שיבולת שועל ערך תזונתי
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
10 מאי 2020
שיבולת שועל עשירה בחלבון, יותר מאשר חלבון החיטה (כמעט הרכב של חלבון מלא).
תכולת הסיבים המסיסים בשיבולת שועל גבוהה יותר מכל הדגנים, ותורמת לתחושות שובע ארוכה יותר.
מכילה כמויות גדולות של ברזל, סידן וויטמינים מקבוצת B.
טובה למערכת העצבים ולחיזוק העצמות.
שיבולת שועל טובה לתהליך העיכול, תורמת לירידה ברמות הכולסטרול והסוכר בדם.
יש כמה סוגים של שיבולת שועל:
שיבולת שועל דקה (קוואקר): עוברת חימום ולאחר מכן חיתוך לחתיכות קטנות וערגול (העברה בין גלילי מתכת כבדים שמועכים אותה).
שיבולת שועל עבה: עוברת חימום, חיתוך לחתיכות גדולות יחסית ואז ערגול.
סובין שיבולת שועל: קליפה שעוטפת את הזרעים השלמים, אותה מסירים וטוחנים.
קמח שיבולת שועל: מומלץ לקנות קמח שיבולת שועל מלא, שנטחן מגרעינים שלמים.
ראו גם:
שיבולת שועל מתכונים
אפרת, תודה רבה על התשובה המהירה והמפתיעה. אם אכן לא קיימת שיבולת שועל מלאה אז למיטב הבנתי היא כבר לא כל כך בריאה כפי שמפרסמים בכל מקום, משום שחסרים בה רוב הסיבים ורוב המינרלים והוויטמינים. אז אולי עדיף לצרוך את הסובין בלבד.
גם ללא הקליפה לשיבולת שועל יש ערך תזונתי טוב והיא גם תורמת לתחושת שובע(:
שלום אפרת, תודה על פירוט סוגי שיבולת השועל. עדיין לא ברור לי איזו שיבולת שועל היא מלאה כלומר כזו שלא הסירו ממנה את הקליפה (הסובין, הנמכר בנפרד); האם שיבולת שועל המכונה “עבה” היא גם מלאה, או שמכונה “עבה” כי חתוכה לחתיכות גדולות יותר.
האם ידוע לך איזו שיבולת שועל מכילה בוודאות גם את הקליפה?
תודה מראש, ענת
היי,
את הקליפה מסירים משיבולת השועל, כל הסוגים לא מכילים אותה.
שיבולת שועל עבה חתוכה גס.