מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז בסגנון הודי

אורז בסגנון הודיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 30, 2018
Last modified:אוגוסט 22, 2019

Summary:

אורז מתובל פיקנטי בסגנון הודי, עם תבלין קארי, גזר וכוסברה

אורז בסגנון הודי

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב)

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים גדולים קלופים מגורדים בפומפיה

2 שיני שום קצוצות

שני שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית תבלין קארי, רבע כפית כורכום, כפית שטוחה פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בקארי, כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

57 תגובות

הוסף תגובה
    1. באיזה סוג אורז השתמשת?
      שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז?
      השרית את האורז במים לפני ההכנה?

  1. הי אפרת,
    איפה את מוצאת אבקת קארי טובה?
    הטובה שהיתה לי נגמרה ואני לא זוכרת איפה קניתי אותה 😢

  2. הי אפרת, מה לשים במקום פפריקה חריפה? תבלין צ'ילי או יותר פלפל שחור?
    ומה כדאי במקום הכוסברה? יש לי תבלין כוסברה או פטרוזליה
    תודה, מיכל

    1. היי מיכל,
      אפשר לשים כרבע כפית שטוחה תבלין צ'ילי.
      במקום כוסברה אפשר לשים כחצי כפית תבלין כוסברה.

    2. אבקת קארי מעולה אני קונה רק בחנות למוצרים מהודו.שקית של 250 גרם אטומה הרמטית עם כיתוב באנגלית made in india

    1. כן. אם אלה גרגירי חומוס מקופסת שימורים מספיק לסנן מנוזלים ולהוסיף. אם אלה גרגירי חומוס משקית קפואה יש להשרות אותם קודם במים רותחים במשך כ-10 דקות, לסנן ולהוסיף לאורז.

    1. היי נורית,
      אפשר לשים כוס וחצי בורגול (כמות המים אינה משתנה- 3 כוסות).

    1. היי ענבר,
      רצוי להשרות את האורז כחצי שעה-שעה במי ברז ולסנן היטב.
      יום נפלא 🙂

  3. היי אפרת הכנתי בדיוק כמו שאמרת ולגבי התיבול יצא קצת תפל אני לא יודע למה

    1. מוזר כי האורז אמור לצאת מאוד מתובל. כנראה שהיחס בין כמויות האורז לתיבול לא היו נכונות.
      באיזה כפית השתמשת? אולי הכפית היתה קטנה מידי? ובאיזה כוס השתמשת לאורז?

  4. אני גבר שעושה את צעדיו הראשונים בבישול בזכות האתר המדהים שלך ורציתי לשאול אז יזה צד של הפומפיה צריך לגרד את הגזר?
    בנוסף בגלל שאני ממש חדש בתחום (גרוש טרי) יש לי שתי שאלות שאולי ישמעו מצחיקות
    – כשכתבת לחמם סיר עם שמן כמה דקות בערך לוקח עד שהשמן והסיר מתחממים?
    -כשכתבת לטגן את הבצל עד להזהבה קלה – כמה דקות זה לוקח בערך?
    המון תודה על האתר, הוא הציל הרבה חברים גרושים שלי ועכשיו מציל גם אותי

    1. היי יניב,
      יש לגרד את הגזר בפומפיה גסה. ראה תמונה.
      את השמן יש לחמם בסיר כ-10 שניות.
      טיגון הבצל לוקח כ-3 דקות. יש לטגן על אש בינונית ולערבב לאורך הטיגון.
      בהצלחה 🙂

    1. סיר של 2.9 ליטר אמור להספיק לכמות שבמתכון. רק כדאי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

  5. היי אפרת, מתכון ממש מעולה,טעים ומזין בעלי ממש אהב.
    הספקנו לאכול ממנו פעם אחת וכל השאר נזרק לפח כי התקלקל ואני אפילו לא יודעת למה.
    אך זה לא מונע מאיתנו לנסות שוב מתכונים טובים ומרשימים והכי חשוב טעימים.
    תודה רבה 😊

    1. הכנתי ביום שישי האחרון לכבוד השבת וכנראה בגלל שהיה בחוץ עד לכניסת השבת, אבל עדיין מנסה להבין איך התקלקל תוך חצי יום.

    2. יום שישי שעבר זכור לי שהיה מאוד חם. אולי זה הונח ישירות בחום או ליד חלון עם שמש?
      בכל מקרה, גם אם מאוד חם בחוץ ושומרים את זה בסיר, במקום מוצל וקריר בבית זה לא אמור להתקלקל תוך חצי יום. יכול להיות שאחד המרכיבים לא היה בסדר? טעמת לפני וטעמת אחרי?

  6. רוצה להכין את המתכון ויש לי שתי שאלות:
    1. כשאת כתבת כוס, באיזה גודל של כוס את משתמשת?
    2. איזה גודל של סיר צריך למתכון הזה?

    1. היי,
      1. הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה של כוס זכוכית לדוגמה.
      2. סיר בינוני. רצוי סיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

    1. כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות כמו שהן, כולל כמות המים.

    1. היי,
      שמת במקרה קארי ירוק? או שאולי שמת יותר מידי כוסברה?

    2. וכמה כוסברה יבשה שמת? כי כשמשתמשים בכוסברה יבשה הכמות צריכה להיות קטנה משמעותית. מספיק לשים כחצי כפית.

  7. היי אפרת המתכון נראה מעולה
    האם אפשר לשדרג אותו עם חומוס מבושל מקופסאת שימורים?

    1. עלי כוסברה יותר משתלבים עם הטעמים אבל אפשר לשים גם פטרוזיליה. זה עדיין ייצא טעים.

    1. וואו וואו איזה אורז טעים!! לאורז עם סלרי יש עכשיו תחרות חחח 🙂 אפילו בעלי, שלא "נוהג" בדרך כלל לקחת אורז לצלחת שלו בסעודות שבת, ביקש לקבל ואהב! תודה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר