שום דבר לא נמצא

איך מכינים בורגול

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 6 אוק 2016

 

איך מכינים בורגול

קצת על הבורגול..
בורגול עשוי מגרגרים של חיטה מבושלת, שעברה תהליך של ייבוש וגריסה. ניתן להשתמש בו לסלטים, להוסיף אותו למרקים, להכין ממנו קציצות. יכול לשמש כתחליף נהדר לאורז.
סוגים עיקריים של בורגול: בורגול גס או עבה, בורגול בינוני ובורגול דק.
הבורגול הגס/עבה מתאים למאכלים בהם הבורגול משמש כמו אורז במנה.
הבורגול הדק יותר מומלץ אם הוא חלק מתערובת מסוימת כמו בקציצות וכדו’.
מבחינת ערכים תזונתיים, הבורגול עשיר בסיבים תזונתיים.

איך מכינים בורגול?
יש שתי אפשרויות להכנת בורגול, עם בישול וללא בישול:

בישול בורגול (מתכון בסיסי):
חומרים:
1 כוס בורגול
כפית מלח
4 כוסות מים
אופן הכנה:
-שופכים לסיר בינוני את המים והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).
-מוסיפים את הבורגול, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשל 15-20 דקות (ללא מכסה). בעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם מוכן- מעבירים את הבורגול למסננת ומניחים לכל המים לרדת (אין לשטוף).

השריית בורגול (ללא בישול) – מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים חמים. משאירים למשך שעה לפחות ומסננים.

הבורוגול כמו שהוא פחות טעים ולכן מומלץ לשלב אותו עם ירקות או קטניות כמו במתכון הזה- מתכון לבורגול.

מתכונים נוספים עם בורגול:
בורגול עם פטריות
קציצות בורגול ובטטה
קציצות בורגול והודו
סלט בורגול וסלק
סלט בורגול ורימונים
תבשיל אורז ובורגול
עגבניות שרי ממולאות בורגול
 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
תום (04:03 20.02.2024)

היי,
בשיטה השניה להכנת הבורגול – לא הבנתי מה הכוונה במילים “מים חמים”. אם אני מחממת מים בקומקום, מתי לעצור את הקומקום ולהוסיף את המים?
וכמה מים לשים לכוס בורגול?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 20.02.2024)

היי תום,
אפשר פשוט לערבב מים רותחים עם מים רגילים (באותו יחס).
המים צריכים לכסות את הבורגול.

avatar
תמר (13:19 14.02.2024)

ממש לא כך מכינים בורגול יוצא דייסה רטובה חבל שהמתכון לא נכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 14.02.2024)

איך יצא כמו דייסה? רשום שברגע שהבורגול מוכן יש לסנן אותו מהמים.

avatar
יפעת (17:53 9.01.2024)

היי,
אם אני מבשלת את הבורגול יותר מדי במים רותחים, נניח 5 דקות יותר מדי, זה נורא ויהפוך להיות כמו דייסה או שזה מחזיק מעמד ולא קורה משהו מיוחד יותר מדי (כמו נניח אפונה שאפשר גם הרבה זמן יחסית ולא ממש ישתנה משהו). תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:04 9.01.2024)

5 דקות יותר זה סביר אבל לא לבשל יותר מידי:)

avatar
יפעת (20:56 9.01.2024)

איך אני יודעת שזה מוכן, מה הסימנים? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:24 10.01.2024)

פשוט טועמים.
אם זה רך ואכיל – זה מוכן|:)

avatar
מיכל (09:36 10.09.2023)

אם אני רוצה להכין בורגול דק כתוספת (במקום קוסקוס) איך הכי נכון להכין? והאם צריך להשרות? או רק לשטוף במים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 10.09.2023)

היי
יש להשרות במים חמים כ20 דקות.

avatar
מיכל (14:10 10.09.2023)

בלי לשטוף את ההורדות תחת מים כן?
ישר להשרות במים חמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:47 10.09.2023)

נכון(:

avatar
יעל (13:57 20.03.2022)

זה מוזר…
אני ידעתי עד היום שעל כל כוס בורגול דק- כוס אחת של מים רותחים.
המים נספגים בבורגול כמו באורז ויוצא נהדר..
יכול להיות שטעיתי?
4 כוסות מים נשמע לי מוגזם, לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 20.03.2022)

היי,
בשיטה של בישול כמו אורז אכן יש צורך בהרבה פחות מים.
לעומת זאת, בשיטת הסינון שהבאתי כאן יש צורך בהרבה מים (בדומה לפסטה).

avatar
Lara (14:15 6.04.2021)

לא משהו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 6.04.2021)

היי,
כדאי שתכתבי מה בדיוק לא היה טוב כדי שנוכל להבין איפה הייתה הבעיה בהכנה:)

avatar
Adi David (20:28 11.01.2021)

הכנתי את הבורגול לפי שיטת הבישול )בורגול דק( אבל יצא דייסתי. מה עושים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 11.01.2021)

היי עדי,
באיזו שיטה הכנת? שבסוף מעבירים למסננת?
אם כן, אז בגלל שזה בורגול דק כדאי לשטוף מתחת לברז (לאחר הבישול), לסנן היטב ולשים שמן זית ולערבב מעט (כדי למנוע הדבקות).

avatar
שחר (20:02 27.12.2020)

לא הבנתי את תהליך השריית הבורגול.
להוסיף כמו בבישול על כל כוס בורגול 4 כוסות מים רוטחים?
לסגור את הקערה או להשאיר אותה פתוחה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 27.12.2020)

במקרה של השריית הבורגול ללא בישול, מספיק למלא במים חמים את הקערה עם הבורגול ולסנן מנוזלים לאחר שעה לפחות- להשאיר את הקערה פתוחה.
רק בבישול הבורגול בסיר יש צורך ב4 כוסות מים רותחים

avatar
שחר (17:42 8.01.2021)

תודה

avatar
בעז (12:09 22.07.2021)

לכל כוס בורגול להשרות בשני כוסות מים רותחים. אפשר להוסיף כף שמן זית (או קצת יותר), מלח ופלפל, לפני הוספת המים. לערבב טוב ואז להוסיף את המים. זה נותן תוצאה קצת יותר טובה. אגב, ביחס 1 ל 2, לא צריך לסנן.

avatar
שחר (18:49 22.07.2021)

תודה אני אנסה, עד עכשיו השתמשתי ביחס של 4 ל1, השרתי לכמעט שעה ואז סננתי

avatar
יעל (13:55 23.10.2020)

הכנתי את הבורגול המבושל כתוספת לקציצות ברוטב עגבניות. יצא מעולה. תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:21 23.10.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
Moran (09:40 20.08.2020)

היי אפרת,
במעון של הבן שלי היו מכינים בורגול בתוספת מרק עדשים/ ירקות הוא כל כך מבקש שאכין לו.
אני צריכה כמות קטנה מקסימום לשתי מנות רק שאראה אם יאהב את שלי..
כמה בורגול ובאיזה אפשרות מהשתיים להכין? ואם כמו אורז צריך לטגן לפני ואז להוסיף מים? חייבת הסבר מפורט בבקשה ואם אפשר בזמן הקרוב כדי להפתחע אותו לארוחת צהריים 😊

avatar
Moran (15:19 20.08.2020)

הסתדרתי, טיגנתי כוס בורגול עם 2 כוסות מים רותחים 20 דקות ממש כמו אורז ולבת שלי הכנתי מרק עדשים רק לראות את החיוך של שניהם היה תענוג!
תבורכי בכל טוב שבעולם!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:22 20.08.2020)

מתנצלת שלא עניתי בזמן..
שמחה שהסתדרת!

avatar
Moran (23:03 20.08.2020)

אין מה זאת בעיה שלי שלא התארגנתי מראש אבל מהתגובות של גולשים למדתי גם ☺
שבת שלום!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 20.08.2020)

שבת שלום 💗

avatar
שרון (11:26 25.11.2019)

אפרת המקסימה!יצא כל כך טעים!תודה רבה על מתכון מהמם!גם בשם בעלי שהגיח כל שנייה למטבח לטעום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 25.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון

avatar
שרון (09:22 24.11.2019)

אפרת המקסימה!רוצה להכין כמו 2 כוסות בורגול כמו אורז עם בצל ושום.האם לשטוף ולסנן את הבורגול לפני?כמה בצל,שום ומים רותחים לשים ל-2 כוסות בורגול?כמה מלח ופלפל?כמה זמן בישול אחרי שמוסיפים את הבורגול?תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 24.11.2019)

היי שרון,
יש לשטוף את הבורגול שטיפה מהירה ולסנן (אין להשרות).
תטגני בצל גדול קצוץ. תוסיפי 3-4 שיני שום קצוצות ותוסיפי את הבורגול. תתבלי ב-2 כפיות מלח, כפית גדושה אבקת מרק (מומלץ אבל לא חובה), מעט פלפל שחור. תוסיפי 4 כוסות מים רותחים ותביאי לרתיחה על אש גבוהה.
תנמיכי לאש בינונית-נמוכה, תכסי את הסיר ותבשלי במשך 20 דקות. לאחר מכן תכבי את האש ותשאירי את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

avatar
יעל (23:36 28.09.2019)

היי אפרת,הכנתי את המתכון שלך עוף עם בורגול העוף יצא מושלם הבורגול יצא לי לא מבושל האם אפשר לבשל אותו בסיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:41 29.09.2019)

שמת מספיק מים? השתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית?
אפשר לבשל אותו בסיר.

avatar
טליה (18:29 8.08.2019)

לא הצלחתי להכין את הבורגול

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:31 8.08.2019)

מה היתה הבעיה?

avatar
ורד (15:05 8.04.2019)

היי אפרת,
האם צריך לשטוף את הבורגול לפני הבישול בסיר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 8.04.2019)

אם מבשלים אותו באחת השיטות המוזכרות כאן אין צורך לשטוף.
רק אם מבשלים אותו כמו אורז כדאי לשטוף כחצי דקה ולסנן.

avatar
גידי (17:36 13.03.2019)

כשאת רושמת ״מים חמים״. הכוונה למים רותחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 13.03.2019)

במקרה הזה כן.

avatar
אלה (17:52 19.11.2018)

היי.רציתי לדעת אם זה משנה בורגול רגיל או גס? לתבשילים.כי אמרו לי עדיף גס כדי שלא ייצא דייסתי.אשמח לתגובה מהירה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:41 19.11.2018)

גם עם רגיל זה יוצא בסדר.

avatar
יעקב (12:35 24.06.2018)

שלום שפית
אני תמיד מסתבך במדידה של הירקות כשהם כתובים באופן – 2 כוסות שעועית וכדו’.
אשמח אם תוכלי לכתוב כמה זה בגרמים.
תודה רבה
אנחנו לא מפסיקים להנות מהמתכונים שלך !!
הכל יוצא פשוט מושלם ! אנחנו מכורים לאתר !!
תודה על הכל 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:52 24.06.2018)

היי יעקב,
אשתדל לציין כמויות בגרם.
בכל מקרה, בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ”ל (ובבישול זה לא חייב להיות מדויק).
שבוע מעולה 🙂

avatar
רות (14:52 19.03.2018)

כמה מים שמים לכוס בורגול בשיטה ללא הבישול? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 19.03.2018)

היי רות,
יש לכסות את הבורגול במים. בסביבות 4-5 כוסות.

avatar
הדסה (16:48 19.02.2018)

אין מצב לדייק את כמות המים כך שלא יהיה צורך לסנן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 19.02.2018)

אפשר לבשל את הבורגול כמו אורז ולשים כוס וחצי מים על כל כוס בורגול. לבשל 20 דקות, לכבות את האש ולהשאיר מכוסה 5 דקות.

avatar
שרון (10:51 30.11.2017)

תודה אפרת!לכוס בורגול מספיק בצל אחד גדול?כמה מלח להוסיף אחרי העירבוב עם הבצל?(בבישול שמים כבר כפית)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 30.11.2017)

אם את שמה בבישול כפית אז כדאי להמליח לאחר הוספת הבצל המטוגן ממש מעט, לפי הטעם.
וכן, לכוס בורגול לפחות בצל אחד גדול. אם אוהבים יותר בצל אפשר להגדיל ל-2 בצלים בינוניים או בצל וחצי גדולים.

avatar
שרון (09:43 30.11.2017)

אפרת המקסימה!רוצה להכין בורגול מבושל עם בצל מטוגן.איך לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:19 30.11.2017)

היי שרון,
תכיני את הבורגול בנפרד לפי איזה שיטה שאת בוחרת (בישול או ללא בישול). את הבצל תטגני בנפרד ואז ערבבי במחבת בין הבורגול לבצל המטוגן ותתבלי במלח וקמצוץ פלפל שחור.

avatar
יונה אברהם (14:35 9.10.2016)

מתכון של בורגול
לחתוך ולטגן בצל בינוני להוסיף גזר פרוסות לאחר טיגון קצר להוסיף את הבורגול הגדול להמשיך לערבב
להוסיף מלח כפית שום ולכסות הבורגול הבצל והגזר במים רותחים בקו ישר
על אש קטנה כ-20- דקות לא לכסות הסיר
טעם מדהים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 9.10.2016)

נשמע קל וטעים, תודה על השיתוף 🙂

avatar
ישי (17:54 1.01.2017)

תודה יצא טעים מאד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.01.2017)

שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות