איך מכינים שוקולד
איך מכינים שוקולד ביתי ובריא?
בשוקולד מריר אמיתי יש בדר”כ שלושה מרכיבים עיקריים: עיסת קקאו, חמאת קקאו וממתיק. בשוקולד חלב מוסיפים אבקת חלב.
עיסת הקקאו מעניקה טעם ומרירות, חמאת הקקאו תורמת למרקם הקרמי ומעדנת את המרירות החזקה של הקקאו. לשוקולד מריר בדר”כ היחס הוא 70% עיסת קקאו ו-30% חמאת קקאו (לדוג’ 70 גרם עיסת קקאו, 30 גרם חמאת קקאו ו30 גרם ממתיק). ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו, ממתיקים לפי הטעם ומעברים לתבנית סיליקון של קרחונים או פרלינים.
רצוי להמתיק בעזרת אבקת סוכר מאחר וסוכר רגיל לא נמס בתערובת ונשאר גבשושי ומורגש.
היות ובדר”כ אנחנו לא מחזיקים בבית חמאת ועיסת קקאו הבאתי לכם מתכון לשוקולד פשוט ומהיר שתוכלו להכין עם שמן קוקוס ואבקת קקאו, שהם מוצרים זמינים יותר.
מתכון לשוקולד מריר טעים ב-3 מצרכים ו-3 דקות הכנה
חומרים (10-12 יחידות/פרלינים):
רבע כוס שמן קוקוס מומס (50 ג’)
רבע כוס אבקת קקאו (32 ג’)
2 כפות דבש/מייפל טבעי (40 גרם)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים לתבנית פרלינים מסיליקון ומכניסים למקפיא למשך כשעה.
אני אישית ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד 2 כפות אגוזים טחונים. זה מאוד משדרג את המרקם והטעם.
*לאחר מכן שומרים במקפיא או במקרר.
היי אפרת השתמשתי בקקאו אורגני שמן קוקוס ומייפל. עירבבתי טוב ושמתי בתבניות סיליקון להקפאה במשך יותר מ- לילה . המייפל ירד למטה לא הוקפא. יש לך מושג למה?
מוזר. כשערבבת את כל החומרים הם עורבבו טוב או שהיתה הפרדה בין המייפל לבלילה?
התערובת המתינה בחוץ או שישר הכנסת למקפיא?
האם אני יכולה להמיר את אבקת הקקאו באבקת חרובים?
אם כן באיזו כמות?
לא יודעת, לא ניסיתי.
אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא:)
אם כן אז אותה כמות.
תודה רבה
מתכון פצצהה הכנתי כמה פעמים בתור ציפוי של מגנום ממרכיבים בריאים
תודה רות❤️
שלום
קרם קוקוס ושמן קוקוס זה אותו דבר? אפשר להשתמש בקרם למתכון הזה?
איזה עוד מתכונים את מציעה להכין עם קרם קוקוס (היה בקירור שלושה ימים), אבל שיהיו פרווה (כלומר לא גלידות ועוגות גלידה..)?
ואם יש לך מתכון שאפשר להשתמש בקרם קוקוס ובננה זה יהיה מעולה לחיסול שאריות…😉
היי
מדובר בשני מוצרים שונים. שמן קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מאשר קרם קוקוס.
אפשר להכין מוס שוקולד על בסיס קרם קוקוס, ובאופן כללי ניתן להחליף שמנת מתוקה בקרם קוקוס במתכונים רבים.
יצא מדהים!
שמתי חמאה במקום שמן קוקוס, המסתי את כל המרכיבים והוספתי חלב – יצא שוקו טעיםםם
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
מה אפשר להשים במקום שמן קוקוס
אפשר לשים חמאה/מחמאה.
יש לי רק שמן קוקוס מוצק. כמה לשים?
אותה כמות- 50 גרם. יש להמיס אותו.
היי, אני רוצה להכין (לא אוכלת שוקולד על כל סוגיו) אלא רק קקאו ועדיין לא רוצה שייצא מריר אלא מתוק (יותר בכיוון של שוקולד חלב) האם יש דרך להמתיק ללא שימוש בשוקולד חלב?
היי,
כדי לקבל שוקולד בסגנון של שוקולד חלב יש להשתמש באבקת חלב ו/או חמאה. לא ידוע לי על תחליף מוצלח.
היי אפרת סתם מעניין אותי אם אפשר להמיס את השוקולד אחרי שמכינים אותו?
או שזה לא כמו שוקולד רגיל…
היי,
אפשר להמיס את השוקולד אבל זה יצא שונה (קצת כמו כמו סירופ שוקולד דליל) כי התכונות שלו שונות משל שוקולד רגיל.
תודה על עוד מתכון טעים!
שמחה מאד שאהבת את המתכון😊
מה ההבדל בין עיסת קקאו לקקאו רגיל? פשוט אין להשיג עיסה של בד”ץ עדה חרדית. חמאה כן אפשר להשיג. מה היחס לשוקולד מריר: קקאו וחמאת קקאו. והאם זה יוצא טעים כמו שוקולד עם עיסת קקאו?? או שאין תחליף לעיסה?
תודה רבה על הכל!!!!!
היי,
עיסת קקאו היא חומר הגלם ממנו מפיקים חמאת קקאו ואבקת קקאו. היא מגיעה כבלוק- חתיכה מוצקה.
היות וזה מרכיב שלא כולם יכולים להשתמש/להשיג המתכון לשוקולד מכיל אבקת קקאו במקום.
השוקולד הכי דומה לטעמו המקורי כשמשתמשים בעיסת קקאו, אבל גם המתכון הנוכחי יוצא מצוין.
השוקולד עם שמן קוקוס, קקאו אורגני, ממתיק אלולוז ושבבי קוקוס ♡♡
תודה על מתכון טעים נוסף 💗
איזה יופי, זה נראה מושלם! שמחה שאהבת את המתכון(:
יש לך המלצה איך לערבב היטב את הבלילה? חלק מהקוביות יוצאות לי מתוקות וחלק לא, למרות שאני מערבבת את הבלילה לפני כן… צריך מכשיר או משהו שיערבב או לפזר את זה בתבנית הפרלינים בצורה מסוימת שזה יהיה יותר אחיד? אשמח לעזרה
היי אורטל,
את מערבבת היטב עם כף? זה אמור להיות ערבוב פשוט והכל מתאחד…
את מתכוונת לתוספות כמו קוקוס? אם כן את יכולה לפזר מעט קוקוס בכל שקע לאחר שהכנסת לתוכו את התערובת.
תודה על המענה אבל אני מרגישה שדווקא עם הממתיק זו הבעיה. הכנתי כמה כאלה בלי שבבי קוקוס ובלי תוספות בכלל אז יש לי השוואה 🙂 כאילו הכל מתערבב בסדר חוץ ממנו. אולי אנסה להוסיף אותו בכל שקע בנפרד כמו שהצעת עם הקוקוס ולערבב עם קיסם או משהו. תודה על הרעיון
את משתמשת בממתיק נוזלי כמו דבש/מייפל? אם כן לא אמורה להיות הבעיה שתיארת.
בהצלחה וחג שמח!
מה אפשר לשים במקום אבקת חלב???
היי אתי,
לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב:)
שאלה:
האם אפשר במקום שמן הקוקוס להשתמש בשמן אחר ?(למשל שמן זרעי ענבים,או שמן זית ?)
היי,
שמן הקוקוס חשוב כאן- זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור. לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה אך לא עם שמן אחר.
היי אפרת כמה חמאה אפשר לשים במקום השמן קוקוס?
היי,
שימי 50 גרם חמאה(:
מה אפשר להמיר במקום אבקת חלב??
תודה רבה
היי מיכל,
לצערי לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב…
אנחנו לא אוכלים בפסח אבקת חלב
זה יצא טוב בלי????
יצא מעולה גם בלי, פשוט לא בטעם של שוקולד חלב:)
אם אני יעשה חמאה קקאו ודבש
יצא לי טוב???
כדאי לנסות?
לא בטוחה שיצא טוב ללא עיסת קקאו…
עדיף להכין לפי המתכון ולהשתמש בשמן קוקוס/חמאה, קקאו ודבש.
אני רוצה להכין שוקולד חלב
כמו שמרגלית כתבה אנחנו גם לא אוכלים שוקולד תעשיתי בפסח
אבל מה זה אבקת חלב? האם יש לה תחליף?
או שזה לא קריטי ואפשר לשים רק חמאה?????????
תודה!!!!!!!
היי רחל,
אבקת חלב היא חלב שיובש ממרבית נוזליו לכדי אבקה.
לא ניסיתי להכין בעצמי שוקולד חלב כך שאני לא בטוחה, אבל עד כמה שידוע לי חייב אבקת חלב אם רוצים לקבל את הטעם שלו…
אין לו שום תחליף
או איפה אפשר להסיג אבקת חלב
אפשר להשיג ברוב הסופרים, וגם בחנויות המתמחות במוצרי אפייה.
תודה רבה:)
עכשיו זה במקפיא
כמה זמן צריך הקפאה?
היי רחל,
לא חייב להקפיא, אפשר לשמור במקרר כדי שניתן יהיה לאכול מתי שרוצים מבלי להפשיר לפני כן:)
WOW יצא מושלםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!
מעולה, שמחה שיצא מוצלח!
אני מכינה את הדוקולד הזה קבוע ובא לי לגוון. נראה לך שאפשר להוסיף בננה מרוסקת? 🤔
היי הודיה,
לא בטוחה אבל את יכולה לנסות בכמות קטנה.
אני משוגעת על שוקולד ואנחנו נוהגים שלא לאכול מוצרים תעשיייתיים בפסח, אולי תוכלי לעזור לי איך ניתן להכין שוקולד חלבי ללא חומרים תעשיתיים? תודה
היי מרגלית,
לא ניסיתי להכין שוקולד חלב, אבל את יכולה להכין את השוקולד לפי ההוראות במתכון, רק במקום שמן קוקוס לשים חמאה מומסת, ולהוסיף 20 גרם אבקת חלב.
בהצלחה😊
היי, אני רוצה לנסות להכין שוקולד לבן, נראה לך שחמאת קקאו יכולה להחליף את הקקאו?
ואם כן איך משתמשים בזה? להמיס ביחד עם השמן קוקוס במיקרוגל?
היי הודיה,
צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.
אבל אני רוצה שהוא יהיה לבן. מה יכול להחליף את הקקאו?
ולוותר לגמרי על השמן קוקוס?
היי,
הכוונה בהסבר שרשמתי לך להשתמש בחמאת קקאו. לא בקקאו עצמו. ותורידי את השמן קוקוס.
בהצלחה😃
מאד רוצה להכין את השוקולד ולנסות גם את הגירסה הרגילה וגם החלבית (עם חמאה). רק שאין לי תבנית סיליקון לפרלינים, אלא רק בגודל של קאפקייקס רגילים וקטנים.
האם אפשר להכין בתבנית קוביות קרח של המקפיא, שהיא מפלסטיק רגיל? או שלא אצליח לחלץ אותם?
אופציה נוספת, חשבתי להשתמש בתבנית הסיליקון לקאפקייס ולמלא רק שכבה נמוכה, זה ייצא לדעתי כמו מטבעות השוקולד הגדולות.
נראה לך ילך?
לדעתי יהיה קשה לחלץ אותם מתבנית פלסטיק.
עדיף למלא בתבנית סיליקון כמו שהצעת, שכבה דקה.
חוזרת לעדכן… סוףסוף הגעתי להכין את השוקולד, בינתיים הספקתי להכין רק את הגירסה הרגילה-פרווה שהצעת פלוס תוספת האגוזים. בצורת מטבעות שוקולד.
וואו, טעיםםםם!!! קלי קלות ויוצא מעולה!
אני ממש הולכת לנסות את הגירסה החלבית גם, בעזרת השם.
תודה לך אלופה👍
איזה כיף לקרוא!!
תודה רבה לך יקירה, כיף שחזרת לעדכן 🙂
לילה טוב❤️
בשביל שוקולד יותר לילדים אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? ו50 גרם חמאה במקום שמן קוקוס?
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
אם תנסי אשמח אם תעדכני איך יצא 🙂
הכנתי ככה, יצא ממש יותר מדי מתוק. אנסה בקרוב עם קקאו ולצפות בשוקולית או להוסיף מעט אבקת סוכר
תודה שחזרת לעדכן 🙂
חוץ משמן קוקוס וחמאה יש עוד משהו שאפשר להשים?
אני חושבת שאפשר להוסיף אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים.
אם אני שמה חמאה כמה חמאה צריך לשים?
והאם צריך להמניס את החמאה קודם האירבוב אם המוצרים האחרים?
תודה רבה!
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם 50 גרם חמאה.
יש להמיס את החמאה לפני.
בוקר טוב אפרת
אפשרי טחינה משומשום מלא באותה כמות של השמן במקום שמן הקוקוס?
ואם חמאה חמאת גהי הולך?
תודה ושבת שלום.
אני לא חושבת שטחינה מתאימה כתחליף לשמן כי צריך שמן שמתקשה בקירור.
אם חמאת הגהי מתקשה בקירור אז אני מניחה שאפשר.
שלום ותודה, קניתי בטעות עיסת קוקוס במקום האבקת קוקוס, האם אפשר להחליף את האבקה? אם כן מה היחס ?
מה זה עיסת קוקוס?
אין במתכון אבקת קוקוס, יש שמן קוקוס.
היי!
אני יכולה להישתמש במשהו אחר בימקום השמן קוקוס?
זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.
רציתי לדעת איך מכינים שוקולד אם יש לי רק חמאת קקאו , זה אפשרי לערבב חמאת קקאו עם האבקת קקאו?
היי חיה,
אפשר אבל יש להוסיף גם מייפל. רשמי בחיפוש בתגובות “חמאת קקאו” ותראי את התגובה של מישל. היא הסבירה איך היא מכינה.
הי, אפשר גם לא לשים בתבנית אלא לטבול בלון מנופח ולשים בהקפאה ואחר כך לפוצץ את הבלון? זה יצא עדין טוב??
היי שרית,
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כפית שמן (לא להוסיף מים) ואז לטבול בלון ולהקפיא.
כדאי לעשות שכבה לא דקה מידי.
רצינו לעשות שוקולד חלב אבל אין מתכון לזה בשום מקום ניסינו להוסיף פשוט אבקת חלב אבל זה לא עבד.
סורי אין לי מתכון לשוקולד חלב.
בוקר טוב! כשאת כותבת שצריך לערבב – לערבב על אש ? או בכערה?
היי קרן,
הכוונה לערבב בקערית עם כף. אין צורך לבשל את זה.
יום מקסים 🌺
היי אני רוצה לנסות להכין ויש לי כמה שאלות:
1. אפשר להכפיל כמויות או שמומלץ להכין פעמיים?
2. כמה זמן זה מחזיק בחוץ עד שזה נמס? אפשר לשמור במקרר?
3. זה צריך זמן מסויים בהתחלה שחייב להיות במקפיא כדי להתייצב?
4. אפשר להוסיף דובדבן וליקר בפנים? איך עושים?
5. מה עוד אפשר לשים בפנים חוץ מהאגוזים שיהיה מעניין?
6. יש לך עוד מתכונים דומים כאלו לסוגי שוקולד שאפשר להכין?
תודה רבה 🙏
היי הודיה,
1. לא ניסיתי להכפיל אבל לא אמורה להיות בעיה.
2. רצוי לשמור במקרר. בימים חמים זה נמס די מהר.
3. רצוי לשמור במקפיא כשעה לצורך התייצבות ואח”כ אפשר להעביר למקרר.
4. אני מניחה שאפשר לקצוץ כמה דובדבנים מיובשים ולהוסיף לתערובת. אפשר להוסיף גם מעט ליקר לפי הטעם.
5. אפשר לשים פיסטוקים קצוצים, פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
6. אין לי מתכונים נוספים כאלה אבל יש מתכון ל טראפלס שוקולד.
תודה רבה על התגובה והסבלנות!
רק שאלה אחרונה- כמה זמן זה נשמר במקרר באופן כללי?
לדעתי זה יכול להשמר בקופסה סגורה עד חודש.
ייאאאא הצלחתייי!!!
טעים מאוד רק יצא לי טיפונת טיפונת מר מידי, זה בגלל הקקאו? (שמתי בדיוק את הכמות שרשמת והשתמשתי באבקת קקאו של עלית כי זה מה שהיה לי בבית, יעול להיות שזה בגלל זה?)
בכל מקרה טעים תודה רבה על המתכון 💜
נראה מעולה! 😍
וכן, זה כנראה בגלל הקקאו.
ערבבתי שמן קוקוס קקאו ודבש
זה הפך למרקם פירורי שאי אפשר למזוג לתבנית
פספסתי משהו?
ממה זה פירורי?
שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס ? רבע כוס קקאו ו2 כפות דבש?
הדבש היה נוזלי ?
אפרת שלום, הכנתי את הפרלינים ע”פ ההוראות. הסילאן לא התערבב עם שמן הקוקוס הוא נותר נוזלי ושקע בתחתית לא קרוש
היי, זה סילאן טבעי או עם תוספת סוכר?
התערובת עמדה בחוץ לפני שהכנת אותה למקפיא?
היי אפרת
מה אפשר במקום שמן קוקוס ?
תודה
זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.
אין עליך ,אפרת!
תודה 💜
אשמח לקבל מתכונים לעוגות עוגיות שוקולד בנוסף לשוקולד המעולה עם שמן קוקוס הבעיה באמת שהיא מתרככת בחוץ אני חתכתי חתיכות תפוזים ושמתי בפנים היה נהדר המתכונים שמעונינת רק עם קמח קוקוס קמח טף או כוסמין בלי מוצרי חלב ובלי שמרים תודה על הכל
נשמע מעולה עם חתיכות תפוזים 🙂
מצורף לינק: מתכונים עם קמח כוסמין.
*אפשר להמיר את השמן בכל המתכונים לשמן קוקוס.
מתכון מעולה. אני מכינה עם חמאת קקאו שזמינה בחנויות טבע. צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.
תודה מישל 🙂
אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן אחר?
זה אמור לעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.
תודה רבה על המתכון! יוצא מעולה.
אני מכינה עם 2 כפות סילאן במקום הדבש ושתי כפות טחינה ויוצא מעולה.
מעולה 🙂
תודה מיכל.
היי
אפשר להמתיק בסילאן?
מבחינת מרקם אין בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי.
אני עשיתי עם סילאן ויצא ממש טעים. סילאן טבעי
אפשרי להפוך את זה לשוקולד חלב ע”י הוספת חלב?
אני יודעת שמוסיפים אבקת חלב. חלב רגיל עלול לשנות את המרקם והשוקולד יכול שלא להתקשות.
הי אפרת
אם יש לי חמאת קקאו, אני ממירה את אותו כמות של שמן הקוקוס?
כן.
היי אפרת,
תודה על המתכון ..ועל כל יתר המתכונים הקלים והנהדרים.
שאלה – השוקולד יוצא מהמקפיא ויחסית תוך זמן מועט מתחיל להינמס.. יש משהו לעשות כדי שלא יקרה ? הילדות אוהבות את הטעם אבל אחרי כמה דקות כולן מרוחות בו..
היי יסכה,
כדי ששוקולד ישאר מוצק בטמפ’ החדר צריך להעביר אותו תהליך שנקרא “טמפרור”.אין לי מדריך על זה אבל אני בטוחה שתוכלי למצוא המון מידע בחיפוש פשוט בגוגל 🙂
מעולה!!!
בזכותך אבדתי את החשק לקנות שוקולד… מתכון מעולה וקל מאוד!
תודה לך יקירה על עוד מתכון מנצח!
חסידה של האתר שלך 🙂
תודה מלכה ❤️
חג שמח!
שלום. הכנתי שוקולד מריר 3 מרכיבים הוספתי שברי שקדים שקליתי. ממש טעים. תודה על המתכון. אמשיך לחפש ולעקוב🤗🤗
נשמע מעולה עם שברי שקדים 🙂
תודה סולי.
אפשר להמתיק בסטיביה במקום מיפייל.
רציתי גם לשאול אם זה נמס בטמפרטורת החדר
היי רבקה,
יש לטמפרר את השוקולד כדי שהוא לא יימס בטמפ’ החדר.
אין לי מתכוני קרמים לפרלינים, אשתדל להעלות בהמשך.
אפשר מתכונים של קרמים לפרלינים
הכנתי והוספתי גם חמאת בוטנים, אבל יצא לי קצת מר (כניראה לא שמתי מספיק מייפל..) יכולה לחמם את זה שוב לאחר הקפאה (עבר יומיים בערך..) ולהוסיף המתקה או שעדיף לא להתעסק עם זה ולהכין חדש?
שווה לנסות 🙂
שבוע נפלא
שלום אפרת,
אפשר את המתכון לפי מסה? (גרמים וכו’)
היי הדס,
בטח. הוספתי מידות במצרכים.
תודה רבה. עם מה לדעתך זה יוצא יותר מוצלח, דבש טבעי או מייפל טבעי? תודה
לדעתי ההבדל הוא לא משמעותי. הדבש אולי מעט מתוק יותר.
האם אפשר במקום שמן קוקוס חמאה או מרגרינה?
אני מניחה שזה יעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.
שלום, האם אפשר להכין פרלינים מאבקת קקאו וחמאת קקאו (למי שלא אוהב את הטעם הדומיננתי של שמן הקוקוס)?
כן, אפשר.
שלום, האם אפשר את השוקולד על רולדת שמרים לאפות?
היי שחר,
הכוונה לשים את קוביות השוקולד בתור מילוי לרולדה?
אשמח לדעת אם אפשר לערבב בתור מילוי לעוגיות או בתור תערובת לעוגיות שוקולד צ’יפס שיהיה כמו מרקם פאדג’?
אפשר להשתמש בזה כתחליף לכל שוקולד מריר, גם כתחליף לשוקולד צ’יפס.
שנה טובה🌺
היי, רציתי לשאול אם חמאת קוקוס היא כמו שמן קוקוס (רק במצב צבירה שונה) ואז אולי אפשר להמיס אותה ואז יוצא שמן קוקוס? פשוט זה מה שיש לי..
תודה ולילטוב!
היי מוריה,
זה לא בדיוק אותו הדבר אבל נראה לי שזה אמור לעבוד במקרה הזה.
היי,
מתכון מעולה הכנתי כמה פעמים אבל לפעמים הקקאו לא מתערבב טוב עם השמן קוקוס ויוצר מרקם גושי למרות שהשמן במצב הנוזלי שלו
יודעים מ הסיבה?
היי,
הערבוב של אבקת הקקאו הוא קודם עם שמן הקוקוס או קודם עם הדבש?
הי אפרת
יש אפשרות להחליף את הדבש בסילאן או שזה בעייתי מבחינת המרקם?
היי מוניקה,
מבחינת מרקם לא חושבת שיש בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי לעיתים.
יצא פשוט מעולה!
עשיתי לפי המתכון שלך 🙂
הוספתי לחלק אגוזים וזה אכן מגוון את המרקם וגם שוקוציפס לבן בשביל צבע.
כל כך קל שאני שוקלת להפסיק לקנות בחנויות. שוקולד הולך אצלנו כמו מים
תודה על ההברקה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רבה על אתר נפלא ויעיל…
ואל יחס עוזר ומסייע..
אשמח אם יש לך עוד מתכונים של פרלינים בטעמים שונים וקלים כנ”ל.
ובכלל יש לי כל מיני תבניות סיליקון בגודל קטן לשוקלדים.מה אפשר להכין מהם חוץ משוקולדים?
תודה רבה!!
היי יעל,
אני אוסף מתכונים נוספים בהמשך. בינתיים מצרפת מתכונים שאפשר להכין עם התבניות:
מאפינס גלידה (ראי בתחתית המתכון- ביסוני גלידה)
ממתק קוקוס
לבבות שוקולד
היי,
אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב רגיל?
היי קורל,
מדובר בשמן קוקוס ולא בחלב קוקוס. שמן הקוקוס הוא מרכיב חיוני למרקם השוקולד.
היי אפשר לקבל מתכון לשוקולד חלב?
היי,
שוקולד חלב זה קצת יותר מורכב להכין. אם אמצא גרסה קלה כמובן שאעלה מתכון.
יום מקסים 🙂
היי, נראה משובח! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את שמן הקוקוס? זו לא אופציה אצלנו בגלל אלרגיה ואני מחפשת חלופה בריאה יותר משמן קנולה.
היי מיכל,
זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה לאחר קירור. החלופה היחידה שאני חושבת עליה היא חמאה רגילה או חמאת קקאו.
שמנים אחרים כמו קנולה וכו’ אינם מתקשים בקור ולכן לא מתאימים במקרה הזה.
לשים חמאת קקאו מוכרים בניצת הדובדבן