מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות ביסקוטי

עוגיות ביסקוטיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 5, 2014
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוגיות ביסקוטי מקמח מלא ושיבולת שועל: נשנוש בריא ומומלץ!

עוגיות ביסקוטי

מצרכים (כמות: 10-15 עוגיות):

1 כוס קמח מלא (אפשר לשים 1/2 כוס קמח מלא ו-1/2 כוס קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 כפות סוכר חום

1 כפית שמן קנולה

2 ביצים

2 כפות מיץ תפוזים/מים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים היטב בקערה קמח מלא עם אבקת אפייה. מוסיפים את הקוואקר, ואת שאר המצרכים (למעט האגוזים) ומערבבים עד לקבלת עיסה בצקית דביקה. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

-מעצבים צורה של כיכר לחם ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות עד שהכיכר יציבה למגע אך עדיין רכה מעט כשלוחצים עליה. מצננים לחלוטין (אחרת הכיכר תתפורר ויהיה קשה לחתוך לפרוסות).

-חותכים לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים על רשת התנור. אופים ב- 150 מעלות (למי שיש תנור חזק- 140 מעלות) כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ומתייבשות לגמרי. מוציאים ומצננים לחלוטין.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. כן.
    היא לא עלתה… פדיחה….
    חבל זה היה תמונה מושלמת………..
    אבל לא נורא העיקר שהבנת שיצא טוב..

    1. שמחה שיצא מוצלח 🙂
      *אם ניסית להעלות תמונה והיא לא עלתה אז אולי מעל 8MB?

  2. היי…
    אפשר להוסיף צימוקים?
    בכל מיני מתכונים של עוגעות ביסקוטי צריך להקציף ביצים את בטוחה שלא צריך?
    תודה לך על אתר מקסיםםם😘😘😘

  3. שלום אפרת,
    האם ניתן להמיר את הקמח לקמח כוסמין?
    ואם כן, מה הן הכמויות המתאימות?
    אני מודה לך מאד!

  4. נראה טעים 🙂
    לדעתך אפשר להכין עם כף סוכר אחת? או שהסוכר הכרחי עבור המרקם?

    (חשבתי להוסיף צימוקים/חמוציות, עבור המתיקות)

  5. קודם כל אני מתה על האתר שלך! האתר האהוב עלי. ודבר שני, אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי ממרח טחינה וקקאו, נראה לך שאני יכולה לשלב אותו איכשהו או לוותר עליו?

    1. היי שירה,
      את מתכוונת לממרח טחינה בטעם שוקולד? נראה לי שאפשר לנסות להוסיף כ-2 כפות ואז אולי יהיה אפשר לוותר על 2 כפות מיץ/מים.

  6. האם ניתן להחליף את הסוכר בדבש ובסילאן? ואם כן – מה הכמות?

    בנוסף, חשבתי להכניס קקאו לתערובת ולהפוך אותה לטעם שוקולדי, כמה את ממליצה להוסיף?

    תודה

    1. אפשר לשים 2 כפות דבש וכף סילאן.
      אפשר לנסות לשים כפית שטוחה קקאו.
      יום מקסים 🙂

    1. אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הקוואקר ולהוסיף 1-2 כפות קמח מלא. את המים יש להוסיף רק לפי הצורך.

    1. היי אדוה,
      זה לא בדיוק אותו אפקט אבל אם אין לך ואת רוצה להכין שימי חצי כפת אבקת סודה לשתיה.

  7. האם ניתן להכין עם קמח כוסמין
    ועוד שאלונת, בכל המתכונים שרשום שיבולת שועל הכוונה היא לקוואקר דק או עבה?

    1. אפשר להכין עם קמח כוסמין. במקרה הזה אפשר להכין גם משיבולת שועל דקה וגם מעבה.

    1. היי שירה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      יכול להיות שיצאו לך ביסקוטים גדולים יותר. בכל אופן וליתר ביטחון, אעדכן את הכמויות במתכון.
      תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂

  8. יצא טייפ. הוספתי גם צימוקים. מה שכן יצאו לי כעשר ביסקוטים בגודל סביר (כמו בתמונה(. לא מתקרב לכמויות שצוינו פה.

    1. היי שלומית,
      העוגיות האלה אמורות לצאת יבשות ופריכות. אין בהן כמעט שמן ומייבשים אותן בכוונה על רשת התנור.
      האגוזים מאוד מוסיפים אבל אפשר לשים במקום פירות יבשים קצוצים אם אוהבים.

    1. היי אילנה,
      במתכון הזה אפשר להשתמש גם בקוואקר דק (להכנה מהירה) וגם בעבה.

  9. היי,אם קניתי גרנולה מוכנה ללא תוספת שמן וסוכר במקום הקווקר מה להוסיף פחות או יותר שיהיה מאוזן?

    1. הי אלירן,
      העיסה אמורה להיות יציבה ולא דלילה. תוסיף עוד קמח לתערובת (עד חצי כוס) ותכניס למקרר להתייצבות למשך לפחות חצי שעה, כך העיסה תתייצב ותהיה נוחה לעבודה.

  10. פעם ראשונה שאני מכנה ביסקוטי. לא יודעת למה אבל תמיד חשבתי שזה יותר מסובך. יצא מעולה, ממש טעים.

  11. העיסה יוצאת כל כך דלילה ודביקה שאין אפשרות להפוך את זה לככר ואני הקפדתי מאד על הכמויות.
    שמתי ב-6 תבניות מאפינס כי הכמות גם יצאה קטנה מאד.

    1. היי אורה, העיסה אמורה לצאת דביקה אך לא דלילה. אולי הביצים היו גדולות מידי או שהשתמשת בכוסות מדידה קטנות? אלה הסיבות העיקריות שאני יכולה לחשוב עליהן.
      לגבי הכמות, הכמות שיוצאת אכן לא גדולה אך אמורה להספיק כדי ליצור צורה של כיכר לחם שאותו חותכים בסוף לכ-20 פרוסות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר