מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בשר טחון ופטריות

בשר טחון ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 8, 2018
Last modified:ינואר 8, 2018

Summary:

בשר טחון עם פטריות ובצל ברוטב צהוב. מומלץ להגיש על אורז או פירה תפו"א.

תבשיל בשר טחון עם פטריות

מצרכים (5-6 מנות):

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר בקר טחון

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

כוס ושליש מים (320 מ"ל)

2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים

כף עלי פטרוזיליה קצוים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.

-מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


6 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ורוניקה,
      הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את הרוטב. אפשר להסמיך גם עם 1-2 כפות קוואקר או 1-2 כפיות קמח תפו"א.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »