מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גזר בחושה

עוגת גזר בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 24, 2013
Last modified:ינואר 16, 2018

Summary:

מתכון לעוגת גזר בחושה וטעימה שמכינים בקלי קלות

עוגת גזר בחושה

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

1 כוס (200 ג') סוכר

3/4 כוס (150 ג') שמן

כף שטוחה (7 ג') קינמון

כפית (5 ג') אבקת סודה לשתיה

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

3 כוסות גזר (כ- 5 גזרים) מגוררים דק

4 ביצים

 חצי כוס (100 ג') שוקולד צ'יפס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל הקמחים בקערה: קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, סוכר ושמן. מוסיפים את הקמחים ואחריהם את הגזר המגורד. בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ- 40 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

214 תגובות

הוסף תגובה
  1. וואו וואו וואו!!
    כמה שזה מושלם!!
    מ-ת-ח-ס-ל-ל-ל-!
    קרה לי פדיחה קטנה התחלתי להכין וגיליתי שנשאר רק קמח כוסמין.
    הכנתי עם כוסמין ויצא פצצה!
    הכל נגמר!

  2. תודה רבה!
    לגבי הטחינה סליחה!! התבלבלתי עם המתכון השני..
    ולגבי הסודה לשתייה, סבבה אני אשים..
    בעז"ה אכין ואשתף איך יצא..
    תודה תודה תודה!!!

  3. עוד שאלה.
    יש במתכון טחינה גולמית רציתי לדעת למה היא מוסיפה למרקם או לטעם..?
    והאם מומלץ להוסיף או שאין צורך?
    תודה, ויום מקסים!

    1. בעוגה הזאת אין טחינה אבל בעוגת גזר בריאה יש טחינה.
      הטחינה דווקא עושה את המרקם יותר דחוס לכן אם את מעדיפה עוגה אוורירית יותר אז כדאי להכין בלי הטחינה.

  4. היי,
    בא לי להכין את העוגה הזו היום..
    אני חייבת שהיא תצא אורירית!
    פעם קודמת יצא טעם מושלם אבל מאוד דחוס מה לעשות שיצא טוב?
    ועוד שאלה האם יש תחליף לסודה לשתייה? (לא חובה…)
    תודה תודה תודה!!!

    1. היי,
      עוגות גזר בדר"כ יוצאות פחות אווריריות בגלל הגזר. כדי לשפר את המרקם אפשר להקציף את הביצים והסוכר במיקסר במשך כ-2 דקות ורק אז להוסיף את יתר החומרים. לאחר הוספת הקמח חשוב לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
      דרך אגב השתמשת פעם קודמת בכוס בנפח 240 מ"ל?
      אבקת הסודה לשתיה דווקא מוסיפה אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תכיני בלי.

    1. צריך אבקת אפיה אחרת העוגה תצא דחוסה. אבקת סודה לשתיה לא מספיקה.

  5. תודה על המתכון, האם לדעתך ניתן להחליף חלק מהשמן בשמנת מתוקה כדי לעדן את הטעם?
    תודה על הסבלנות

    1. היי אוסנת,
      לדעתי זה דווקא יגרום למרקם לצאת יותר דחוס (בגלל הגזר). אני חושבת שעדיף לשים שמן בלבד.
      שבוע נפלא 🌷

  6. תודה על מתכןן! עשיתי לפי מתכןן וגם מקמח רגיל, שתי העוגות יצאו מצויין.

    יש לי שאלה, אני רק התחלתי לאפות , קיימים שמרים ללא גלוטן? קניתי תערובת קמח עם השמרים, אבל התערובת בעלת ריח של סבון..
    מצאתי הרבה מתכונים שצריך להוסיף בהם שמרים, אך לא מצאתי אותם בסופר.
    תודה!

    1. היי ילנה,
      שמרים הם ללא גלוטן.
      התערובת שקנית זה קמח שמרים ללא גלוטן או קמח שמרים רגיל? לא אמור להיות לזה ריח של סבון. בדקת את התוקף?

  7. עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מוכן בחוץ וממש רטוב בפנים. נתתי עוד זמן ועדין נשאר רטוב בפנים אבל התקשה בחוץ. בקיצור הלך לפח. מה יכולה להיות הסיבה?

    1. היי גליה,
      רק אם התערובת יוצאת סמיכה מידי אפשר להוסיף בסוף 2-3 כפות מים לפי הצורך.

  8. נראה מעולה, רוצה לנסות מחר!
    ראיתי בתגובות שהחליפו סוכר בדבש/סילאן- אם אני רוצה להחליף את כל כמות הסוכר, מה היית ממליצה? (אין לי תחליף סוכר)
    תודה!

    1. אם זה במקום כל כמות הסוכר אני חושבת שכדאי לשים 3/4 כוס דבש. לא יותר כי זה עלול להשפיע על המרקם.

  9. אני לא חובבת עוגות גזר והכנתי עבור חברה טובה…
    חייבת להגיד שהעוגה טעימה ומדהימה!!!!
    תודה רבה לך! המתכונים שלך אף פעם לא מאכזבים❤️

  10. וואו וואו וואו וואו!!!
    איזו עוגה מושלממת הוספתי כ3 כפיות טחינה גולמית של אחווה ויצא ממש משגע
    תודה רבה יקרה כהרגלך תמיד הכל טעים ומוצלח!
    שבת שלום 🌸

    1. בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
      העוגה נשמרת כ-3 ימים.

  11. היי, יש לי שאריות גזר שסחטתי למיץ.. אפשר להשתמש עם זה להכנת העוגה.? כמובן שואסיף מעט מיץ גזר לטעם יותר חזק.. יצא לך להכין פעם עם שאריות ירק/פרי שנסחט?

    אודה לתשובתך המהירה..

    1. היי מעיין,
      לא יצא לי אבל אולי אפשר לשלב 2 גזרים מגורדים עם 3/4 כוס מיץ גזר.

  12. הלפ! עשיתי עם קמח כוסמין והוספתי 2 כפות קוקוס אולי בגלל זה יצא לי קצת יבשה הבלילה אז הוספתי חצי תפוז סחוט ועכשיו זה ממש רך ואני מכניסה שוב ושוב לתנור והעוגה יוצאת רכה מדי..מה עושה?

    1. היי מירה,
      מה הכוונה רכה? זה טוב שהעוגה רכה, רק חשוב שהיא תהיה אפויה.

  13. תמיד המתכונים של העוגות האלו הגעילו אותי, לחשוב שישי פירות וירקות בתוך העוגה..
    עכשיו היה לי המון גזר בבית וניסיתי
    ופשוט הוקסמתי!
    יצא מעדן!!!

    1. כן. לאחר הפשרה העוגה תחזור לאותו מצב שהיתה לפני ההקפאה.

  14. היי,
    הכנתי את העוגה מספר פעמים ותמיד יוצאת אליפות כמו כל המתכונים באתר שלך! 🙂
    אני רוצה להכין אותה ליומולדת של הבן שלי בתבנית 26, ורציתי לשאול האם אני צריכה להגדיל את הכמויות?
    ועוד שאלה, אם אני רוצה להוסיף ציפוי מה היית ממליצה לשים מעל?

    תודה מראש,
    נועה.

    1. היי נועה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
      לתבנית בקוטר 26 יש להכין את הכמויות הבאות:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס + 3 כפות שמן
      4.5 כוסות גזר מגורד דק
      3 כוסות קמח תופח
      כפית אבקת סודה לשתיה
      כף ורבע אבקת קינמון
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס
      לציפוי מתאים להכין קרם וניל כמו בעוגה הזאת – עוגת גזר טבעונית.

  15. שלום אפרת.
    תודה על המתכון הנהדר הזה.
    ביצים אלו חמים כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה כל השיש ולא במקרר?
    ואני הקצפתי את הביצים לא עשיתי עוגה בחושה.
    ועוד שאלה אני רוצה להכין את העוגת רולדה שלך
    תודה רבההה.

    1. היי גיא,
      בימים חמים אפשר לשמור את העוגה עד 12 שעות על השיש (במקום קריר ומוצל) ולאחר מכן להעביר למקרר.
      לגבי עוגת הרולדה, בגלל שהיא במילוי קרם יש לשמור אותה במקרר מיד לאחר ההכנה.
      יום נפלא 🙂

  16. תודה רבה על המתכון!
    העוגה יצאה מצויין טעימה ואוורירית!
    שמתי קמח רגיל וחצי שקית אבקת אפייה וכפית וחצי של סודה לשתייה וסוכר חום במקום לבן וגם הוספתי אגוזי מלך, הל ואגוז מוסקט..!
    יצא מעולה אחלה מתכון

    1. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך!
      לא הצלחתי לפתוח תגובה חדשה אז אני מגיבה על תשובה קודמת.
      יש לי בננה בשלה שאני רוצה להכניס למתכון. במקום מה להכניס אותה?
      ויש לי קמח כוסמין. האם כדאי להחליף את כל הקמח בכוסמין או לעשות חצי חצי?

    2. היי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום כוס אחת של גזר. דרך אגב, אם במקרה הבלילה יוצאת מוצקה מידי כדאי להוסיף כרבע-שליש כוס מים.
      את יכולה להמיר את כל כמות הקמחים בקמח כוסמין.
      יום מקסים 🙂

  17. אני רוצה להכין את העוגה למשלוחי מנות, יש לי 11 תבניות, כל אחת חצי מאינגליש קייק,
    כפול כמה אני צריכה להכין את העוגה?

    1. היי הדר,
      אני מכירה תבנית שהיא 3/4 גודל מאינגליש קייק או תבניות קטנות יותר אבל אם כל תבנית היא חצי מאינגליש קייק אז הכמות במתכון אמורה להתאים ל-4 תבניות כאלה.
      אפשר להכפיל כמויות ואז זה ייצא לך 8 תבניות. ואח"כ להכין כמות נוספת לפי הכמות במתכון.
      לא מומלץ להכין בפעם אחת כמות אחת גדולה מאחר וזה עלול לפגוע במרקם העוגה.

  18. תודה אפרת.
    רק לא הבנתי מתי אני מערבבת אחרי הקנח מערבבת מעט ואז שמה את הגזר ו….. או ששמה את קערת הקמחים אחרי זה את הגזר ו….. ורק אז מערבבת מעט?

    1. אחרי שאת מוסיפה את הקמח אז מערבבת מעט עד להטעמת הקמח בבלילה. לאחר מכן מוסיפה את הגזר, מערבבת ממש קלות ובסוף שוקולד צ'יפס עם ערבוב אחד קל.

  19. היי
    אם אקציף בערך 3 דקות את הביצים יחד עם הסוכר ואחרי זה טוסיף את יתר המצרכים שמן ואז את קערת הקמחים וכו…
    ההקצפה תתרום ליותר אווריריות בעוגה?
    תודה

    1. היי פזית,
      ההקצפה יכולה לתרום לאווריריות העוגה (למרות שעוגה שמכילה ירק/פרי היא באופן טבעי פחות אוורירית מעוגה ללא פרי/ירק).
      מספיק להקציף כ-2 דקות את הביצים והסוכר ואז להוסיף את יתר החומרים. הכי חשוב זה לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.
      בהצלחה 🙂

  20. הייי,
    שמוסיפים את קערת הקמחים לערבב אחרי זה?
    או רק לשפוך אותם וישר אחרי זה להוסיף גם את הגזר. את השוקולד הציפס ובסוף לערבב הכל?
    תודה

    1. להוסיף קמח ולערבב עד שהקמח נטמע בתערובת (לא יותר מידי). אח"כ להוסיף את הגזר לערבב קלות ובסוף את השוקולד צ'יפס ולערבב ערבוב ממש קל.
      יום נפלא 🙂

  21. היי אפרת,
    מתכון מעולה, תודה לך.
    אני צריכה את עזרתך בבקשה –
    אני רוצה לדעת כמה זה יוצא לפי כוסות ולא בגרמים.
    300 גרם ביצים
    540 גרם סוכר
    360 גרם שמן
    330 גרם קמח
    12 גרם אבקת אפייה
    14 גרם קינמון
    390 גרם גזר מגורר
    144 גרם צימוק כהה
    96 גרם אגוזי מלך

    תודה רבה רבה.

    1. היי,
      300 גרם ביצים – 5 ביצים L
      540 גרם סוכר – 2+2/3 כוסות
      360 גרם שמן – 1+3/4 כוסות
      330 גרם קמח – 2+1/3 כוסות
      12 גרם אבקת אפייה – כפית גדושה
      14 גרם קינמון – כף גדושה
      390 גרם גזר מגורר – כ-4 גזרים בינוניים
      144 גרם צימוק כהה – כמעט כוס
      96 גרם אגוזי מלך – בסביבות כוס

  22. היי
    אני חייבת לציין שהעוגה מעולה וטעימה מאוד אבל לא כתוב במתכון פרט אחד חשוב מאוד: מים!!
    נדרשות לפחות כוס וחצי של מים…

    1. היי עדי,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      למעשה הגזר משמש כנוזלים בעוגה והוא זה שמרטיב את התערובת לכן אין מים במתכון.

    1. היי אורלי,
      אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים 2 כוסות קמח ולערבב עם שקית אבקת אפיה.
      אם זה קמח מלא רגיל אז מומלץ לשלב כוס קמח מלא + כוס קמח לבן ולהוסיף שקית אבקת אפיה (כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי).

  23. היי,
    אני לא אוהבת קינמון ואני תוהה במה אני יכולה להחליף אותו במתכון או פשוט לוותר עליו?
    תודה מראש! 🙂

    1. זו תבנית קצת גדולה. הכמות מתאימה לתבנית מלבנית 30*20 או לתבנית עגולה 24.

    2. אז איך היית ממליצה להגדיל את הכמויות? או אם אכין ללא שינוי פשוט העוגה תהיה נמוכה יותר? תודה

    3. היי אולגה,
      אם את רוצה להכין בתבנית הזאת אז אלה הכמויות המומלצות:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס + 3 כפות שמן
      4.5 כוסות גזר מגורד דק
      3 כוסות קמח תופח
      כפית אבקת סודה לשתיה
      כף ורבע אבקת קינמון
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס

    1. היי ניצן,
      שמחה שיצא טעים. משך האפיה עשוי להשתנות בין תנור לתנור.
      תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂

  24. היי:-)
    אחזה ריח בבית…מממ, תענוג.
    כיוון שאני אופה באיירפריי, רציתי לדעת כיתד לזהות שהעוגה מוכנה? קיסם יבש?
    תודה , עדכונים בהמשך .
    היום הכנתי גם את האורז עם תרד ועגבניות , אעדכן בערב.
    תודה

    1. כן, את בודקת רגיל עם קיסם. אם יוצא יבש העוגה מוכנה.
      בתאבון 😉

    2. היי , אז כהובטח: העוגה נכנסה מיד עוד היום למחברת המתכונים !!! טעימה, עדינה ונימוחה בפה, כלום עבודה(טוב בגזר טפלה המכונה 🙂 )
      האורז עם התרד והעגבניות יצא מרענן, הכנתי אותו כתוספת לנתחוני עוף בדבש לימון וצ'ילי. כך שהוא איזן את הטעם . תודה

    1. היי מרים,
      אפשר להוסיף חצי כוס קוקוס לתערובת (להשאיר 2 כוסות קמח תופח).

  25. הי.
    תודה על המענה המהיר והחייכני תמיד.
    ושאלה- מעדיפה לאפות עם פחות ביצים (סטייל חצי טבעוני 🙂 מה את ממליצה להוסיף במקום הפחתת שתי ביצים נניח.. ?

    1. היי רוני,
      אני מניחה שבמקום 2 ביצים אפשר לשים שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה). אם אין לך מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולסחוט כף מיץ לימון ולמלא מים עד שליש כוס. להמתיק בכפית סוכר.
      בנוסף, מומלץ להוסיף לתערובת גם רבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מעוכה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי בתאל,
      בכל המתכונים באתר הכוונה לכוס בנפח 240 מ"ל. אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית). ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

  26. הי,
    קודם כל רוצה להגיד המון תודה לאתר המדהים הזה! בזכותו התגברתי על האנטי למטבח ומכינה הרבה מתכונים שלכם.

    הכנתי את העוגה ויצאה מעולה רק שכאשר אני חותכת את העוגה יש מעין קורים כאלו שנמתחים יחד עם הפרוסה שנחתכת. ממה זה נובע? מהסוכר? וכיצד ניתן להמנע מזה?

    1. היי ליטל,
      קודם כל כיף לשמוע שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי העוגה, האם ה"קורים" האלה היו גם באותו יום שהכנת את העוגה או רק כעבור כמה ימים?
      זה קרה לך רק בעוגה הזאת או בעוגות נוספות שהכנת?
      השתמשת בסוכר לבן רגיל?

    2. זה קרה יומיים אחרי. כשחתכתי מהעוגה הראשונה מיד אחרי ההכנה זה לא היה.

      זה קרה לי רק עם העוגה הזו..

      השתמשתי בסוכר לבן כמו במתכון המקורי

    3. אוקיי אז הסיבה היא שהעוגה כנראה הייתה יותר מידי זמן בטמפ' גבוהה. אם העוגה הייתה מחוץ למקרר והיו ימים חמים אז זאת הסיבה. בדר"כ בחורף אין בעיה להשאיר את העוגה כמה ימים בחוץ ולא קורה כלום. בקיץ לפעמים רצוי לשמור אותה במקרר לאחר 24 שעות.

    4. היי שירן,
      כמויות ל3/4 תבנית אינגליש:
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      שליש כפית קינמון
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה
      3/4 כוס קמח תופח
      כוס ורבע (כ 1.5 גזרים) מגוררים דק
      ביצה גדולה
      רבע כוס שוקולד צ'יפס (לא חובה)
      וכן העוגה בהחלט יכולה להתאים לטו בשבט.

  27. הכנתי את העוגה ויצאה מעולה! מאוד רכה ואוורירית.
    קצת חששתי כי לא היה לי קינמון, אבל בכל זאת יצאה טעימה מאוד ועשתה לבעלי מצב רוח;)
    תודה ושנה טובה.

  28. הי חג שמח שנה טובה ותודה על המתכון.אני משתמשת בו כבסיס במקום סוכר דבש או סילן ובמקום קמח קמח ללא גלוטן או קמח אורז מוסיפה חמוציות ואגוזים.יוצא מדהים.

  29. יצא מדהים ממש! חבל שאי אפשר לצרף תמונות…
    הורדתי טיפה מהסוכר ושמתי קצת דבש.
    הורדתי טיפה מהשמן ושמתי שמן קוקוס.
    יצא לי תבנית וחצי של אינגליש קייק. עשיתי הכל לפי כוסות חד פעמיות כנראה בגלל זה

    1. היי רוני,
      בקרוב אני מקווה שיהיה אפשר כן להעלות תמונות 🙂
      יצאה כמות קטנה בגלל הכוסות החד פעמיות. בכל אופן שמחה שיצא טעים.
      תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

  30. הי
    עשיתי בעבר את העוגה ויצא מדהים!!
    שאלתי היא אם אני רוצה לשדרג ולהוסיף אגוזימלך…האם כדאי לקלות אותם מעט במחבת לפני שמוסיפה לבלילה?

    1. היי דנה,
      את יכולה להוסיף אגוזי מלך לבלילה ואין צורך לקלות אותם לפני.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דקלה,
      לא חובה להקציף. אפשר גם לערבב ידנית עם מטרפה או כף.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מאי,
      נראה לי פחות מתאים אבל אם רוצים אפשר לפזר קצת מעל הבלילה לאחר שיוצקים אותה לתבנית.
      על השוקולד צ'יפס אפשר לוותר בכל מקרה.

  31. היי, אפשר לעשות את הציפוי הלבן על העוגה? נראה לי זה מגבינת שמנת.אני רואה הרבה עוגות גזר עם הציפוי הזה

    1. כן עדי, אפשר.
      בדר"כ מכינים את הציפוי עם מיכל גבינת שמנת 30% (בטעם טבעי) + 2/3 כוס אבקת סוכר + חצי כפית תמצית וניל (יש כאלה שאוהבים להוסיף כ-50 גרם חמאה רכה ולהקציף את תערובת הגבינה עם החמאה).
      אפשר לפזר מעל הציפוי אגוזים קצוצים.
      אם את מכינה את הציפוי, יש לשמור את העוגה במקרר בתוך קופסה אטומה.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה רבה!! שאלה קטנה נוספת , את הציפוי לשים ישר כשהעוגה יוצאת מהתנור או לחכות שתתקרר?

  32. מתכון מעולה לעוגה מדהימה שפשוט תמיד יוצאת טעימה, נימוחה ומפזרת ניחוח מדהים בבית!!

    תודה רבה!!

  33. תודה על המתכון הטוב.
    עשיתי חצי מהכמויות, עם סוכר חום במקום סוכר לבן ועם קמח רגיל+סודה לאפיה+מלח במקום קמח תופח.
    יצא טוב (הייתי רק צריך לשים פחות שמן, כדאי להמיר 3/8 כוס למספר כפות כדי להיות יותר מדויק).

  34. היי! קודם כל תודה על המתכון. לפי שאני מיישמת רוצה לבדוק לגבי המלח שציינת… הוא לא הופיע ברשימת המרכיבים. אם לשים – כמה לשים?

    1. היי מיכל,
      לא צריך לשים מלח (טעות שתוקנה 🙂 )
      שבת שלום!

    1. היי טל,
      הסודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ובכך מעניקה אווריריות לעוגה (לעומת אבקת האפיה שמתפיחה לגובה).

  35. היי.
    האם אפשר להכין את העוגה בתבנית אחת שזה בגודל של 2 תבניות של אינגליש קייק או שעדיף 2 תבניות אינגליש קייק?

    1. היי סיגל,
      כדי שהעוגה תצא אוורירית עדיף לחלק את הבלילה באופן שווה בין 2 תבניות אינגליש קייק.
      שבוע טוב 🙂

  36. הכנתי אינגלייש קייק 1 ולכן חילקתי הכל בחצי.
    יצא טעים מאוד , תודה.
    להבא אנסה להפוך את השמן לרסק תפוחים בשביל הבריאות ואראה איך יצא.. תודה על מתכונים טעימים וקלים

    1. היי,
      אז חזרתי לעדכן, הכנתי הערב רבע כמות – יצאו 4 מאפיינס ובמקום שמן שמתי רסק תפוחי עץ ללא סוכר ויצא ממש טעים. תודה!
      ולאלו שעובדים עם שיטת שומרי משקל – מאפינס אחד(עם רסק תפוחים במקום שמן) שווה כ 3.5 נק – בכלל שווה 😉

  37. אפשר לעשות עם קמח כוסמין מלא וסוכר חום?
    בנוסף אם אני עושה לכמות של אינגליש קייק אחת כמה גרם זה בדיוק הגזרים?

    1. אפשר עם סוכר חום ולדעתי אפשר גם להכין עם קמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לו 2 כפיות אבקת אפיה ומומלץ להוסיף לבלילה 3 כפות מים.
      אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק אחת תפחיתי את כל החומרים בחצי. לגבי הגזר לתבנית אחת זה יוצא בסביבות 200-250 גרם.

  38. היי,
    האם אפשר לאפות מתכונים שמיועדים לתבנית אינגליש קייק בתבנית קוגלהוף במקום? או שבגלל הגובה לא הכל ייאפה?
    תודה (:

    1. היי מאיה,
      בדר"כ אפשר ולא אמורה להיות בעיה עם זה, רק חשוב להתאים את גודל התבנית לכמות המופיעה במתכון (תבדקי מה קוטר תבנית הקוגלהוף שיש לך). זמן האפיה מתארך וחשוב לשמן היטב את התבנית לפני השימוש.

    1. היי שירה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי כדאי להחליף רק חלק מכמות הסוכר בדבש, נגיד חצי כוס דבש+ רבע כוס סוכר.
      יום נעים 🙂

    1. היי אורה,
      את יכולה להכין את עוגת התפוחים הרגילה עם חצי כמות קמח מלא (אחרת אולי זה ייצא דחוס מידי).
      אם יש לך קמח כוסמין מלא, אין צורך לשלב עם קמח רגיל כי הוא יותר עדין ואוורירי מקמח מלא רגיל.

  39. השוקולד צ'יפס- באיזה טעם מומלץ? מריר, חלב או לבן? אני מעויינת לעשות כמאפינס ולא 2 תבניות אינגליש קייק. פשוט למזוג אליהם?

    1. היי ליאת,
      עדיף שוקולד צ'יפס מריר וכן, פשוט לצקת את הבלילה לתבניות האמפינס עד 3/4 גובה.
      הכמות במתכון אמורה להספיק ל 16-20 מאפינס.
      יום נפלא 🙂

  40. הכנתי בתבנית עגולה, עם סוכר חום במקום לבן, בתוספת חמוציות ופקאנים (לא מסוכרים). היו לי רק 2 ביצים אז הסתפקתי בזה. יצא ממש ממש טעים! תודה על עוד מתכון נפלא 🙂

  41. היי, אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית ענקית, האם אני צריכה להכפיל את הכמות של כל המצרכים?

    1. כן מורן, תכפילי את הכמויות אבל ביצים לדעתי מספיק לשים 6 וסודה לשתיה- 2 כפיות.
      אם התנור שלך חזק תאפי ב170 מעלות במקום 180.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  42. היי אם אני רוצה להכין תבנית אינגליש אחת? איך אני מפחיתה במרכיבים פשוט חצי?

    תודה 🙂

    1. היי דנה,
      לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני חצי מהכמות: 2 ביצים, חצי כוס סוכר, שליש כוס שמן, כוס קמח תופח, כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה, כפית אבקת קינמון, קמצוץ מלח, 2 גזרים בינוניים מגורדים דק, רבע כוס שוקולד ציפס.
      שבת שלום 🙂

    1. היי איריס,
      אפשר לותר על המלח אבל עדיף לא לוותר על הסודה לשתיה (אפשר להקטין כמות לכפית אחת).

  43. לא שמתי לב לתגובות וכעת העוגה רגילה בתבנית רגילה.. באסה. שאלה… האם אפשר או מומלץ לצפות בשוקולד? או עדיף אבקת סוכר?

    1. היי שרון,
      לא נורא לגבי התבנית.
      מומלץ לפזר אבקת סוכר למרות שגם ציפוי שוקולד יכול להתאים אם בא לך להכין 🙂

  44. הי, עוגה צוינת ומתכון נפלא.
    מישהו אמר פעם שניתן להמיר כוס שמן בכוס רסק תפוחי עץ.. לקחתי את הטיפ הנהדר הזה ואני שמחה לחלוק אותו איתכן/ם, הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון חוץ מהשמן כמובן במקום שמתי כוס מפנקת של רסק תפוחי עץ ללא סוכר. העוגה יצאה לפני רגע מהתנור, הריח נפלא והטעם לא מאכזב! אני מכינה גם עוגיות גרנולה ועוגות תפוחים וזה שדרוג מוצלח במיוחד! שלא לדבר על היתרון שאפשר לאכול קצת יותר מהרגיל … חג פורים שמח:)

    1. היי איה,
      מעולה! אנסה בהזדמנות 😉
      תודה רבה על השיתוף ופורים שמח!

    1. היי אדם,
      אפשר לשים 2 כוסות קמח לבן רגיל + שקית אבקת אפיה 10 גר' (כל שקית מכילה 2 כפיות אבקת אפיה).
      יום נפלא 🙂

    2. עם קמח מלא בלבד העוגה תצא דחוסה מידי. אם רוצים להשתמש בקמח מלא אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל, הכוונה לערבב כוס קמח מלא + כוס קמח רגיל ואבקת אפיה כמובן (כך העוגה תצא אוורירית יותר).

    3. בגזרים עצמם יש נוזלים אבל אם אתה שם רק קמח מלא מומלץ להוסיף עוד 3-4 כפות מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.

  45. לאתר, מה נשמע??
    הכנתי את העוגה והיא יצאה נהדר.
    רק שתי הערות:
    1. הוספתי חצי כוס שמן במקום 3/4. זה בהחלט הספיק.
    2. כוס סוכר זה המון לעוגה כזו. הסתפקתי בכמה כפות בלבד.
    שבת שלום ונהדר שיהיה לכם!

  46. שלום לך,
    האם אפשר לקבל את המתכון לפי משקל?
    אני משתמשת במשקל אלקטרוני, ומניסיון הרבה יותר פשוט ומקצועי לשקול את כל החומרים, ללא צורך בכלי מדידה. תודה רבה.

    1. היי מיכל,
      200 גרם סוכר, 150 מ"ל שמן, 8 גרם אבקת קינמון, 5 גרם אבקת סודה לשתיה, 1 גרם מלח, 280 גרם קמח תופח, 300-350 גרם גזר מגורד, 200-260 גרם ביצים, 100 גרם שוקולד צ'יפס.
      יום נפלא 🙂

    2. תודה לתשובתך המהירה,
      שאלה, כמה גרם אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל?
      הרבה יותר חסכוני להשתמש בקמח רגיל מאשר בקמח תופח.
      בשימוש עם קמח מלא, כמה גרם נוזלים/מים יש להוסיף למתכון?
      המתכון בלי נוזלים (מים/מיץ/לבן), כך צריך להיות?
      שוב תודה רבה.

    3. היי,
      יש להוסיף 10 גרם אבקת אפיה (שקית).
      אם את רוצה להשתמש בקמח מלא אני ממליצה שזה יהיה רק במחצית מהכמות (הכוונה 140 גרם קמח לבן ו-140 גרם קמח מלא), אחרת העוגה תצא דחוסה מידי. אני גם ממליצה לנפות את הקמחים לפני השימוש. אם את משתמשת בחצי כמות קמח מלא יש להוסיף לתערובת 1 כף מים (15 מ"ל).
      אם את מכינה רק מקמח לבן אין צורך להוסיף נוזלים. בגזר המגורד יש די נוזלים.
      בהצלחה 🙂

  47. היי! חזרתי לעדכן…
    העוגה יצאה מצויין, רכה ואוורירית. (בתור חולת מתוק הייתי מוסיפה עוד טיפה סוכר…)
    יש לי שאלה: האם אפשר במקום לגרר את הגזר – לבשל/לאדות אותו ואז למעוך למחית? קצת הפריע לי בעין שרואים אותו בבירור בעוגה..

    1. היי הילה,
      מעולה שחזרת לעדכן 😉
      כן, אפשר להשתמש בגזר מבושל ומעוך למחית.
      יום נפלא!

    1. היי הילה,
      כעקרון משתמשים בדר"כ בכוס בגודל 240 מ"ל אבל אין בעיה להשתמש גם בכוס קטנה יותר בתנאי שמשתמשים באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (גם הנוזלים וגם הקמחים).
      שבוע טוב 🙂

  48. אין על מה.

    יש לכם מתכונים מצויינים.
    אני מוצאת את עצמי מבשלת ואופה הרבה מתכונים שלכם.
    אז תודה:-)

  49. תודה רבה על התשובות הנפלאות שאת עונה לנו בשיא הסבלנות תבורכי
    האם כמות הקמח במתכון לא גדולה לעומת המתכון של עוגת גזר בריאה?

    המשך יום מתוק

    1. בשמחה שרית 🙂
      נכון (וזה בסדר), במתכון הזה יש 2 כוסות קמח ובמתכון של עוגת הגזר הבריאה יש רק כוס ורבע קמח (כאשר 3/4 זה קמח מלא).

    1. הי איילת,
      בתחילת המתכון רשום 1 כוס סוכר (אם את גולשת מנייד אז זה מופיע מעל התמונה).
      אפשר להוסיף חמוציות אם את אוהבת. אפשר להוסיף גם אגוזי מלך קצוצים.
      שבת שלום 🙂

  50. היי.
    הכנתי היום עם אגוזים במקום שוקולד ציפס.
    ב-2 תבניות אינגליש קייק, כמו שהצעת.
    יצא מוצלח וטעים מאוד.
    לדברי הילדים שלי- "טעים רצח!"
    שאלה קטנה- האם ניתן להקפיא אחרי צינון העוגה?
    במידה וכן, לכמה זמן?
    שוב תודה על מתכונים מוצלחים, ותודה על העצות והטיפים 🙂

    1. הי אורנה,
      שמחה שאהבתם את העוגה 😉
      אין בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב את העוגה בניילון נצמד. בדר"כ העוגה נשמרת בהקפאה עד 3 חודשים. לאחר מכן יש להפשיר את העוגה בטמפרטורת החדר כשהעוגה עדיין עטופה.
      שבת רגועה ונעימה!

    1. מנסיוני עוגות גזר עדיף תמיד להכין בתבניות קטנות כמו מאפינס או אינגליש קייק אחרת הן לא נאפות לגמרי במרכז.

    1. הי אורנה,
      בטח שאפשר אגוזים, אפילו מומלץ 😉
      אפשרויות נוספות הן שקדים קצוצים, צימוקים או שוקולד מריר מגורד, הכל לפי הטעם האישי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר