www.10dakot.co.il

פשטידת תירס ופטריות

מתכון לפשטידת תירס עם פטריות (חלבית) - שילוב טעים בקלי קלות

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

52 דקות

כשר מסוג

מצרכים

  • תבנית אינגליש קייק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • כוס (150 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות מלאות (90 ג’) גבינה לבנה
  • 4 כפות מלאות (70 ג’) קמח תופח
  • כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל:

  • רבע כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת גדולה עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומטגנים תוך כדי ערבוב, במשך כ-7 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים ומצטמצמות. מסננים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה.
  2. לאחר שתערובת הפטריות מעט התקררה, מוסיפים תירס, ביצים, גבינה לבנה, קמח תופח, מלח ופלפל שחור. מערבבים עד לאיחוד התערובת.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. מפזרים מעל גבנ”צ/מוצרלה מגורדת ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות במשך כ-40 דקות.
    הפעל טיימר (40 דק’)
    +
    טיימר פועל
  4. מניחים לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה (הפשטידה מתייצבת לאחר קירור).
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
138 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

138 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות