זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה/חלבי
500 גרם פסטה מסוג ספגטי
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
20 עגבניות שרי חצויות
3 קוביות שום קפואות (או 3 שיני שום כתושות)
4 כפות מלאות רוטב פסטו
3 כפות שמן זית
כפית מחית קארי ירוקה (מוסיף טעם פיקנטי אבל אפשר לוותר)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
-מכינים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה. מעבירים את הספגטי למסננת, מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות בעזרת מזלג.
-מחממים סיר סוטאז’ או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ ועגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
-מוסיפים שום קפוא ומערבבים עד להמסה. מערבבים בקערית 4 כפות מלאות רוטב פסטו, 3 כפות שמן זית, מחית קארי (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב בעזרת 2 מזלגות, עד שכל הספגטי מכוסה ברוטב באופן אחיד. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.
לשדרוג המנה אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ושליש כוס גבינת פרמזן מפוררת. את הגבינות יש להוסיף בסוף הבישול ולערבב 1-2 דקות על אש גבוהה.
יש מתכון לרוטב פסטו בלבד?
בלא קארי ועגבניות
אפשר להכין את המתכון בלי העגבניות והקארי.
אם את רוצה להכין בעצמך את הפסטו אז תראי במתכון הזה- בגט במילוי פסטו
היי אפרת, אין לי עגבניות שרי, אפשר להשתמש בעגבניות רגילות? ואם כן אז מה הכמות הנדרשת?
כן, שימי 2 עגבניות רגילות חתוכות.
אם אני רוצה להכין ביום שישי ולחמם ביום שבת על הפלטה , מה עליי לעשות?
אפשר לחמם בתבנית עם מכסה או כלי אחר על הפלטה, זה עשוי לייבש מעט את הספגטי.
יצא פשוט מושלם והטעם חלומי, יותר טוב מכל מסעדה. הגבינות לגמרי שדרגו את זה! כמה זה מהיר? החלק הכי ארוך היה להרתיח מים לפסטה 😂
תודה על כל ההסבריםמשלך, הסבלנות, ועל מתכונים קסומים
שמחה מאד שנהנית מהמתכון, נראה מעולה!🌺
היי אפרת, תודה רבה על המתכון!
כמה שאלות מבשלנית מתחילה:
1. כשהספגטי במסננת – אשמח להכוונה כמה שמן זית לזלף עליו?
2. השום הקפוא – להכוונה כמה זמן בערך לוקח עד שהוא נמס?
3. לגבי הגבינות – יש בולגרית מפוררת או שצריך לפורר לבד? אם כן איך? לגבי הפרמז’ן אפשר להשתמש בפתיתי פרמז’ן?
4. אם רוצה להכין בבוקר ולאכול בערב זה אפשרי? אשרי להכין הכל בבוקר ורק אתתהגבינות להוסיף בערב או שגם את הגבינות שלים בבוקר?
סליחה על כמות השאלות אני פשוט עושה את צעדי הראשונים במטבח
היי,
1. כף שטוחה של שמן מספיקה
2. בערך דקה, את תראי מתי זה קורה…
3. אין בולגרית מפוררת עד כמה שידוע לי, אבל זה הכי קל בעולם: פשוט למעוך אותה עם מזלג(: ושוב, אפשר להשתמש בפתיתי פרמז’ן.
4. הרבה יותר טעים לאכול את המנה סמוך להכנה. אם אין אפשרות אחרת- אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה עם מכסה למשך כ-7 דקות, ולערבב מדי פעם. את הגבינות מומלץ להוסיף בסוף החימום בסיר.
בהצלחה!
תודה רבה רבה על התשובה המפורטת, לא מובן מאליו..
אם אנינארצה לקנות בולגרית ופרמז’ן במשקל – כמה בערך לבקש מכל דבר במעדנייה
כדאי לקנות 100 גרם מכל סוג.
מהפרמז’ן יישאר קצת יותר אבל תמיד תוכלי להשתמש עם מה שנשאר בטוסטים וכדו’…
תודה רבה!!!
רוצה להכין את זה היום בערב..
אשמח להכוונה – אחרי שמוסיפים את הסגטי לרוטב כמה זמן בערך לערבב אותו?
תודה!
בערך 2 דקות.
תודה!
הייתי בשני סופרים ואין מחית קארי ירוקה. יש לי רוטב קארי ירוק – האם אפשר לשים במקום או עדיף שלא? ואם אפשר אז כמה ומתי? תודה!
כן, אפשר לשים כפית מחוקה, באותו אופן ללא שינוי.
יצא מצוין! תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺