סלט סלק מבושל קל להכנה וטעים במיוחד.מומלץ להשתמש בסלק מבושל משקית וואקום ולחסוך את זמן הבישול.


המתכונים המנצחים שלנו גם בספרים!
סלט סלק מבושל מתאים גם לראש השנה, הוא אחד הסימנים האהובים עליי בארוחה קל להכנה ועשיר בטעמים. הסלק (סלקא) הוא מהסימנים המסורתיים עליו מברכים “שיסתלקו עוונותינו”. מושלם לסימני החג של ראש השנה.
כשאנחנו אוכלים את הסלק, אנחנו מברכים: “יהִי רָצֹון מִלְפָנֶיךָ ה’ אֱלֹהֵינּו ואלֹהֵי אֲבֹותֵינּו שֶיִסְּתַלְקּו עֲוֹונֹותֵינּו”. המילה “סלקא” מזכירה את המילה “להסתלק”, ובכך אנו מבקשים שיסתלקו עוונותינו בשנה החדשה. תוכלו לראות מתכונים נוספים לראש השנה שיגוונו את שולחן החג.
סלט סלק מבושל הוא הכוכב שלי בשולחן שבת – לחצו לעוד מתכונים לסלטים לשבת
טיפים להכנת סלט סלק מושלם:
ערכים תזונתיים של סלק אדום: סלק אדום עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין C, ויטמיני B, ברזל, מגנזיום ואשלגן. הסלק מכיל גם בטלאינים, אנטיאוקסידנטים ייחודיים התורמים לבריאות הלב וכלי הדם.מתכונים נוספים שיעניינו אותך
לעוד מתכוני סלק באתר
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
כן, ניתן להקפיא סלק מבושל עד חודשיים, אך עדיף להקפיא רק את הסלק לפני התיבול.
הסלק המבושל שומר על איכותו במקפיא. מומלץ לחתוך את הסלק לקוביות לפני ההקפאה ולארוז בשקיות או מיכלים אטומים לאוויר. שימו לב שהקפאת סלט מתובל עלולה לשנות את המרקם של הירקות והרוטב, לכן עדיף להקפיא רק את הסלק המבושל ולהוסיף את התיבול אחרי ההפשרה.
סלט סלק מבושל ומתובל נשמר במקרר 4-5 ימים בכלי אטום.
הסלט אף משתבח לאחר יום-יומיים במקרר כשהטעמים מתמזגים היטב. שמרו את הסלט בקופסה אטומה היטב כדי למנוע ספיגת ריחות מהמקרר. כדאי לטעום את הסלט לפני ההגשה ואם צריך, לרענן אותו עם מעט מיץ לימון טרי.
יש שלוש שיטות מומלצות: בישול במים (40-60 דקות), בסיר לחץ (20-25 דקות) או בתנור בחום של 200 מעלות (45-60 דקות).
בישול במים: שטפו היטב את הסלקים והניחו בסיר עם מים שיכסו אותם (רצוי לבשל עם הקליפה). הוסיפו מעט מלח למי הבישול והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו למשך 40-60 דקות, תלוי בגודל הסלקים. הסלק מוכן כאשר ניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.
בישול בסיר לחץ: הניחו את הסלקים עם מעט מים בסיר הלחץ ובשלו למשך 20-25 דקות לאחר שהסיר מגיע ללחץ.
אפייה בתנור: עטפו כל סלק בנייר אפיה ואז בנייר אלומיניום ואפו בתנור בחום של 200 מעלות למשך 45-60 דקות.
כן, אפשר בהחלט להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה או בעשבי תיבול אחרים.
פטרוזיליה היא התחליף הנפוץ ביותר לכוסברה, ומתאימה מצוין למתכון זה. אפשר גם להשתמש בשמיר, בצל ירוק קצוץ, או אפילו להשמיט לגמרי את העשבים אם אינכם אוהבים. כל אחד מהתחליפים ייתן לסלט אופי מעט שונה אך עדיין טעים.
לא, אפשר לוותר על הסוכר או להחליפו בחלופות טבעיות כמו דבש, מייפל או סילאן.
המתיקות במתכון נועדה לאזן את החמיצות של הלימון והחומץ. אם אתם מעדיפים להימנע מסוכר, אפשר פשוט להשמיט אותו, במיוחד אם הסלק עצמו מתוק דיו. חלופות טבעיות כמו כפית דבש, סילאן או מייפל יכולות לתת גם הן איזון טעמים מצוין ומתיקות עדינה יותר.
חומץ רגיל 5% או חומץ תפוחים הם האפשרויות המומלצות ביותר.
אם אין ברשותכם חומץ, אפשר לוותר על החומץ.
השתמשו בכפפות חד פעמיות בזמן חיתוך וטיפול בסלק ובשטיפה מיידית במים וסבון במקרה של מגע.
אם נצבעו ידיכם, שפשפו אותן במיץ לימון או חומץ ושטפו מיד במים וסבון. אפשר גם לשפשף עם מלח לימון או סודה לשתייה מעורבבים במעט מים ליצירת משחה. לחילופין, אפשר לקלף את הסלק מתחת למים זורמים להפחתת הכתמים.
כן, זהו סלט מושלם להכנה מראש והוא אף משתבח אחרי שהטעמים מתמזגים במקרר.
מומלץ להכין את הסלט כמה שעות לפני האירוח ולשמור אותו במקרר בכלי אטום. כך הטעמים יתמזגו היטב והסלט יהיה מוכן להגשה.