מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מרק כרובית

מרק כרוביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 1, 2018
Last modified:ינואר 16, 2018

Summary:

מתכון למרק כרובית קרמי פשוט וטעים

מרק כרובית

מצרכים (5 מנות):

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום קצוצות

800 גרם פרחי כרובית קצוצים

2 קישואים קטנים קלופים או תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות

6 כוסות מים רותחים

רבע כוס עלי פטרוזיליה

תיבול: חצי כפית כמון, כפית וחצי מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה.

-מוסיפים כרובית קצוצה, קישוא או תפו"א ומים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים.

-טוחנים בעזרת מוט בלנדר עד לתערובת חלקה. מחזירים לאש ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים עלי פטרוזיליה ומבשלים עם מכסה במשך 10 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

45 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין גם בלי אבל אם במקרה יש לך שמיר או כוסברה אפשר לשים במקום.

    1. אפשר להשתמש בבלנדר רגיל או שאם אין לך בלנדר אז אפשר לנסות לטחון גם עם מעבד מזון.

    1. צר לי שלא אהבת, בסופו של דבר זה עניין של טעם.
      אם זה קשור בתיבול אז תמיד אפשר לשפר תיבול לפי הטעם האישי.

    1. בוקר טוב דני,
      בגדול אפשר אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.
      יום מעולה

  1. מעולה וטעים וזה נפלא שאת כותבת במדוייק את כמויות התיבול, מנסיוני הן מדוייקות ולא משתלטות על האוכל אלא משתלבות בו בעדינות . יום חמים וטעים

  2. הכנתי ויצא מדהים קיבלתי מלא פירגונים
    רציתי לשאול יש לי גם ברוקלי שיך לשים בוסספת מאו במקום הכרובית

    1. היי רחלי,
      שמחה שיצא טעים.
      אני חושבת שאפשר לשלב כרובית וברוקולי במרק.
      שבוע טוב 🙂

  3. אני לא בשלנית דגולה ואין לי מושג איך הגעתי לאתר שלך אבל הגעתי. וניסיתי את המרק. ויצא משובח לגמרי!! המון תןדה!!

  4. הכנתי הוספתי חצי כפית שטוחה כורכום לצבעו לבריאות יצא טעים ויפה🌹

    הזמנתי את הספר ומבקשת לשלוח לי עם מתכונים טבעוניים/צמחוניים…
    במידת האפשר.

    1. היי מלי,
      שמחה שהמרק יצא טעים 🙂
      לגבי הספר, שלחתי לך מייל.
      שבוע טוב

  5. הי אפרת.
    האם כדאי, לדעתך, להוסיף גם קישואים וגם תפוחי אדמה. כמובן עם יותר מים.
    שאלה נוספת: האם מוסיפים את הפטרוזיליה עם הגבעולים רק לטעם ומוציאים בסוף הבישול?

    1. כן, אפשר להוסיף גם וגם. את המים תוסיפי בסוף לפי הצורך (לאחר שטחנת את המרק).
      נכון, מוסיפים את הפטרוזיליה כמו שהיא רק בשביל הטעם (את הגבעולים מומלץ לקצוץ מעט). לאחר מכן ניתן להוציא.

    1. היי אבי,
      מומלץ להכין את הכמויות הבאות:
      1 בצל בינוני-גדול קצוץ
      5 שיני שום קצוצות
      קילו וחצי פרחי כרובית קצוצים
      3 קישואים בינוניים קלופים או 2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
      10 כוסות מים רותחים
      שליש כוס עלי פטרוזיליה
      תיבול: כפית שטוחה כמון, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
      *לדעתי תצטרך להוסיף עוד קצת מלח, תטעם בסוף ותחליט. לגבי סמיכות, תמיד אפשר לדלל ע"י הוספת עוד מים אם זה יוצר סמיך מידי.

    1. כן, לקלף את הקישואים.
      אין צורך לקצוץ את הפטרוזיליה. מוסיפים אותה לאחר שטוחנים את המרק ואחרי שהיא מפרישה טעמים למרק, קל יותר להוציא אותה כשהיא לא קצוצה.
      אפשר לוותר על הכמון למרות שהוא בהחלט מוסיף טעם.

  6. הכנתי היום ויצא ממש מצויין. צריך להוסיף עוד קצת תבלינים. חוץ מזה טעים מזין ודיאטטי. תודה רבה!

    1. היי רחלי,
      אפשר באותו אופן אבל פחות מומלץ כי הכרובית הקפואה כבר מבושלת וכל העניין הוא שהכרובית מתבשלת בתוך המרק ומפרישה את הטעמים שלה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר