מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת חמאה ולימון

עוגת חמאה ולימוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 28, 2018
Last modified:מרץ 5, 2018

Summary:

מתכון לעוגה חמאה לימונית רכה וטעימה (חלבית)

עוגת חמאה ולימון

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (65 ג') סוכר

75 גרם חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב

כף קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח

לזיגוג (לא חובה): 3 כפות (24 ג') אבקת סוכר + כף (10 מ"ל) מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים חלב וגרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מוציאים מהתנור ועוטפים בניילון נצמד (לא חובה אבל מומלץ – האדים שמצטברים מרטיבים את העוגה והופכים אותה לעסיסית יותר).

-הכנת הזיגוג: מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית או שקית זילוף.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. כרגע הכנתי ושמתי להתקרר על השיש…איזה ריח טוב.בהמשך אעדכן איך יצא.
    ובהזדמנות זו ,רציתי להודות לך על המתכונים המעולים שלך!
    כל מה שאני מכינה מהאתר שלך תמיד יוצא טעים והכי חשוב קליל גם מבחינת ההכנה.

  2. היי אפרת רוצה להכין אותה אבל שתיהיה פרווה אפשרי ?
    אם כן במה ניתן להחליף את החמאה והחלב ?
    במקום החמאה מחמאה/שמן ובמקום החלב מים ?
    תודה 🙂

    1. היי תמר,
      במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן.
      במקום חלב עדיף להכין לימונדה ולשים בכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא במים עד שני שליש כוס, להוסיף כף מלאה סוכר ולערבב.
      יום מקסים 🌷

  3. העוגה שלי יצאה טעימה מאוד והמתכון היה לי קל וכיף. העוגה הזאת זאת עוגה שמשמשת ונשנוש ליד הקפה ולא לקינוח מיוחד למסיבה.

    1. ועוד שאלה: איזה עוד זיגוג אפשר לעשות? אין ברשותי אבקת סוכר… אני יודעת שזה לא הכרחי אבל זה מוסיף…

    2. היי אילנה,
      אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. להפשיר על השיש עם הניילון הנצמד.
      לגבי הזיגוג, אם יש לך אבקת אינסטנט פודינג וניל אני חושבת שאת יכולה לשים במקום אבקת הסוכר.

  4. אפרת
    אפשר במקום הזיגוג
    לשים קצפת במקום?
    ודבר שני – אני רוצה להכין בתבנית עגולה 26
    מה הכמות??
    ו

    1. אפשר לשים קצפת במקום הזיגוג.
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס סוכר (200 ג')
      195 גרם חמאה מומסת
      כף תמצית וניל
      1+3/4 כוסות (210 מ"ל) חלב
      2 כפות מלאות קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
      3+1/4 כוסות (450 ג') קמח תופח
      קצפת: מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ"ל) + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב (או חלב סויה/קוקוס).
      יום מקסים 🙂

  5. היי אילנה,
    אפשר לשים בבלילה עצמה 2 כפות מיץ לימון ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (כי הלימון מוסיף חמיצות).
    פורים שמח! 🙂

  6. וואו נראה ליגה!!!
    אני לא נוהגת להשתמש בקליפות הדרים מחשש מתולעים. אני רואה שבמתכון אין שימוש במיץ לימון חוץ מהזיגוג.
    אפשר לשים מיץ לימון במקום הקליפה?
    תודה רבה רבה ופורים שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר