שום דבר לא נמצא

איך מבשלים עדשים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 4 אוק 2016

איך מבשלים עדשים?

עדשים כתומות (אדומות)
עדשים כתומות
המהירות ביותר מבחינת הבישול. הן מתפוררות ואינן שומרות על צורתן ולכן יותר מתאימות למרקים שכן מסמיכות את המרק. בדר"כ אין צורך בבישול מוקדם, הן מתבשלות יחד עם התבשיל/מרק.

עדשים שחורות
עדשים שחורות
שומרות על צורתן בבישול והמרקם שלהן נגיס יותר. מתאימות כמעט לכל תבשיל, מרקים, אורז, בורגול, סלטים וכו'. מומלץ לבשל אותן לפני בנפרד מאחר והן צובעות את מי הבישול בשחור. זמן הבישול – 25 דקות עד 40 דקות (תלוי בטריות שלהן).

עדשים ירוקות
עדשים ירוקות
שומרות על צורתן אך רכות יותר מהעדשים השחורות. זמן הבישול מעט ארוך יותר משל השחורות – 30 דקות עד 45 דקות (תלוי בטריות שלהן).  ניתן להשתמש בהן כמעט לכל תבשיל בדומה לעדשים השחורות.

השריית עדשים:
לא חייבים להשרות עדשים במים פושרים אלא אם כן יש לכם זמן ואז זה גם יכול לקצר את משך הבישול.

איך מבשלים עדשים?
מניחים את העדשים בסיר וממלאים במים (מאחר והעדשים סופחות מים בזמן הבישול- רצוי שהמים יעלו על גובה העדשים ב5 ס"מ לפחות). מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים (מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככים (פשוט טועמים אותם). כשמבשלים עדשים במים אין להוסיף מלח למי הבישול מאחר והמלח מעכב את התרככותן.
כמובן שניתן לחסוך את זמן הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה אך קחו בחשבון שגם עדשים אלה אינן רכות לגמרי וזקוקות לבישול של 10 דקות לפחות.

מתכונים מומלצים:
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים ירוקות
סלט עדשים שחורות ובטטה

 

>> חזרה לתפריט "איך להכין".

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
דליה (22:29 31.12.2019)

לתבשיל שצריך כוס עדשים ירוקות וכוס חומוס, איך צריך לחשב אם יש לי עדשים וחומוס מבושלים (של סנפרוסט) ?
תודה רבה~

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:49 1.01.2020)

לדעתי תצטרכי לשים כ-3 כוסות מכל סוג אם את משתמשת בסנפרוסט.

Avatar
אורית (20:38 29.04.2019)

שאלה,
בישלתי כעת עדשים שחורות ובורגול יחד, זה אכן התרכך אך יצא כמו דייסה.
רציתי לטגן בצל ואז להוסיף את העדשים והבורגול.
זה בסדר שזה כמו דייסה או שזה לא טוב?
מה עושים? זורקים? ממשיכים בתוכנית?
תודה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 29.04.2019)

טעמת את זה?
אם זה טעים אז לא נורא אם המרקם יצא קצת עיסתי.

Avatar
תהילה (00:08 10.03.2019)

שלום אפרת!
קודם כל תודה רבה על האתר והמתכונים הטעימים, אני תמיד נעזרת בך ולא יוצא לי להגיב. מברכת אותך שתמיד תהיה לך השראה למתכונים טובים שכולם יהנו מהם (:

רציתי לשאול, אני רוצה להוסיף עדשים כתומות לאורז. אם אני מוסיפה כוס וחצי מים לכוס אורז, כמה מים אני צריכה להוסיף לחצי כוס עדשים כתומות כדי שיספגו עם האורז?
ואם אני מוסיפה גזר וקישוא כמה מים לדעתך כדאי להוסיף?

תודה רבה!! וסליחה אם זה יותר מידי.. אני מתנסה בבישול לפי הדמיון שלי אז ההיגיון חשוב (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 10.03.2019)

היי תהילה,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
את יכולה לשים כוס אורז לבן, חצי כוס עדשים כתומות (שטופות היטב ומסוננות), גזר מגורד, קישוא מגורד ו-2 כוסות מים.
אפשר גם לטגן בצל לפני ו/או להוסיף 2 שיני שום כתושות.
לגבי תיבול, יש לשים שני שליש כפית מלח, רבע כפית כורכום, שליש כפית כמון ומעט פלפל שחור (כמובן שהתבלינים זה לפי מה שאת אוהבת).
שבוע נפלא!

Avatar
ספיר (16:10 20.02.2019)

שלום,
שאני מבשלת את העדשים אני צריכה לבשל אותם עם מכסה סגור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:02 20.02.2019)

מכסה סגור באופן חלקי. כלומר תשאירי פתח לאדים לצאת.

Avatar
משה (12:01 20.02.2019)

מתכון מנצח: נזיד עדשים

לטגן עם כפית קטנה של שמן קנולה בצל \ סלרי \ גזר \ אפונה \ פלפל חריף (לתימנים שבנינו)

בנפרד יש להתריח עדשים בשלושה צבעים ל25 דקות [ כמובן שאת העדשים הכתומות יש להוסיך 10 דק' לפני הסיום]
לאחר בישול העדשים יש להוסיף את הירקות לתבשיל לערבב להוסיף כורכום מלח פלפל מרק עוף (לבחירה)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:04 20.02.2019)

תודה משה 🙂

Avatar
לובה (09:57 2.02.2019)

שמתי עדשים ירוקת במיין קרים יערב לפני. האם אפשר להשתמש בהם או חייבים מיים פושרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 3.02.2019)

כן אפשר.

Avatar
רינת (11:19 25.10.2018)

הכנתי מרק עם עדשים ירוקות אבל בלחץ בזמן שכחתי לשטוף אותן, האם לזרוק הכל???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 25.10.2018)

היי רינת,
אם אלה היו עדשים כתומות השטיפה היתה חשובה אבל בעדשים ירוקות פחות. הכל בסדר.

Avatar
שירן (02:37 5.12.2018)

אוף קרה לי עכשיו עם עדשים כתומות
לזרוק את המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:43 5.12.2018)

אם המרק עכור וכאילו "מלוכלך" נראה לי שכדאי.

Avatar
קטיה (08:45 24.10.2018)

אם השארתי לילה שלם עדשים שחורות.
כמה זמן ניתן לבשל אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 24.10.2018)

תטעמי אחרי 20-25 דקות אם זה מוכן.

Avatar
גל (07:12 28.09.2018)

מתי שמים מלח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 28.09.2018)

לאחר שהעדשים מוכנות ורכות למאכל ניתן להוסיף מלח.

Avatar
lior (16:16 7.08.2018)

היי , אפשר לבשל במים מלוחים עדשים ירוקות? ומה ההשפעה של המלח על העדשים בזמן הבישול שבגלל ממליץ לבשל בלי מלח? תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 7.08.2018)

עדיף לא להוסיף מלח בזמן הבישול כי המלח מעכב את ההתרככות של העדשים.
לאחר שהעדשים מוכנות ורכות למאכל ניתן להוסיף מלח.

Avatar
רעות (16:36 25.06.2018)

הי, האם אפשר להשתמש במי הבישול של העדשים השחורות למשהו, או שפשוט לשפוך אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 25.06.2018)

עדיף לשפוך אותם.

Avatar
עדש (14:45 6.07.2018)

אפשר לבשל בהם איטריות אורז, זה נותן להם צבע וטעם של העדשים.

Avatar
דרורית (21:19 2.06.2018)

1. כמה מים צריך להוסיף לבישול עדשים בכדי שכל המים יספגו ע"י העדשים (ירוקות), כלומר בלי שיהיה צורך לסנן מים שנותרו בסיום בישול העדשים?
2. לא הבנתי האם צריך לבשל עם מכסה מעל הסיר או לא.
אשמח לעזרתך(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:51 3.06.2018)

היי דרורית,
1. בסביבות 2 כוסות מים על כל כוס עדשים.
2. אין צורך לכסות בשיטת הבישול הראשונה. אם רוצים שכל המים ייספגו בעדשים עדיף לכסות ולבשל על אש בינונית נמוכה.

Avatar
hiladud (13:25 22.05.2018)

קניתי עדשים מנומרות – נראה לי משהו בין עדשים שחורות לירוקות (חומות).
איך מבשלים אותן – מבחינת זמנים וכו'?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 22.05.2018)

היי,
אין צורך להשרות אותן לפני. יש לבשל במים רותחים במשך 25-30 דקות.

Avatar
Sara (20:01 11.09.2017)

היי, יש לי שאלה, עדשים שחורות יכולות לדעתך להתאים למרק חרירה מרוקאי? במקום העדשים הירוקות? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 11.09.2017)

כן, מתאים.

Avatar
חניתה (14:20 27.12.2016)

פשוט תודה. לפעמים פשוט צריך תשובה פשוטה,תודה גם על התמונות עכשיו הכל ברור.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:07 27.12.2016)

בשמחה חניתה 🙂
חג שמח

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.