שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

בצל גדול קצוץ

קופסת פטריות שמפיניון חתוכות

תיבול: כפית אבקת פטריות או אבקת מרק, מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עם שמן. לאחר שהבצל מעט משחים, מוסיפים את הפטריות ומשאירים למספר דקות.

-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומכסים. משאירים על אש נמוכה. כשתפוחי האדמה מעט מתרככים, מתבלים ומבשלים עד שנעשים רכים לאכילה.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון להום פרייזמתכון להום פרייז
צ’יפס בתנור צ’יפס בתנור
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אביגיל (10:32 4.04.2023)

הי אפרת
מתכון טעים מאד מאד כמו תמיד
אני חושבת שכדאי לפני לבשל את התפוחי אדמה
כי לוקח להם המון זמן להתרכך
חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 4.04.2023)

שמחה שאהבת את המתכון(:
חג שמח!

avatar
ענת (16:48 26.10.2022)

הי אפרת, האם לקלוף את תפוחי האדמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 26.10.2022)

היי ענת,
כן(:

avatar
דליה (10:33 29.06.2022)

הפטריות אפשר מקופסאות שימורים?
ואם רוצים 6 תפוחיאדמה מכפילים כמויות? תודה דליה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 29.06.2022)

היי,
פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר גם שימורים.
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולשים 6 תפו”א.

avatar
מעיין (23:26 2.06.2022)

היי, אפשר להוסיף בטטות או שזה לא קשור מבחינת הטעמים?
תודה וחג שמח🌸

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:43 2.06.2022)

היי,
אפשר להוסיף בטטות.
חג שמח🌷

avatar
טל (13:00 28.01.2022)

לא הבנתי מהמתכון שלך איך תפוחי האדמה אמורים להתרכך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 28.01.2022)

תפוחי אדמה מתרככים במהלך הבישול יחד עם נוזלי הפטריות, השמן והבצל…

avatar
שרית (15:30 20.10.2021)

היי אפרת!
תקשיבי, המתכונים שלך זה אליפות, זה עוד אחד מכל המתכונים המשגעים שלך שאני לא גומרת להכין- את באמת באמת אלופה!!!
המון הצלחה ותודה ענקית!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 20.10.2021)

איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤

avatar
מירי (09:57 27.09.2021)

האם אפשר להוסיף לתבשיל פרגיות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:18 27.09.2021)

היי מירי,
כן זה מתאים מאד.
חג שמח!

avatar
הדס (15:20 22.08.2021)

אני מכינה עכשיו את המתכון
זה כבר רבע שעה במחבת ולא מתרכך
מה עושים? ככה זה אמור לקחת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 22.08.2021)

היי הדס,
אפשר להמשיך לבשל עוד, אם אין מספיק רוטב אפשר להוסיף עוד קצת מים.

avatar
גילה (11:54 1.04.2021)

טעים ממש,תיבלתי במלח פלפל כרכם ופפריקה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 1.04.2021)

שמחה שאהבת:) חג שמח!

avatar
אנה (18:04 24.02.2021)

היי
כמה זמן בערך לוקח עד שתפוחי האדמה מתבשלים?
עד הריכוך ועד שהם מוכנים?
אני אשמח להסבר כי ממש אין לי את זה בלהרגיש…
תודה!!
נ.ב. בתמונה מופיעות פרטיות שלמות- אפשר לשים אותם שלמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 24.02.2021)

היי אנה,
זה ממש תלוי בזן שלהם ובגודל החתיכות, לכן מומלץ לבדוק עם מזלג אם הם רכים/ מבושלים. אבל בגדול- לריכוך לוקח כ15 דקות ולבישול עוד כ20 דקות.
לגבי הפטריות- אם הן קטנטנות אפשר בהחלט לשים אותן שלמות:)

avatar
נועה (19:19 27.11.2018)

אפשר להכין את מפטריות מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:05 27.11.2018)

כן.

avatar
רינאל (16:07 13.01.2016)

הי האם אפשר להכין בשישי ולחמם על הפלטה בשבת ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:16 13.01.2016)

היי רינאל,
אני מניחה שכן ולפני החימום כדאי להוסיף קצת מים לתבשיל כדי שלא יתייבש בזמן החימום.

avatar
נופר (20:37 5.01.2016)

אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:42 5.01.2016)

כן נופר.

avatar
נעמה (10:37 11.08.2014)

האם לא צריך להוסיף מים? איך התפ”א יתבשלו ויתרככו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:00 11.08.2014)

הי נעמה,
אם את רואה שהתבשיל מתייבש במחבת ניתן להוסיף עד רבע כוס מים לפי הצורך.

לקריאת כל התגובות