מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

ספגטי ברוטב עגבניות חריף

ספגטי ברוטב עגבניות חריףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות פיקנטי

ספגטי ברוטב עגבניות חריף

מצרכים (4-5 מנות):

1 חבילה ספגטי (500 גרם)

חצי בצל בינוני קצוץ דק-דק

4 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס ורבע מי בישול (*המים בהם בישלנו את הפסטה)

כף מלאה אריסה חריפה (אריסה זה ממרח פלפלים חריפים קנוי מוכן)

תיבול: כפית מלאה סוכר, כפית מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מכינים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה. שומרים כוס ורבע ממי הבישול ומעבירים את הספגטי למסננת. מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות בעזרת מזלג.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום כתוש ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומי בישול ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.

-מוסיפים כף אריסה ומתבלים בסוכר, מלח, בזיליקום ופלפל שחור. מבשלים כ-7 דקות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-יוצקים את הרוטב על הספגטי ומערבבים.

*מי שלא אוהב חריף אפשר להמיר כף אריזה בכף נוספת של רסק עגבניות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
      יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה ועוד קצת מים.

    1. כמות הרוטב אמורה להספיק לחבילת פסטה (500 גרם).
      גם אחרי שערבבת את הרוטב היטב עם הפסטה זה לא מספיק לכל הספגטי?
      הוספת כוס ורבע מים? *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

  1. היי אפרת

    מה אפשר במקום רסק עגבניות (כן משתמשת בעגבניות מרוסקות קנוי בבקבוק)

    עגבניות טריות הבנתי שזה יצא חמצמץ יותר? ובכל זאת ?

    ואם אוותר על כפית סוכר ואשתמש בעגבניות טריות כמה עגבניות במקום כמות הרסק שרשמת ?

    ועגבניות מרוסקות מבקבוק כמה כפות יוצא (400 גרם קופסת שימורים)

    תודות .

    1. אם את לא שמה רסק אני מציעה להשתמש בעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי ולא בעגבניות טריות.
      400 גרם זה יוצא 20 כפות.

    1. אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
      יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה.

    1. במקום עגבניות מרוסקות אפשר לרסק 4 עגבניות טריות או לגרד בפומפיה (רצוי בלי הקליפה).

  2. אפרת הי
    יצא טעים בטירוף, עשיתי עם פלפל חריף במקום אריסה והטעם יצא מושלם!
    תודה רבה על האתר הכה יעיל ופשוט לשימוש!

  3. חייב אריסה?
    אפשר לחליף בממרח חריף אחר? אשמח אם תצרפי לי מתכון לממרח כזה אם יש לך…
    תודה
    אמונה

    1. במקום אריסה אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
      אפשרות נוספת היא להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
      אם לא רוצים את זה פיקנטי אפשר לוותר על האריסה לגמרי ואין צורך בתחליף.

    1. אפשר אבל יש לשים כמות קטנה יותר. ממליצה להתחיל מחצי כפית ולטעום.

    1. מה אתה כותב שטויות?אין שום טעות בכל מקרה תתרכז במתכון יותר חשוב מאשר לצאת "גאון וחכם"
      אתר מספר 1!מרגיש כמו שף מאז שנכנסתי אליו.תודה לך על הכל ותמשיכי כך

  4. שלום אפרת,
    אין לי אריסה.
    האם יש אפשרות להשתמש בפלפל ירוק חריף/פפריקה חריפה או שילוב של שניהם?
    ואם כן, מתי להוסיף?

    תודה רבה.

    1. כן, אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
      בסוף אפשר לטעום את הרוטב, אם חסרה חריפות אפשר להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.

    1. היי ענבל,
      אני אישית פחות אוהבת את הטעם של פסטה מלאה אבל אפשרי בהחלט.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר