איך מבשלים תירס

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 1 אוג 2017

איך מבשלים תירס?

חומרים:
חבילת תירס טרי
מים מהברז
סיר בישול בינוני-גדול
אופן הכנה:

  1. מקלפים את העלים הירוקים והשערות מקלחי התירס ומניחים בסיר. מומלץ לחצות לשניים כל קלח תירס.
  2. מכסים את הקלחים במי ברז.
  3. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
  4. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה עד לריכוך (אם אתם מצליחים לנעוץ מזלג יחסית בקלות, התירס אמור להיות מוכן. אם אתם לא בטוחים- אפשר להוציא בזהירות קלח אחד לטעום). קלחים צעירים וטריים מספיק לבשל 10 דקות. קלחים טריים פחות יש לבשל בסביבות 30-45 דקות. לעיתים זמן הבישול אף ארוך יותר.
  5. מוציאים את קלחי התירס לצלחת, מצננים מעט, ממליחים עם המלחייה ואוכלים.

 

הערות וטיפים חשובים:
מומלץ לבשל את התירס כמה שיותר קרוב למועד הקניה. אין להוסיף למים מלח בכלל, אלא דווקא מעט סוכר.
להבדיל מירקות אחרים, תירס מתקשה בבישול יתר, לכן יש לעקוב אחר הבישול ולבדוק האם התירס מוכן.

איך מכינים תירס על האש או במחבת פסים?
מי שרוצה להכין תירס על הגריל או במחבת פסים: יש להבריש את קלחי התירס במעט שמן זית או קנולה ולצלות על רשת המנגל או על מחבת פסים חמה מאוד (יש לחמם מראש). במהלך הצלייה יש להפוך את התירס מכל הכיוונים כדי להבטיח צלייה אחידה.
*מומלץ לבשל את התירס במים רותחים לפני הצלייה.

איך לבשל תירס במיקרוגל?
מניחים קלח תירס מקולף על צלחת (רצוי מזכוכית) ומכניסים למיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 2-3 דקות.

אחסון תירס:
אם אתם רוצים לאכול את התירס מאוחר יותר או אפילו יום למחרת, יש לשמור אותו בחוץ או במקרר (אם חולפים כ-8 שעות) כשהוא טבול כולו במים. תירס שנשאר זמן ארוך מחוץ למים עלול להתקשות ולהתייבש.

איך לבחור תירס?
חשוב לבחור תירס טרי. גרגירי התירס צריכים להיות תפוחים ומלאים, ללא שקעים. עדיף לקנות תירס שיש עליו עלים ירוקים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
sirot33 (01:42 10.10.2021)

הכי טעים באידוי מעל מים . הוספת כף חמאה למים מעניקה טעמים מעולים. לאדות עד 30 דקות לאחר הרתיחה, שמתחילים לצאת אדים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:53 10.10.2021)

תודה על הטיפ(:

avatar
אוריה (19:33 1.03.2021)

יש תולעים בקלח תירס!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:10 1.03.2021)

היי אוריה,
אומנם לא נתקלתי בתולעים בתירס עד היום, אבל בכל מקרה חשוב לבדוק את התירס ולאחר הבישול שלו לבדוק שאין תולעים/חרקים.
יש גם קלחי תירס שרשום עליהם שהם נקיים מחרקים, ואפשר לקנות אותם:)

avatar
אליהו (16:43 14.12.2021)

לאחר ביקור בשדה תירס ראיתי שתולעים/חרקים מתפתחים בתירס לאחר זמן מההבשלה ולכן כל עוד הקלח נראה טוב והסחורה בחנות נראית טריה וללא חרקים (בכל החבילות), ניתן לאכול את התירס ללא חשש.
מניסיוני, לרוב תירס חדש שהגיע לחנות יהיה טעים יותר מתירס שישב במחסנים מספר שבועות.

avatar
שולי (18:49 17.01.2021)

אפרת יקרה,יצא טעיםםם.
תודה על המתכונים המעולים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 17.01.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:44 17.01.2021)

שולי היקרה, תודה רבה לך! המשך ערב נעים 🌸

avatar
ורדית (15:30 14.05.2020)

היי אפרת. כמה זמן לבשל את התירס במים לפני הצלייה במחבת פסים? ראיתי שמומלץ לבשל קודם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:30 14.05.2020)

זמן הבישול משתנה. קלחים צעירים וטריים מספיק לבשל 10 דקות. קלחים טריים פחות יש לבשל בסביבות 30-45 דקות או אפילו יותר.
יש לבשל עד שאת מצליחה לנעוץ מזלג יחסית בקלות.

avatar
פנינה (15:06 18.07.2019)

אמא שלי לימדה אותי לכסות את התירס עם העלים שלו (בלי החוטים) בשתי וערב.

avatar
שרית (07:13 26.05.2018)

הי אפרת, אתר פשוט מעולה!!! אומר את המילים הפשוטות בפשוטות. מקסים!
שאלה, מה עושים שהתירס צף וחצי מהתירס “בחוץ”
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 26.05.2018)

תודה שרית 🙂
לגבי התירס הצף, זה אכן קורה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלסובב את התירס במהלך הבישול כדי שיתבשל באופן שווה מכל הצדדים.

avatar
מור (15:15 27.11.2017)

היי, איך מחממים את התירס שאוחסן במים? בחימום המים או בנפרד במיקרו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 27.11.2017)

היי מור,
עדיף לחמם במים כדי שיישאר עסיסי. אפשר לחמם את המים בהם הוא נמצא או לכסות אותו במים רותחים במשך כמה דקות עד שמתחמם.

avatar
תהילה (11:17 26.08.2017)

היי
למה אסור לבשל את התירס עם מלח?
אשמח לתשובה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 26.08.2017)

המלח פשוט מעכב את הבישול.

avatar
תירס (14:34 4.11.2019)

המלח גורם לתירס לצוף – ואז חלק יותר גדול נמצא מחוץ למים

avatar
מלי (08:32 17.08.2017)

בקר טוב!
ראשית,שוב תודה על אתר מושלם!!!
שנית,אני רוצה לצאת עם הילדים לפארק ולקחת איתי קלחי תירס מבושלים ורצוי שיהיו עדיין מעט חמימים .
אם אבשל בבית סמוך ליציאה, איך לדעתך,כדאי ‘לארוז’ אותם כדי לקחת לפארק?
תודה מראש,
מלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 17.08.2017)

היי מלי,
את יכולה לעטוף אותם בנייר כסף לאחר ההכנה.
תהנו ויום נפלא 😉

avatar
sirot33 (01:50 10.10.2021)

בנייר כסף כפי שאפרת אמרה, ואז לעטוף במגבת יבשה. המגבת אוצרת בין תפריה אויר המשמש כמבודד כמו בתרמוס, ולמעשה כך יוצרים צידנית תוצרת בית ששומרת על החום היטב ולזמן די ארוך.

avatar
פרידה (11:38 3.08.2017)

בשיטת בישול תירס במיקרו, אני בכלל לא מקלפת את התירס. מניחה את הקלחים בצלחת ומבשלת בעוצה גבוה 3-4 דקות, תלוי במס. הקלחים.אח”כ מוציאים את הקלחים _ זהירות חם!!. חותכים את הקצה שהעלים מחוברים לקלח, בגובה של שורה 2 של הגרעינים. לוחצים מעט על הקלח ועוזרים לו לצאת מהעלים ללא השערות. התירס נראה כאילו לא בושל, אבל חכו כשתטעמו אותו טעמו פשוט נהדר!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 3.08.2017)

תודה פרידה, ינוסה 🙂

לקריאת כל התגובות