מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת גבינה של בית מלון

עוגת גבינה של בית מלוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 1, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת גבינה חמה ואפויה של בית מלון (זאת שמגישים חתוכה לריבועים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר)- עוגה ללא הפרדת ביצים וללא מיקסר!

עוגת גבינה של בית מלון

תבנית מרובעת בגודל 20X29

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס (200 ג') סוכר

2 כפיות (10 ג') תמצית וניל

1 ק"ג גבינה לבנה 5%

2 כפות גדושות (30 ג') קמח לבן

2 כפות גדושות (30 ג') קורנפלור

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-150 מעלות.

-מערבבים בקערה, בעזרת מטרפה או כף (לא במיקסר), את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במרכז התנור במשך שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת ונעשית תפוחה בשוליים אך מעט רוטטת (העוגה אמורה להישאר בהירה). מוצאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפ' החדר במשך שעתיים עד 4 שעות. לאחר מכן חותכים לריבועים ומגישים או שומרים במקרר.

הערות:

*כשהעוגה יוצאת מהתנור היא מאוד רכה, במין מרקם "ג'לי". ככל שמשאירים את העוגה בטמפ' החדר או במקרר יותר זמן היא מתייצבת ומרקמה משתנה.

*ניתן לאכול את העוגה כשהיא קרה או חמימה (ניתן לחמם 1-2 פרוסות במיקרוגל מספר שניות).

עוגת גבינה אפויה קלה, עוגת גבינה אפויה פשוטה, עוגת גבינה חמה של בתי מלון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

375 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא, או בקמח 70%?
    ומהן הכמויות והתבנית המתאימה עבור 750 גרם גבינה?

    ומהן הכמויות והתבנית המתאימה עבור 750 גרם גבינה?

    1. בעוגה הזאת לא מומלץ להשתמש בקמחים מלאים.
      כדאי להשתמש בתבנית עגולה 22.

    1. כן אפשר להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. אני מניחה שזמן אפיה יתקצר ל 50-60 דקות.

  2. היי אני לא מוצא תבנית כמו שרשום. מה אפשר לעשות כדי שהעוגה תישאר אותו דבר מבחינת גודל ומראה

    1. היי עידן,
      אפשר להשתמש בתבנית מלבנית קטנה מאלומיניום חד פעמית בגודל 22X31 (העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה).

  3. שלום,
    המתכון מתאים לתבנית מרובעת בינונית (קטנה) – 22X31 ?
    אין לי קונפלור במה ניתן להחליף?
    תודה ויום מקסים 😉

    1. היי חנה,
      אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 (העוגה אמורה לצאת קצת נמוכה).
      במקום קורנפלור אפשר לשים קמח לבן.

  4. הכנתי אותה בטעות חצי כמות בתבנית רגילה במקום אינגליש קייק. יצאה אמנת שטוחה אבל טעימה מאד !!!
    תודה על מתכון מוצלח 🙂

  5. הי אפרת,
    הכנתי את העוגה עכשיו, היא מריחה פצצה!
    שנה שעברה הכנתי אותה מכאן והיא התחסלה.
    זה ליום ראשון בבוקר, כדאי להקפיא או אפשר במקרר?

    1. ראיתי רק עכשיו (הייתי בחופש). היה אפשר לשמור במקרר.
      מקווה שנהנית מהעוגה 🙂

  6. אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי משוקולד לבן-האם צריך לצנן את העוגה ולשים את הציפוי עליה כשהוא חמים ואז להכניס למקרר?

    1. יש להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי ורק אז לשים מעל את הציפוי ומיד להכניס למקרר (גם את הציפוי יש לקרר לפני).

  7. היי.. אני צריכה להכין עוגת גבינה לגן.
    מעדיפה לעשות אישיים.אפשר להכין אותה במנג'ט? איך אפשר לעשות אותה קצת יותר גבוהה? אפשר לשים עליה קרם כמו של קאפקייקס?

  8. שלום אפרת,הכנתי את העוגה לערב יום העצמאות. עבדתי בדיוק לפי ההוראות, אך היא בכלל לא יצאה לבנה, אלא חומה מסביב וצהובה באמצע. מצרפת תמונה (הנקודות השחורות אלא פצפוצי שוקולד). מה עשיתי לא נכון?

    1. זה נראה כאילו נאפתה בחום גבוה מידי.
      באיזה תוכנית אפיה אפית? כמה מעלות וכמה זמן?
      התנור שלך במקרה חזק?

    1. כן. יש לאפות את התחתית קודם בנפרד בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-12 דקות ואז להוציא ולהוסיף את התערובת של עוגת הגבינה ולהמשיך לאפות לפי המתכון.

    1. כן. במקום קמח אפשר לשים קורנפלור – סה"כ 4 כפות.

    1. במקרה הזה לא. זה רלוונטי לעוגות גבינה קלאסיות עם הקצפת חלבונים בנפרד.

  9. עשיתי לשבת ויצא טעיםםםם. נחטף! ( קר).
    אני רוצה לעשות שוב. מה אפשר להוסיף למעלה שיהיה קצת גבוה יותר או לקשט?

  10. העוגה נראית נהדר !!! יש לי 500 גרם גבינה, חצי כמות מתכון יספיק בדיוק לתבנית אחת של אינגלישקייק חד פעמית נכון ? ושאלה נוספת מה אני יכולה לשים במקום קורנפלור ?

    1. היי לינדה,
      כן. תכיני מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק. במקום קורנפלור אפשר לשים כף קמח רגיל.
      אני מניחה שזמן אפיה יתקצר ל 50-60 דקות.

    1. אפשר להקפיא? נשארו לי עוד כמה חתיכות ממנה ולא אספיק לסיים אותן לפני שיחלפו חמישה ימים מיום האפיה.

    2. אומרים שהמרקם של עוגת גבינה אפויה קצת נפגע בהקפאה אבל אני יודעת שיש כאלה שבכל זאת מקפיאים אז אם את יודעת שלא תספיקי לסיים אותה עדיף שתקפיאי.

  11. היי.אין לי תנור טוסטר אובן קטן ותבנית בהתאם.הכמויות מספיקות לכמה תבניות קטנות?וגם אין לי פודינג ..קריטי??

    1. את הפודינג אפשר להמיר בכף קורנפלור ולהוסיף כפית תמצית וניל.
      לדעתי הכמות תתאים ל-2 תבנית אינגליש קייק קטנות.

  12. היי אפרת ,
    זקוקה לעזרה ביקשו ממני להכין עוגת גבינה אפויה לגן למחר ,מחר כבר צריך להיות מוכן ויש לי גבינה לבנה 750 גרם גבינת שמנת סימפוניה חבילה אחת של 5% ושמנת חבילה אחת חמוצה איזו עוגת גבינה אפשר להכין יש לי תבנית 24 עם שוליים גבוהים ואני רוצה שהעוגה תיהיה גבוהה ואסטטית כי זה לילדים וביקשו להכין בלי קרם.
    המון תודות:)

  13. יצא ממש טוב.

    פעם הבאה נראה לי מתאים 150 מעלות ומקסימום בשלב מסויים להניח נייר פרגמנט רפוי מעל.

    הרבה תודה!

    1. האמת שאין בעיה עם הזהבה קלה, רק צריך לוודא שלא מתחיל להשחים כי אז זה כבר משפיע על הטעם.

    1. שימי ב 130-140 מעלות 30-40 דקות אבל תעקבי אחרי האפיה לוודא שהעוגה לא מזהיבה.

    1. בוקר טוב,
      כבר הכנת את העוגה הזאת בעבר? כי היא קצת יותר רכה מעוגת הגבינה האפויה.
      את יכולה לנסות להחזיר אותה לתנור אבל קחי בחשבון שתצטרכי שוב להניח לעוגה להתקרר לגמרי (כי היא תתרכך שוב בתנור) ואז להכניס למקרר לכמה שעות טובות.

    1. אני לא בטוחה שאפשר להחזיר לתנור אבל בואי נקווה לטוב. הקירור עושה טוב לעוגות גבינה.
      אם בכל זאת העוגה לא תתייצב תרשמי לי ונחשוב כבר מה לעשות..

  14. לא.
    אז שמתי את התבנית הזו על 180 ועדיין לא כל כך.

    אבל שאלה נוספת: העוגה כמעט קרה ועדיין מדי רכה. אפיתי חצי שעה על 140 והתחילה לקבל צבע בפינה אחת אז הנמכתי ל130 ואחרי שעה כיביתי והשארתי לרבע שעה. (גם כך היא לא נשארה ממש בהירה) מה לעשות?

    הרבה תודה ושבת שלום!

    1. לדעתי העוגה תתייצב במקרר. תטעמי אותה מחר, אני מאמינה שהמרקם שלה ישתנה.

  15. הי אפרת,

    העוגה בתנור.

    בתבנית אחת שמתי פירורי בצק למטה ולמעלה. האם הם יזהיבו למעלה בחום של 140 -130 מעלות? (הפירורים שלמטה אפויים).

    מעט דחוף!

    תודה רבה!

    1. סורי, ראיתי רק עכשיו. בטח כבר יש לך את התשובה. הזהיבו בסוף?

  16. ערב טוב אפרת,

    מתאים לשים על העוגה שטרויזל? (מקמח, סוכר ושמן).

    אפשר לשים בסיס מהשטרויזל?

    חצי הכמות תתאים ל-2 אינגליש קיק קצרות?

    קצת דחוף.

    הרבה תודה!

    1. היי דבי,
      נראה לי מתאים, גם כבסיס וגם מעל.
      הכמות שבמתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

    1. לדעתי העוגה תצא נמוכה מידי. אני ממליצה להכפיל כמויות ב1.5:
      6 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      3 כפיות תמצית וניל
      1.5 ק"ג גבינה לבנה 5%
      3 כפות גדושות קמח לבן
      3 כפות גדושות קורנפלור
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

    1. היי הודיה,
      אפשר. העוגה הזאת לא אמורה לתפוח אז אין חשש שתיפול.

    2. ווהווו– והווו-
      אין דברים כאלו!
      איך יכול להיות שכל המתכונים מצליחים מעל הדמיון??
      אני אוכלת מהעוגה ולא מאמינה שזו תוצרת בית, ועוד שלי.
      את אלופה!

  17. היי יש לי 750 גרם גבינה אפשר להוסיף שמנת חמוצה ולהמשיך לפי המתכון או שצריך כמויות אחרות וזה מתאים לתבנית 24 או 22 תודה

    1. כן אפשר להוסיף שמנת חמוצה.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית 22. בתבנית 24 היא תצא קצת נמוכה.

  18. ועוד שאלה בבקשה,
    אם אני אופה עוגות גבינה עם הפרדת ביצים ושמה גבינות עם אחוזי שומן גבוהים למשל 25 או 30 אחוז בנוזך לגבינה 9 אחוז . זה תורם לאווריריות העוגה? הבנתי ככל שיש אחוזי שומן גבוהים העוגה אוורירית יותר. זה נכוןן? לא אמור להיות הפוך?
    תודההה

    1. הגבינות אינן קשורות לאווריריות. הפרדת הביצים והקצפה נכונה היא זו שקובעת.
      גבינות עם אחוז שומן גבוהה מעשירות ומשביחות את המרקם והטעם.

  19. שלום אפרת, תודה על המתכון המהמם הזה.
    אני חייבת לציין שמהרגל אני תמיד מסננת את הגבינות לעוגות גבינה אפויות במסננת עם חורים קטנים מאד.
    ושהכנתי את המתכון הזה פעם שעברה סיננתי ויצאה מעולה.

    השאלה שלי אם לא אסנן ארגיש בהבדל?
    כי אני יודעת שחשוב לסנן ולא ציינת שצריך לסנן.
    תודה רבה הדס.

    1. היי הדס,
      הסינון משביח את המרקם אבל לא חובה לסנן. מה שבא לך 🙂

    1. מצוין, תודה רבה רבה!
      האתר שלך פעיל אצלי
      ערבי חגים, שבתות, כשאורחים באים וסתם כשמתחשק לאכול משהו טעים וקליל…
      ואפילו כשאני בדיאטה תמיד מוצאת משהו טעים ודיאטטי.
      אז תודה ענקית!!!

  20. היי,
    אם אשים גבינה 9% במקום 5% במה זה משנה / תורם?
    וגם האם יש לך מתכון לעוגת גבינה יפנית גבוהה לתבנית בקוטר 24?
    בא לי להכין עוגת גבינה גבוההההה ואוורירית

    תודה רבה.

    1. היי חני,
      אין הבדל משמעותי אם משתמשים בגבינה 5% או 9%.
      וסורי, אין לי מתכון.

  21. תודה על האתר מציל מאורחים של הרגע האחרון ועוזר סתם כשמתעצלים לטרוח כל היום במטבח.
    עוד לא נפלתי באף מתכון.
    עוגת גבינה תמיד קונה אותי וזו ממש יוצאת מן הכלל.
    כלום עבודה ומאה אחוז טעם
    שבוע טוב

  22. הי, חיפשתי כזה מתכון!!
    אני מעוניינת להכין ב 3 תבניות אינגליש קייק חד'פ
    האם הכמות הזו תספיק?

    תודה:)

    1. היי קרן,
      הכמות במתכון מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      ל-3 תבניות יש להכפיל כמויות ב1.5:
      6 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      3 כפיות תמצית וניל
      1.5 ק"ג גבינה לבנה 5%
      3 כפות גדושות קמח לבן
      3 כפות גדושות קורנפלור
      3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

  23. יש לי בבית רק קמח מלא או קמח לאפיית לחמים.. משהו מהם יכול להתאים ? :\

    תודה רבה ושבת שלום!

    לירון

  24. היי אפרת , ממש מעוניינת להכין את העוגה ורציתי לישאול אם אני רוצה שהעוגה תצא גבוהה מהן הכמויות לתבנית 24?ואהבתי שניתן לערבב הכול בקערה אחת בלי הפרדת ביצים:)והעוגה לא מתוקה מידי? אצלינו אוהבים יותר במתיקות מעודנת.
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      העוגה לא אמורה לצאת כל כך גבוהה. דווקא הגובה שלה מתאים למרקם שלה.
      העוגה לא מתוקה מידי אבל ליתר בטחון את יכולה להפחית ל3/4 כוס סוכר.
      אם בכל זאת את רוצה שהיא תהיה קצת יותר גדולה אז תכיני את הכמויות האלה בתבנית 24:
      5 ביצים
      1 כוס סוכר (*אחרי הפחתת סוכר)
      כף תמצית וניל
      1250 גבינה לבנה 5%
      2.5 כפות גדושות (30 ג') קמח לבן
      2.5 כפות גדושות (30 ג') קורנפלור
      2.5 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

    2. היי ליאור,
      הכמות שרשמתי לקרינה מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 31X22.
      באיזה גודל התבנית שלך? מלבנית גדולה בגודל 32X25 או תבנית ענקית בגודל של התנור?

  25. היי,
    האם ניתן לצפות את העוגה בשמנת חמוצה כמו העוגה דיאט?
    אם כן אם תוכלי לומר לי כיצד?
    תודה רבה רבה על הכל האתר שלך פשוט מעולה! משמש אותי באופן יומי!

    1. כן ציפי, אפשר. תכיני את אותה כמות של הציפוי (200 מ"ל שמנת חמוצה, חצי כפית תמצית וניל וכף גדושה סוכר) ושימי על העוגה לאחר כשעה אפיה. תחזירי לתנור ותאפי עוד 15 דקות.

  26. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה כעוגת יום הולדת לגן של בתי ולהדביק עליה דף אכיל. האם לדעתך ניתן לעשות זאת והאם לדעתך זה יהיה מוצלח?
    בשנה שעברה הכנתי לגן את עוגת הגבינה ושוקולד וקצרתי מחמאות רבות! אם לבסוף אחליט להכין אותה שוב האם לדעתך יתאים שאצפה אותה בציפוי שוקולד לבן? אני צריכה רקע בהיר לדף האכיל, אשמח להמלצות וכן אם יש מתכון לציפוי בהיר.
    תודה רבה.

    1. היי ורוניקה,
      אני לא בטוחה אם ניתן להדביק על העוגה דף אכיל גם מפני שזאת עוגה קרה וגם בגלל המרקם שלה. אני ממליצה לשאול את החנות/קונדיטוריה ממנה את קונה את הדף.
      אפשר לצפות את עוגת השוקולד-גבינה בשוקולד לבן. מתכון לגנאש שוקולד לבן: 2 כפות שמנת מתוקה + 100 גרם שוקולד לבן – להמיס ולצפות את העוגה. ליותר ציפוי ניתן להכפיל כמויות.
      שיהיה המון מזל טוב 🙂

  27. היי אפרת, אני לא אחדש כשאכתוב שהאתר שלך מטורף, מתכונים אלופים בקלות ותגובות שלך מהירות ענייניות וסבלניות!! תודה! העוגה בתנור מחכה לראות איך יצא… יש לי בקשה אם תוכלי בכל המתכונים בעתיד להוסיף בסוף המתכון כמה זמן המוצר נשמר- בעיקר עוגות, וחטיפי טורטיה למשל (שבעלי חיסל במיידי אבל אני מקוה כן להצליח לשמור בפעם הבאה☺). זה יעזור מאד לכולם נראה לי אבל במיוחד לדוסים ביננו שבונים את כל השבת על המתכונים שלך :-)..אז מכינים מראש… במתכון הספציפי הזה כבר ראיתי ששאלו אז 5 ימים.. הבקשה בכללי.. תודה רבה על הכל!

    1. תודה שרון!
      אין בעיה, אני אשתדל לציין את זה. בינתיים עד שאעבור על כל המתכונים (ויש המון 🙂 ) תרגישי חופשי לשאול אותי לגבי כל מתכון.
      המשך ערב נעים

  28. אני חורשת על האתר הזה ממש כיף להיות בו כול הכבוד על התשובות המהירות את העוגה עוד לא ניסיתי אך הרבה דהרים אני עשיתי בעבר והיה ממש טעים תודה

  29. העוגות באתר מעולות
    רציתי לשאול בקשר לעוגה הכנתי והיא יצאה זהובה למעלה ולמטה וגם יצאה לי יותר נמוכה מהתמונה שלך …
    למה בתמונה היא לבנה?
    ככה היא אמורה לצאת?

    1. היי לירז,
      באיזה גודל תבנית השתמשת?
      העוגה אמורה לצאת לבנה. אם אפית בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) אז אני מניחה שהתנור שלך חזק יותר מהרגיל ופעם הבאה כדאי לאפות ב 140-130 מעלות.

  30. היי הכנתי את העוגה עם תחתית של ביסקוויטים מרוסקים וחמאה ויצא מעולה תודה על המתכון

  31. הי,
    יעבוד לי עם קמח כוסמין מלא?
    ואם אין תמצית וניל- אפשר להמיר חלק מהסוכר בסוכר וניל? ואז צריך להוסיף נוזלים?

    1. היי אילה,
      לגבי קמח כוסמין מלא, בגלל שמדובר ב-2 כפות בלבד אז נראה לי שזה בסדר.
      אפשר להמיר בסוכר וניל. אין צורך להוסיף נוזלים.
      חג שמח 🙂

  32. למה תמיד משתמשים בגדלים של תבניות20X29 למשל. לי יש תבנית 22 , 24, 26, 28 וחד פעמיות מרובעות, עליהן לא כתוב את המידה. תוכלי בבק'שה להגיד לי מה המידה הזו.?

  33. היי העוגה עכשיו בתנור. רוצה להוסיף קרם עם שמנת חמוצה. יש לך מתכון למשהו מתאים? את הקרם להוסיף לאחר קירור העוגה?

    1. היי שירן,
      כעקרון אפשר לערבב מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) + 2 כפות סוכר + חצי כפית תמצית וניל ולשים על העוגה לאחר זמן האפיה הרשום במתכון ולאפות בתנור שחומם מראש על 160 מעלות במשך 10 דקות.

  34. שלום.
    מתי יודעים / או באילו עוגות אפשר לערבב טוב / הרבה את הקמח?
    כי בהרבה עוגות רשום מעט כדי שהעוגה תהיה אוורירית?
    בעוגה הזו ספיציפית מערבבים טוב / הרבה?

    תודה רבה

    1. היי יוסי,
      בדר"כ בעוגות בחושות חשוב להקפיד על ערבוב קל, אחרת זה פוגע באווריריות העוגה (דוגמאות לעוגות בחושות).
      בעוגות גבינה שיש בהן כמות קטנה של קמח, זה פחות קריטי למרות שבכל מקרה עדיף להשתדל לערבב כמה שפחות.
      יום נפלא 🙂

  35. היי אפרת.
    העוגה הזו סוף הדרך. כבר אפיתי אותה . תודה.
    שאלתי היא אם אני רוצה להכפיל כמות זא ל 2 תבניות מן הסתם כל המצרכים כפול 2.
    השאלה אם בקערה אחת גדולה הכל או עדיף לחלק ל 2 קערות?
    דבר נוסף אם זה בסדר שאשפוך בלילה אחת לתבנית ובינתיים אכין את השנייה אין אם זה בעייה?
    ואם כן חשבתי שאעשה את שתיהן בו זמנית ורק לקראת הסוף אוסיף לשתיהן במקביל את הקמח והקורנפלור…

    ואם אין לי פודינג וניל ואני עושה בדיוק כפי שרשום רק בלי פודינג וניל זה משפיע משמעותית על העוגה?
    ואני לא מתכוונת שתרשמע לי להמיר בעוד קורנפלור.. וכו…
    אני פשוט שואלת אם לא אעשה עם פודינג וניל.
    תודה רבההההההההה

    1. היי אודליה,
      לדעתי במקרה הזה בגלל שאין כמות גדולה של קמח אז אפשר להכפיל כמויות ולהכין בקערה אחת ובסוף לחלק את התערובת לשתי תבניות.
      לדעתי בלי פודינג וניל זה ייצא פחות מוצלח כי הפודינג מוסיף לטעם, מלבד זה שהוא גם תורם למרקם ומייצב את העוגה.

  36. צהריים טובים.
    שאלה אחרונה…
    כמה זמן / ימים עוגה זו נשארת טעימה וטרייה במקרר?
    והבנתי שלאחר יום יומיים היא טעימה.

    תודה

    1. נכון, העוגה טעימה לאחר יום לכן מומלץ להכין אותה יום לפני.
      העוגה נשמרת במקרר כ-5 ימים.

    1. היי אדם,
      בגדול אפשר לסנן את הגבינה בכל מתכוני העוגות אבל יש עוגות שאין צורך לעשות זאת.
      סינון הגבינה גורם לגבינה להיות יותר מוצקה מה שתורם ליציבות העוגה (יכול להיות שבעוגה ללא אפיה זה יכול לעזור). גם כשרוצים עוגה בעלת מרקם גבינתי דחוס אז מומלץ לסנן את הגבינה לפני השימוש.
      העוגה הזאת למשל גם ככה במרקם די דחוס לכן אין צורך לסנן במקרה הזה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי סימה,
      אפשר להכין את העוגה עם תחליף סוכר. ממליצה על אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית ואז אפשר לשים חצי כוס אבקה.

    1. מה שהצעת נשמע מצוין. קרם לוטוס, פירות כמו תותים, פירות יער וכו'.
      יום מקסים 🙂

    1. אם התבנית בגודל A4 בשוליים העליונים זה בסדר. אם המדידה היא מתחתית התבנית אז יכול להיות שהעוגה תצא קצת נמוכה. לעוגה גבוהה יותר כדאי להשתמש בתבנית קצת יותר קטנה או בתבנית עגולה 22.
      אפיה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון). לא טורבו.

  37. היי,

    דבר ראשון תודה רבה על האתר, מתכונים נהדרים ונגישים!
    שאלתי- האם יעבוד לדעתך גם כמאפינס (בתבניות קרטון של קאפקייקס). וכמה מאפינס יצאו לדעתך מהתערובת הזו?

    תודה רבה!

    1. היי,
      לדעתי ייצאו בסביבות 10-15 יחידות (זה תלוי בגודל של הקאפקייקס).
      אגב, לא יודעת אם ראית אבל יש מתכון לעוגת גבינה אישית עם תחתית ומילוי בפנים.
      יום מקסים 🙂

  38. היי
    הוצאתי את העוגה ישר אחרי שעה.. היא הייתה תפוחה כולה אבל היא נפלה (כנראה שהייתי אמורה להשאיר אותה להתקרר בתנור בלי לפתוח אבל זה לא מה שרשום במתכון)
    האם ניתן יהיה לאכול אותה ככה או שישר לפח (אם צריך להשאיר להתקרר בתנור אולי כדאי לציין את זה במתכון)?

    1. היי מרינה,
      האמת שהעוגה לא אמורה בכלל לתפוח (השתמשת במקרה בקמח תופח?)
      בכל אופן, אל תזרקי אותה. היא אמורה להיות נמוכה. הניחי לה להתקרר מחוץ לתנור ואח"כ שימי במקרר.

  39. כשאפיתי עוגת גבינה רגילה 150 מעלות,אחרי שעתיים היא עדיין לא נאפתה במלואה,האם בעוגת גבינה של בית מלון אפשר 180מעלות 10דק'ואח"כ 150מעלות 40-50דק'?

    1. היי חגית,
      זאת עוגת גבינה קצת שונה. אין צורך לתת את מכת החום בהתחלה ואפשר לאפות ישר ב150 מעלות. אני ממליצה לאפות במשך שעה אפילו שזה תבנית אינגליש קייק כי יכול להיות שהתנור שלך קצת חלש יחסית. יכול להיות שלאחר אפיה העוגה תראה מבפנים כאילו לא אפויה. היא מתייצבת רק לאחר קירור.
      יום מקסים:-)

    2. תודה על התשובות.תבורכי בכל הברכות כולן.מחמם את הלב שאיחלת לי יום מקסים.שיהיה גם לך יום מקסים!!

    1. היי חגית,
      ניתן להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק. זמן אפיה – 50-60 דקות.

    1. סליחה על הנדנודים,

      אני מכניסה לתנור עכשיו ואני חייבת הגדרה ברורה למתי להוציא.

      כי התנור שלי אולי מהיר יחסית.

      אנא תני לי סימן ברור.

    2. סליחה, ראיתי עכשיו..
      תאפי את העוגה על 150 מעלות במשך שעה. כבי את התנור ותשאירי עוד רבע שעה נוספת.
      חשוב לקרר בחוץ רק כדי לא להכניס עוגה חמה מאוד ישר למקרר (רק בגלל המעבר הקיצוני בין חום וקור).

    3. סליחה, ראיתי עכשיו..
      תאפי את העוגה על 150 מעלות במשך שעה. כבי את התנור ותשאירי 15-20 דקות נוספות ורק אז תוציאי.
      אם את מכינה ציפוי משמנת חמוצה וסוכר, תוציאי את העוגה אחרי שעה, שימי את הציפוי והחזירי לתנור לרבע שעה כשהתנור דולק על 150 מעלות.
      חשוב לקרר בחוץ רק כדי לא להכניס עוגה חמה מאוד ישר למקרר (רק בגלל המעבר הקיצוני בין חום וקור).

  40. הי אפרת!
    אני רוצה לעשות אותה כעת רק מציק לי אם אוכלים אותה חמה או קרה?

    אם לא קשה לך לענות עכשיו, אשמח!

    לדעתך אפשר לצפות בשמנת חמוצה עם סוכר?

    נורא תודה!

    1. היי דבי,
      אפשר לאכול את העוגה כשהיא קצת חמה או קרה. אני אישית מעדיפה אותה קרה אבל זה עניין של טעם.
      בכל מקרה אני ממליצה להכין אותה מראש ולתת לה להתייצב במקרר ואחר כך לחמם אותה קצת אם רוצים להגיש אותה חמה.
      אפשר להכין ציפוי שמנת חמוצה וסוכר.

    1. היי רחל,
      אני מניחה שאפשר להמיר ב-2 כפות קורנפלור (כפות רגילות, לא גדושות) ולהוסיף כפית תמצית וניל.
      לגבי הקפאה, לא ניסיתי. אומרים שהמרקם של עוגה שיש בה גבינה קצת נפגע בהקפאה אבל אני יודעת שיש כאלה שבכל זאת מקפיאים.

  41. שאפו על הנכונות בזכותך נקבל צרור של מחמאות 🙂
    אני רוצה להכין את העוגה עם גבינה לבנה שמנת חמוצה ומתוקה, זה יעבוד?
    עוד שאלה כשהעוגה מוכנה ומתקררת ניתן לצפות הרחבת אוכמניות?
    תודה ושבוע נפלא!!!

    1. היי מיכל,
      שמנת מתוקה פחות מתאימה לעוגת גבינה אפויה אבל מה שאפשר לעשות וייצא מאוד טעים זה להקציף מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, שליש כוס חלב קר ו2 כפות גדושות גבינה לבנה קרה ואז לצקת את הקרם על עוגת הגבינה לאחר שהיא התקררה.
      לגבי שמנת חמוצה, אין בעיה לשלב בתוך התערובת עצמה ולהשתמש ב 750 גרם גבינה לבנה + מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל).
      אוכמניות משתלבות מצוין עם עוגת גבינה כך שאפשר בהחלט.
      בהצלחה והמשך שבוע מקסים 🙂

  42. היי,
    עוגה מעולה, כמויות נהדרות ליצירת טעם ומרקם.
    כבר אופה אותה כל סופש ובעלי ואני ממש נהנים.
    תודה רבה לך!
    אבדוק מתכונים נוספים שלך.

  43. היי! אני מאוד אוהבת את האתר ואת המתכונים המוצלחים!
    בקשר לעוגה הזו – האם ניתן להכים עם תחליף סוכר? במידה וכן – איזה ואיזו כמות?

    1. היי תמר,
      אני מניחה שאפשר להכין את העוגה עם תחליף סוכר. אני מכירה וממליצה על האבקה "כמו סוכר" של סוכרזית כי התוצאה איתה היא הכי מוצלחת מבחינת טעם לוואי וגם היחס הוא שווה לסוכר (כוס סוכר= כוס אבקה). בעוגה הזאת הייתי שמה 3/4 אבקת "כמו סוכר".
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

    2. הכנתי עם תחליף "כמו סוכר" 3/4 כוס ואינסטנט פודינג ללא סוכר ויצא מעולה! אפילו אמא שלי שלא אוכלת אף פעם עוגות ביקשה שתי חתיכות. תודה!

  44. שלום!עשיתי את העוגה הזאת ויצא מושלם!!פשוט ממכר..על המקום חיסלו לי חצי עוגה!! אז תודה רבה על המתכון המדהים!!

    1. ואם במתכון הקיים שלך פה אשאיר את העוגה כחצי שעה בערך בתנור שהוא כבוי אחרי אפייה של שעה ו 10 דקות בערך בתנור. זה בסדר אם אשאיר?
      היא פחות תרד?
      כי היא צונחת מעט

  45. בוקר טוב.
    אפרת תודה רבה על מתכונים נהדרים וטעימים.
    הכנתי כבר את העוגה הזו ויצאה טעימה מאד.
    את פשוט מדהימה בכל. מגיבה לכל אחד ואחת עם המון סבלנות. מאחלת לך רק טוב.אמן!
    חייבת את עזרתך.
    אני רוצה לעשות בפעם אחת כמות כפולה ז"א 2 קילו גבינה לבנה. 2 כוסות סוכר וכו'…
    ניסיתי להכניס 2 תבניות לתנור באותה רשת / מדף והן לא נכנסות. הן מתעקמות.( תבניות בגודל של מה שרשום פה במתכון)
    מה ניתן לעשות?
    אז פשוט להכין בתבנית הענקית? (40×32)
    ואם כן איזו כמות זה יוצא?

    תודה רבה 🙂

    1. היי מיכל,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולאפות בתבנית ענקית 32X40 (לגבי ביצים, את יכולה לשים 7 ביצים).
      אני מניחה שבגלל שהאפיה היא בתבנית גדולה, משך זמן האפיה יתארך לשעה ורבע-שעה וחצי. לאחר מכן אולי כדאי אפילו להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך כחצי שעה להתייצבות ורק אז להוציא אותה. לא יצא לי להכין את העוגה בכמות כזאת ולכן אין לי תשובה החלטית 🙂
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא.
      יום מקסים

  46. ערב טוב.
    וואוו כמה תגובות.
    אחלה עוגות יש לך אפרת.
    כבר נהייתי רעב לעוגה הזו 🙂
    אפשר להכין אותה בתבנית בגודל 27?
    העומק שלה 4 סמ.
    תודה

    1. היי שגב,
      לדעתי התבנית אמורה להתאים, במיוחד בגלל שהיא נמוכה.
      יום נפלא 🙂

  47. היי צהריים טובים.
    ראיתי שאפשר לשים ציפוי של שמנת חמוצה במתכון הזה.
    השאלה שלי יש הבדל בטעם בין האבקת סוכר לסוכר רגיל?
    כי רשמת סוכר.
    תודה מראש אפרת.

    1. היי אפרת,
      אפשר לשים סוכר רגיל או אבקת סוכר. ההבדל הוא במרקם רק בהנחה ולא מערבבים היטב את הסוכר עם השמנת החמוצה ואז לעיתים מרגישים את הגרגיריות של הסוכר גם אחרי האפיה. אם מערבבים היטב עד שהסוכר נמס אין הבדל בין זה לאבקת סוכר.

    1. היי תומר,
      אפשר לצפות אותה בציפוי שמנת חמוצה.
      לערבב לתערובת אחידה- מיכל וחצי שמנת חמוצה (300 מ"ל) + 3 כפות סוכר + כפית תמצית וניל ולצקת על העוגה לאחר כשעה אפיה ולהחזיר לתנור למשך 10-15 דקות נוספות.

  48. בוקר טוב.
    אין לי קמח לבן. אם אשים קמח תופח מה זה יעשה? האם אפשר לשים עוד 2 כפות קורנפלור במקום הקמח הלבן?
    והאם מתאים גרידת לימון בעוגה זו ובמתכון השני שלך של עוגת גבינה ללא הפרדת ביצים וללא מיקסר.

    תודה ויום טוב.

    1. היי יוסי,
      אפשר לשים 2 כפות קמח תופח או 2 כפות קורנפלור נוספות.
      אפשר להוסיף גרידת לימון ל-2 העוגות (יש לגרד בפומפיה דקה).
      שבוע נפלא 🙂

  49. תודה אפרת.
    עכשיו עשיתי בדיקה בתנור שלי. ואם אני מיישרת את הצדדים בתבניות הן יכולות להכנס לתנור על אותה רשת בו זמנית אך הן ממש צמודות מאד!
    עדיף להכניס כל אחת בנפרד?

  50. שבוע טוב אפרת.
    אני מבינה מהמתכון ומגודל התבנית שהעוגה תהיה קטנה ואם אחתוך יהיו בערך 12 ריבועים.
    וזה מעט בשבילי.
    אז אני יכולה להכפיל את הכמויות ולהכניס לתנור באותו זמן 2 תבניות?
    השאלה איך אדע כמה לשים כמות בכל תבנית?

    1. היי סמדר,
      את יכולה להכפיל כמויות ולחלק את התערובת באופן שווה בין 2 תבניות מלבניות קטנות בגודל (בגודל 20X29 כל תבנית) ולאפות ביחד. התבניות אמורות להיכנס למדף אחד של התנור.
      שבוע טוב 🙂

  51. שלום. העוגה הראית ממש כמו בבית מלון. אני משתוקקת כבר להכינה.
    יש לי כמה שאלות…
    כל המצרכים שבמתכון והקילו גבינה יכנסו לתבנית הקטנה שרשומה במתכון?
    ואם אשים גבינה 9% שומן מה זה יתן?
    ולאיזה כודל לחתוך ת העוגה בסיום האפייה.שהיא מוכנה .לקוביות?

    תודה שלי .

    1. היי שלי,
      הכמויות מתאימות לתבנית מלבנית בגודל 29X20. זאת עוגה שאינה תופחת ולכן הגודל בסדר.
      את יכולה להשתמש בגבינה 9%. אין כמעט הבדל אם משתמשים ב 5% או ב 9%.
      את הריבועים אפשר לחתוך באיזה גודל שאת רוצה (אני חתכתי לריבועים בגודל 4X4 ס"מ).
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  52. היי אפרת, אפיתי כבר כמה עוגות מהמתכונים שלך ופשוט הן מעולות.
    אז ראשית תודה 🙂
    שאלתי, לגביי המתכון הזה אין צורך להשאיר את העוגה בתנור לאחר שכיבינו אותו?
    ניתן להוציא אותה ישר לטמפרטורת החדר?

    1. היי מורן,
      בגלל שזאת לא עוגה שתופחת (היא נשארת די באותו גובה התחלתי) אז אין בעיה להוציא את העוגה מיד מהתנור כי אין חשש שהעוגה תיפול 🙂

    1. היי יעל,
      ברוכה הבאה 🙂
      לא ניסיתי אבל לדעתי פחות מומלץ מאחר וזאת עוגה לבנה, עדינה ורכה ולפי דעתי הקמח המלא יפגע במרקם שלה.

    2. תודה רבה על התגובה המהירה.יש לי בבית רק קמח קוסמין מלא וקמח שמרים של אוסם .האם קמח עם שמרים יכול להתאים?

    3. קמח שמרים לא מתאים אבל אם יש לך קמח כוסמין, הוא יותר עדין מהקמח המלא הרגיל לכן אני חושבת שכדאי לשים 3 כפות גדושות קורנפלור + כף מלאה קמח כוסמין מלא.
      בהצלחה 🙂

  53. עוגה מעולה- גבינתית מאוד, אפשר קצת להוריד את כמות הסוכר למי ששומר על המשקל. קלה מאוד להכנה – הבת שלי הכינה. בקיצור: טעים, נפלא וקל מאוד להכנה.
    רק יצא לי קצת נמוך כי אפיתי בתבנית גדולה מדי לדעתי. באיזה גודל תבנית יש לאפות?

    1. היי כרמית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המתכון מתאים לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X29. העוגה יוצאת יחסית נמוכה.
      אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 22.
      שבת שלום!

  54. ערבבתי במטרפה והשתמשתי בקמח רגיל.
    בבוקר טעמתי והיא טעימה בטירוף רק שהיא ממש נמוכה.
    יש אפשרות לצפות אותה בשמנת חמוצה? אם כן מה הכמויות?
    תודה על המתכונים המעולים שלך שקוצרים מלא מחמאות..

    1. אז מוזר שהיא תפחה.
      אפשר לצפות בשמנת חמוצה אבל הבעיה היא שיש לאפות את הציפוי (לחמם תנור ל170 מעלות וכשהתנור חם להכניס את העוגה עם הציפוי למשך 10 דקות ולהוציא). הכמויות: שמנת חמוצה (200 מ"ל) + 2 כפות סוכר + חצי כפית תמצית וניל – לערבב במשך חצי דקה לפחות.
      אפשרות נוספת היא להקציף לקצפת יציבה: מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב + 2 כפות גבינה לבנה (לא חובה) ואז אין צורך לאפות אלא ישר להכניס למקרר.
      בהצלחה 🙂

  55. היי אפרת
    הכנתי את העוגה, במהלך האפייה העוגה תפחה מאד
    וכשהוצאתי אותה היא ממש צנחנה.
    למה זה קורה?

    1. היי הודיה,
      העוגה לא אמורה לתפוח בכלל. יכול להיות שהקצפת את הביצים או שהשתמשת בקמח תופח?

  56. שלום , קודם כל העוגה טעימה מאד ותודה רבה על המתכון,
    הוספתי צימוקים לעוגה וזה יצא נהדר 🙂

  57. אפרת לא ברור לי כל כך צריך לצנן את העוגה שעתיים או ארבע שעות?מתכוונת להכניס למקרר ולהגיש רק למחרת?אני מכינה רוטב דובדבנים-מתי למרוח אותו על העוגה?

    1. היי שרון,
      כשהעוגה עדיין חמה היא מאוד מאוד רכה (כמו ג'לי) ורק כשהיא מתקררת לטמפ' החדר היא מתייצבת. גם במקרר היא ממשיכה להתייצב והיא הכי טעימה יום למחרת. את רוטב הדובדבנים את יכולה לצקת את העוגה לאחר שהתקררה לטמפ' החדר ואז הכניס למקרר או לפני ההגשה.

    1. אפשר לצקת את הרוטב על העוגה לאחר שהיא מתקררת לגמרי לטמפ' החדר ואז לשמור במקרר. לפני ההגשה אפשר להגיש קר או לחמם מעט במיקרוגל כמה שניות בודדות (זה לפי הטעם. אני אישית אוהבת את העוגה שהיא קרה).
      אפשרות אחרת היא להכין את הרוטב ולשמור במקרר ולצקת אותו על העוגה לפני ההגשה או להגיש בקערית לצד העוגה כך שכל אחד יכול להוסיף לעצמו רוטב בכמות שהוא רוצה.

  58. אפרת היקרה חשבתי להכין רוטב דובדבנים ולצפות אפשר מתכון לרוטב כזה?יש לי שאלה טיפשית קצת – ציינת שאחרי שמצננים את העוגה יש לחתוך לריבועים האם אי אפשר להכניס את העוגה בשלמותה למקרר ורק כשמגישים לחתוך לריבועים?

    1. היי שרון,
      אין לי מתכון לרוטב דובדבנים אבל אני יודעת שמומלץ להכין את זה עם צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ ללא חרצנים (ניתן לקנות בסופר).
      ובטח, אפשר להכניס את העוגה שלמה למקרר ולחתוך בהגשה.

  59. היי האם ניתן להכין עוגה בגודל ריבוע הרגילות האלה בסופר די גדולה ? ואם כן מה כמות חומרים

    1. היי לין,
      כדי שאוכל לרשום לך כמויות מדויקת אני צריכה לדעת מה גודל התבנית (אם את מודדת אותה מהשוליים העליונים)?

  60. הי,רציתי לדעת אם אפשר לצפות בשמנת חמוצה וסוכר? אם כן מה הכמויות?
    אני מכינה את זה עכשיו וזה נראה מעוווווולה! מקווה שיהיה גם טעים!

    1. כן, אפשר.
      פשוט לערבב מיכל שמנת חמוצה עם 1-2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס ולצפות את עוגה (ממליצה לטעום ולהמתיק יותר לפי הטעם).
      שבת שלום 🙂

  61. היי אני מכינה את העוגה ברגע ושאלה כזו אחרי סיום האפייה היא אמורה להיות נפוחה בצדדים ברגע שאוציא מהתנור היא לא תצנח? האם צריך לאפות שעה ורבע או פחות או יותר זה גם בסדר?

    1. היי ורוניקה,
      האפיה היא ב150 מעלות בין שעה לשעה ורבע. כמו שרשמת- פחות או יותר, כי זה תמיד תלוי בסוג התנור.
      אחרי האפיה העוגה אמורה להיות יציבה ותפוחה בצדדים. העוגה לא תופחת הרבה לגובה כמו עוגת גבינה קלאסית רגילה כך שהיא לא אמורה לצנוח יותר מידי. היא נשארת בגובה יחסית נמוך וזה בסדר.
      בהצלחה 😉

    2. אוקיי בסדר גמור. מקווה שייצא מעולה. דרך אגב המתכונים שלך מעולים. אני הרבה זמן עם האתר הזה (:

    1. היי דבורי,
      אני מניחה שזה ישנה מעט את מרקם העוגה אבל זה אמור לצאת בסדר. אם ממירים אז בקמח רגיל (לא תופח).

  62. האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית חד פעמית בצורת לב לחמותי יש יום הולדת ואני רוצה להפתיעה אותה אשמח לתשובה

    1. היי דלית,
      מה גודל התבנית? הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית חד פעמית בינונית-קטנה. אני צריכה לדעת אם הנפח של תבנית הלב זה אותו נפח כדי לדעת אם הכמות מתאימה או שיש להכפיל כמויות.

    1. היי יוסי,
      העוגה הזאת אמורה לצאת יותר נמוכה ומעט דחוסה להבדיל מעוגת גבינה שבה מפרידים את הביצים.
      אני ממליצה לשמור את העוגה במקרר ולטעום אותה שוב מחר. היא עדיין תהיה מעט דחוסה אך הטעם שלה ישתפר.

  63. העוגה יצאה מהתנור וניראית מעולה!!!
    החלפתי חצי מכמות הגבינה ב1 שמנת מתוקה ואחת חמוצה, כי זה מה שהיה לי בבית.
    בכל אופן היא ניראית מושלם!
    יש לי שאלה, שייך לצפות את העוגה בציפוי של שמנת חמוצה?

    1. היי רותי,
      אשמח אם תעדכני אותי איך יצא מבחינת טעם 🙂
      את יכולה לצפות אותה בשמנת חמוצה אם את אוהבת. אם תחליטי שכן, תערבבי שמנת חמוצה עם 1-2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס ותצפי את העוגה.
      שבת שלום!

    2. בסוף השארתי אותה כמו שהיא.
      עוגה פשוט מעולה והכי כיף קלה להכנה וטעימה טעימה.
      עשיתי בדיוק לפי ההוראות, הוצאתי כשהיתה מעט רוטטת ואח״כ פשוט מעדן!!!!

    3. תודה שחזרת לעדכן רותי 🙂
      סיקרן אותי איך זה יצא עם התחליפים לחצי מכמות הגבינה ואני שמחה שיצא טעים.

    1. היי אלינה,
      את יכולה להכין מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק.
      יום נפלא 🙂

    1. היי עופרה,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך המרקם הסופי של העוגה ייצא. לדעתי את יכולה לשלב שמנת חמוצה עם הגבינה הלבנה או שאם את מחליטה לנסות רק עם שמנת חמוצה אני ממליצה שתנסי להכין מחצית מהכמויות.
      גמר חתימה טובה 🙂

    1. היי עדי,
      בגלל שהן עוגות אישיות יכול מאוד להיות שזה יהיה מוכן מוקדם יותר ממה שרשום. ממליצה לבדוק כבר אחרי 40-45 דקות.
      בהצלחה 😉

    1. היי חיה,
      לא ניסיתי אבל אני יודעת שפחות מומלץ להקפיא עוגות גבינה מאחר וזה פוגע בטעם ובמרקם שלהן.

  64. תודה ענקית לך !
    אני לא יכולה לתאר לך כמה פעמים זרקתי לפח עוגת גבינה !!!
    איזה כייףףףףף

    תודההההההה
    שבת שלום

  65. היא יצאה לי טעימה מאןד !!! היא בהירה יציבה פרסתי לי פרוסה והפרוסה עומדת יציב והיא ומאןד טעימה.
    אני אופה המון. אבל עוגת גבינה לא מסתדרת לי. צונחת. דחוסה מאוד מאוד. מה לא ניסיתי. וכל מיני טיפים כאלה ואחרים. עד שממש ויתרתי.
    אני ממש רוצה להודות לך. על המתכון הזה.
    הצלת אותי.

    לגבי פעם הבאה – אני אקפיד על שעה ורבע. ואני אשתמש בגבינה 5 אחוז. כי הפעם עשיתי גבינה 9 אחוז.
    אולי בגלל זה היא יצאה לי מהתנור יציבה ואפויה מידי ? ולא לחה ?

    1. שמחה שהצלחת ושהעוגה יצאה טעימה 🙂
      לדעתי היא לא יצאה לחה כי היה צריך להוציא אותה קודם מהתנור.
      תנסי פעם הבאה להשתמש בגבינה 5% ולהוציא אחרי שעה ורבע ותראי אם יש הבדל.
      שבת שלום!

  66. תודה רבה לך. תבורכי.
    פעם ראשונה שעוגת גבינה מצליחה לי.

    אבל שאלה : את כתבת שהעוגה יוצאת רוטטת ? אבל היא לא היתה לי רוטטת בכלל !! היא יצאה יציבה. אפויה. לא רוטטת.

    מדוע ?

    אולי בגלל שאפיתי אותה שעה וחצי ולא שעה ורבע כפי שציינת ??

    1. היי הדס,
      קודם כל אני שמחה שהפעם הצלחת!
      העוגה צריכה לצאת אפויה פשוט רק מעט רוטטת. יכולה להיות שזה קשור לזה שאפית אותה קצת יותר זמן. אבל לא נורא 🙂 אם היא לא יצאה לך רוטטת, זה לא אומר שהיא לא תהיה טעימה.
      אני מניחה ששמת אותה במקרר. שם היא תתייצב והמרקם שלה ישתנה.
      מחכה לשמוע איך היא יצאה 😉

  67. תבורכי !! כבר כמה ניסיונות שאני אופה עוגות גבינה מכל מיני סוגים וכל מיני מתכונים והשתגעתי כבר מכל הטיפים : לשים תבנית מים מתחת , לעשות 10 דקות על 200 מעלות ואחר כך להוריד ל 160 ויש שאומרים להשאיר בתנור בתום האפייה ויש אומרים להוציא מיד ! מה לא עשיתי ? והכל צנח לי וזרקתי לפח !!!!! אבל העוגה הזאת הצליחה לי !! עוגה טובה וטעימה וקלה להכנה . שמחה גדולה !!!! תודה לך !!

    רק דבר אחד מוזר לי : את אמרת שהיא אמורה לצאת רוטטת אבל היא לא יצא לי רוטטת בכלל . היא יצאה לי אפויה מוכנה יציבה . האם זה קשור לעובדה שאפיתי אותה שעה וחצי ? ולא שעה ורבע כפי שציינת ??

    אני מקווה שהיא תתקשה לי עוד יום יומיים ……

    1. היי יפעת,
      לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
      אם תנסי אשמח לקבל עדכון 😉

  68. היי, אני רוצה להכין את העוגה הזו.
    גבינה של חצי אחוז שומן זה בסדר או שחייב 5%?

    תודה רבה, שבת שלום וחג שבועות שמח!
    שנזכה לקבל את התורה בשמחה ובפנימיות! 🙂

    1. היי אילנה,
      לא ניסיתי אבל אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה.
      שבת שלום וחג שמח! 🙂

  69. נראה לי כמות גדולה של גבינה ביחס לתבנית ולשאר החומרים. בתבנית 26 זה יוצא מידי נמוך? באיזה גובה זה יוצא?

    1. היי מלכה,
      עדיף להכין בתבנית עגולה 24 או בתבנית מלבנית בגודל 20X29 (גודל של שתי תבניות אינגליש קייק צמודות). העוגה לא תופחת והיא אמורה לצאת בגובה 3-4 ס"מ אם אני זוכרת נכון.
      לדעתי בתבנית 26 העוגה תצא נמוכה.

    1. היי אורי,
      אני לא בטוחה אם סודה לשתיה תעזור בעוגה הזאת. אבל זה שהעוגה בעלת מרקם כזה זה מה שמיוחד בעוגה הזאת 🙂

  70. עוגה ממש קלה וממש טעימה. שווה ביותר!!!! מאוד ממליצה. מתכון מדוייק ומוצלח להפליא!!! תודה רבה!

    1. תודה יונה 🙂
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר לשים קמח מצות דק לעוגות אם רוצים כשר לפסח או קורנפלור אם רוצים ללא גלוטן.
      חג שמח!

  71. איזה יופי של מתכונים!!! כל הכבוד לך ועל העשיה המבורכת שלך!!! שאלה – האם ניתן להחיליף את כפות הקמח למשהו אחר כדי שיהיה כשר לפסח? תודה וחג שמח!!

    1. היי חגית,
      אני לא בטוחה, תלוי אם המרקם של הפודינג הוא אבקתי כמו של האינסטנט.

    1. היי ספיר,
      אופים אותה ב150 מעלות מההתחלה עד סוף האפיה.
      שבת שלום 🙂

  72. היי(:
    האם אני יכולה לעשות את העוגה בתבנית עגולה בקוטר של בערך 26 ס"מ אם לא קצת יותר?
    אפשר להוסיף בסיס ביסקיווטים וקצפת מעל?

    1. היי ספיר,
      כן, אפשר להכין בסיס מביסקוויטים וקצפת מעל.
      הכמות מתאימה לתבנית בקוטר 24.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מוסי,
      מאחר ואין חשש שהעוגה תצנח כי היא גם ככה נמוכה אז אפשר להוציא את העוגה מהתנור לאחר האפיה.

  73. אצלי הדעות חלוקות.
    יש שלא אהבו ואמרו שיש לזה טעם של ג'לי..(האינסטנט פודינג) והיא בלתי ניתנת לאכילה….

    1. היי אבי,
      זה פשוט כמו שזה רשום ובמתכון הזה אין צורך לדייק בכמויות.
      אבל אם בכל זאת אתה רוצה כוס סוכר = 200 גרם, 2 כפות גדושות קמח= כ-60 גרם, 2 כפות גדושות קורנפלור/ אבקת פודינג = כ-50 גרם.

    1. היי אבי,
      במתכון הזה עדיף לטרוף ידנית ולא להקציף במיקסר כי זה משנה את מרקם העוגה.
      לגבי הגושים, מאחר ואין הרבה קמח במתכון זה מתערבב די בקלות. אני ממליצה להשתמש במטרפה אם יש לך.

    1. היי ימית,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך המרקם ייצא. אני מניחה שזה יכול לעבוד אם תשימי קמח תפוח אדמה אך מאחר ולא ניסיתי אני לא יכולה לומר בוודאות.

  74. עוגה מאוד טעימה! עכשיו הכנתי, הוספתי דובדבנים מסוכרים בתוך העוגה ומעל העוגה. העוגה ניראת חגיגית.
    תודה רבה לך! אוהבת את המתכונים שלך.

  75. ראשית, האתר מדהים !
    ושנית, זאת עוגת הגבינה המנצחת שלי- המון מחמאות ובמילה אחת: מ-ע-ו-ל-ה!

    תודה רבה לכם.
    🙂

    1. הי גבריאלה,
      זה תלוי כמה גרם כל קופסא (יש 100 גרם, 250 גרם, 750 גרם ו1 ק"ג).
      הקופסאות הבינוניות הן בדר"כ 250 גרם ואז צריך לשים 4. תסתכלי כמה גרם רשום על הקופסא.

    1. הי נחמה,
      במקרה הזה אני לא ממליצה להחליף את הקורנפלור או לוותר עליו, זה ישנה את המרקם של העוגה.

  76. העוגה ניראת משגעת. אם אני מכינה עוגת גבינה של בית מלון אבל ע הקצפה של ביצים.
    חייבת לנסות את העוגה.גודל התבנית היא של חד פעמית בינונית?אשמח להכינה כבר היום.תודה

    1. הי ענת,
      כן תבנית חד פעמית בינונית קטנה בגודל 20*29.
      העוגה שמכינים עם הפרדת הביצים והקצפתם היא עוגה הגבינה הקלאסית, האוורירית יותר.
      העוגה הזאת לחה יותר ומרקמה מעט יותר דחוס. יש כאלה שאוהבים לאכול אותה דווקא כשהיא חמה ורכה ויש כאלה שהיא טעימה להם יום למחרת לאחר לילה במקרר, כמוני 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר