מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה פטריות מבצק עלים

מאפה פטריות מבצק עליםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 7, 2017
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון למאפה פטריות מבצק עלים – אפשר להכין כתוספת צמחונית פרווה לארוחה בשרית/צמחונית ואפשר להכין לצד סלט ירקות ויש לכם ארוחת ערב טעימה.

מאפה פטריות מבצק עלים

מצרכים (כ-16 ריבועים קטנים):

חצי קילו בצק עלים

1 בצל בינוני-גדול קצוץ

1 שן שום קצוצה

2 סלסלות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות

כף עירית קצוצה (לא חובה)

1 ביצה קטנה

כף קמח רגיל

תיבול: שליש כפית מלח, כפית אבקת מרק/פטריות, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות הפטריות ושן שום קצוצה, ממליחים בשליש כפית מלח ומבשלים במשך כ-10 דקות עד שהפטריות מצטמצמות. מתבלים באבקת מרק ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים עירית קצוצה, ביצה וכף קמח ומערבבים.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה. פורשים את בצק העלים על נייר האפיה ומרימים מעט את השוליים. דוקרים בעזרת קיסם בכמה מקומות בבצק. כשהתנור חם מאוד מכניסים את הבצק לאפיה של 12 דקות ומוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק על 200 מעלות). הערה: יכול להיות שהבצק בכל זאת יתנפח. הניחו לו כמה דקות בחוץ, הנפח אמור לרדת. אם לא ירד לבד, אפשר לשטח מעט במרכז בעזרת האצבעות.

-יוצקים את תערובת הפטריות מעל בצק העלים ומכניסים לתנור החם במשך כ-20 דקות, עד להזהבה יפה.

-חותכים לריבועים קטנים בגודל כ 5X5 ס"מ ומגישים.

הערה: אם רוצים להכין בגרסה חלבית אפשר להוסיף לתוך תערובת הפטריות כחצי כוס גבינה צהובה מגורדת וכרבע כוס גבינה בולגרית מפוררת.

מאפה פטריות מבצק עלים

מאפה פטריות מבצק עלים


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

61 תגובות

הוסף תגובה
  1. פתחתי את האתר, וראיתי את המתכון, שנראה טעים במיוחד, והתחשק לי להכין…
    כמה שאלות:
    -בצק פילו הולך?
    -אפשר פטריות משימורים? כמה?
    -חובה אבקת מרק? מה אפשר לשים במקום?
    -בצק פילו דק מאוד ויכול להיקרע, אז אפשר להשתמש (אם בכלל) בכמה דפים יחד?
    תודה רבה

    1. לא מומלץ עם בצק פילו.
      אפשר עם 2 קופסאות שימורים.
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח לפי הטעם.

  2. סתם מענין, בשביל מה צריך להרים קצת את השוליים ולעשות חורים?
    ואם אני משתמשת בבצק עלים לא מרודד צריך לרדד קודם?

    1. היי דבי,
      לא חובה להרים את השוליים (זה בשביל המראה).
      החורים זה כדי שהבצק פחות יתנפח באפיה.
      אין צורך לרדד את הבצק.

  3. היי, הכוונה לפטריות טריות או בקופסאת שימורים????
    ואם בקופסאת שימורים אז כמה גרם????תודה רבה!

    1. הכוונה לפטריות טריות.
      אם אין לך אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים ולשים קופסה וחצי (סה"כ 600 גרם).

    1. היי לאה,
      זה די פשוט לעבוד עם בצק עלים. אפשר לקנות כל סוג שרשום עליו "בצק עלים" או "בצק עלים מרודד" (שימי לב שלא רשום עליו בצק עלים שמרים). יש להפשיר אותו בצורה נכונה- כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר עד שקל לעבוד איתו. חשוב שהוא יהיה קר ויציב כשעובדים איתו ולא רך מידי.
      בהצלחה 🙂

  4. שלום,
    כבר כמה פעמים הכנתי את המאפה הזה- הוא מצוין.
    במקום 2 סלסלות פיטריות אני שמה אחת ומוסיפה קישוא מגורד יוצא מעולה,
    תודה.

    1. היי טוהר,
      אפשר לשים מעט בצק ירוק קצוץ דק-דק אבל אפשר גם לוותר ולהכין בלי.

    1. אם זה חלבי אז אפשר למלא בגבינות. אם זה פרווה אז אפשר לשים פרוסות תפו"א בשילוב עם בטטה (יש לבשל לפני את תפו"א והבטטה במים עד לריכוך). אפשר לשים גם חצילים קלויים אם אוהבים.

    1. כן אפשר. אפיה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות במשך 40-45 דקות.

    1. היי אפרת,
      אני חושבת שאפשר. התחתית תצא עם מרקם אחר, קריספי כזה.
      מאחר ובצק הפילו מאוד דק מומלץ לשים לפחות 3 שכבות ולשמן את הדפים בין כל שכבה (לשמן גם את הדף העליון).

    1. היי ליהי,
      פטריות שמפיניון או פורטבלו או שילוב של שני הסוגים.

    1. כן, אפשר רק מומלץ להמליח כמו שצריך (פשוט לטעום ולשפר מליחות במידת הצורך).

  5. היי אפרת,
    עשיתי את המאפה הזה ויצא טעים אבל כנראה שמתי יותר מידי פטריות מרוב שאני אוהבת… מה בערך המשקל שצריך להות ב2 סלסלות פטריות? וכן, אם אני אח"כ רוצה לשים על הפלטה כדי שיהיה לסעודת ליל שבת, מה אפר לעשות עדי שלא יתייבש?
    תודה רבה על האתר המופלא והיעיל!!!!
    חני

    1. היי חני,
      סלסלת פטריות שוקלת בסביבות 250 גרם, זאת אומרת ששתי סלסלות- 500 גרם.
      לפני ההגשה פשוט תחממי את זה על הפלטה, זה אמור להיות טעים גם אם זה טיפה מתייבש. אם יש לך אפשרות רצוי להכין את זה באותו יום ולא יום לפני.
      ערב נעים 🙂

    1. ההבדל הוא בעובי הבצק אבל אין בעיה להשתמש בבצק מרודד למתכון הזה.

    1. היי דנה,
      שילוב של פטריות וקישואים קצוצים נשמע לי מצוין. יש לטגן אותם ביחד. מומלץ לסנן/לסחוט מעודפי נוזלים במידה ויש.
      שבת שלום 🙂

  6. שלום
    כשמכניסים חזרה לתנור עם הפטריות וכו ,הבצק עלים לא נשרף?,הרי אפינו אותו כבר
    תודה

    1. היי איריס,
      פשוט תכיני בלי הביצה ובלי הקמח.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר