מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לפיתות

מתכון לפיתותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 12, 2018
Last modified:פברואר 12, 2018

Summary:

מתכון לפיתות בתנור (פיתות כיס) שניתן להכין עם קמח כוסמין או מלא או לבן.

מתכון לפיתות

מצרכים (כמות: 10-11 פיתות):

3.5 כוסות (500 ג') קמח לחם או קמח לבן (*ראו הערה בתחתית המתכון לגבי שימוש בקמח מלא)

כף גדושה (13 ג') שמרים יבשים

2 כפות (25 ג') סוכר לבן

כוס (240 מ"ל) מים חמימים

רבע כוס (50 ג') שמן זית או קנולה

1 כפית (6 ג') מלח

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ועדיף להשתמש במיקסר עם וו לישה).  אם הבצק יבש- מוסיפים עוד קצת מים. אם הבצק דביק- מוסיפים עוד קמח. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק ל 10-11 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.

-כל כדור מרדדים בעזרת מערוך לפיתה בעובי של  4-5 מ"מ. מכסים את הפיתות במגבת במשך כ-15 דקות.

-בינתיים מחממים מראש את התנור ל250 מעלות. התנור צריך להיות חם מאוד כשמכניסים את הפיתות!

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הפיתות (עדיף בהתחלה לאפות כל פעם 3-4 פיתות כדי שתוכלו לשפר). מכניסים לתנור החם למשך 4-4.5 דקות, עד שהפיתות מתנפחות ומתחילות להשחים.

-מוציאים מהתנור ומניחים את הפיתות החמות בין שתי מגבות עד לקירור כדי לשמור על רכותן.

הערות:

*אם רוצים להכין פיתות מקמח מלא – ניתן לשים 2.5 כוסות (360 ג') קמח כוסמין או קמח מלא רגיל + כוס (140 ג') קמח לחם או לבן. אם משתמשים בקמח כוסמין – ייתכן ותצטרכו להוסיף פחות מים. אם משתמשים בקמח מלא רגיל- ייתכן ותצטרכו להוסיף קצת יותר מים.

לאחר הצינון ניתן לשמור בהקפאה בתוך שקית אטומה. מפשירים בטמפרטורת החדר או בתנור.

הפיתות לא נפתחו?

-התנור לא היה חם מספיק.

-היתה בעיה בעובי הבצק. אם הפיתות התנפחו באופן חלקי כנראה שהבצק היה עבה מידי. אם הם לא התנפחו בכלל כנראה שהבצק היה דק מידי.

בכל מקרה, גם אם הפיתות לא התנפחו תוכלו להקפיא אותן ולהשתמש בהן כתחתיות לפיצה או להכין מהן פיתות עם שמן זית וזעתר.

מתכון לפיתות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


43 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב, הכנתי עכשיו את הפיתות יצא מדהים
    חשוב לציין ששמתי את התנור על טורבו
    אני מאד אוהבת את האתר שלך ומשתמשת בהמון מתכונים ממנו. תודה!!!

  2. לאפרת בוקר טוב,
    אני רוצה להכין פיתות ללא גלוטן כמה כוסות קמח אני צריכה ומה עם שאר המרכיבים שצריכים להכניס לתערובת.

    1. היי אתי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל או רב תכליתי (שרשום עליו שמיועד ללחם). כל הכמויות כולל כמות הקמח נשארים אותו הדבר למעט כמות המים שיכולה להשתנות. כדאי להתחיל בשני שליש כוס ולהוסיף יותר בהדרגה לפי הצורך, עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

  3. שלום, יש לי 3 שאלות (מקווה שאני לא מגזימה…חחח…):
    1. אני משתמשת בקמח אוסם שמכיל כבר שמרים ומיועד לאפית חלות. זה מתאים?
    2. אם אני משאירה את ההתפחה הראשונה להרבה יותר משעה וחצי (לפעמים אפילו 4 שעות), זה לא מפריע, נכון?
    3. אני תמיד משתמשת בוו גיטרה לבצקים ולא בוו לישה. יש לי תחושה כאילו הוו לישה לא יצליח לערבב הכל. שגוי?
    תודה מראש

    1. היי,
      1. כן (ואז יש לוותר על השמרים כמובן).
      2. אין בעיה כל עוד זה לא תופח יותר מידי אחרת הבצק יכול להחמיץ.
      3. דווקא וו לישה אמור לעשות את העבודה בצורה הכי טובה.
      יום מקסים 🙂

      1. ואוו, את אלופה, איזו תגובה מהירה.
        אין עליך ועל האתר הנפלא שלך.
        איך אני יודעת מתי זה נקרה שתפח יותר מדי?

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. יתר המרכיבים נשארים באותה כמות, הדבר היחיד שיכול להשתנות זו כמות המים. כדאי להתחיל בשני שליש כוס ולהוסיף יותר בהדרגה לפי הצורך, עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
      בהצלחה 🙂

  4. היי,
    תודה על האתר המקסים שלך !
    שאלה על שמרים : מה זה שמרים נוזליים /מוצקים. איך משתמשים בכל סוג ?
    תודה

    1. היי מירב,
      יש שמרים טריים ושמרים יבשים. עם שמרים יבשים הכי קל לעבוד ואם אין לך ניסיון עם שמרים אני ממליצה להשתמש בשמרים יבשים. אלה גרגירי שמרים שנשמרים בטמפ' החדר (להבדיל משמרים טריים שנשמרים במקרר) ורשום עליהם "שמרים יבשים". ניתן למצוא אותם במח' אפיה ליד הקמחים, אבקת אפיה וכו'.
      מצרפת מדריך שימוש בשמרים אם בא לקרוא על זה יותר בהרחבה.
      יום מקסים 🙂

  5. אני מעוניינת לאפות את הפיתות רק עם קמח כוסמין.. האם זה אפשרי? אני לא אוכלת שום מאפה עם קמח לבן מבחירה.

  6. שלום
    לא ממש הבנתי לגבי סוג הקמח
    באם רוצה להשתמש בקמח כוסמין כמה כוסות צריך? האם להשתמש בקמח כוסמין מלא?

  7. אני רוצה לנסות להכין אבל רוצה להבין..מה בעצם במתכון או בכלל גורם לבצק להפוך לפיתות? אפשר להכין את זה גם עם מתכון רגיל של לחמניות/חלות?

    1. היי הדס,
      למעשה החום הגבוה יוצר לחץ של אדים שגורם ליצירת כיס.
      אני מניחה שיעבוד עם בצק לחמניות/חלה רק רצוי לרדד את העגולים לעובי הנכון.

  8. וואו! איזה יופי שיש מתכון לפיתות! מאוד מסקרן, אנסה בקרוב בע"ה! מקווה שסוג הלחם הבא ברישמה שלך הוא כיכר לחם לבן פשוט לסנדוויצ'ים 🙂 וכן, זה היה רמז חחח! בינתיים, רציתי לשאול אותך, אם אני רוצה להכין לחמניות ארוכות (בגודל של חצי-באגטים) שאפשר למלא, על איזה בצק מבין המתכונים שלך היית ממליצה (רוצה גם לשלב קמח מלא)? תודה רבה 🙂

    1. היי אודליה,
      לגבי הלחם – הבנתי את הרמז 🙂
      ממליצה לך להכין את הבצק של החלה. זמן אפיה עשוי להתקצר ל 20-25 דקות. אין בעיה לשלב קמח מלא עם קמח לבן.
      המשך יום מקסים

      1. אוקיי, אז זה לא באמת קשור למתכון של הפיתות, אבל רציתי רק להראות לך למה אני תמיד סומכת רק עלייך!! ושכולם יידעו ששווה תמיד ללכת לפי ההמלצות שלך!! עד שהכרתי את האתר שלך, לחם (וגם עוגיות ועוגות!) היה משהו שקונים בסופר או במאפייה! אז תודה רבה אפרת! כמובן שהפיתות הן הפרויקט הבא שלי 🙂 ערב מקסים!!

  9. וואו אפרת הכנתי אתמול ויצא לי מושלם!!! ממש כיף טעים תענוג גדול
    כל מתכון שלך זה הצלחה גדולה,
    תודה רבה אין כמוך יקירתי

  10. אפרת היקרה!!!!
    חיפשתי מתכון לפיתות וכמובן ישר נכנסתי לאתר שלך 🙂
    ראיתי את התגובות המעטות וגם מי שהכינה לא הצליח לה אז הייתי סקפטית אם כדאי לי לנסות או לא …
    ובכל זאת מכיוון שיש לי רק ניסיון טוב מכל המתכונים שלך החלטתי לנסות ומקסימום… התפללתי לה׳ שזה יצליח…
    מה אני אגיד לך? ביד אחת אני כותבת לך וביד השניה נוגסת מהפיתה 😉
    ברוך ה׳, לא רק שזה יצא טעים זה יצא מעדן אמיתי!! (ואפילו ששמתי כחצי כף סוכר מטעמי בריאות ובכלל רק עכשיו נזכרתי ששכחתי לשים מלח… 🙂
    ובכל זאת יצא מאוד טעים ! רך! ואפילו חתכתי בסכין ובאמת יצא פיתה אמיתית!! פעם ראשונה שאני מכינה פיתה אמיתית! וכעת התענגתי על זה עם גבינה צהובה בפנים.
    תודה לך יקירתי ! (בד״כ אני עצלנית לכתוב תגובה אבל הפעם לאור התגובה הקודמת והחשש ובסוף ההצלחה הגדולה הייתי חייבת להגיב )
    תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂

  11. להפוך את הבצק למזונות חייב להרגיש מתיקות בערך כוס סוכר על קילו קמח
    לגבי מיץ פירות יש הרבה דיונים על זה חלקם אומרים חלב גם
    אבל חייב להרגיש את הטעם בבצק
    לספרדים זה יותר קשה מהאשכנזים לגבי הרגשת המתיקות
    יום נפלא

  12. היי אפרת ניסתי לעשות ולא יצא לי בכלל.
    ניסתי בכמה נגלות פעם לרדד יותר פעם פחות ועדיין יצאו קשות ובקושי התנפחו

    1. היי מירי,
      לפי מה שאת מתארת נראה כאילו הבצק לא תפח כמו שצריך או שלא לשת אותו מספיק.
      כמה זמן התפחת אותו בפעם הראשונה? הוא הכפיל את נפחו? התפחת אותו גם פעם שניה לאחר יצירת פיתות?
      לשת את הבצק ידנית או במיקסר עם וו לישה? כמה זמן?
      המרקם של הבצק יצא גמיש ורך?

  13. כדי שתוכלי לברך מזונות צריך להרגיש מתיקות בפיתות. לדעתי תצטרכי לשים לפחות עוד 3 כפות סוכר או שתברכי המוציא.

  14. ראשית תודה רבה לך על המתכונים המוצלחים.
    רציתי לשאול אני רוצה שהפיתות היו מזונות איך אפשר לעשות זאת??
    תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »