מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מלא עם עגבניות וגמבה

אורז מלא עם עגבניות וגמבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 4, 2018
Last modified:מרץ 4, 2018

Summary:

מתכון לאורז מלא עסיסי עם עגבניות וגמבה – תוספת טעימה ומזינה

אורז מלא עם עגבניות וגמבה

מצרכים (כ-4 מנות):

כוס אורז מלא

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות קצוצות

פלפל אדום קטן (גמבה) קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים עגבניות, גמבה ושום, ממליחים מעט ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-7 דקות.

-מוסיפים את האורז, מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


26 תגובות

הוסף תגובה
    1. השתמשת באורז מלא רגיל?
      אין כל כך מה לעשות בשלב זה. אולי תנסה להקפיץ אותו קצת במחבת.

      1. התכוונתי להבא מה אפשר לעשות כדי שלא ייצא. השתמשתי באורז מלא ארוך, עדיף משהו אחר?

        1. היי אורן,
          נסה להשתמש באורז מלא עגול. אמנם יכול להיות שבסוף הבישול יהיה קצת רוטב שלא התאדה אבל האורז שומר על צורתו.
          לגבי הרוטב, אפשר פשוט להמשיך לבשל את האורז ללא מכסה, עד שהרוטב מעט מתאדה.

          1. סבבה, ולא לערבב בכלל תוך כדי הבישול נכון?
            במידה ואני משרה את האורז כמה שעות לפני במים כדי להוריד את הארסן כמה שיותר, זה משנה משהו מבחינת המתכון?
            תודה 🙂

          2. בבישול הראשון בטוח שלא. חשוב שהסיר יהיה מכוסה במשך 40 דקות ואח"כ 10 דקות אש כבויה. רק אז אפשר לפתוח.
            במהלך הבישול השני של אידוי הנוזלים (רק במידת הצורך) אז כן כדאי לערבב מידי פעם.
            אין בעיה שאתה משרה את האורז לפני.

  1. יש לי אורז יסמין רגיל
    כמה מים אני צריכה להוסיף לכוס וחצי אורז?

    תודה על כל המתכונים הטעימים!!

    1. היי ספיר,
      במקום העגבניות אפשר לשים גמבה נוספת או פלפל צהוב או גזר גדול מגורד. אם מוותרים על העגבניות כדאי להוסיף עוד רבע כוס מים (בנוסף ל-2 כוסות).

  2. שלום! האם צריך.לקלף עגבניות או שאין צורך? נראה לי קליפות עגבניות זה קצת פחות נעים?

    1. היי בלה,
      כעקרון אין צורך לקלף אבל אם זה מפריע אז כדאי לקלף.
      יום מקסים 🙂

  3. תודה על המתכונים המקסימים ממש כל יום מחדש אני מחפשת כאן מתכונים.
    איך ניתן להכין זאת עם אורז רגיל??? (בסמטי)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme