מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

נודלס עם בשר טחון

נודלס עם בשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 27, 2018
Last modified:נובמבר 5, 2018

Summary:

נודלס עם בשר טחון וירקות – ארוחת צהריים צבעונית מלאה במחבת אחת

נודלס עם בשר טחון

מצרכים (כ-4 מנות):

200 גרם נודלס (אטריות ביצים)

350-400 גרם בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ

גמבה חתוכה לרצועות קצרות ודקות

גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים

תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, מלח לפי הטעם, קמצוץ פלפל שחור וכחצי כפית תבלין צ'ילי חריף (אפשר לוותר).

כשליש כוס עלי כוסברה טריים קצוצים

אופן הכנה:

-מבשלים את הנודלס לפי הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהנודלס יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מעבירים למסננת ומזליפים מעל מעט שמן זית.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר וגמבה, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד לריכוך חלקי.

-מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים במשך כ-5 דקות עד שהוא משנה את צבעו ומתבשל. מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים בסויה, סילאן, מעט מלח, פלפל שחור ותבלין צ'ילי. מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומערבבים. מבשלים 3-4 דקות לספיגת הטעמים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

50 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי,
    האם ניתן להשתמש באיטריות אורז במקום בנודלס ביצים? (רגישות לגלוטן)
    והאם ניתן לוותר על הכוסברה?
    (שונאת באופן מיוחד כוסברה 😒)
    המון תודה,
    נהנית מאוד מהאתר 🙏🌷

  2. אני עושה את המתכון הזה כבר הרבה זמן עם חזה עוף
    לא יודעת למה לא חשבתי על הרעיון לעשות את זה עם בשר טחון!
    פשוט נפפלא!!
    הרבה יותר קל וטעים!
    תודה רבה לך!!!

  3. מתכונים ממש טעימים, כל פעם שאני רוצה לגוון אני נכנסת לאתר 🙂
    אם אין איטריות ביצים, אני יכולה להשתמש בספגטי מספר 8 רגיל? זה יצא עדיין טעים?

  4. היי אפרת, על איזה גובה להבה יש להכין את כל הסיפור הטעים? והאם יש צורך בווק או שמחבת רגילה יכולה להתאים?
    תודה

    1. היי,
      על אש בינונית אבל כל הזמן להשגיח שזה לא נשרף.
      אפשר להכין גם בווק גם במחבת רגילה.

    1. היי יעל,
      רשום באופן ההכנה. את הנודלס יש לבשל בנפרד ולהוסיף לתערובת הירקות הבשר הטחון. מערבבים ומתבלים.

  5. היי אפרת
    ויתרתי על הכוסברה, החלפתי בעוף טחון במקום בשר והוספתי שימורי פטריות.
    יצא טעים באופן מיוחד!
    תודה

  6. בוקר טוב אפרת.
    המתכון יכול להתאים גם עם עוף טחון?

    (ובאופן כללי יש כללים מתי אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים? )

    תודה רבה מאד!

    1. בוקר טוב,
      כן, אפשר להכין עם עוף טחון.
      לרוב אפשר להמיר בשר/עוף/הודו טחון במתכונים. הטעם פשוט משתנה בהתאם לסוג הבשר.
      יום מקסים 🌷

  7. יצא מעולה! תודה רבה על המתכון 🙂 אמנם קצת חריף (קצת הרבה.. אולי כפית שלמה של צ'ילי חריף זה יותר מדי בשבילנו..) אבל בכל זאת נהדר.
    הוספתי מעט שברי בוטנים בסוף על המנה המוכנה וזה הוסיף ממש! ממליצה בחום 🙂

    1. היי תמרה,
      שמחה שיצא טעים! מתנצלת שהיה חריף מידי 😉 (הפחתתי במתכון לחצי כפית)
      תודה שחזרת לעדכן.
      יום מעולה 🌺

    1. היי שמואל,
      רוטב הסויה מוסיף המון טעם במקרה הזה, לא בטוחה שכדאי לוותר עליו. אם בכל זאת אתה רוצה להכין אז אפשר לשים 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק אבל קח בחשבון שזה ייצא מתקתק-פיקנטי.

    1. היי חיה,
      כדאי לשים משהו אחר שיאזן את הטעמים כמו דבש או סירופ מייפל.

  8. הי אפרת
    חיפשתי מתכון קליל ושגם נראה מוצלח ובאופן אוטומטי הגעתי כמובן לאתר שלך.
    הכנתי היום ויצא טעים מאד.
    אין עליך!
    תודה ❣️❣️

    1. היי רבקה,
      אין צורך בבישול מקדים. מוסיפים את הבשר הטחון כמו שהוא לאחר טיגון הגזר והגמבה (אל דאגה, הוא מתבשל לגמרי).
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר