www.10dakot.co.il

בייגלה

גלו איך להכין בייגלה פרעצל מושלם בקלי קלות, במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, התפחה של 10 דקות בלבד. מושלם לנשנוש, אירוח או ארוחת בוקר..

אפרת סיאצ'י
מתכונים ב-10 דקות
זמן הכנה

10 דקות

זמן בישול/אפייה

15-20 דקות

מס׳ מנות

12 יחידות

כשר מסוג

מצרכים

  • 3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
  • כף וחצי (15 ג’) שמרים יבשים
  • כף וחצי סוכר
  • חצי כוס (120 מ”ל) מים פושרים
  • רבע כוס (60 מ”ל) שמן
  • כפית מלח

לציפוי

  •  ביצה טרופה או שמן
  • לקישוט (לבחירה)
  • שומשום, זעתר, מלח גס

לבישול במים

  • ליטר מים (כ-4 כוסות)
  • 2 כפות אבקת סודה לשתיה
  • כף סוכר חום או דבש

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים במיקסר (וו לישה) את הקמח עם השמרים. מוסיפים סוכר ומים ומערבבים. מוסיפים רבע כוס שמן ומלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק נוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף עוד מעט מים בהדרגה עד לקבלת בצק נוח). מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת להתפחה קצרה של 10 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים ויוצרים שני נחשים דקים וארוכים. סוגרים לעיגול/טבעת ומהדקים היטב בקצוות. אפשרות נוספת היא להכין צורה של בייגל: יוצרים מכל נחש צורה של U. מצליבים את שתי הקצוות פעם אחת. מצליבים פעם שניה ומהדקים היטב לתחתית הבצק.הכנת פרצל
  3. מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את הבייגל לתנור).
  4. מניחים בסיר ליטר מים, כף דבש/סוכר חום ו- 2 כפות אבקת סודה לשתיה ומערבבים. מחממים ומביאים לרתיחה (הערה: שימו לב שיש לערבב את הסודה לשתיה עם המים, הסוכר או הדבש ורק אז להביא לרתיחה).
  5. כשהמים רותחים (מבעבעים) מניחים בזהירות כל בייגל במים במשך כ-20 שניות (הבייגל אמור לצוף ולתפוח קלות, ניתן לשים במים 2 בייגלה ביחד). מוציאים בעזרת תרווד (כלי/כף עם חריצים), הופכים ומניחים על נייר האפיה (כאשר הצד שהיה למטה במים יהיה העליון).הכנת פרצל
  6. מרססים כל בייגלה בשמן או מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או זעתר ומלח גס.
  7. אופים בתנור 15-20 דקות, עד להזהבה.
    הפעל טיימר (15 דק’)
    +
    טיימר פועל
*ניתן להקפיא את הבייגלה לאחר אפיה וקירור לטמפ’ החדר. לפני ההגשה להפשיר בחוץ ולחמם אותם מעט בתנור בטמפ’ גבוהה (200 מעלות) כדי להחזיר את הפריכות.
ספרי מתכונים ב-10 דקות

ספרי מתכונים ב-10 דקות

המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!

תגיות

טיפים והערות

לכל אלה שתוהים מדוע צריך לבשל את הבייגלה במים ואבקת סודה לשתיה אז הסיבה היא שזה מה שמעניק לבייגל את המרקם המיוחד שלו (קרום מעט קשה וכהה ואוורירי מבפנים). הסיבה שמוסיפים דבש או סוכר חום למים היא כדי להעניק לבייגל עוד קצת צבע.
אהבתם? שתפו את המתכון

כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.

נסו גם את אלו
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
אוסף מתכונים נבחרים2
ספר מתכונים נבחרים2
מתכונים דיאטטיים
ספר מתכונים דיאטטיים
מתכונים ללא גלוטן
ספר מתכונים ללא גלוטן
מתכונים לילדים
ספר מתכונים לילדים
מתכונים לחגים ולאירוח
ספר מתכונים לחגים ואירוח
עוגות עוגיות וקינוחים
ספר עוגיות עוגיות וקינוחים
אוסף מתכונים נבחרים
ספר מתכונים נבחרים
מחפשים מתכונים נוספים?
תוספות
קינוחים ומתוקים ללא גלוטן
קינוחים ומתוקים
עוף ובשר
עוגות יום הולדת
מתכונים צמחוניים
508 תגובות
guest

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

508 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות