זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה/חלבי

רכיבים

500 גרם פסטה מסוג ספגטי

2 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות

20 עגבניות שרי חצויות

3 קוביות שום קפואות (או 3 שיני שום כתושות)

4 כפות מלאות רוטב פסטו

3 כפות שמן זית

כפית מחית קארי ירוקה (מוסיף טעם פיקנטי אבל אפשר לוותר)

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה

-מכינים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה. מעבירים את הספגטי למסננת, מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות בעזרת מזלג.

-מחממים סיר סוטאז’ או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ ועגבניות השרי במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות מעט.

-מוסיפים שום קפוא ומערבבים עד להמסה. מערבבים בקערית 4 כפות מלאות רוטב פסטו, 3 כפות שמן זית, מחית קארי (לא חובה), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור ומוסיפים למחבת. מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב בעזרת 2 מזלגות, עד שכל הספגטי מכוסה ברוטב באופן אחיד. טועמים ומשפרים מליחות לפי הטעם.

טיפים והערות

לשדרוג המנה אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ושליש כוס גבינת פרמזן מפוררת. את הגבינות יש להוסיף בסוף הבישול ולערבב 1-2 דקות על אש גבוהה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קיש פטריות ללא גלוטןקיש פטריות ללא גלוטן
עוגת בננה וחמאת בוטנים עוגת בננה וחמאת בוטנים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלה (01:36 14.01.2022)

יצא פשוט מושלם והטעם חלומי, יותר טוב מכל מסעדה. הגבינות לגמרי שדרגו את זה! כמה זה מהיר? החלק הכי ארוך היה להרתיח מים לפסטה 😂
תודה על כל ההסבריםמשלך, הסבלנות, ועל מתכונים קסומים

ספגטי בפסטו ועגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 14.01.2022)

שמחה מאד שנהנית מהמתכון, נראה מעולה!🌺

avatar
אלה (15:23 10.01.2022)

היי אפרת, תודה רבה על המתכון!
כמה שאלות מבשלנית מתחילה:
1. כשהספגטי במסננת – אשמח להכוונה כמה שמן זית לזלף עליו?
2. השום הקפוא – להכוונה כמה זמן בערך לוקח עד שהוא נמס?
3. לגבי הגבינות – יש בולגרית מפוררת או שצריך לפורר לבד? אם כן איך? לגבי הפרמז’ן אפשר להשתמש בפתיתי פרמז’ן?
4. אם רוצה להכין בבוקר ולאכול בערב זה אפשרי? אשרי להכין הכל בבוקר ורק אתתהגבינות להוסיף בערב או שגם את הגבינות שלים בבוקר?
סליחה על כמות השאלות אני פשוט עושה את צעדי הראשונים במטבח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:53 10.01.2022)

היי,
1. כף שטוחה של שמן מספיקה
2. בערך דקה, את תראי מתי זה קורה…
3. אין בולגרית מפוררת עד כמה שידוע לי, אבל זה הכי קל בעולם: פשוט למעוך אותה עם מזלג(: ושוב, אפשר להשתמש בפתיתי פרמז’ן.
4. הרבה יותר טעים לאכול את המנה סמוך להכנה. אם אין אפשרות אחרת- אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה עם מכסה למשך כ-7 דקות, ולערבב מדי פעם. את הגבינות מומלץ להוסיף בסוף החימום בסיר.
בהצלחה!

avatar
אלה (21:55 10.01.2022)

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת, לא מובן מאליו..
אם אנינארצה לקנות בולגרית ופרמז’ן במשקל – כמה בערך לבקש מכל דבר במעדנייה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 10.01.2022)

כדאי לקנות 100 גרם מכל סוג.
מהפרמז’ן יישאר קצת יותר אבל תמיד תוכלי להשתמש עם מה שנשאר בטוסטים וכדו’…

avatar
אלה (12:45 13.01.2022)

תודה רבה!!!

רוצה להכין את זה היום בערב..
אשמח להכוונה – אחרי שמוסיפים את הסגטי לרוטב כמה זמן בערך לערבב אותו?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:07 13.01.2022)

בערך 2 דקות.

avatar
אלה (13:57 13.01.2022)

תודה!
הייתי בשני סופרים ואין מחית קארי ירוקה. יש לי רוטב קארי ירוק – האם אפשר לשים במקום או עדיף שלא? ואם אפשר אז כמה ומתי? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:49 13.01.2022)

כן, אפשר לשים כפית מחוקה, באותו אופן ללא שינוי.

avatar
רות (18:58 6.01.2022)

יצא מצוין! תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 6.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

ספרי מתכונים ב10 דקות