זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
בצל גדול קצוץ
קופסת פטריות שמפיניון חתוכות
תיבול: כפית אבקת פטריות או אבקת מרק, מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל במחבת עם שמן. לאחר שהבצל מעט משחים, מוסיפים את הפטריות ומשאירים למספר דקות.
-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומכסים. משאירים על אש נמוכה. כשתפוחי האדמה מעט מתרככים, מתבלים ומבשלים עד שנעשים רכים לאכילה.
ראו גם
הי אפרת
מתכון טעים מאד מאד כמו תמיד
אני חושבת שכדאי לפני לבשל את התפוחי אדמה
כי לוקח להם המון זמן להתרכך
חג שמח
שמחה שאהבת את המתכון(:
חג שמח!
הי אפרת, האם לקלוף את תפוחי האדמה?
היי ענת,
כן(:
הפטריות אפשר מקופסאות שימורים?
ואם רוצים 6 תפוחיאדמה מכפילים כמויות? תודה דליה
היי,
פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר גם שימורים.
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולשים 6 תפו”א.
היי, אפשר להוסיף בטטות או שזה לא קשור מבחינת הטעמים?
תודה וחג שמח🌸
היי,
אפשר להוסיף בטטות.
חג שמח🌷
לא הבנתי מהמתכון שלך איך תפוחי האדמה אמורים להתרכך
תפוחי אדמה מתרככים במהלך הבישול יחד עם נוזלי הפטריות, השמן והבצל…
היי אפרת!
תקשיבי, המתכונים שלך זה אליפות, זה עוד אחד מכל המתכונים המשגעים שלך שאני לא גומרת להכין- את באמת באמת אלופה!!!
המון הצלחה ותודה ענקית!!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים! תודה על הפרגון❤
האם אפשר להוסיף לתבשיל פרגיות ?
היי מירי,
כן זה מתאים מאד.
חג שמח!
אני מכינה עכשיו את המתכון
זה כבר רבע שעה במחבת ולא מתרכך
מה עושים? ככה זה אמור לקחת?
היי הדס,
אפשר להמשיך לבשל עוד, אם אין מספיק רוטב אפשר להוסיף עוד קצת מים.
טעים ממש,תיבלתי במלח פלפל כרכם ופפריקה
שמחה שאהבת:) חג שמח!
היי
כמה זמן בערך לוקח עד שתפוחי האדמה מתבשלים?
עד הריכוך ועד שהם מוכנים?
אני אשמח להסבר כי ממש אין לי את זה בלהרגיש…
תודה!!
נ.ב. בתמונה מופיעות פרטיות שלמות- אפשר לשים אותם שלמות?
היי אנה,
זה ממש תלוי בזן שלהם ובגודל החתיכות, לכן מומלץ לבדוק עם מזלג אם הם רכים/ מבושלים. אבל בגדול- לריכוך לוקח כ15 דקות ולבישול עוד כ20 דקות.
לגבי הפטריות- אם הן קטנטנות אפשר בהחלט לשים אותן שלמות:)
אפשר להכין את מפטריות מקופסת שימורים?
כן.
הי האם אפשר להכין בשישי ולחמם על הפלטה בשבת ??
היי רינאל,
אני מניחה שכן ולפני החימום כדאי להוסיף קצת מים לתבשיל כדי שלא יתייבש בזמן החימום.
אפשר להשתמש בפטריות פורטובלו?
כן נופר.
האם לא צריך להוסיף מים? איך התפ”א יתבשלו ויתרככו?
הי נעמה,
אם את רואה שהתבשיל מתייבש במחבת ניתן להוסיף עד רבע כוס מים לפי הצורך.