סלט בטטה ואגוזים הוא מנה צבעונית ומזינה שמשלבת את המתיקות הטבעית של בטטות מטוגנות עם פריכות האגוזים והחמוציות המרעננות. המתכון הזה לסלט בטטה מבושלת עם אגוזי מלך מתאים לאירוח, שבתות וחגים, כשר פרווה וניתן להגיש חם או קר.


המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
מנת סלט בטטה ואגוזים אחת (כ-200 גרם) מכילה:
הבטטה במתכון מספקת 400% מהמנה היומית של ויטמין A הודות לבטא קרוטן הכתום שלה! היא עשירה גם באשלגן (850 מ”ג למנה) לבריאות הלב, ומגנזיום לחיזוק השרירים. אגוזי המלך תורמים חלבון צמחי, אומגה 3 בריא, וויטמין E נוגד חמצון.
טיפ חשוב: הסוד של סלט בטטה מושלם טמון בסבלנות! אל תמהרו להזיז את הקוביות במחבת – תנו להן להזהיב יפה מצד אחד לפני שמהפכים. וכדאי לטעום ולהתאים את התיבול בסוף – כל בטטה שונה במתיקות שלה. האגוזים וההחמוציות הן הדובדבן שבקצפת, אבל הסלט טעים גם בלעדיהן. זכרו: לבשל באהבה זה המרכיב הסודי שאף פעם לא כתוב במתכונים!
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
זה אומר שהן בושלו יותר מדי או שהיו רכות מדי בהתחלה. בחרו בטטות מוצקות ולא רכות מדי. אם זה כבר קרה, השתמשו בבטטה המפוררת כ”פירה מתובלת” עם האגוזים – עדיין טעים! לפעם הבאה – אש נמוכה יותר ופחות זמן.
אגוזי מלך הם הקלאסיים, אבל אפשר לגוון. אגוזי מלך מתאימים בגלל הטעם העדין שלא מתחרה בבטטה. אלטרנטיבות מצוינות: פקאנים מקורמלים, שקדים פרוסים או אגוזי קשיו.
כנראה לא השתמשתם במספיק שמן או שהבטטות התייבשו מדי. יכול להיות שחסר שמן במחבת. אם נראה יבש, הוסיפו עוד כף שמן במהלך הבישול. המכסה עוזר לשמור על הלחות!
כן לחלוטין! זה מתכון 100% צמחי. כל המרכיבים צמחיים – בטטות, אגוזים, חמוציות ותבלינים. עשיר בחלבון צמחי מהאגוזים ומספק כל הוויטמינים והמינרלים שצמחונים זקוקים להם.
מומלץ! זה משפר את הטעם והפריכות. קלו את האגוזים במחבת יבשה (ללא שמן) למשך 2-3 דקות עד לריח נעים. הם יהיו פריכים יותר וטעימים יותר. תנו להם להתקרר לפני ההוספה לסלט החם.
מטוגן יותר עסיסי ומהיר, אפוי בריא יותר ועם טעם מרוכז. בטטה מטוגנת מוכנה תוך 15 דקות ונשארת עסיסית. בתנור לוקח 35-40 דקות ב-200 מעלות, אבל הטעם מרוכז ובריא יותר. שני הסגנונות טעימים!