מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גלידה

עוגת גלידהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 25, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת גלידה שכבות מביסקוויטים (ללא אפיה) בטעמים וניל, שוקולד, ריבת חלב וגנאש

עוגת גלידה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

250 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" (*אפשר להכין מסוג אחד של ביסקוויטים אך מומלץ לשלב בטעם שוקולד ובטעם רגיל)

מיכל וחצי שמנת מתוקה (סה"כ 375 מ"ל)

2 כפות (20 ג') אינסטנט פודינג וניל

1 כף גדושה (15 ג') אינסטנט פודינג שוקולד

1 כף גדושה (15 ג') אינסטנט פודינג ריבת חלב

1/3 כוס (80 מ"ל) חלב

ָ*חלב לטבילת הביסקוויטים

לשכבת הגנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

העוגה מורכבת מ-4 שכבות ביסקוויטים + 3 שכבות קרם  + שכבת גנאש שוקולד

-מקציפים מיכל וחצי שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים שליש כוס חלב וכף אחת מלאה של אינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף חצי דקה נוספת, עד שמתקבלת קצפת רכה (עדיין לא יציבה).

-מחלקים את הקצפת באופן שווה ל-3 קערות קטנות. לקערה אחת מוסיפים כף גדושה אינסטנט פודינג וניל, לקערה שנייה מוסיפים כף אינסטנט פודינג שוקולד ולקערה שלישית מוסיפים כף אינסטנט פודינג ריבת חלב. מקציפים כל אחת מהקערות בנפרד עד לקצפות יציבות.

הרכבת העוגה:

-טובלים ביסקוויטים (בטעם שוקולד) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים שכבה אחת בתבנית.

-יוצקים מעל את שכבת קרם ריבת חלב ומשטחים בצורה אחידה (השכבות יוצאות דקות וזה בסדר 😉 )

-טובלים ביסקוויטים (בטעם רגיל) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה נוספת.

-יוצקים מעל את שכבת קרם הוניל ומשטחים בצורה אחידה.

-שוב טובלים ביסקוויטים (בטעם שוקולד) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה נוספת.

-יוצקים מעל את שכבת קרם השוקולד ומשטחים בצורה אחידה.

-טובלים ביסקוויטים (בטעם רגיל) טבילה קצרה ומהירה בחלב ומסדרים מעל הקרם שכבה אחרונה.

הכנת ציפוי השוקולד: מחממים חצי מיכל שמנת במיקרוגל, מוציאים ומניחים בפנים את קוביות השוקולד המריר. ממתינים כדקה עד שהשוקולד יימס מעט ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מקררים מעט (1-2 דקות בטמפ' החדר) ויוצקים על העוגה.

-עוטפים את העוגה בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומכניסים למקפיא ל-3 שעות לפחות לפני ההגשה.

*אפשרויות לקרמים בטעמים נוספים: אם רוצים קרמים בטעמים נוספים ניתן להוסיף לקצפת הוניל כף מלאה של ממרח לוטוס/ ממרח חלבה/ ממרח נוגט/ ממרח חמאת בוטנים וכו'.

*לקבלת עוגת גלידה פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית (במקום שמנת מתוקה) וחלב קוקוס/ סויה (במקום חלב).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

155 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה
    כולם טרפו את העוגה, יצאה מאד טעימה
    תודה לך על מתכון מעולה וברור והסבלנות במתן תשובות ברורות לשאלות
    🙂

  2. הי אפרת 🙂
    העוגה נראת מעולה

    האם אפשרי להכין בתבנית רינג עגולה/לב ולהשתמש בשקף כדי שתצא יפה? אין לי ניסיון עם שקף זה מסובך?

    תודה רבה

    1. אפשר להכין בתבנית רינג קטנה בקוטר 20 או להכפיל כמויות ולהכין בתבנית רינג 24.
      אם את רוצה להשתמש בשקף זה ייצא יותר מוצלח עם המתכון הזה- עוגת קרם קפואה.

    2. תודה אפרת 🙂
      עוד שאלה סורי…
      האם יש חשיבות שאסדר את שכבות הטעם כמו שהצאת (שוקולד וניל ובסוף ריבת חלב) או יכולה שהריבת חלב תהיה למעלה ומעליה קרם?

      הכי אוהבים אצלנו ריבת חלב
      תודה רבה לך לילה טוב

  3. אפרת, מתכון ממש מושלם!!!!
    יוצא טעים גם בפרווה וגם בחלבי!
    רק דבר אחד קצת לא ברור לי, עשיתי את הכמות הכתובה במתכון ויצא לי כמות לתבנית חד"פ בינונית, הגינוי?

    1. היי מיכל,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי הכמות, מוזר. בכל מקרה, הרווחת 🙂

  4. שלום לך.
    הכנתי
    יצא אלגנטית וממש טעימה, כולם החמיאו ובגדול.
    שאלה:
    קשה לי בחיתוך עם שכבת הביסקוויטים התחתונה הכהה.
    אשמח לתגובתך

    1. שבוע טוב מיכל 🙂
      שמחה שיצא טעים.
      *להבא כדאי להרטיב קצת יותר את הביסקוויטים בשכבה התחתונה כדי שיהיו יותר רכים לחיתוך.

    1. כן. את כמות השמנת כדאי להפחית לרבע כוס (כי שוקולד חלב יותר דליל).

    1. היי שרית,
      לעוגת גלידה פרווה יש להשתמש בקצפת צמחית (במקום שמנת מתוקה) וחלב קוקוס/ סויה (במקום חלב).

  5. תודה על המתכון. מה ההבדל בין זו בין עוגת ביסקוויטים? האם יש לזה מרקם של גלידה? אשמח להבין כדי לוודא שאכין אותה בהתאם

    1. היי אוסנת,
      זה מזכיר בטעם את עוגת הביסקוויטים רק שבגלל שזה קפוא יש לזה מרקם של גלידה.

  6. הי אפרת,
    האם ניתן להקציף את כל השמנת ביחד ואח"כ לחלק ל3 ולהוסיף את הפודינג?
    נראה לי שבקערת המיקסר חצי מיכל שמנת זה מעט מדי ולא יצא קצף טוב
    מה דעתך?

    1. היי חני,
      בגלל שהפודינג מייצב את הקצפת כדאי להוסיף אותו באמצע ההקצפה ולא בסוף.
      שימי לב שבהתחלה מקציפים את כל השמנת יחד עם החלב "חצי הקצפה" ואז מחלקים לקערות.

  7. היי

    אני צריכה להכין לכמות של כ 30 איש, תוכלי לציין באיזו תבנית כדאי וכמויות?
    תודה רבה 🙂
    ענת

    1. היי ענת,
      ממליצה להכפיל כמויות ב-3 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 25X32.

    2. תודה רבה על התדגובה המהירה 🙂
      שאלה לגבי החלב – אפשרי להשתמש לקצפת במקום חלב בקר בחלב אורז שקדים?
      תודה

    3. היי ענת,
      עדיף להשתמש בחלב סויה. מומלץ בטעם וניל.
      יום מקסים 🙂

    4. מעולה תודה רבה.
      שאלה אחרונה:
      אם רוצה להכין בלי הביסקוויטים רק השכבות קרם, הבנתי שכדאי להכניס להקפאה של כחצי שעה בין שכבה אחת לשניה. מה עושים בינתיים עם הקרמים המוכנים בקעריות? גם למקרר? לפני מריחת שכבה כדאי לערבב הקרם שוב לפני מריחה?
      תודה 🌸

    5. נכון, מומלץ להקפיא כל שכבה למשך כחצי שעה. את הקרם בינתיים שומרים במקרר. אין צורך לערבב את הקרם לפני המריחה.
      יום נפלא 🌷

  8. שלום,רציתי לדעת אם אפשר לעשות רק 2 שכבות של שוקולד ווניל ללא ריבת חלב? ואם אפשר בין השכבות לא לשים ביסקוויטים?

    1. אפשר אבל כדאי להשתמש בסה"כ מיכל וחצי שמנת. אפשר לוותר על הביסקוויטים בשכבות.

  9. היי, קודם כל המתכונים שלך מעולים!!!!
    רציתי לשאול, אם אין לי שוקולד לגנאש למעלה, אפשר לשים משהו במקום? או שלא יהיה גנאש..
    תושה, שבת שלום

  10. תודה רבה על התשובה, אך לא אוהבים אצלינו כ"כ קוקוס.
    אם אני ישים את העוגת גלידה בתוך צידנית עם קרחונים, זה כן יחזיק מה נראה לך?
    תודה ויום מקסים!

    1. כן, זה יכול להיות פתרון.
      לאחר שאת מגיעה חשוב רק להכניס למקפיא.
      יום נפלא 🙂

  11. בוקר טוב!
    אם אני רוצה להכין את הגלידה ולקחת אותה באוטבוס בנסיעה של שעתיים.
    מה את אומרת זה יחזיק?
    אם לא, אולי יש לך מתכון אחר של קינוח פרווה טעים ומרשים שכן ישרוד נסיעה של שעתיים באוטבוס.
    תודה מראש

    1. היי שני,
      זאת עוגת גלידה אז היא אמורה להיות קפואה. אפשר להוציא אותה 5 דקות לפני כדי שיהיה קל יותר לחתוך.
      שנה טובה 🙂

    1. היי חוה,
      את יכולה להכין בתבנית מלבנית גדולה בגודל 25X32 את הכמויות הבאות:
      750 גרם ביסקוויטים מסוג "פתי בר" (*אפשר להכין מסוג אחד של ביסקוויטים אך מומלץ לשלב בטעם שוקולד ובטעם רגיל)
      4 מיכלי שמנת מתוקה (סה"כ 750 מ"ל)
      6 כפות אינסטנט פודינג וניל
      3 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד
      3 כפות גדושות אינסטנט פודינג ריבת חלב
      כוס חלב
      לשכבת הגנאש:
      מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
      200 גרם שוקולד מריר
      *חלב לטבילת הביסקוויטים
      -מקציפים 4 מיכלי שמנת מתוקה כחצי דקה. מוסיפים כוס חלב + 3 כפות פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
      מחלקים ל-3 קערות שוות.
      לקערה אחת מוסיפים – 3 כפות פודינג וניל
      לקערה שניה מוסיפים – 3 כפות פודינג שוקולד
      לקערה שלישית מוסיפים – 3 כפות פודינג ריבת חלב
      ממשיכים להקציף כל קערה עד לקבלת קצפת יציבה.
      *אני ממליצה להכניס את מיכלי השמנת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה שיהיו קרים מאוד.

  12. בוקר טוב!
    יש לי כמה שאלות בקשר למתכון:
    1. האם אפשר לשים במקום חלב מים גם בקצפות וגם בטבילה של הביסקוויטים?
    2. האם אפשר להמיס את השוקולד והקצפת על הגז?
    3. לפני ששופכים את השוקולד על הקצפות צריך שהעוגה תהיה קצת במקפיא או שאין צורך?
    4. העוגה נשמרת במקפיא או במקרר וכמה זמן?
    תודה רבה מראש.

    1. היי רבקה,
      1. לפרווה עדיף להשתמש בחלב סויה. אם את מעדיפה מים אז אפשר לשים רבע כוס מים קרים בקצפת. אפשר לטבול עם מים. ממליצה להוסיף להם כפית שוקולית בשביל הטעם.
      2. אפשר להמיס על האש הנמוכה ביחד. יש לעקוב ולוודא שלא נשרף.
      3. מומלץ שהעוגה תהיה כחצי שעה במקפיא, לא חובה.
      4. העוגה נשמרת במקפיא עטופה היטב בין שבועיים לחודש.

  13. כרגיל לפני החגים אני עושה עבודת מחקר על האתר ואז בונה תפריט .. פשוט כייף להכין מהאתר שלך מתכונים
    ועכשיו שאלה , נראה לך שיש אפשרות לעשות את הגלידה בלי הבסקווטים?

    1. היי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      אפשר להכין בלי הביסקוויטים אבל כדי שהעוגה לא תצא נמוכה מידי כדאי להשתמש ב-2 מיכלי שמנת (במקום מיכל וחצי) ומומלץ להקפיא כל שכבה למשך כחצי שעה לפני שיוצקים מעליה את השכבה השניה כדי שלא יתערבבו.
      שנה טובה וחג שמח!

  14. תודה על המתכון.
    אם אחרי שחילקתי את הקצפת ל 3.
    אני רוצה להוסיף במקום האיסטינג פוודינג שוקולד ניתן להוסיף כף קקאו במקום ? אז אפשר להוסיף גם כף אינסטיג פודינג וניל וכף קאקו וזה יצא דומה לשוקולד ?
    ולגבי ההמרחים .. אם אני משתמשת בממרח לוטוס למשל עדיין צריך להוסיף כף אינסטיגפודינג בהקצלה השניה וגם להוסיף כף מהממרח?

    וכמה זמן מקציפים בהקצפה השניה ?

    1. היי יפית,
      במקום כף אינסטנט פודינג שוקולד את יכולה לשים כף אינסטנט פודינג וניל + חצי כף קקאו.
      אם את משתמשת בממרח לוטוס כדאי בכל מקרה להוסיף כף אינסטנט פודינג וניל כ הוא תורם ליציבות של הקרם.
      ההקצפה השניה היא 1-2 דקות, עד שהקצפת נעשית יציבה.
      בהצלחה 🙂

  15. היי 🙂
    רציתי לשאול אני רוצה להכין את העוגה בפרווה, האם את ממליצה עליה כפרווה? האם את חושבת שהיא תצא טעימה?
    ואם אני רוצה לעשות את העוגה כאישיות לכמה מנות תספיק לי התערובת?

    תודה רבההה :):)

    1. היי אורלי,
      העוגה טעימה גם בגרסה הפרווה עם קצפת צמחית/ריץ'.
      אם את מכינה בתבניות אישיות אני ממליצה להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון כדי שיהיה קל לחלץ את הגלידות לאחר שהן קופאות.
      מהכמות במתכון אני מניחה שאמורות לצאת כ-8 יחידות.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  16. הי ניסיתי אתמול בלילה להכיו את הקרם עם האנסטנט אבל הקצפת לא עלתה והתגבשה.
    נראה לי בגלל שזה כשרות של פסח.. השארתי את זה מכוסה במקרר.
    יש דרך להציל את זה? זה בסדר שזה עבר הקצפה חלקית ונשאר במקרר כמה שעות?

    1. היי תהילה,
      הקצפת הייתה קרה מאוד לפני ההקצפה?
      נסי להמשיך להקציף את זה על מהירות גבוהה ביותר. מקווה שמרקם הקצפת ישתפר 🙂

    2. היא רק יצאה מהמקרר ועשיתי על מהירות גבוהה. כנראה זה הקצפת בעייתית כי גם חמי שהוא קונדיטור זכור לי שניסה להקציף היטב בפסח שמנת כזו וגם לא עלתה.
      חשבתי אולי יש לך טיפ מיוחד לקצפת כזו ☺ אבל תודה.

  17. היי, למה אי אפשר להקציף את השמנת לקצפת יציבה ואז לחלק ל3 קערות ולכל אחת לקפל כף של פודינג אחר?

    1. היי אביטל,
      הפודינג עוזר לייצוב הקצפת ומומלץ להקציף את הקצפת יחד איתו.
      סופ"ש נעים 🙂

  18. הייי העוגה ניראת ממש טוב אני רוצה לעשות אותה אבל בפרווה! אז אפשר להוסיף כוס מים במקום חלב ?????? וגם במקום שמנת מתוקה אז ריצ??? תודה!

  19. עדכונים:
    עשיתי בכלים אישיים, יצאו 9
    היה הרבה עבודה אבל היה שווה
    המחמאות שהתקבלו בעקבות זה היו שוות
    כולם אמרו שזה מעולה וממש טעים והתלהבו שזה אישי
    🙂

    1. לדעתי אם עוטפים היטב או שומרים בקופסה סגורה העוגה יכולה להיות טובה גם אחרי 3 שבועות, אפילו חודש.

  20. רציתי לדעת האם ניתן להכין בכלים מפלסטיק אישיים?
    ושאני שמה את זה במקפיא, האם לשים אותם בקופסה סגורה על מנת לשמור עליהם או שצריך לעטוף כל אחד בנפרד עם ניילון נצמד?
    והאם הכמויות של החומרים נשארות אותו דבר?

    1. היי מיכל,
      אין בעיה להכין בכוסות אישיות (זה רק מצריך יותר השקעה 😉 ). הכמויות נשארות אותן כמויות.
      כשאת שמה במקפיא את יכולה להכניס את כל הכוסות לקופסה אחת ולסגור.
      שבת שלום!

  21. אחרי שחילקתי את הקרם לשלוש והקצפתי שוב, הראשון עם הוניל יצא טוב, אבל שני האחרונים לא התקשו והקצף נשבר. למה?

    1. היי ליאת,
      עם מה ערבבת את השניים האחרים? גם עם אבקת אינסטנט פודינג או עם ממרח?

    2. אחד ערבבתי עם ממרח לוטוס ואחד נוגט.
      אבל אחרי שהשני נשבר את השלישי הקצפתי שוב בלי להוסיף כלום ותכננתי לקפל פנימה את הנוגט, אבל הקרם נשבר לי מיד. יכול להיות שהשמנת לא הייתה קרה מספיק? (בדיוק חזרתי מהסופר והתחלתי להכין בלי לקרר שוב את השמנת).

    3. אני מניחה שזאת הסיבה. השמנת חייבת להיות קרה כדי שההקצפה תצליח. במיוחד אם מוסיפים ממרחים שהם מחממים עוד יותר את התערובת.

  22. אפרת שלום-הכנתי לכבוד שבת את עוגת הקרמבו שמופיעה באתר.העוגה נראית נפלא.ההכנה לא קשה,אולם האורחים טענו שהשכבה התחתונה יצאה קשה מידי והם נאלצו להפעיל כח על מנת לנגוס מהעוגה.
    הכנתי ממש לפי ההוראות.מה יכולה להיות הסיבה?אשמח לשמוע .תודה רבה פנינה

    1. היי פנינה,
      אם התחתית יצאה קשה זה אומר שלא היה מספיק מים. יכול להיות שהשתמשת בכוס יחסית קטנה למדידת המים? פעם הבאה צריך פשוט להוסיף יותר מים עד שתתקבל תערובת רכה ואז גם התחתית תצא רכה.
      שבוע נפלא 🙂

  23. שבוע טוב! אני הכנתי את העוגה המקסימה הזו כבר שתי שבתות ברציפות, זה מתכון נפלא שקל להכנה ויוצאת עוגה טעימה שמתאימה לעונה החמה שאנו נמצאים!! רציתי לומר תודה רבה!! כולם פה נהנו!! ממליצה בחום!

    1. היי נעמי,
      תכיני נס קפה חלש רק על בסיס מים ותטבלי את הביסקוויטים בזה.
      שבוע טוב 🙂

  24. אז עשיתי אתמול את העוגה
    היום כל מי שראה אותה היה בטוח שהיא קנויה
    אמרו שהעוגה פשוט מעולה ושהיא יצאה ממש כמו עוגה של קונדיטוריה
    פשוט חיסלו את העוגה ואפילו ביקשו עוד מרוב שהיה טעים

    תודה על עוד מתכון מנצח וטעים
    שבת שלום
    🙂

    1. היי מיכל,
      מאחר וזו עוגת גלידה, העוגה נשמרת במקפיא כל הזמן. מרגע שמכינים אותה.
      שבת שלום 🙂

  25. תודה על התשובות
    עוד שאלונת קטנה
    אני רוצה להכין אותה ביום חמישי בערב ואני צריכה אותה לשישי אחרי הצהריים
    איך אני שומרת אותה מחמישי בערב ועד שישי אחרי הצהריים?

    1. היי מיכל,
      תעטפי אותה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ותשמרי במקפיא.

    2. ובאמת שאלונת אחרונה 🙂
      כמה זמן לפני ההגשה להוציא מהמקפיא כדי שהעוגה לא תימס וגם לא תהיה קפואה
      תודה

    3. היי מיכל,
      בגלל שהימים עכשיו חמים, מספיק להוציא 5 דקות לפני. העוגה אמורה להיות קפואה כמו גלידה אבל לא קפואה מידי.

  26. עוד שאלונת
    ברגע שהכפלתח כמויות אז בחלק של ההקפצה הראשונה לפני החלוקה לקערות
    כמה כפות אינסטנט פודינג וניל לשים?
    תודה

    1. לפני החלוקה לקערות – תשימי 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
      אחרי החלוקה לקערות – תשימי 2 כפות אינסטנט מכל סוג.

  27. תודה על התשובה 🙂
    עוד שאלונת
    אולי בגלל שזה תבנית עגולה 24 והיא יותר גדולה כדאי לעשות שתי שכבות ביסקוויטים ואז שכבת קרם
    או אולי לעשות כל פעם שכבה אחת ופשוט לחזור על השכבות כמה פעמים עד שיגיע למעלה?
    ועוד שאלונת, על מנת שאני מוציאה את זה מהתבנית והעוגה לא תיהרס ותצא בקלות כדאי לשים מסביב שקף או ניילון נצמד כדי שהיא תצא בקלות ותישאר יפה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      לדעתי האפשרות השניה עדיפה (לעשות כל פעם שכבה אחת ולחזור עליה כמה פעמים אחרת ירגישו יותר מידי את הביסקוויטים).
      אם את מכינה בתבנית חד פעמית את יכולה לגזור את דפנות התבנית בכמה מקומות וממש לקלף אותם בצורה כזאת שתשאר רק התחתית ואז את יכולה להעביר את העוגה למגש או צלחת גדולה עגולה. אפשרות נוספת היא באמת לעטוף לפני בנייר אפיה או ניילון נצמד ועל זה לסדר את העוגה.
      בהצלחה 😉

  28. היי,
    רציתי לדעת האם אני יכולה לפודינג וניל להוסיף כף אחת של ממרח נוטלה.
    יש לי פודינג שוקולד, וניל, וניל צרפתי..
    תודה 🙂

    1. כן בטח יאנה.
      את יכולה להוסיף לפודינג וניל כף מלאה של ממרח נוטלה.
      את יכולה לעשות שכבה אחת פודינג שוקולד, שכבה שניה וניל צרפתי ושכבה שלישית וניל+נוטלה.
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי מיכל,
      אם את רוצה להכין בתבנית 24, תכפילי כמויות:
      500 גרם ביסקוויטים
      3 שמנת מתוקה
      4 כפות אינסטנט פודינג וניל
      2 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד
      2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ריבת חלב
      שני שליש כוס חלב
      לשכבת הגנאש:
      1 שמנת מתוקה
      200 גרם שוקולד מריר
      *כמובן שאת יכולה לשבור את הביסקוויטים כדי להתאים אותם לתחתית העגולה.
      בהצלחה 😉

    1. הכנתי בתבנית אלומניום מאורכת, חשבתי שזה אותו דבר אבל טעיתי..
      הכמות הספיקה לי ל-2 תבניות- מקווה שיצא טעים..

      תודה!

  29. הי
    אפשר במקום האבקת פודינג ריבת חלב להשים פודינג אחר כמו שוקולד לבן?והאם זה משפיע על הטעם?

    1. כן, אפשר להחליף את החלב ברבע כוס מים קרים ובציפוי צריך לחמם את הריץ'.

  30. העוגה מעולה! חוסלה עוד לפני ההגשה…
    יש אפשרות בבקשה לקבל כמויות לעוגה גדולה יותר 🙂 גודל A4? תודה רבה

    1. שמחה לשמוע ענת! 🙂
      לגודל A4 יש להכפיל כמויות:
      500 גרם ביסקוויטים
      3 שמנת מתוקה
      4 כפות אינסטנט פודינג וניל
      2 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד
      2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ריבת חלב
      שני שליש כוס חלב
      לשכבת הגנאש:
      1 שמנת מתוקה
      200 גרם שוקולד מריר
      בהצלחה והמשך יום מקסים 🙂

    1. היי ויקה,
      בסביבות 10-30 שניות, תלוי בעוצמת החום של המיקרו.
      ממליצה לבדוק כל 10 שניות אם השמנת חמה (היא צריכה להיות חמה מאוד).
      בהצלחה 😉

    1. היי ליו,
      עדיף שמנת מתוקה להקצפה 38%.
      העוגה נשמרת במקפיא כחודשיים (בתנאי שהיא עטופה היטב).

  31. שלום רב
    השאלה שלי,איך מסדרים הביסקוויטים? כאילו משכיבים אותם בתבנית מעל כל שכבת קרם,או מעמידים??

    1. היי אמונה,
      משכיבים את הביסקוויטים בתחתית התבנית ואח"כ משכיבים מעל כל שכבת קרם (לא מעמידים).

    1. היי דנה,
      את יכולה לשים אינסטנט פודינג בטעם אחר או כף ממרח כלשהו (לוטוס, חלבה, נוגט וכו').
      חג שמח 🙂

    1. היי מלכה,
      זאת אותה עוגה 🙂 3 שכבות קרם וביניהם יש ביסקוויטים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר