www.10dakot.co.il

דג מטוגן

פילה דג מטוגן קל להכנה וטעים במיוחד. ניתן להכין עם דג מרלוזה , סול או מושט.

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

10 דקות

מס׳ מנות

4 מנות

מצרכים

  • 7-8 פילטים של מרלוזה , סול או מושט (בלי העור)
  • להשריית הדגים: 4 כפות מיץ לימון + שליש כפית מלח
  • תערובת הקמח (לערבב בצלחת שטוחה):
  • כוס קמח רגיל
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • תערובת הביצה (לערבב בצלחת עמוקה):
  • 2 ביצים גדולות
  • שליש כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פטרוזיליה מיובשת (או טריה קצוצה דק)
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. השריית הדגים: מתבלים את חתיכות הפילה ב4 כפות מיץ מחצי לימון ושליש כפית מלח ומערבבים היטב. מניחים בצד לפחות 15 דקות לפני ההכנה (אם יש לכם זמן- מומלץ להשרות שעה לפני ולשמור במקרר).
  2. מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז’ עם שמן (רצוי להשתמש במחבת או סיר עם ציפוי שאינו נדבק).
  3. מצפים קלות את הפילטים בתערובת הקמח משני הצדדים (אין לשטוף לאחר ההשרייה).
  4. טובלים משני הצדדים בתערובת הביצה וכשהשמן חם מטגנים על אש בינונית-גבוהה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
67 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

67 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות