זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8 דקות
מס’ מנות: 20 קבבונים
סוג: בשרי
מכשיר נינג’ה גריל
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות עבות
4-5 עגבניות שרי חצויות
1-2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור (רצוי גרוס)
תערובת הבשר:
500 גרם בשר טחון (מומלץ לשלב 20% שומן כבש או להוסיף לבשר 2 כפות שמן)
1 בצל גדול טחון או מגורד דק
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
-מערבבים בקערה: בשר טחון, בצל גדול טחון/מגורד דק, עלי פטרוזיליה קצוצים, מלח ופלפל שחור.
יוצרים קבבונים קטנים בגודל 4X4 ס”מ.
-מערבבים בקערית נפרדת את הירקות: גמבה, עגבנייה, בצל סגול, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
-מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית גריל, מכוונים טמפ’ ל- HI ואת הזמן ל- 6 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים.
כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD, מניחים את הקבבונים ואת הירקות על פלטת הגריל וסוגרים את המכסה. לאחר 3 דקות פותחים את המכסה והופכים צד.
*מומלץ לזלף טחינה מעל.
*ככל והקציצות גדולות יותר משך הבישול מתארך ל 7-8 דקות.
View this post on Instagram
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה |
- כנפיים בנינג’ה גריל
אפרת יקרה! קבלת מתנה נינגה גריל והוא פשוט עומד ואף פעם לא השתמשתי בו
בזכותך כנראה אתחיל לבשל בו P:
אשמח אם תעלי יותר מתכונים לנינגה גריל.
אעלה:)
היי אפרת,
האם זה יועיל להוסיף א. סודה לשתיה? כדי שהקבבונים יצאו פחות יבשים?
תודה רבה, האתר שלך מדהים! כשאני לוקחת מכאן מתכון אני יודעת שאין לי מה לבדוק כי זה בטוח יוצא מעולה. ואני גם תמיד מתפעלת איך את עונה בכבוד לכולם, גם אם פונים אלייך פחות מכובד
היי אסתי🙂
אפשר להוסיף עד שליש כפית אבקת סודה לשתיה. זה אמור לעשות את הקציצות יותר אווריריות.
ככל ששמים יותר בצל בקציצות זה עושה אותן רכות יותר.
אפשר להשתמש גם בסמארט ליד למתכון כזה?
אני חושבת שאפשר בתוכנית גריל.
תודה אפרת 😍
❤️
אפשרי פטרוזיליה יבשה?
באיזו כמות?
אפשר. שימי כפית.
ושאלה נוספת…
אני רוצה להכין הפעם במחבת פסים במקום במחבת כפולה.
כמה זמן בערך שזה מוכן ולא שרפתי את זה…?
תודה רבה,
גילת
במחבת פסים סמן הבישול אמור להיות כ-3-4 דקות מכל צד.
בוקר טוב אפרת,
לחמותי יש מתכון ממש דומה, רק שהיא מוסיפה לתערובת גם כורכום וכמון. היא לא יודעת לומר לי כמויות (הציעה להתחיל בכפית אבל זה נראה לי הרבה במיוחד לכורכום). אשמח לעזרתך מה הכמות שאני יכולה להוסיף מהתבלינים האחרים לדעתך, והאם זה משפיע על כמות המלח שכתבת.
תודה רבה ויום מקסים,
גילת
היי
הייתי מתחילה בשליש עד חצי כפית כורכום ושליש עד חצי כפית כמון. אין הבדל בכמות המלח.
יום נעים(:
מה בעצם השוני בין נינג’ה לתנור? שוקלת לקנות 🙂 זמן קצר יותר? טעים יותר?
היי
בנינגה יש כמה תכניות של צלייה, טיגון, בישול ואפייה כך שיש בו הרבה יותר מתנור. בנוסף הוא מקצר מאד את משך הבישול(:
היי
תודה על ריענון והנאה במטבח בזכותך 🙂
זה הולך במצב גריל של התנור??
לעשות ירקות בנפרד וקבבים בנפרד ואז לצרף?
היי,
פחות מומלץ בתנור- זה מייבש את הקבבונים.
להכנה במחבת- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן (יש להשתמש במחבת נון סטיק/ עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הקבבונים ומטגנים כדקה מכל צד (אש בינונית).
מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות.
את הירקות ניתן לצרוב כדקה מכל צד במחבת. לאחר מכן לכסות, להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך כ-10 דקות.
הי אפרת,
האם תוכלי להסביר איך מכינים את הקבבונים עם מחבת כפולה (יש לי של סולתם)?
תודה,
גילת
היי,
להכנה במחבת- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן (יש להשתמש במחבת נון סטיק/ עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הקבבונים ומטגנים כדקה מכל צד (אש בינונית).
מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות.
את הירקות ניתן לצרוב כדקה מכל צד במחבת. לאחר מכן לכסות, להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולבשל במשך כ-10 דקות.