מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק לקוסקוס

מרק לקוסקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 30, 2016
Last modified:מרץ 27, 2017

Summary:

מרק ירקות לקוסקוס עשיר בטעמים. נשאר להכין קוסקוס משקית מוכנה ולהתענג על הטעמים.

מרק לקוסקוס

מצרכים:

בצל גדול קלוף קצוץ גס

עגבניה מגורדת (בלי הקליפה)

3 שיני שום קלופות קצוצות

2 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

כ-200 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות (ניתן להמיר בדלורית או בטטה קטנה)

2 גזרים קטנים קלופים חתוכים לעיגולים

2 קישואים קטנים חתוכים גס

גבעול סלרי קצוץ גס

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה

7 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי סלרי קצוצים

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול מרק לקוסקוס: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון (לא חובה), כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והעגבניה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים כדקה.

-מוסיפים תפו"א, גזר, דלעת, קישוא, גבול סלרי וגרגירי חומוס. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמרק רתח, מנמיכים לאש בינונית, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

-מתבלים את המרק בפפריקה מתוקה, כורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומוסיפים עלי סלרי ועלי פטרוזיליה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים.

מרק לקוסקוס

מרק ירקות לקוסקוס, מתכון למרק קוסקוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

65 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם זה ממש מפריע אפשר להוציא בעדינות את הירקות שלא התפרקו לצלחת, לסנן את המרק ולהחזיר את הירקות.

  1. יש לי שאלה אני תמיד עוקבת אחרי המתכונים ובחיים לא ניסתי לבשל כלום, אני מפחדת מהמטבח נראה לכם שאי פעם אני יצליח לבשלל :-(

  2. בוקר טוב!
    שאלה לגבי הקוסקוס יש לי שקית קוסקוס להכנה מהירה מישום מה תמיד יוצא יבש מעוניינת להכין מ 2 כוסות קוסקוס יש מתכון שלא יצא יבש ?
    תודה

    1. היי תמי,
      כעקרון מומלץ להכין לפי ההוראות הרשומות על האריזה. איזה קוקוס את מכינה? של איזה חברה?
      הקוסקוס אמור להיות יבש ואז מרטיבים אותו עם מרק אבל אם הוא יבש יותר מידי או פחות טעים זה משהו אחר ואולי כדאי לנסות סוג אחר של קוסקוס.

  3. תודה על אתר מקסיפ תבורכי.
    מה הכוונה חצי כוס עלי פטרוזליה ? קצוצים?
    רבע כוס עלי סלרי קצוצים?
    הכוונה איך קוצצים את זה?

    1. היי חן,
      הכוונה שצריך לקצוץ את העלים עם סכין (ללא הגבעולים). חצי ורבע כוס אלה הכמויות שצריך לשים.
      שבת שלום :-)

  4. שלום. ראיתי ששאלו על כרעיים.. רציתי לשאול אם אפשר לשים קוביות בשר. אם כן אני מבינה שאחרי שמטגנים את הבצל? כמה זמן? אני אוהבת אותו רך מאד. תודה!!

    1. היי אליש,
      אפשר לשלב במרק קוביות בשר אבל יש לבשל אותם בנפרד עד שהם כמעט מתרככים ואז להוסיף למרק להמשך בישול.
      מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבשר כ 1-2 דקות מכל צד. לאחר מכן שופכים עליהם מים עד לכיסוי ומבשלים עם מכסה עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי.
      מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותם למרק לאחר שמוסיפים את הירקות וגרגירי החומוס ולפני שמוזגים את המים הרותחים.
      אם יש לך סיר לחץ זה יכול לקצר את משך בישול הבשר.
      בהצלחה :-)

  5. בוקר טוב

    קודם כל תודה על האתר הנפלא והמאד פופולארי אצלנו !!

    האם ניתן להוסיף חלקי עוף למרק להעשרת הטעם ? מניחה שידרוש בישול ארוך יותר.

    תודה

    גלית

    1. כן גלית, אפשר להוסיף חלקי עוף. מומלץ לטגן אותם לאחר טיגון הבצל כדקה מכל צד ואז להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
      זמן הבישול יהיה כשעה- שעה ורבע.
      שבת שלום :-)

  6. היי, רציתי לשאול מה הכמויות ל-4 מנות, ואם אני מוסיף 2 כרעיים זה ישפיע על הטעם של המרק בכמות הזו?
    עוד שאלה: יש לי הרבה כוסברה, האם אני יכול להחליף את הפטרוזיליה/סלרי בכוסברה?
    תודה רבה מראש על התשובות, המענה המהיר והמתכונים המעולים!

    1. היי יצחק,
      אם הכוונה להגיש את המרק על קוסקוס אז ל-4 מנות אלה הכמויות המומלצות: בצל קטן, עגבניה קטנה מגורדת, 2 שיני שום, תפו"א בינוני, חתיכת דלעת קטנה, גזר, קישוא, כוס גרגירי חומוס, 4 כוסות מים, חצי כוס עלי כוסברה. תיבול: חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, כפית אבקת מרק, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      אין בעיה להוסיף 2 כרעיים. יש לטגן אותם כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל ואז להוסיף השום והעגבניה ולהמשיך כרגיל.
      אפשר להשתמש בכוסברה במקום פטרוזיליה וסלרי.
      שבוע נפלא :-)

  7. אני מבשלת את המרק הזה יותר מ20 שנה, ומנסיון כדאיי לכם להוסיף כפית רסק עגבניות, וחצי כפית אריסה מתוקה, זה מוסיף טעם וצבע, שווה לנסות.

  8. היי
    הייתי חייבת לחזור לעדכן
    אני מגיעה ממקום שכמעט לא אוכלים קוסקוס ולא מתלהבת בכלל על זה
    בשביל בעלי הכנתי אתמול
    ונראה לי נהנתי יותר ממנו…..

    פשוט טעים קל ומושלםםםםםם

    תודה ענקית

    1. היי מירי,
      סיר בגודל בינוני-גדול מתאים למרק.
      זה יוצא בסביבות 7-8 מנות אם מגישים את זה על קוסקוס.

    1. היי אפרת,
      אפשר. יש להוסיף את החומוס 10 דקות לפני סוף הבישול כי הוא כבר רך (בזמן שמתבלים את המרק).
      מומלץ לשטוף את החומוס משאריות נוזלים ולסנן.
      שבוע נפלא :-)

  9. היי נראה. מעולה.
    מעולם לא הגבתי אבל אני מאוד אוהבת את האתר..

    רציתי לשאול האם אפשר להוסיף כרעיים?
    אם כן באיזה שלב?

    1. היי הדס,
      אפשר בהחלט. מומלץ להוסיף את העוף לאחר טיגון הבצל ולטגן אותו 1-2 דקות מכל צד ואז להמשיך במתכון כרגיל.
      בהצלחה :-)

      1. מעולה! תודה רבה!! המתכונים שלך כרגיל מגיעים בזמן הכי טוב ותמיד אני מקבלת שבחים עליהם! :-) את פשוט נהדרת!

  10. היי
    שמתי לב שבכל המרקים את אומרת לשים את התבלינים אחרי הבישול הארוך העיקרי ואחרי התבלינים יש בישול קצר
    יש סיבה לכך?

    1. היי שלי,
      זה לא משנה. אפשר גם להוסיף את התבלינים בהתחלה לפני הבישול העיקרי.
      אני פשוט אוהבת לתבל בסוף אחרי שהמרק קיבל את הטעם הטבעי שלו.

  11. העיתוי נפלא. בדיוק הזמנתי למשלוח של מחר מהסופר את מנות הקוסקוס החדשות שלהם, בידיעה ברורה שלא יהיה בהם מספיק מרק לטעמי ולכן אצטרך להכין מרק נוסף. תודה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »