זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
2 פילטים של דג אמנון (140 ג’ כל נתח)
כוס קינואה לבנה או מעורבת שטופה ומסוננת (200 ג’)
2 כוסות מים רותחים
בצל סגול בינוני, חצי בטטה בינונית, קישוא קטן
תיבול לדג: כף שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, שן שום כתושה, שליש כפית מלח, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פטרוזיליה מיובשת, קמצוץ פלפל שחור.
תיבול לירקות: 2 כפות שמן זית, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
תיבול לקינואה: כף שמן זית, חצי כפית מלח.
-פותחים את מכשיר הנינג’ה ספידי ומניחים בתחתית את הקינואה. מתבלים בכף שמן ומלח ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים.
-פותחים את הרגליים של צלחת הטיגון ומניחים אותה במיקום העליון.
-מתבלים את נתחי הדג ואת הירקות ומניחים על צלחת הטיגון.
-מפעילים את המכשיר ומזיזים את המתג החכם למצב תכניות ספידי.
-בוחרים בתכנית ארוחה מהירה, מכוונים את הטמפ’ ל-175 מעלות, את הטיימר ל-12 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה.
-פותחים את המכשיר, מסירים בזהירות את צלחת הטיגון ומערבבים את הירקות עם הקינואה.
*מומלץ להשרות את הדגים במיץ לימון וקמצוץ מלח כחצי שעה לפני ההכנה, במיוחד אם הם קפואים.
View this post on Instagram
- מרק גזר ובטטה |
- מרק קרם ברוקולי |
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה |
- מרק בשר בנינג’ה |
- עופות בגריל |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה
אשמח לדעת איך אני מכינה את זה בסמארט ליד 553?
בתוכנית ארוחה שלמה 170 מעלות.
היי זה נשמע מהמם
אבל אין לי נינג’ה
אפשר להכין בסיר רגיל על האש?
היי שושי,
את הדג אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 10-12 דקות.
לגבי הקינואה אפשר להכין את המתכון הזה- קינואה וירקות אפויים.
תודה!
היי אפרת, האם אפשר להכין את הדג גם בנינגה גריל? אם כן לכמה זמן להכניס אותו? תודה
היי מיכל,
אם זה רק הדגים אז אפשר בתוכנית גריל כ-8 דקות.
אם את רוצה להכין גם את הקינואה צריך להכין בנפרד בתוך התבנית של הנינג’ה.