מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בשר טחון ופטריות

בשר טחון ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 8, 2018
Last modified:ינואר 8, 2018

Summary:

בשר טחון עם פטריות ובצל ברוטב צהוב. מומלץ להגיש על אורז או פירה תפו"א.

תבשיל בשר טחון עם פטריות

מצרכים (5-6 מנות):

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר בקר טחון

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

כוס ושליש מים (320 מ"ל)

2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים

כף עלי פטרוזיליה קצוים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.

-מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


26 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב אפרת! המתכון נראה מעולה ומתאים לאורז עם הסלרי שנשאר לי משבת 🙂 אם אין לי בשר טחון וגם אין אפשרות להשיג – מה דעתך להכין עם סויה טחון (הסוג שמגיע מוכן אך ללא תיבול)? אולי להשרות אותו כמה דקות ברוטב סויה, בדומה לשווארמה הצמחונית (שאגב אני מכינה הרבה – יאמי! 🙂 )? ואם אין לי כרגע קורנפלור (שכחתי לקנות אחרי פסח), אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קמח רגיל? תודה מראש וחודש טוב ומבורך 🙂

    1. היי אודליה,
      אני חושבת שאפשר (וכן, כדאי להשרות קצת בסויה לפני).
      אני מניחה שאפשר להסמיך את הרוטב גם עם קמח תפו"א (במקום הקורנפלור).
      שבוע טוב וחודש מבורך 🌷

      1. היי אפרת, בסוף חיכיתי וקניתי קורנפלור, הכנתי עם סויה, הגשתי עם מקרוני, ויצא פשוט וואו! כל כך טעים, כמעט ולא מרגישים שזה לא בשר! תודה רבה וערב נפלא 🙂

  2. שלום, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
    כמה שימורי פטריות צריך לשים במקום הטריות?

    1. תודה רגינה 🙂
      אפשר לשים 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל קופסה).
      יום מקסים 🌷

  3. היי אפרת האוכל ואתר מושלםםם … לקח לי 4 מתכונים שלך לפחות 3 שעות בערך לא כולל שטיפה וניקיון .מה עושים איך מקצרים תזמן?הכנתי פירה,סלט מלפפונים,בשר טחון ברוטב צהוב . ו מרק ירקות צח.שבת שלום!!

    1. היי אלירן,
      קודם כל הכבוד לך 🙂 הכנת מלא דברים.
      למה לקח כל כך הרבה? הכנת אותם במקביל?
      בגדול המתכונים אמורים לקחת כ-10 דקות עבודה לא כולל זמן אפיה ובישול.
      סלט מלפפונים 10 דקות וזה מוכן.
      פירה- זה לחתוך תפוחי אדמה, לשים בסיר ולהמתין שיתרככו.
      בשר טחון ברוטב צהוב לוקח כ-25 דקות כולל זמן בישול.
      במרק הירקות יש הרבה ירקות לחתוך, אולי זה לקח הכי הרבה זמן? אבל אח"כ שמים הכל בסיר עם מים וזהו.
      פעם הבאה תתחיל מהתבשיל שלוקח לו הכי הרבה זמן להתבשל (במקרה הזה מרק ירקות). אחרי שסיימת והסיר על האש, תכין למשל את הפירה. בזמן שהסיר עם תפוחי האדמה גם על האש, תכין את תבשיל הבשר הטחון ובזמן שהכל מתבשל תכין את הסלט.
      שבת שלום!

    1. היי ורוניקה,
      הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את הרוטב. אפשר להסמיך גם עם 1-2 כפות קוואקר או 1-2 כפיות קמח תפו"א.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר