שום דבר לא נמצא

איך מכינים שוקולד

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 19 מרץ 2017

איך מכינים שוקולד ביתי ובריא? 

איך מכינים שוקולד

בשוקולד מריר אמיתי יש בדר”כ שלושה מרכיבים עיקריים: עיסת קקאו, חמאת קקאו וממתיק. בשוקולד חלב מוסיפים אבקת חלב.
עיסת הקקאו מעניקה טעם ומרירות, חמאת הקקאו תורמת למרקם הקרמי ומעדנת את המרירות החזקה של הקקאו. לשוקולד מריר בדר”כ היחס הוא 70% עיסת קקאו ו-30% חמאת קקאו (לדוג’ 70 גרם עיסת קקאו,  30 גרם חמאת קקאו ו30 גרם ממתיק). ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו, ממתיקים לפי הטעם ומעברים לתבנית סיליקון של קרחונים או פרלינים.
רצוי להמתיק בעזרת אבקת סוכר מאחר וסוכר רגיל לא נמס בתערובת ונשאר גבשושי ומורגש.
היות ובדר”כ אנחנו לא מחזיקים בבית חמאת ועיסת קקאו הבאתי לכם מתכון לשוקולד פשוט ומהיר שתוכלו להכין עם שמן קוקוס ואבקת קקאו, שהם מוצרים זמינים יותר.

מתכון לשוקולד מריר טעים ב-3 מצרכים ו-3 דקות הכנה
חומרים (10-12 יחידות/פרלינים):
רבע כוס שמן קוקוס מומס (50 ג’)
רבע כוס אבקת קקאו (32 ג’)
2 כפות דבש/מייפל טבעי (40 גרם)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים לתבנית פרלינים מסיליקון ומכניסים למקפיא למשך כשעה.
אני אישית ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד 2 כפות אגוזים טחונים. זה מאוד משדרג את המרקם והטעם.
*לאחר מכן שומרים במקפיא או במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורטל (16:41 13.09.2021)

השוקולד עם שמן קוקוס, קקאו אורגני, ממתיק אלולוז ושבבי קוקוס ♡♡
תודה על מתכון טעים נוסף 💗

מתכונים ב-10 דקות (18:41 13.09.2021)

איזה יופי, זה נראה מושלם! שמחה שאהבת את המתכון(:

אתי (20:29 30.03.2021)

מה אפשר לשים במקום אבקת חלב???

מתכונים ב-10 דקות (20:35 30.03.2021)

היי אתי,
לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב:)

מיכל (20:27 30.03.2021)

מה אפשר להמיר במקום אבקת חלב??
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:35 30.03.2021)

היי מיכל,
לצערי לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב…

מיכל (20:37 30.03.2021)

אנחנו לא אוכלים בפסח אבקת חלב
זה יצא טוב בלי????

מתכונים ב-10 דקות (20:40 30.03.2021)

יצא מעולה גם בלי, פשוט לא בטעם של שוקולד חלב:)

מיכל (20:43 30.03.2021)

אם אני יעשה חמאה קקאו ודבש
יצא לי טוב???
כדאי לנסות?

מתכונים ב-10 דקות (21:17 30.03.2021)

לא בטוחה שיצא טוב ללא עיסת קקאו…
עדיף להכין לפי המתכון ולהשתמש בשמן קוקוס/חמאה, קקאו ודבש.

רחל (15:11 30.03.2021)

אני רוצה להכין שוקולד חלב
כמו שמרגלית כתבה אנחנו גם לא אוכלים שוקולד תעשיתי בפסח
אבל מה זה אבקת חלב? האם יש לה תחליף?
או שזה לא קריטי ואפשר לשים רק חמאה?????????
תודה!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (15:30 30.03.2021)

היי רחל,
אבקת חלב היא חלב שיובש ממרבית נוזליו לכדי אבקה.
לא ניסיתי להכין בעצמי שוקולד חלב כך שאני לא בטוחה, אבל עד כמה שידוע לי חייב אבקת חלב אם רוצים לקבל את הטעם שלו…

רחל (15:31 30.03.2021)

אין לו שום תחליף
או איפה אפשר להסיג אבקת חלב

מתכונים ב-10 דקות (15:41 30.03.2021)

אפשר להשיג ברוב הסופרים, וגם בחנויות המתמחות במוצרי אפייה.

רחל (15:55 30.03.2021)

תודה רבה:)

רחל (18:36 30.03.2021)

עכשיו זה במקפיא
כמה זמן צריך הקפאה?

מתכונים ב-10 דקות (19:27 30.03.2021)

היי רחל,
לא חייב להקפיא, אפשר לשמור במקרר כדי שניתן יהיה לאכול מתי שרוצים מבלי להפשיר לפני כן:)

רחל (19:02 30.03.2021)

WOW יצא מושלםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:28 30.03.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח!

הודיה (23:48 24.03.2021)

אני מכינה את הדוקולד הזה קבוע ובא לי לגוון. נראה לך שאפשר להוסיף בננה מרוסקת? 🤔

מתכונים ב-10 דקות (09:26 25.03.2021)

היי הודיה,
לא בטוחה אבל את יכולה לנסות בכמות קטנה.

מרגלית (00:08 24.03.2021)

אני משוגעת על שוקולד ואנחנו נוהגים שלא לאכול מוצרים תעשיייתיים בפסח, אולי תוכלי לעזור לי איך ניתן להכין שוקולד חלבי ללא חומרים תעשיתיים? תודה

מתכונים ב-10 דקות (02:02 24.03.2021)

היי מרגלית,
לא ניסיתי להכין שוקולד חלב, אבל את יכולה להכין את השוקולד לפי ההוראות במתכון, רק במקום שמן קוקוס לשים חמאה מומסת, ולהוסיף 20 גרם אבקת חלב.
בהצלחה😊

הודיה (16:55 26.01.2021)

היי, אני רוצה לנסות להכין שוקולד לבן, נראה לך שחמאת קקאו יכולה להחליף את הקקאו?
ואם כן איך משתמשים בזה? להמיס ביחד עם השמן קוקוס במיקרוגל?

מתכונים ב-10 דקות (21:52 26.01.2021)

היי הודיה,
צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.

הודיה (05:01 27.01.2021)

אבל אני רוצה שהוא יהיה לבן. מה יכול להחליף את הקקאו?
ולוותר לגמרי על השמן קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (07:27 27.01.2021)

היי,
הכוונה בהסבר שרשמתי לך להשתמש בחמאת קקאו. לא בקקאו עצמו. ותורידי את השמן קוקוס.
בהצלחה😃

מילי (12:47 21.12.2020)

מאד רוצה להכין את השוקולד ולנסות גם את הגירסה הרגילה וגם החלבית (עם חמאה). רק שאין לי תבנית סיליקון לפרלינים, אלא רק בגודל של קאפקייקס רגילים וקטנים.
האם אפשר להכין בתבנית קוביות קרח של המקפיא, שהיא מפלסטיק רגיל? או שלא אצליח לחלץ אותם?
אופציה נוספת, חשבתי להשתמש בתבנית הסיליקון לקאפקייס ולמלא רק שכבה נמוכה, זה ייצא לדעתי כמו מטבעות השוקולד הגדולות.
נראה לך ילך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.12.2020)

לדעתי יהיה קשה לחלץ אותם מתבנית פלסטיק.
עדיף למלא בתבנית סיליקון כמו שהצעת, שכבה דקה.

מילי (17:05 30.12.2020)

חוזרת לעדכן… סוףסוף הגעתי להכין את השוקולד, בינתיים הספקתי להכין רק את הגירסה הרגילה-פרווה שהצעת פלוס תוספת האגוזים. בצורת מטבעות שוקולד.
וואו, טעיםםםם!!! קלי קלות ויוצא מעולה!
אני ממש הולכת לנסות את הגירסה החלבית גם, בעזרת השם.
תודה לך אלופה👍

מתכונים ב-10 דקות (21:10 30.12.2020)

איזה כיף לקרוא!!
תודה רבה לך יקירה, כיף שחזרת לעדכן 🙂
לילה טוב❤️

שיר (22:41 4.07.2020)

בשביל שוקולד יותר לילדים אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? ו50 גרם חמאה במקום שמן קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 4.07.2020)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
אם תנסי אשמח אם תעדכני איך יצא 🙂

שיר (15:16 6.07.2020)

הכנתי ככה, יצא ממש יותר מדי מתוק. אנסה בקרוב עם קקאו ולצפות בשוקולית או להוסיף מעט אבקת סוכר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 6.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אביגיל בוקעי (20:58 26.05.2020)

חוץ משמן קוקוס וחמאה יש עוד משהו שאפשר להשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 26.05.2020)

אני חושבת שאפשר להוסיף אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים.

שלי (16:51 11.05.2020)

אם אני שמה חמאה כמה חמאה צריך לשים?
והאם צריך להמניס את החמאה קודם האירבוב אם המוצרים האחרים?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:53 11.05.2020)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם 50 גרם חמאה.
יש להמיס את החמאה לפני.

עינת (11:04 3.04.2020)

בוקר טוב אפרת

אפשרי טחינה משומשום מלא באותה כמות של השמן במקום שמן הקוקוס?

ואם חמאה חמאת גהי הולך?

תודה ושבת שלום.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 3.04.2020)

אני לא חושבת שטחינה מתאימה כתחליף לשמן כי צריך שמן שמתקשה בקירור.
אם חמאת הגהי מתקשה בקירור אז אני מניחה שאפשר.

ריבי (23:04 26.03.2020)

שלום ותודה, קניתי בטעות עיסת קוקוס במקום האבקת קוקוס, האם אפשר להחליף את האבקה? אם כן מה היחס ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 27.03.2020)

מה זה עיסת קוקוס?
אין במתכון אבקת קוקוס, יש שמן קוקוס.

אסתי (12:06 9.03.2020)

היי!
אני יכולה להישתמש במשהו אחר בימקום השמן קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:37 9.03.2020)

זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.

חיה (18:39 26.01.2020)

רציתי לדעת איך מכינים שוקולד אם יש לי רק חמאת קקאו , זה אפשרי לערבב חמאת קקאו עם האבקת קקאו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 26.01.2020)

היי חיה,
אפשר אבל יש להוסיף גם מייפל. רשמי בחיפוש בתגובות “חמאת קקאו” ותראי את התגובה של מישל. היא הסבירה איך היא מכינה.

שרית (16:04 16.01.2020)

הי, אפשר גם לא לשים בתבנית אלא לטבול בלון מנופח ולשים בהקפאה ואחר כך לפוצץ את הבלון? זה יצא עדין טוב??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 16.01.2020)

היי שרית,
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כפית שמן (לא להוסיף מים) ואז לטבול בלון ולהקפיא.
כדאי לעשות שכבה לא דקה מידי.

שרון (18:57 2.12.2019)

רצינו לעשות שוקולד חלב אבל אין מתכון לזה בשום מקום ניסינו להוסיף פשוט אבקת חלב אבל זה לא עבד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 2.12.2019)

סורי אין לי מתכון לשוקולד חלב.

קרן (08:31 27.11.2019)

בוקר טוב! כשאת כותבת שצריך לערבב – לערבב על אש ? או בכערה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 27.11.2019)

היי קרן,
הכוונה לערבב בקערית עם כף. אין צורך לבשל את זה.
יום מקסים 🌺

הודיה (22:38 25.11.2019)

היי אני רוצה לנסות להכין ויש לי כמה שאלות:
1. אפשר להכפיל כמויות או שמומלץ להכין פעמיים?
2. כמה זמן זה מחזיק בחוץ עד שזה נמס? אפשר לשמור במקרר?
3. זה צריך זמן מסויים בהתחלה שחייב להיות במקפיא כדי להתייצב?
4. אפשר להוסיף דובדבן וליקר בפנים? איך עושים?
5. מה עוד אפשר לשים בפנים חוץ מהאגוזים שיהיה מעניין?
6. יש לך עוד מתכונים דומים כאלו לסוגי שוקולד שאפשר להכין?
תודה רבה 🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 26.11.2019)

היי הודיה,
1. לא ניסיתי להכפיל אבל לא אמורה להיות בעיה.
2. רצוי לשמור במקרר. בימים חמים זה נמס די מהר.
3. רצוי לשמור במקפיא כשעה לצורך התייצבות ואח”כ אפשר להעביר למקרר.
4. אני מניחה שאפשר לקצוץ כמה דובדבנים מיובשים ולהוסיף לתערובת. אפשר להוסיף גם מעט ליקר לפי הטעם.
5. אפשר לשים פיסטוקים קצוצים, פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
6. אין לי מתכונים נוספים כאלה אבל יש מתכון ל טראפלס שוקולד.

הודיה (21:45 26.11.2019)

תודה רבה על התגובה והסבלנות!
רק שאלה אחרונה- כמה זמן זה נשמר במקרר באופן כללי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 27.11.2019)

לדעתי זה יכול להשמר בקופסה סגורה עד חודש.

הודיה (06:47 27.11.2019)

ייאאאא הצלחתייי!!!
טעים מאוד רק יצא לי טיפונת טיפונת מר מידי, זה בגלל הקקאו? (שמתי בדיוק את הכמות שרשמת והשתמשתי באבקת קקאו של עלית כי זה מה שהיה לי בבית, יעול להיות שזה בגלל זה?)
בכל מקרה טעים תודה רבה על המתכון 💜

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 27.11.2019)

נראה מעולה! 😍
וכן, זה כנראה בגלל הקקאו.

שי (19:11 4.06.2019)

ערבבתי שמן קוקוס קקאו ודבש
זה הפך למרקם פירורי שאי אפשר למזוג לתבנית
פספסתי משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 4.06.2019)

ממה זה פירורי?
שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס ? רבע כוס קקאו ו2 כפות דבש?
הדבש היה נוזלי ?

בינה (09:33 22.04.2019)

אפרת שלום, הכנתי את הפרלינים ע”פ ההוראות. הסילאן לא התערבב עם שמן הקוקוס הוא נותר נוזלי ושקע בתחתית לא קרוש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 22.04.2019)

היי, זה סילאן טבעי או עם תוספת סוכר?
התערובת עמדה בחוץ לפני שהכנת אותה למקפיא?

עינת (18:31 27.02.2019)

היי אפרת

מה אפשר במקום שמן קוקוס ?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.02.2019)

זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.

שיראל (19:53 21.02.2019)

אין עליך ,אפרת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.02.2019)

תודה 💜

לאה לבני (12:24 23.01.2019)

אשמח לקבל מתכונים לעוגות עוגיות שוקולד בנוסף לשוקולד המעולה עם שמן קוקוס הבעיה באמת שהיא מתרככת בחוץ אני חתכתי חתיכות תפוזים ושמתי בפנים היה נהדר המתכונים שמעונינת רק עם קמח קוקוס קמח טף או כוסמין בלי מוצרי חלב ובלי שמרים תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 23.01.2019)

נשמע מעולה עם חתיכות תפוזים 🙂
מצורף לינק: מתכונים עם קמח כוסמין.
*אפשר להמיר את השמן בכל המתכונים לשמן קוקוס.

מישל (19:12 16.01.2019)

מתכון מעולה. אני מכינה עם חמאת קקאו שזמינה בחנויות טבע. צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2019)

תודה מישל 🙂

אנונימי (11:28 4.12.2018)

אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 4.12.2018)

זה אמור לעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.

מיכל (21:08 23.10.2018)

תודה רבה על המתכון! יוצא מעולה.
אני מכינה עם 2 כפות סילאן במקום הדבש ושתי כפות טחינה ויוצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 23.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל.

נועה (18:17 13.10.2018)

היי
אפשר להמתיק בסילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 13.10.2018)

מבחינת מרקם אין בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי.

אמונה (19:08 25.02.2019)

אני עשיתי עם סילאן ויצא ממש טעים. סילאן טבעי

ענת (12:41 16.09.2018)

אפשרי להפוך את זה לשוקולד חלב ע”י הוספת חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 16.09.2018)

אני יודעת שמוסיפים אבקת חלב. חלב רגיל עלול לשנות את המרקם והשוקולד יכול שלא להתקשות.

מירב (09:54 14.09.2018)

הי אפרת
אם יש לי חמאת קקאו, אני ממירה את אותו כמות של שמן הקוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 14.09.2018)

כן.

יסכה (19:43 24.05.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכון ..ועל כל יתר המתכונים הקלים והנהדרים.
שאלה – השוקולד יוצא מהמקפיא ויחסית תוך זמן מועט מתחיל להינמס.. יש משהו לעשות כדי שלא יקרה ? הילדות אוהבות את הטעם אבל אחרי כמה דקות כולן מרוחות בו..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 24.05.2018)

היי יסכה,
כדי ששוקולד ישאר מוצק בטמפ’ החדר צריך להעביר אותו תהליך שנקרא “טמפרור”.אין לי מדריך על זה אבל אני בטוחה שתוכלי למצוא המון מידע בחיפוש פשוט בגוגל 🙂

מלכה (23:23 16.05.2018)

מעולה!!!
בזכותך אבדתי את החשק לקנות שוקולד… מתכון מעולה וקל מאוד!
תודה לך יקירה על עוד מתכון מנצח!
חסידה של האתר שלך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 17.05.2018)

תודה מלכה ❤️
חג שמח!

סולי (21:32 15.05.2018)

שלום. הכנתי שוקולד מריר 3 מרכיבים הוספתי שברי שקדים שקליתי. ממש טעים. תודה על המתכון. אמשיך לחפש ולעקוב🤗🤗

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 15.05.2018)

נשמע מעולה עם שברי שקדים 🙂
תודה סולי.

רנין (22:51 26.04.2018)

אפשר להמתיק בסטיביה במקום מיפייל.

רבקה (14:16 16.04.2018)

רציתי גם לשאול אם זה נמס בטמפרטורת החדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 16.04.2018)

היי רבקה,
יש לטמפרר את השוקולד כדי שהוא לא יימס בטמפ’ החדר.
אין לי מתכוני קרמים לפרלינים, אשתדל להעלות בהמשך.

רבקה (14:15 16.04.2018)

אפשר מתכונים של קרמים לפרלינים

hadas123hadas (08:31 11.02.2018)

הכנתי והוספתי גם חמאת בוטנים, אבל יצא לי קצת מר (כניראה לא שמתי מספיק מייפל..) יכולה לחמם את זה שוב לאחר הקפאה (עבר יומיים בערך..) ולהוסיף המתקה או שעדיף לא להתעסק עם זה ולהכין חדש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 11.02.2018)

שווה לנסות 🙂
שבוע נפלא

הדס (12:53 8.02.2018)

שלום אפרת,
אפשר את המתכון לפי מסה? (גרמים וכו’)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 8.02.2018)

היי הדס,
בטח. הוספתי מידות במצרכים.

הדס (08:21 27.02.2018)

תודה רבה. עם מה לדעתך זה יוצא יותר מוצלח, דבש טבעי או מייפל טבעי? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 27.02.2018)

לדעתי ההבדל הוא לא משמעותי. הדבש אולי מעט מתוק יותר.

הדס (10:36 10.01.2018)

האם אפשר במקום שמן קוקוס חמאה או מרגרינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 10.01.2018)

אני מניחה שזה יעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.

דפי (18:26 5.01.2018)

שלום, האם אפשר להכין פרלינים מאבקת קקאו וחמאת קקאו (למי שלא אוהב את הטעם הדומיננתי של שמן הקוקוס)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 5.01.2018)

כן, אפשר.

שחר ש (08:33 5.01.2018)

שלום, האם אפשר את השוקולד על רולדת שמרים לאפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 5.01.2018)

היי שחר,
הכוונה לשים את קוביות השוקולד בתור מילוי לרולדה?

ננה (16:24 9.09.2018)

אשמח לדעת אם אפשר לערבב בתור מילוי לעוגיות או בתור תערובת לעוגיות שוקולד צ’יפס שיהיה כמו מרקם פאדג’?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 9.09.2018)

אפשר להשתמש בזה כתחליף לכל שוקולד מריר, גם כתחליף לשוקולד צ’יפס.
שנה טובה🌺

מוריה (21:52 16.11.2017)

היי, רציתי לשאול אם חמאת קוקוס היא כמו שמן קוקוס (רק במצב צבירה שונה) ואז אולי אפשר להמיס אותה ואז יוצא שמן קוקוס? פשוט זה מה שיש לי..
תודה ולילטוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 16.11.2017)

היי מוריה,
זה לא בדיוק אותו הדבר אבל נראה לי שזה אמור לעבוד במקרה הזה.

henli (12:02 12.11.2017)

היי,
מתכון מעולה הכנתי כמה פעמים אבל לפעמים הקקאו לא מתערבב טוב עם השמן קוקוס ויוצר מרקם גושי למרות שהשמן במצב הנוזלי שלו
יודעים מ הסיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 12.11.2017)

היי,
הערבוב של אבקת הקקאו הוא קודם עם שמן הקוקוס או קודם עם הדבש?

מוניקה (10:17 28.09.2017)

הי אפרת
יש אפשרות להחליף את הדבש בסילאן או שזה בעייתי מבחינת המרקם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.09.2017)

היי מוניקה,
מבחינת מרקם לא חושבת שיש בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי לעיתים.

מוניקה (16:28 2.10.2017)

יצא פשוט מעולה!
עשיתי לפי המתכון שלך 🙂
הוספתי לחלק אגוזים וזה אכן מגוון את המרקם וגם שוקוציפס לבן בשביל צבע.
כל כך קל שאני שוקלת להפסיק לקנות בחנויות. שוקולד הולך אצלנו כמו מים
תודה על ההברקה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 2.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

יעל (16:38 25.05.2017)

תודה רבה על אתר נפלא ויעיל…
ואל יחס עוזר ומסייע..
אשמח אם יש לך עוד מתכונים של פרלינים בטעמים שונים וקלים כנ”ל.
ובכלל יש לי כל מיני תבניות סיליקון בגודל קטן לשוקלדים.מה אפשר להכין מהם חוץ משוקולדים?
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (17:44 25.05.2017)

היי יעל,
אני אוסף מתכונים נוספים בהמשך. בינתיים מצרפת מתכונים שאפשר להכין עם התבניות:
מאפינס גלידה (ראי בתחתית המתכון- ביסוני גלידה)
ממתק קוקוס
לבבות שוקולד

קורל (10:59 23.03.2017)

היי,
אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 23.03.2017)

היי קורל,
מדובר בשמן קוקוס ולא בחלב קוקוס. שמן הקוקוס הוא מרכיב חיוני למרקם השוקולד.

ida (10:21 23.03.2017)

היי אפשר לקבל מתכון לשוקולד חלב?

מתכונים ב-10 דקות (10:49 23.03.2017)

היי,
שוקולד חלב זה קצת יותר מורכב להכין. אם אמצא גרסה קלה כמובן שאעלה מתכון.
יום מקסים 🙂

מיכל (20:01 20.03.2017)

היי, נראה משובח! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את שמן הקוקוס? זו לא אופציה אצלנו בגלל אלרגיה ואני מחפשת חלופה בריאה יותר משמן קנולה.

מתכונים ב-10 דקות (23:35 20.03.2017)

היי מיכל,
זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה לאחר קירור. החלופה היחידה שאני חושבת עליה היא חמאה רגילה או חמאת קקאו.
שמנים אחרים כמו קנולה וכו’ אינם מתקשים בקור ולכן לא מתאימים במקרה הזה.

ציפורה (13:13 14.09.2020)

לשים חמאת קקאו מוכרים בניצת הדובדבן

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.