מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגת יוגורט

עוגת יוגורטFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 25, 2018
Last modified:אפריל 25, 2018

Summary:

עוגת יוגורט בחושה אוורירית, רכה וטעימה בטעם לימוני עדין

עוגת יוגורט

אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל

שליש (66 ג') כוס שמן

כפית קליפת לימון מגורדת (לא חובה)

חצי מיכל יוגורט (100 מ"ל)

רבע כוס (60 מ"ל) חלב

2 כפות (20 מ"ל) מיץ לימון

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח

חצי כפית שטוחה (2 ג') אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה ידנית או כף לפי הסדר שהם רשומים, עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

71 תגובות

הוסף תגובה
    1. עד כשבוע מתאריך התפוגה אפשר להשתמש ביוגורט לאפיה.
      בכל מקרה, אם הוא שינה את המרקם שלו זה אומר שהוא מקולקל ואין להשתמש בו.
      יום מקסים 🌷

  1. אפרת ערב טוב,
    הכנתי את העוגה ביום שישי והיא התחסלה ברגע שיצאה מהתנור..
    רציתי לשאול- יש לי כמות של יוגורטים שעבר עליהם התאריך בכמה ימים, האם אפשר להשתמש בהם להכנת העוגה?
    תודה רבה מראש

  2. אפרת ערב טוב.
    זה מתחיל להפוך מנהג לכתוב לך… 🙂 אני מארחת בשבת. אז אתמול הכנתי את העוגיות הפריכות עם שוקולד ציפס שלך, והיום הכנתי עוגיות ספירלה ודובשניות ועוגת היוגורט. הכל טעים מאד, העוגה בכלל נחטפה אז אצטרך להכין עוד מעט חדשה והפעם אכפיל כמויות! תודה לך על כל המתכונים הנפלאים!
    מנצלת לשאלה – מתכננת לעשות פשטידה עם פטריות לפי מתכון שלך כמובן! יש לי שמפיניון בקופסה. זה יילך טוב למרות שזה מקופסה?
    מקווה שתספיקי לראות הלילה…
    שוב תודה על המתכונים הנפלאים. העוגת יוגורט הולכת לככב אצלנו הרבה!
    פנינה

    1. היי אדר,
      אפית בתוכנית רגילה או בטורבו?
      כמה זמן העוגה היתה בתנור?
      באיזה כוס השתמשת למתכון?

  3. הי אפרת,
    המתכון הוא לאינגליש אחת?
    ועוד שאלה- יש לי מלא שזיפים, אפשר להוסיף? האם הלימוניות לא תהרוס? אולי להוריד את הלימון ולהוסיף יוגורט??
    תודה,
    אפרת פ. (:

    1. היי אפרת,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
      אני דווקא ממליצה להשאיר את הלימון, הוא לא מאוד מורגש. אפשר להוסיף שזיפים חתוכים.
      ואם יש לך המון שזיפים אז אני מצרפת לך מתכון לעוגת שזיפים מעולה. 🙂

    1. היי שרון,
      זה תלוי מה גובה התבנית. אם היא נמוכה יחסית אז הכמות במתכון יכולה להתאים.
      אם היא גבוהה אז כדאי להכין את הכמות הזו:
      2 ביצים גדולות
      שני שליש כוס סוכר
      שקית סוכר וניל
      חצי כוס שמן
      כפית קליפת לימון מגורדת (לא חובה)
      שני שליש מיכל יוגורט (120 מ"ל)
      שליש כוס (60 מ"ל) חלב
      2 כפות מלאות מיץ לימון
      כוס וחצי (210 ג') קמח תופח
      חצי כפית שטוחה (2 ג') אבקת סודה לשתיה

    2. תודה רבה על התשובה המושקעת!!
      לדעתי מדובר בתבנית נמוכה יחסית.
      בכל מקרה, הגדלת ב 0.75 את הכמויות?
      האם זמן האפייה והטמ"פ נשארים כמו במתכון?

    3. היי שרון,
      הגדלתי בכ20% את הכמויות.
      הטמפ' אותו דבר. זמן האפיה לא אמור להשתנות הרבה. בכל מקרה כדאי לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.

    1. אפשר להוסיף כשליש כוס פירות יער. בגלל שהם נוטים לשקוע במהלך האפיה אני ממליצה לצקת שני שליש מהבלילה לתערובת, לפזר את פירות היער ולכסות בשליש נוסף מהבלילה.

  4. הי אפרת,
    יש לי יוגורטים שאני רוצה לסיים אז חצי מיכל יוגורט לא ככ עוזר לי, מעדיפה לחסל לפחות אחד שלם על עוגה.. אם אני רוצה להתשמש בכל המיכל – להכפיל את כל הכמויות ולעשות 2 תבניות או שיש רכיב אחר שזה יכול לבוא על חשבונו במתכון עצמו?
    תודה, אביגיל.

    1. היי שרה,
      מישהי בתגובות הוסיפה רבע כוס שוקולית ודיווחה שיצא מעולה. במקרה כזה אפשר לוותר על הלימון ועל קליפת הלימון ויש לשים רק כוס קמח תופח במקום כוס ורבע.
      לגבי טעם של קפה, אפשר לנסות להוסיף כפית אבקת קקאו + כפית אבקת נס קפה.
      אפשר לגוון גם על ידי הוספת קוקוס, שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים לבלילה עצמה.

  5. היי
    אני יודעת שבעיקרון היוגורט טיפה חמצמץ וזה אמור להיות מעולה,אבל ממש בא לי להכין וכרגע יש לי רק שמנת מתוקה,אפשר להחליף ביוגורט?
    וגם אם אני רוצה שהיא תהיה פרווה האם שמנת צימחית תתאים במקום היוגורט?
    תודה

    1. היי גלית,
      במקום יוגורט אפשר לשים 3/4 כוס שמנת מתוקה או צמחית.

    1. אתה יכול לערבב כוס ורבע קמח רגיל עם כפית ורבע אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם ביחד ורק אז להוסיף לתערובת.
      בהצלחה 🙂

  6. שלום!
    תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים!!!
    שאלה קטנה לגבי המתכון הנ"ל… אם אין לי אבקת סודה לשתייה אפשר להכין ללא או במה לשים במקום?

    תודה
    ריקי

  7. שלום, הכנתי את העוגה לפי המתכון המדוייק,
    בתבנית אינגליש קייק,
    מדוע אם כך היא גלשה?
    וממשיכה לגלוש?

    1. ממש מוזר. השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית רגילה (31X10 ס"מ)?
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?

    2. אז עשית בסדר גמור. יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית? ואז העוגה קיבלה מכת חום רצינית וכתוצאה מכך הבלילה תפחה במהירות וגלשה.

  8. הכנתי את העוגה ובעלי התלהב כל כך מהמרקם של העוגה בגלל היוגורט והוא ביקש שאכין לו אותו דבר אבל בטעם שוקלד. שאלתי אליך היא: האם אני יכולה להוסיף אבקת קאקאו או שוקלית? מה הכמות? אודה לך מאוד על תשובתך.
    תודה מראש ג'ודי

    1. האמת שמעניין לנסות.
      אני חושבת שאפשר לשים כוס קמח תופח + רבע כוס שוקולית (במקום כוס ורבע קמח תופח).
      עדכני איך יצא 😉

    2. חזרתי לעדכן. הכנתי את העוגה שוב כהמלצתך ושמתי רבע כוס שוקולית והפחתתי מהקמח. מה שכן, לא הוספתי הפעם את מיץ הלימון (לפי בקשתו של בעלי). יצא מאוד מאוד טעים.
      תודה לך, שבת מבורכת וטעימה….

    1. היי,
      כעקרון אפשר לשמור את העוגה בחוץ כשהיא עטופה בניילון נצמד אך בימים חמים כמו אלה מומלץ להכניס את העוגה למקרר לאחר כ-12 שעות.

    1. לגבי שמן הזית, אם הטעם שלו מעודן אז אין בעיה.
      אפשר להשתמש בתמצית וניל ולהוסיף כף סוכר.

  9. שלום רב. המתכון נראה נחמד מאוד, אבל יש לי שתי שאלות:
    1. כמה אחוזי שומן ביוגורט? והאם יוגורט דיאט, עם סוכר או בלי סוכר?
    2. אפשר רק יוגורט ובלי חלב או שחייבים רק יוגורט?
    תודה מראש על התשובות.

    1. היי גילה,
      1. אני השתמשתי יוגורט 3% של דנונה במתיקות מעודנת. אם יש לך יוגורט רגיל אחר את יכולה להשתמש בו.
      2. במקום חלב את יכולה לשים מים.

  10. וואווווווו איזה אדיר!! ברוך השם 🙂
    אני בדיוק נתקעתי עם אלפי יוגורטים במקרר בלי לדעת מה לעשות איתם:)
    רק שאלונת, החלב הכרחי?אינלי תחליפי חלב למיניהם, אשמח בבקשה לדעת מה אפשר במקומו?
    תודה רבה מראש

    1. אני רוצה להוסיף קוקוס טחון, מתאים?כמה מומלץ?
      אגב אני מניחה שזה בסדר להשתמש בקמח+א.אפיה במקום קמח תופח ולוותר גם על סוכר הווניל, כן?
      ונזכרתי בשאלה נוספת, ניתן להחליף את הסוכר בסילאן?כמה אם כן?מעדיפה לא להשתמש בסוכר…
      שוב תודה 🙂

    2. היי שיר,
      במקום חלב את יכולה לשים מים.
      את יכולה לשים רבע כוס קוקוס.
      במקום קמח תופח את יכולה לשים כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
      אפשר לוותר על סוכר הוניל. שימי חצי כפית תמצית וניל אם יש לך.
      לגבי סילאן, זה משנה קצת את הצבע והטעם של העוגה. אם לא מפריע לך שימי כשליש כוס סילאן.

  11. בוקר טוב,
    המתכון נראה נפלא.
    שאלה קטנה, האם ניתן להגדיל את כמות היוגורט ולהפחית מכמות השמן?
    לימור

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר