיד שניסיתי הרבה מתכונים אצלך והכל פשוט וטעים, תודה רבה! בזכותך המטבח שלי מגוון ועשיר

  34. היי
    עשיתי ויצא מצוין רך וטעים 🙂

    אם אני רוצה לעשות בתבנית מלבנית בגודל 28X20 האם מספיק להכפיל את הכומיות או שכדאי לשלש כמויות?
    תודה רבה לך
    פורים שמח 🙂

    1. היי נורית,
      לתבנית שציינת מספיק להכפיל כמויות ב-2.
      חג פורים שמח! 🙂

    1. היי נטלי,
      זה הכרחי לטעם של הוניל. אם יש לך שקית סוכר וניל כדאי לשים. אם לא, תכיני בלי.
      שבת שלום 🙂

  35. הייתי צריכה בדחיפות עוגה פרווה מהירה הכנה. מיד מצאתי את עוגת השוקולד עם וניל. עכשיו אני עומדת לעשות אותה והיא נראית לי כמתאימה לחלוטין לצרכים שלי. תודה רבה.

  36. אפרת המקסימה תודה על עוגה מדהימה!כל כך עסיסית וטעימה!הכנתי עם מיץ תפוזים שנתן ארומה מהממת.האורחים לא הפסיקו להחמיא ומיותר לציין שחוסלה.

  37. הי אפרת רוצה להכניס יחד לתנור עם פשטידת הפטריות הקלה – מה לעשות לגבי חום התנור? פה ציינת 170 ושם 180? חשוב לי שהעוגה תצא רכה ועסיסית.

    1. היי שרון,
      לא ממליצה להכניס ביחד. עדיף להכניס קודם את העוגה בנפרד ואח"כ את הפשטידה.

  38. מכינה כעוגת פרווה ממליצה לשים קצפת צמחית או מיץ תפוזים (מבחינת העשרת מרקם העוגה – רציתי גם להבין למה את מתכוונת)?שמה שוקולד מריר במקום שוקולד צ'יפס – כמה גר' צריך?יש לי ביצים L לשים שתיים?

    1. היי שרון,
      האמת שבשני המקרים העוגה יוצאת מאוד טעימה. עם קצפת צמחית מרקם העוגה יוצא מעט שונה (שומני ורך יותר). אם את שמה שמנת שימי שני שליש כוס ואם את שמה מיץ תפוזים שימי חצי כוס.
      במקום שוקולד צ'יפס את יכולה לקצוץ 40 גרם שוקולד מריר.
      אם את משתמשת בשמנת – שימי ביצה אחת. אם במיץ תפוזים- שימי 2 ביצים.
      בהצלחה 😉

  39. אתר נהדר! שבר לי את מחסום הכניסה למטבח 🙂
    אני מעוניינת להכין את העוגה כעוגת יומולדת. איזה ציפוי יתאים? עדיפות למשהו שוקולדי…
    את השוקוךד צ'יפס אפשר להכניס בין השכבות ולא למעלה?
    תודה

    1. היי רחלי,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      את יכולה להכין ציפוי שוקולד גנאש שהוא יותר עשיר עם שמנת/קצפת צמחית ושוקולד מריר ולפזר שוקולד צ'יפס בתוך העוגה רק חשוב לקמח אותם מעט לפני כדי שלא יישקעו לתחתית במהלך האפיה.
      מתכון לציפוי שוקולד (ראי את הציפוי השני – גנאש).
      בהצלחה ויום נפלא!

  40. עוגה מדהימה!! כמה פשוטה ככה טעימה.. אפיתי מתכון כפול בשני אינגלישקייק שבוע שעבר ביום שישי בצהריים לכבוד שבת ועד שבת בבוקר חוסלה עד הפירור האחרון!!
    מתכוננת לאפות אותה בקרוב לכבוד השבת הזו.. להכין מתכון משולש?!?

    1. תודה אביה! שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
      לגבי הכפלת הכמויות ב-3 – את יכולה, רק חשוב לקחת בחשבון שככל שהכמות גדולה יותר העוגה יוצאת קצת פחות אוורירית.
      שבת שלום 🙂

  41. האתר שלך מעולה. אני נהנת להשתמש במתכונים שלך משום שהם קלים,הרכיבים זמינים והתוצאות מעולות!!! תודה רבה ושבת שלום

  42. שלום רב
    אפיתי את עוגת שוקולד וניל יצאה מדהימה וטעימה.
    שאלתי בבקשה: האם לשמור אותה במקרר?
    בברכה
    האתר כיפי אני נהנית
    טובה

    1. היי טובה,
      אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      בגלל שאנחנו לא בקיץ אין בעיה לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור בחוץ. אחרי יומיים (אם היא עדיין תשאר 😉 ) תכניסי למקרר.

  43. היי אפרת
    כותבת שוב , כי לא רואה את התגובה שכתבתי. הכנתי את העוגה , חייבת להגיד שהטעם היה מאכזב, כאילו טעם השמן היה מורגש .
    מלבד זאת היא יצאה לי מאד נמוכה, חשוב לציין שהיא יצאה יפה , רק נמוכה .
    האם כמות הסוכר לא מועטה מידי ?? כמו כן האם אפשרי להכין עם שמנת לבישול ?
    אשמח אם תאירי את עיני , כי העוגה נראתה כל כך מבטיחה והכנתי עפ"י הוראותיך אחד לאחד.
    תודה מראש

    1. היי יעל,
      זאת בדר"כ עוגה ממש מוצלחת כך שאני מופתעת שהיא כשלה.
      לפי מה שאת מתארת העוגה לא תפחה בכלל ולכן כל הטעמים היו דחוסים ומורגשים.
      האם שמת אבקת אפיה והאם ערבבת היטב לפני את הקמח עם אבקת האפיה? אם כן, יכול להיות שאבקת האפיה לא היתה טובה/פג תוקף שלה.
      אני צריכה שתעברי שוב על כל המצרכים ותראי אם שכחת משהו בטעות או משהו הוספת לא במינונים הנכונים. חוץ משמנת לבישול, האם החלפת משהו נוסף? אפית בתבנית אינגליש קייק? אני פשוט מנסה להבין מה הסיבה.
      לא ניסיתי להכין עוגה משמנת לבישול אבל בגדול אני לא רואה בעיה חוץ מזה ששמנת לבישול היא פחות מתוקה משמנת מתוקה ודווקא אחוזי השומן בה נמוכים יותר.

    2. היי אפרת ושבת שלום!
      קודם כל תודה על התייחסות המהירה. כן גם אני מופתעת מהתוצאה במיוחד לאחר שקראתי את כל התגובות. הכנתי את העוגה בתבנית פיירקס מוארכת 30 ס"מ, אולי היא יותר גדולה בנפח מאלו החד-פעמיות -האינגליש קייק? שזה כנראה במה שאת הכנת היא דווקא יצאה רכה,
      את חושבת שהסיבה להרגשת טעם השמן הוא בגלל שלא תפחה ? יש לזה קשר ?

      וכן ערבבתי היטב את הקמח והאפייה (אני מחזיקה אותם במקרר, כך שאין סיכוי שהם לא טריים ) או אולי כן ? את תגידי….
      אני חייבת להכין אותה שוב כחוויה .
      בהזדמנות זו אשאל אותך לגבי הפוטטו ציפס במיונז , קטשופ וקורנפלור , אגב מה תורם הקורנפלור ? הכמות שנתת מתייחסת ל 2 תפוחי אדמה גדולים , אם אכין כ10-12 תפוחי אדמה
      הקטנים , בכמה להגדיל את כמות התבלינים ?
      רוב תודות לך.

    3. היי יעל,
      האורך של התבנית בסדר גמור. הרוחב צריך להיות כ10 ס"מ. שימנת את התבנית לפני?
      אם העוגה נשארה באותו גובה גם אחרי האפיה אז היא לא תפחה. כשהעוגה לא תופחת אז היא לא אוורירית והטעמים לא מתפזרים כמו שצריך ולכן אני מניחה שזה קשור לטעם של השמן. שמת שליש כוס שמן והשתמשת בשמן רגיל נכון? לא שמן זית או שמן עם טעם מיוחד?
      אם ייצא לך להכין את העוגה שוב תנסי להשתמש הפעם בשמנת מתוקה או בחצי כוס מיץ.
      לגבי הפוטטו צ'יפס – הקורנפלור נותן תחושה של ציפוי. אני ממליצה לך להכפיל את הכמויות ב-3. מקסימום אם תראי שחסר רוטב תכיני עוד לפי הצורך.
      בהצלחה 😉

    4. היא יצאה טוב בסופו של דבר רק לא כל כך מתוקה.. אחרי 30 דקות עוד היתה עיסתית אז השארתי עד שהתייצבה.. הטעם קצת אכזב משהו במתיקות היה חסר

    5. היי,
      מאחר ומתיקות זה באמת עניין של טעם הוספתי הערה במתכון.
      תודה על העדכון והמשך יום נפלא.

  44. העוגה מאוד טעימה. רוצה להכין עוד פעם. האם אפשר במקום שמן להשתמש בחמאה מומסת? אם כן אז כמה לשים?
    תודה

    1. היי רחלי,
      הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת. אם רוצים להכין בשתי תבניות אינגליש יש להכפיל כמויות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי הודיה,
      במקום פצפוצי שוקולד אפשר לקצוץ עם סכין 6-7 קוביות שוקולד מריר ולפזר מעל.
      אם אוהבים אפשר לפזר גם אגוזים מעל.

    1. היי ריקי,
      כוס חד פעמית מפלסטיק היא קטנה מידי. אני מתכוונת לכוס סטנדרטית שיש בבית. כוס זכוכית רגילה עם הידית (הנפח של הכוס יכול להיות 220-240). מה שחשוב זה להשתמש באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (הנוזלים והקמחים) כדי שהיחס יישמר.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי שיר,
      את צריכה לשים שני שליש.
      הנה כל הכמויות מוכפלות ב-2:
      3 ביצים
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      2/3 כוס סוכר
      2/3 כוס שמן
      כוס ושליש שמנת/קצפת צמחית
      3 כפיות תמצית וניל
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (או 2 כפיות גדושות)
      3-4 כפות שוקולד ציפס
      חג שמח 🙂

  45. שלום, נשמע מתכון טוב! יש לי רק שאלה לפני ההכנה: בשביל הפרווה, לא ככ הבנתי, אפשר חלב סויה או מיץ תפוזים במקום הקצפת צמחית או בנוסף? תודה

    1. היי,
      לגרסת הפרווה בוחרים אחד מכל אלה: שני שליש כוס קצפת צמחית או חצי כוס חלב סויה או חצי כוס מיץ תפוזים.

  46. היי רציתי כמות גדולה כדי להכין שתי עוגות אז השוקלד המריר יצא ממש מעט בנוסף אפשר להשים שמנת מצחית במלואה במקום חצי?

    1. היי יפית,
      אם את רוצה להכין כמות גדולה יותר את צריכה להכפיל את הכמויות של כל החומרים במתכון, אלה הכמויות:
      3 ביצים
      100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן
      2/3 כוס סוכר
      2/3 כוס שמן
      כוס ושליש שמנת/קצפת צמחית
      3 כפיות תמצית וניל
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה (או 2 כפיות גדושות)
      3-4 כפות שוקולד ציפס
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי רותם,
      עדיף שלא לשים במקרר כי הקירור משנה את המרקם. הכי מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל.

    1. היי,
      לא ניסיתי בעוגה הזאת. אני תמיד מעדיפה את קמח כוסמין מלא. הוא יותר הרבה יותר מוצלח בעוגות מאשר הקמח המלא הרגיל.
      אם את מנסה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש ואשמח לעדכן איך יצא 😉

  47. היי אפרת
    כמה שאלות לגבי המתכון..
    אם אני משתמשת בשוקולד חלב במקום המריר צריך להפחית בכמות הסוכר?
    אם אני משתמשת בביצים גודל M זה נחשב קטן? לשים 2?
    אפשר להשתמש באבקת וניל במקום התמצית ובאיזה כמות? כי אין לי בינתיים
    אם אני משתמשת בקמח תופח אז לוותר בכלל על האבקת אפיה?

    1. היי אינאס,
      את יכולה להשתמש בשוקולד חלב ואין צורך להפחית בכמות הסוכר. תשימי שתי ביצים בגודל M.
      אני לא יודעת מה זה אבקת וניל אבל את יכולה לוותר על תמצית הוניל או שאם יש לך סוכר וניל תשימי שקית ותפחיתי כף אחת מכמות הסוכר.
      אם את משתמשת בקמח תופח תוותרי על אבקת האפיה.
      בהצלחה!

  48. היי אפרת, כמה שאלות..
    אם אני משתמשת בקמח תופח אפשר לוותר על האבקת אפייה?
    אפשר להשתמש באבקת וניל? כי אין לי תמצית
    אם אני משתמשת בביצים גודל M אז לשים 2?
    ושאלה אחרונה, אפשר להשתמש בשוקולד חלב ולא מריר? כי זה מה שיש לי בינתיים
    במידה וכן לשנות משהו עם כמות הסוכר?

  49. אם אני עושה בכמות פי 3 (לתבנית a4) ויש לי ביצים בגודל m, כמה ביצים אני צריכה לשים בעוגה? תודה רבה!

    1. היי בינת,
      אם את מכפילה כמויות ב-3 תשימי 4 ביצים אבל תבנית בגודל a4 יכול להיות שמספיק להכפיל כמויות ב-2.
      אם זו תבנית מרובעת בינונית (קטנה) – 22X31 – מכפילים ב-2
      אם זו תבנית מרובעת בינונית גדולה- 32X25- מכפילים ב-3
      בהצלחה! 🙂

  50. היי,
    הבלילה יצאה לי ממש לא דלילה, יצא בצקי. החלפתי את השמן ב100 גר' חמאה,האם בגלל זה קרה הדבר?
    תודה רבה 🙂

    1. היי שושי,
      מוזר שיצא לך בצקי כי יחסית שמת כמות יותר גדולה של חמאה ממש שהיה צריך. המסת את החמאה? כלומר היא הייתה במצב נוזלי שהוספת אותה לבלילה?
      ושמת שני שליש שמנת מתוקה?

  51. הכנתי את העוגה עם שמנת רגילה .. יצאה טעימה מאודדד

    יישר כח על המתכונים הקלים והטעימים שלך..

  52. עשתי לפני שבוע יצא מעולה ממש כמו שקונים בסופר. עכשיו הולכת להכין כמות כפולה.
    תודה רבה על המתכונים המעולים!!

  53. וואוו העוגה פשוט מעדן אמיתי!באמת שקשה לעצור מלנגוס עוד ביס..
    אבל היא נשארה לי באותו גובה אותו שמתי לפני האפיה. היא לא עלתה עד לסוף דפנות התבנית. למה זה קורה? לא פתחתי את התנור וחיממתי אותו מראש.

    1. היי רעות,
      אני שמחה שיצא טעים! 🙂
      אם היא לא תפחה בכלל כנראה שהייתה בעיה עם הקמח ואבקת האפיה. ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת? אם כן, אז אולי הבעיה באבקת האפיה עצמה. תבדקי את התוקף שלה.

    2. בדקתי את התאריך והוא בסדר לעוד חדשיים קדימה. גם ערבבתי לפני את הקמח והאבקת אפיה יחד. מוזר.. אולי זה לא אמור לעלות עד הסוף של התבנית?

    3. בדר"כ זה אמור לעלות לפחות עד גובה התבנית. אני מניחה שאפית בתבנית אינגליש קייק רגילה נכון? לא גדולה יותר?
      מצד שני, אם אבקת האפיה לא הייתה פועלת מאיזושהי סיבה היית מרגישה את זה בטעם. העוגה הייתה יוצאת קשה ודחוסה. אם היא יצאה טעימה אז כנראה שכן הייתה תפיחה פנימית בעוגה, אפילו שזה לא נראה לעין 🙂

  54. הי
    שתי שאלות
    אפשר קמח תופח במקום רגיל+א.אפיה?
    אם אני מכפילה כמויות ואופה בתבנית עגולה 24 ,זמן האפיה משתנה ?

    1. היי נסטי,
      תשימי כוס קמח + כפית אבקת אפיה (ואת את מכפילה אז 2 כוסות + 2 כפיות א.אפיה).
      אם את מכפילה כמויות אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 30-40 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי נופר,
      לדעתי כן. תשימי 2-3 כפות מלאות ממרח שוקולד.
      בהצלחה ואשמח לקבל עדכון איך יצא 😉

    1. יש לך אפשרות לטעום חתיכה קטנה מהצד? כעקרון הציפוי אמור להרטיב את זה. רשמתי לך איך לעשות ציפוי. לפני שאת שופכת את הציפוי על העוגה תחוררי אותה בכמה מקומות עם קיסם.

    2. בטח 🙂
      אני ממליצה לך להכין גנאש- תניחי בקערית כשני שליש חבילת שוקולד מריר, זה יוצא בערך 70 גרם (תחתכי לקוביות) ושליש כוס שמנת/קצפת צמחית (ממה נשאר בקופסה) ותחממי במיקרו 10-15 שניות. תוציאי ותערבבי לתערובת חלקה ותשפכי על העוגה באופן שווה.

    3. הכפלתי את הכמות אז מה אפשר לשים במקום שמנת צמחית,מים? וטעמתי והיא רכה רק למעלה קצת קריספי בגלל החום של התנור

    4. טעמתי והעוגה רכה רק למעלה זה קריספי בגלל החום של התנור והכפלתי את הכמות אז מה אני יכולה לשים במקום שמנת צמחית?

    5. קודם כל אני שמחה לשמוע שהעוגה נשארה רכה מבפנים 🙂
      כשמכינים עם שמנת הציפוי יותר יותר סמיך אבל אפשר להכין גם עם מים ולהוסיף מעט מרגרינה/חמאה. להמיס 100 גרם שוקולד מריר+ 3 כפות מים + 20 גרם חמאה/מרגרינה. על זה אפשר לפזר קצת קוקוס או שוקולד ציפס כדי לטשטש יותר.

    1. כשאת בודקת עם קיסם הוא יוצא יבש?
      לגבי התבקעות העוגה זאת תופעה נפוצה גם אם היית אופה מהתחלה ב170 מעלות. אני מניחה שעכשיו ההתבקעות גדולה יותר. זה לא אמור להפריע לטעם אבל אם זה מפריע למראה אפשר להכין ציפוי ולטשטש את זה מעט.

    1. היי ליאורה,
      אני מקווה שהעוגה לא תפול בגלל זה כי היא קיבלה מכת חום רצינית. בכל מקרה אל תפתחי את דלת התנור. תשימי עכשיו על 160 מעלות ותבדקי עוד 10 דקות עם קיסם.
      בהצלחה 🙂

  55. שלום אפרת
    המתכונים מהממים
    רציתי לדעת איך יוצא לך הצורה היפה בין השוקולד לווניל
    תודה
    שבת שלום

    1. היי דבורה,
      במקום השמנת אפשר לשים חצי כוס חלב (אפילו דל שומן), חלב סויה או מיץ תפוזים (לשתיה קלה).
      לגבי הצורה שהתקבלה- יצקתי לתבנית את תערובת השוקולד, מעליה את תערובת הוניל ולמעלה פיזרתי שוקולד צ'יפס. לא ערבבתי והכנסתי לתנור איך שזה והעוגה קיבלה את הצורה הזאת לאחר האפיה. בלי הרבה מאמץ שלי 😉
      שבת שלום!

  56. היי אפרת !
    תודה על המתכונים הנפלאים
    לגבי העוגה הזו אפשר להכין במקום הקצפת או השמנת במשהו יותר דיאטטי ???
    ואיך את עושה את הצורה היפה הזו שמשתלב מאוד מאוד יפה שוקולד למטה ואח״כ את הוניל

  57. יצא מעולה רכה מאוד , נעימה .. קלה להכנה — תודה רבה רבה לך .. את נותנת אפשרות ותקווה לכל אחד ואחת שאפשר להכין ולאפות ולהצליחחחחחח שבת שלום לך וחודש טוב

    1. הי ליליה,
      עם שוקולד מריר זה קצת יותר עשיר וטעים אבל את יכולה לשים במקום כף שטוחה אבקת קקאו. זה עדיין ייצא טעים 🙂 אם את אוהבת מתוק תוסיפי עוד 1-2 כפות סוכר בנוסף לשליש הסוכר (כי בקקאו אין סוכר, לעומת השוקולד המריר).

    1. כן, תכפילי כמויות.
      התערובת תראה נמוכה בשתי התבניות, אל דאגה- העוגה תופחת 🙂

  58. אז חזרתי לעדכן
    עשיתי כמאפינס
    עשר דקות בתנור והיה מוכן
    יצאו לי 10 ועוד 1 רק וניל
    תפח ממש 🙂
    והכי חשוב יצא ממש טעים
    בקיצור מתכון מעולה

    1. כן תמר, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בינונית בגודל 22X31 או בתבנית עגולה 24.

    1. כן מיכל, אפשר להכין את העוגה כמאפינס (אמורים לצאת מהכמות כ-10 מאפינס).
      מומלץ למלא כל שקע בגובה של 2/3. זמן האפיה אמור להתקצר ל 15-20 דקות.

    1. היי איתן,
      לא ניסיתי להכין עם סטיביה. אם יש לך ניסיון עם סטיביה באפיה אז אני מניחה שלא תהיה בעיה להכין גם את העוגה הזאת מסטיביה. אם לא, אני מציעה לשלב את הסטיביה עם מעט סוכר (לפחות 1-2 כפות) כי הסוכר נותן נפח לעוגה. חשוב לקחת בחשבון שהסטיביה מתוקה פי 200-300 מסוכר רגיל לכן צריך לשים כמות מאוד קטנה.
      אני לא ממליצה להכין את העוגה כולה מקמח מלא כי היא תצא דחוסה. אם אתה רוצה להשתמש בקמח מלא אפשר לשלב עם קמח לבן, לפחות ביחס של חצי- חצי וחשוב לנפות את הקמח לפני השימוש כדי לאוורר אותו. אם יש לך קמח כוסמין מלא, התוצאה תהיה מוצלחת יותר כי הוא אוורירי יותר.
      בהצלחה 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר