www.10dakot.co.il

פשטידת תרד ובטטה

מתכון לפשטידת תרד, בטטה ובצל - שילוב מנצח בפשטידה אחת

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

45-60 דקות

מס׳ מנות

10-12 מאפינס

כשר מסוג

מצרכים

  • תבנית עגולה בקוטר 22 או תבנית שקעים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 150 גרם עלי תרד קצוצים גס
  • בטטה בינונית מגורדת (כ-250 גרם)
  • 2 ביצים
  • 4 כפות גדושות קמח לבן/מלא
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות קוטג’/ גבינה לבנה
  • שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
  • כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שהעלים מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מוסיפים את הבטטה המגורדת, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות נוספות, עד שהבטטה מעט מתרככת. סוחטים את התערובת מנוזלים, מעבירים לקערה ומניחים לתערובת מעט להתקרר.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.
  3. מוסיפים לקערה ביצים, קמח, אבקת אפיה, גבינות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית משומנת.
  4. אם משתמשים בתבנית שקעים – אופים במשך 35-40 דקות.
    הפעל טיימר (35 דק’)
    +
    טיימר פועל
  5. אם משתמשים בתבנית עגולה 22 – אופים במשך 45-50 דקות.
    הפעל טיימר (45 דק’)
    +
    טיימר פועל

*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה. הפשטידה מתייצבת רק לאחר קירור לטמפ’ החדר.

ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
156 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

156 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות