מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 14, 2015
Last modified:פברואר 7, 2016

Summary:

קלה להכנה וממכרת: עוגת גבינה וריבת חלב בשכבות ביסקוויטים (ללא אפיה)

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב

תבנית מרובעת קטנה בגודל 17X26

מצרכים:

300 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס חלב

3 כפות גדושות גבינה לבנה (או גבינת שמנת)

4 כפות גדושות ממרח ריבת חלב

*רבע כוס חלב לטבילת הביסקוויטים

לציפוי: כף גדושה ריבת חלב + כפית חלב

אופן הכנה:

הכנת קרם ריבת חלב וגבינה: מקציפים שמנת מתוקה במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

בקערה נפרדת מערבבים 3 כפות גבינה לבנה עם 4 כפות ממרח ריבת חלב לתערובת אחידה. מוסיפים לקערת הקצפת ומערבבים עד שהתערובת מתמזגות ומתקבלת תערובת אחידה.

-מוזגים כרבע כוס חלב לצלוחית וטובלים את הביסקוויטים משני הצדדים טבילה קצרה ומניחים בתחתית התבנית (ניתן לשבור חלק מהביסקוויטים כדי להתאים אותם לגודל התבנית).

-מעל יוצקים שליש מכמות קרם ריבת החלב. טובלים שכבה נוספת של ביסקוויטים בחלב ומסדרים מעל שכבת הקרם. מעל יוצקים שליש נוסף של קרם ריבת חלב. כך ממשיכים 3 שכבות ביסקוויטים ו-3 שכבות קרם ריבת חלב, כאשר השכבה העליונה היא קרם.

-ממיסים במיקרוגל מספר שניות בודדות כף ריבת חלב עם כפית חלב ומערבבים. מזליפים מעל שכבת הקרם.

*עוטפים בניילון נצמד/נייר כסף ושומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

הערה: אם רוצים להכין בתבנית מלבנית גדולה יותר בגודל 22X31 אלה הכמויות: 500 גרם ביסקוויטים, מיכל וחצי שמנת מתוקה, 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל, חצי כוס חלב, 5 כפות גבינה לבנה, 6 כפות גדושות ממרח ריבת חלב. לציפוי – 2 כפות ממרח ריבת חלב.






אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

130 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש לי שאלה . עשיתי את הקרם ואין לו טעם חזק של ריבת חלב להוסיף עוד ?
    או שזה מספיק בגלל ריבת חלב שיוצקים מעל מה את אומרת?

    1. היי נחמה,
      אמור להיות לקרם טעם מעודן של ריבת חלב. בכל מקרה, אפשר להוסיף יותר לפי הטעם האישי.
      לגבי הצבע, זה יכול להיות בגלל סוג ריבת החלב או הכמות ששמת. אם הקרם טעים, הצבע ממש לא משנה.

    1. היי ליאל,
      אם יש לך מטרפה ידנית אז אפשר להקציף אבל זה לוקח קצת יותר זמן ועבודה. חשוב לעבוד בתנועות מהירות וברצף עד שמתקבלת קצפת יציבה. מומלץ לקרר את מיכל השמנת לפני ההקצפה ולהכניס אותו למקפיא 10-15 דקות לפני שמקציפים.
      בהצלחה ושבת שלום :-)

  2. היי.. מגיבה שוב שהעוגה מצוינת!!!
    מכינה אותה לכבוד שבת ואוהבים אותה מאוד,
    תודה רבה על המתכונים המצוינים!!!
    שבת מבורכת (:

  3. אני חייבת לעדכן!הכנתי את העוגה הזאת והיא פשוט מושלמת!!! אני קוראת לה עוגת אלפחורס כי היא מאוד מזכירה לי את הטעם של העוגיות רק בגרסת עוגה.(כמובן שלמעלה אני מפזרת קוקוס). תודה רבה על מתכונים נפלאים!

  4. שלום, כמה זמן בערך לוקחת ההקצפה? זה כבר לא מעט זמן במיקסר וזה עדיין לא יציב…
    ויש מצב להשתמש בזה ככה? חבל על כל הכמות הזו

    1. היי מיטל,
      ההקצפה אמורה לקחת 3-5 דקות. יכול להיות שהקצפת לא היתה קרה מספיק לפני ההקצפה? נסי לשים את הקערה במקפיא כחצי שעה (רק חשוב שהקצפת לא תקפא) ולאחר מכן המשיכי להקציף, יכול להיות שזה יעזור קצת לייצב את הקצפת.
      אם תחליטי להשתמש בקצפת למרות שהיא לא יציבה לגמרי אז תצטרכי להקפיא את העוגה כי היא לא תחזיק מעמד במקרר. אם הקצפת היא נוזלית לגמרי אין להשתמש בה.
      בהצלחה :-)

  5. שלום (:
    זה קריטי סוג הבסקוויטים? ציינת פתי בר ויש לי חברה אחרת
    דבר שני מה דעתך על הוספת צימוקים לעוגיה?

    1. היי מוריאל,
      אם אלה ביסקוויטים כמו פתי בר, אז אין בעיה. חשוב רק שהביסקוויטים לא יהיה קשים מידי.
      לגבי הצימוקים, לדעתי זה פחות מתאים אבל זה באמת עניין של טעם :-)
      ערב נעים

  6. ערב טוב.

    אני מתכננת להכין את העוגה ביום שישי אחה"צ ולהגיש אותה ביום שבת.
    האם את ממליצה להשאיר אותה במקרר או להקפיא ולהפשיר כשעתיים לפני ההגשה?

    תודה מראש,
    עינת

    1. היי עינת,
      את יכולה לשים את העוגה ישר במקפיא ולהעביר אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה. כך היא תהיה יותר יציבה בחיתוך.
      יום נפלא וחג שמח :-)

  7. היי, קודם כל אני מתה על האתר שלך! אני סטודנטית ותמיד מוצאת פה מתוכנים טעימים ופשוטים.

    חשבתי להכין עוגה עם התחתית כמו של העוגת נוטלה ואז 2 שכבות שונות של קרם..אחד וניל ואחד ריבת חלב (בלי שום ביסקוויטים).
    יכול לצאת טוב?

    1. היי אור,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר :-)
      לגבי העוגה, את יכולה בהחלט. אם את מכינה בתבנית עגולה 24 את התחתית את יכולה להכין בכמויות הרשומות בעוגת הנוטלה.
      שכבת וניל- מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + 4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב.
      שכבת ריבת חלב- כמו במתכון הזה (את יכולה לוותר על הגבינה הלבנה אם את רוצה).
      *מומלץ להכניס את העוגה למקפיא לחצי שעה לאחר שיצקת שכבת קרם אחת ורק אח"כ לצקת את שכבת הקרם השניה.
      בהצלחה ושבוע מעולה!

    1. כן דבורי את יכולה, רק חשוב שתטבלי את הביסקוויטים היטב בחלב כדי שהשכבה תהיה רכה ולא קשה.

  8. שלום אפרת,
    סיימתי להכין ב21:00 היום את העוגה, שלוש שעות זה הרבה והשעה תהיה מאוחרת לחתוך אותה. האם אפשר לשים אותה במקפיא או רעיון כלשהו אחר?
    אשמח אם תעני מהר, תודה ומחכה לתשובתך

    1. היי ספיר,
      אם את מתכוונת לאכול אותה היום אז שימי במקפיא לפחות שעתיים. אם לא, את יכולה להשאיר אותה במקרר עד מחר (אין צורך להוציא אותה אחרי 3 שעות כדי לחתוך אותה).

      1. היי ענת,
        אלה הכמויות לתבנית 26:
        750 גרם ביסקוויטים
        2 מיכלי שמנת מתוקה
        6 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
        3/4 כוס חלב
        8 כפות גבינה לבנה
        9 כפות גדושות ממרח ריבת חלב
        לציפוי – 3 כפות ממרח ריבת חלב + 3 כפיות חלב
        בהצלחה ;-)

  9. שלום אפרת.
    בהגדלת כמויות לתבנית מלבנית
    בציפוי
    כתבת הגדלה ל 2 כפיות ריבת חלב
    אז גם הגדלה ל 2 כפיות חלב?

  10. עשיתי אותה עם הילדים שלי אתמול, היא יצאה ממש טעימה
    ויציבה לגמרי, אפשר לחתוך אותה בקלות
    שבת שלום לך :)

  11. הכנתי אתמול בערב לכבוד שבת וב"ה העוגה יצאה פשוט טעימה בטירווווווף!!
    תווודה רבה רבה על המתכונים הטובים,
    שבת שלום ומבורך(:
    ד"א שיחקתי עם הכמויות, עשיתי בתבנית בינונית ריגלה ובמקום מיכל וחצי של שמנת מתוקה שמתי חצי מיכל שמנת מתוקה וחבילה וחצי של גבינה לבנה.. וכך העוגה יצאה פחות משמינה ויותר עם טעם של גבינה מאשר קצפת..

  12. היי, יש לי 2 שאלות: אם אני מתכוונת להכין את העוגה יום לפני היא הייתה תהיה במצב טוב? והאם ניתן לחתוך אותה לחתיכות? ז"א, היא תהיה קצת קשיחה או רכה כמו עוגת הקרמבו שצריך להוציא אותה עם כפית? תודה.

    1. היי אנה,
      אין שום בעיה להכין את העוגה יום לפני, אפילו מומלץ :-)
      בגלל שזו עוגת קרם היא רכה בחיתוך. היא קצת יותר יציבה מעוגת הקרמבו בגלל שיש בה שכבות ביסקוויטים אבל היא עדיין רכה.
      אפשר להכניס אותה למקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה ואז היא תהיה יציבה יותר.

  13. הי.
    הכנתי לשבת את העוגה.
    אומנם לא עשיתי בתבנית קטנה והכמויות לא תאמו את התבנית שלי..
    אבל… עדיין יצא טעייים וממכר..עוגה שווה וקלה.
    תודה רבה :)

  14. תודה על התגובה המהירה
    לפי דעתי צריך לשנות את שם האתר
    כול מתכון זה בול
    הפעם לקחתי את העוף המבושל,חצילים בתנור,טחינה,העוגה ריבת חלב (ננסה בלי הגלטין),וקרמשניט האישי

  15. היי
    מה דעתך להוסיף גלטין ליצוב של העוגה?
    בדרך כלל שאני מכין עוגות כאלה בלי לשים גלטין העוגה אחר כך נופלת הכוונה לקרם

    1. היי דני,
      במקרה הזה בגלל שיש כאן כמה שכבות של ביסקוויטים שעליהן יושב הקרם אז יחסית הקרם יציב, כמובן בתנאי שמקציפים אותו כמו שצריך לקצפת יציבה.
      בכל מקרה, אם רוצים שהקרם יהיה יציב יותר אפשר להוסיף ג'לטין.

  16. אני תמיד מנסה את המתכונים שלך לשבת וכמובן יצא מדהים!!
    תודה על המתכונים!
    תמשיכי להפתיע :)

  17. עוגה מושלמת חוסלה בתוך שניה
    בכלל אתר המתכונים הטוב ביותר משמש אותי תמיד שאני לא יודעת מה להכין

  18. יש לי גרסה קצת יותר בריאה. במקום שמנת מתוקה שמתי חצי קילו גבינה לבנה וערבבתי אותה עם 2 כפות ריבת חלב. ערבבתי את הכל עם חצי חבילת פודינג וניל שעורבבה לפני כן עם כוס חלב. יצא הכל מצויין ופחות משמין.

    1. היי,
      במקום ממרח ריבת חלב ואינסטנט פודינג וניל אפשר להשתמש בחבילת אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב.

    1. היי קרינה,
      לאחר לילה במקרר הקרם אמור להתייצב כך שקל יותר יהיה לחתוך את העוגה. אם את רוצה שהקרם יהיה ממש קשה אז אפשר להכניס את העוגה למקפיא לשעה-שעתיים לפני ההגשה. אם תשאירי במקפיא את העוגה היא תהפוך להיות עוגת גלידה שזה גם טעים :-)

  19. היי הכנתי את העוגה עם קרם נוטלה יצא ממש טעים הקרם אין דברים כאלה עוד עוגה מעולה לאוסף תודה רבה על המתכונים המעולים

    1. כן גילי אפשר. מומלץ להעביר למקרר כשעתיים לפחות לפני ההגשה או להוציא החוצה כחצי שעה לפני כדי שיפשיר מעט.
      בהצלחה ;-)

    1. אני גרה באמריקה ובהתחלה חשבתי שאין ריבת חלב בסופר מרקטים עד שמצאתי במחלקת המוצרים הדרום אמריקאיים
      וזה בפחית מתכת ולא קופסת פלסטיק כמו בישראל וקוראים למוצר דולצ׳ה דה לצ׳ה

  20. הכנתי את העוגה לכבוד שבת והיא נטרפה !!!
    מה שכן – השתמשתי כנראה בתבנית גדולה מידי ולא הספיקו לי הכמויות (לכמות הגדולה) אז עשיתי שכבה נוספת של שמנת מתוקה מוקצפת עם פודינג וניל ואגוזי מלך גרוסים עבה
    יצא חלומי .
    כל שישי אני לוקחת מפה מתכון וכל מתכון הוא הצלחה אדירה ובלי הרבה מאמץ !!! תודה :)

    1. היי,
      אפשר להכין גם בלי ריבת חלב אבל אז זאת תהיה עוגת ביסקוויטים רגילה עם גבינה, אבל עדיין טעימה.

  21. עשיתי עם ריבת חלב בטעם שוקולד היה מעולה!!! כולם אהבו ואמא שלי ביקשה שאכין אותה לשישי.
    עכשיו אנסה עם ריבת חלב בטעם ריבת חלב לא חושבת שלא יהיה טעים:)

  22. בכללי אני נורא אוהבת את האתר שלך ותמיד עוקבת אחרי העדכונים באימייל שלך, לכן כשחברה שלי שאלה אותי איזו עוגה אני רוצה שהיא תכין בשבילי לא היססתי ואמרתי שאת העוגה הזאת! חייבת להגיד שיצא מדהים ושלא יכולתי להפסיק לאכול אותה!

  23. שאלה:
    האם אני יכולה להכין את העוגה בתור עוגה אישית בתבניות קפקייקס כאשר אני מכינה אותה עם פירורי ביסקוויטים. ז"א, שכבת פירורים, קרם, עוד שכבת פירורים חשוב קרם.
    זה יצליח לדעתך?
    תודה רבה!! :-)

    1. כן אילנה, אפשר בהחלט. זה מצריך קצת יותר השקעה אבל זו השקעה שתשתלם בסוף :-)
      אפשר להכין בקפקייקס או בכוסות הגשה אישיות.
      ערב נעים

    1. היי הדס,
      צריך להשתמש במשהו שאפשר להקציף אותו. שמנת או קצפת צמחית ניתנות להקצפה בגלל אחוזי השומן היחסית גבוהים שלהם. ממה שאני מכירה, חלב סויה אינו ניתן להקצפה או שהכוונה למשהו אחר?

    1. היי דרור,
      גודל התבנית הוא 17X26. זה יוצא יותר גדול מתבנית אינגליש קייק. מבחינת שטח זה יוצא כמו תבנית אינגליש קייק וחצי.
      אם אין לך תבנית כזאת אפשר להכין בתבנית מלבנית קטנה החד פעמית (מאלומיניום) ולהגדיל כמויות כמו שציינתי בהערה בתחתית המתכון.
      בהצלחה ;-)

    1. היי אור,
      אם זה מסוג הפתי בר הגדולים זה יוצא בסביבות 25 יחידות. אם זה מסוג הביסקוויטים הקטנים יותר אני מניחה שזה יהיה כפול.
      בכל אופן, כדאי לשים ביסקוויטים בהתאם לגודל התחתית של התבנית בה משתמשים.

  24. נראה טעים ! האם אפשר להכין כתערובת של כדורי שוקולד ולשטח בתבנית? כלומר לשבור את הביסקוויטים ולערבב עם הקרם?
    תודה

    1. היי אורית,
      אפשר. לדעתי זה יותר יתאים כגלידה, זאת אומרת אם את מקפיאה את התערובת ואז זה יהיה כמו גלידת ריבת חלב עם חתיכות ביסקוויטים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »