שום דבר לא נמצא

איך מכינים שוקולד

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 19 מרץ 2017

איך מכינים שוקולד ביתי ובריא? 

איך מכינים שוקולד

בשוקולד מריר אמיתי יש בדר”כ שלושה מרכיבים עיקריים: עיסת קקאו, חמאת קקאו וממתיק. בשוקולד חלב מוסיפים אבקת חלב.
עיסת הקקאו מעניקה טעם ומרירות, חמאת הקקאו תורמת למרקם הקרמי ומעדנת את המרירות החזקה של הקקאו. לשוקולד מריר בדר”כ היחס הוא 70% עיסת קקאו ו-30% חמאת קקאו (לדוג’ 70 גרם עיסת קקאו,  30 גרם חמאת קקאו ו30 גרם ממתיק). ממיסים את עיסת וחמאת הקקאו, ממתיקים לפי הטעם ומעברים לתבנית סיליקון של קרחונים או פרלינים.
רצוי להמתיק בעזרת אבקת סוכר מאחר וסוכר רגיל לא נמס בתערובת ונשאר גבשושי ומורגש.
היות ובדר”כ אנחנו לא מחזיקים בבית חמאת ועיסת קקאו הבאתי לכם מתכון לשוקולד פשוט ומהיר שתוכלו להכין עם שמן קוקוס ואבקת קקאו, שהם מוצרים זמינים יותר.

מתכון לשוקולד מריר טעים ב-3 מצרכים ו-3 דקות הכנה

חומרים (10-12 יחידות/פרלינים):
רבע כוס שמן קוקוס מומס (50 ג’)
רבע כוס אבקת קקאו (32 ג’)
2 כפות דבש/מייפל טבעי (40 גרם)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד. יוצקים לתבנית פרלינים מסיליקון ומכניסים למקפיא למשך כשעה.
אני אישית ממליצה להוסיף לתערובת השוקולד 2 כפות אגוזים טחונים. זה מאוד משדרג את המרקם והטעם.
*לאחר מכן שומרים במקפיא או במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Naama (23:36 8.07.2024)

היי אפרת השתמשתי בקקאו אורגני שמן קוקוס ומייפל. עירבבתי טוב ושמתי בתבניות סיליקון להקפאה במשך יותר מ- לילה . המייפל ירד למטה לא הוקפא. יש לך מושג למה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 9.07.2024)

מוזר. כשערבבת את כל החומרים הם עורבבו טוב או שהיתה הפרדה בין המייפל לבלילה?
התערובת המתינה בחוץ או שישר הכנסת למקפיא?

avatar
123 (15:39 14.04.2024)

האם אני יכולה להמיר את אבקת הקקאו באבקת חרובים?
אם כן באיזו כמות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:18 14.04.2024)

לא יודעת, לא ניסיתי.
אם תנסי אשמח לשמוע איך יצא:)
אם כן אז אותה כמות.

avatar
123 (17:58 14.04.2024)

תודה רבה

avatar
רות (14:48 4.04.2024)

מתכון פצצהה הכנתי כמה פעמים בתור ציפוי של מגנום ממרכיבים בריאים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 4.04.2024)

תודה רות❤️

avatar
שילת (12:59 19.06.2023)

שלום
קרם קוקוס ושמן קוקוס זה אותו דבר? אפשר להשתמש בקרם למתכון הזה?

איזה עוד מתכונים את מציעה להכין עם קרם קוקוס (היה בקירור שלושה ימים), אבל שיהיו פרווה (כלומר לא גלידות ועוגות גלידה..)?
ואם יש לך מתכון שאפשר להשתמש בקרם קוקוס ובננה זה יהיה מעולה לחיסול שאריות…😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:51 19.06.2023)

היי
מדובר בשני מוצרים שונים. שמן קוקוס מכיל הרבה יותר שומן מאשר קרם קוקוס.
אפשר להכין מוס שוקולד על בסיס קרם קוקוס, ובאופן כללי ניתן להחליף שמנת מתוקה בקרם קוקוס במתכונים רבים.

avatar
יהודית (15:36 28.05.2023)

יצא מדהים!
שמתי חמאה במקום שמן קוקוס, המסתי את כל המרכיבים והוספתי חלב – יצא שוקו טעיםםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 28.05.2023)

שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
מושה (15:21 14.04.2023)

מה אפשר להשים במקום שמן קוקוס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 14.04.2023)

אפשר לשים חמאה/מחמאה.

avatar
רות (17:56 15.03.2023)

יש לי רק שמן קוקוס מוצק. כמה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:19 15.03.2023)

אותה כמות- 50 גרם. יש להמיס אותו.

avatar
מאי (18:13 28.12.2022)

היי, אני רוצה להכין (לא אוכלת שוקולד על כל סוגיו) אלא רק קקאו ועדיין לא רוצה שייצא מריר אלא מתוק (יותר בכיוון של שוקולד חלב) האם יש דרך להמתיק ללא שימוש בשוקולד חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 28.12.2022)

היי,
כדי לקבל שוקולד בסגנון של שוקולד חלב יש להשתמש באבקת חלב ו/או חמאה. לא ידוע לי על תחליף מוצלח.

avatar
שנה (15:19 30.08.2022)

היי אפרת סתם מעניין אותי אם אפשר להמיס את השוקולד אחרי שמכינים אותו?
או שזה לא כמו שוקולד רגיל…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:21 30.08.2022)

היי,
אפשר להמיס את השוקולד אבל זה יצא שונה (קצת כמו כמו סירופ שוקולד דליל) כי התכונות שלו שונות משל שוקולד רגיל.

avatar
שרית (00:09 4.05.2022)

תודה על עוד מתכון טעים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:08 4.05.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון😊

avatar
חובבת שוקולד (00:00 23.11.2021)

מה ההבדל בין עיסת קקאו לקקאו רגיל? פשוט אין להשיג עיסה של בד”ץ עדה חרדית. חמאה כן אפשר להשיג. מה היחס לשוקולד מריר: קקאו וחמאת קקאו. והאם זה יוצא טעים כמו שוקולד עם עיסת קקאו?? או שאין תחליף לעיסה?
תודה רבה על הכל!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 23.11.2021)

היי,
עיסת קקאו היא חומר הגלם ממנו מפיקים חמאת קקאו ואבקת קקאו. היא מגיעה כבלוק- חתיכה מוצקה.
היות וזה מרכיב שלא כולם יכולים להשתמש/להשיג המתכון לשוקולד מכיל אבקת קקאו במקום.
השוקולד הכי דומה לטעמו המקורי כשמשתמשים בעיסת קקאו, אבל גם המתכון הנוכחי יוצא מצוין.

avatar
אורטל (16:41 13.09.2021)

השוקולד עם שמן קוקוס, קקאו אורגני, ממתיק אלולוז ושבבי קוקוס ♡♡
תודה על מתכון טעים נוסף 💗

איך מכינים שוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 13.09.2021)

איזה יופי, זה נראה מושלם! שמחה שאהבת את המתכון(:

avatar
אורטל (16:40 19.09.2021)

יש לך המלצה איך לערבב היטב את הבלילה? חלק מהקוביות יוצאות לי מתוקות וחלק לא, למרות שאני מערבבת את הבלילה לפני כן… צריך מכשיר או משהו שיערבב או לפזר את זה בתבנית הפרלינים בצורה מסוימת שזה יהיה יותר אחיד? אשמח לעזרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:50 19.09.2021)

היי אורטל,
את מערבבת היטב עם כף? זה אמור להיות ערבוב פשוט והכל מתאחד…
את מתכוונת לתוספות כמו קוקוס? אם כן את יכולה לפזר מעט קוקוס בכל שקע לאחר שהכנסת לתוכו את התערובת.

avatar
אורטל (18:01 19.09.2021)

תודה על המענה אבל אני מרגישה שדווקא עם הממתיק זו הבעיה. הכנתי כמה כאלה בלי שבבי קוקוס ובלי תוספות בכלל אז יש לי השוואה 🙂 כאילו הכל מתערבב בסדר חוץ ממנו. אולי אנסה להוסיף אותו בכל שקע בנפרד כמו שהצעת עם הקוקוס ולערבב עם קיסם או משהו. תודה על הרעיון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 19.09.2021)

את משתמשת בממתיק נוזלי כמו דבש/מייפל? אם כן לא אמורה להיות הבעיה שתיארת.
בהצלחה וחג שמח!

avatar
אתי (20:29 30.03.2021)

מה אפשר לשים במקום אבקת חלב???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 30.03.2021)

היי אתי,
לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב:)

avatar
רונית ש. (13:49 1.06.2022)

שאלה:
האם אפשר במקום שמן הקוקוס להשתמש בשמן אחר ?(למשל שמן זרעי ענבים,או שמן זית ?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 1.06.2022)

היי,
שמן הקוקוס חשוב כאן- זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור. לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה אך לא עם שמן אחר.

avatar
שנה (15:13 29.08.2022)

היי אפרת כמה חמאה אפשר לשים במקום השמן קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 29.08.2022)

היי,
שימי 50 גרם חמאה(:

avatar
מיכל (20:27 30.03.2021)

מה אפשר להמיר במקום אבקת חלב??
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:35 30.03.2021)

היי מיכל,
לצערי לא ידוע לי על תחליף לאבקת חלב…

avatar
מיכל (20:37 30.03.2021)

אנחנו לא אוכלים בפסח אבקת חלב
זה יצא טוב בלי????

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 30.03.2021)

יצא מעולה גם בלי, פשוט לא בטעם של שוקולד חלב:)

avatar
מיכל (20:43 30.03.2021)

אם אני יעשה חמאה קקאו ודבש
יצא לי טוב???
כדאי לנסות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 30.03.2021)

לא בטוחה שיצא טוב ללא עיסת קקאו…
עדיף להכין לפי המתכון ולהשתמש בשמן קוקוס/חמאה, קקאו ודבש.

avatar
רחל (15:11 30.03.2021)

אני רוצה להכין שוקולד חלב
כמו שמרגלית כתבה אנחנו גם לא אוכלים שוקולד תעשיתי בפסח
אבל מה זה אבקת חלב? האם יש לה תחליף?
או שזה לא קריטי ואפשר לשים רק חמאה?????????
תודה!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:30 30.03.2021)

היי רחל,
אבקת חלב היא חלב שיובש ממרבית נוזליו לכדי אבקה.
לא ניסיתי להכין בעצמי שוקולד חלב כך שאני לא בטוחה, אבל עד כמה שידוע לי חייב אבקת חלב אם רוצים לקבל את הטעם שלו…

avatar
רחל (15:31 30.03.2021)

אין לו שום תחליף
או איפה אפשר להסיג אבקת חלב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:41 30.03.2021)

אפשר להשיג ברוב הסופרים, וגם בחנויות המתמחות במוצרי אפייה.

avatar
רחל (15:55 30.03.2021)

תודה רבה:)

avatar
רחל (18:36 30.03.2021)

עכשיו זה במקפיא
כמה זמן צריך הקפאה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:27 30.03.2021)

היי רחל,
לא חייב להקפיא, אפשר לשמור במקרר כדי שניתן יהיה לאכול מתי שרוצים מבלי להפשיר לפני כן:)

avatar
רחל (19:02 30.03.2021)

WOW יצא מושלםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 30.03.2021)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח!

avatar
הודיה (23:48 24.03.2021)

אני מכינה את הדוקולד הזה קבוע ובא לי לגוון. נראה לך שאפשר להוסיף בננה מרוסקת? 🤔

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:26 25.03.2021)

היי הודיה,
לא בטוחה אבל את יכולה לנסות בכמות קטנה.

avatar
מרגלית (00:08 24.03.2021)

אני משוגעת על שוקולד ואנחנו נוהגים שלא לאכול מוצרים תעשיייתיים בפסח, אולי תוכלי לעזור לי איך ניתן להכין שוקולד חלבי ללא חומרים תעשיתיים? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:02 24.03.2021)

היי מרגלית,
לא ניסיתי להכין שוקולד חלב, אבל את יכולה להכין את השוקולד לפי ההוראות במתכון, רק במקום שמן קוקוס לשים חמאה מומסת, ולהוסיף 20 גרם אבקת חלב.
בהצלחה😊

avatar
הודיה (16:55 26.01.2021)

היי, אני רוצה לנסות להכין שוקולד לבן, נראה לך שחמאת קקאו יכולה להחליף את הקקאו?
ואם כן איך משתמשים בזה? להמיס ביחד עם השמן קוקוס במיקרוגל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 26.01.2021)

היי הודיה,
צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.

avatar
הודיה (05:01 27.01.2021)

אבל אני רוצה שהוא יהיה לבן. מה יכול להחליף את הקקאו?
ולוותר לגמרי על השמן קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:27 27.01.2021)

היי,
הכוונה בהסבר שרשמתי לך להשתמש בחמאת קקאו. לא בקקאו עצמו. ותורידי את השמן קוקוס.
בהצלחה😃

avatar
מילי (12:47 21.12.2020)

מאד רוצה להכין את השוקולד ולנסות גם את הגירסה הרגילה וגם החלבית (עם חמאה). רק שאין לי תבנית סיליקון לפרלינים, אלא רק בגודל של קאפקייקס רגילים וקטנים.
האם אפשר להכין בתבנית קוביות קרח של המקפיא, שהיא מפלסטיק רגיל? או שלא אצליח לחלץ אותם?
אופציה נוספת, חשבתי להשתמש בתבנית הסיליקון לקאפקייס ולמלא רק שכבה נמוכה, זה ייצא לדעתי כמו מטבעות השוקולד הגדולות.
נראה לך ילך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 21.12.2020)

לדעתי יהיה קשה לחלץ אותם מתבנית פלסטיק.
עדיף למלא בתבנית סיליקון כמו שהצעת, שכבה דקה.

avatar
מילי (17:05 30.12.2020)

חוזרת לעדכן… סוףסוף הגעתי להכין את השוקולד, בינתיים הספקתי להכין רק את הגירסה הרגילה-פרווה שהצעת פלוס תוספת האגוזים. בצורת מטבעות שוקולד.
וואו, טעיםםםם!!! קלי קלות ויוצא מעולה!
אני ממש הולכת לנסות את הגירסה החלבית גם, בעזרת השם.
תודה לך אלופה👍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 30.12.2020)

איזה כיף לקרוא!!
תודה רבה לך יקירה, כיף שחזרת לעדכן 🙂
לילה טוב❤️

avatar
שיר (22:41 4.07.2020)

בשביל שוקולד יותר לילדים אפשר לשים שוקולית במקום קקאו? ו50 גרם חמאה במקום שמן קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 4.07.2020)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד.
אם תנסי אשמח אם תעדכני איך יצא 🙂

avatar
שיר (15:16 6.07.2020)

הכנתי ככה, יצא ממש יותר מדי מתוק. אנסה בקרוב עם קקאו ולצפות בשוקולית או להוסיף מעט אבקת סוכר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 6.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אביגיל בוקעי (20:58 26.05.2020)

חוץ משמן קוקוס וחמאה יש עוד משהו שאפשר להשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:56 26.05.2020)

אני חושבת שאפשר להוסיף אגוזים טחונים או פירורי ביסקוויטים.

avatar
שלי (16:51 11.05.2020)

אם אני שמה חמאה כמה חמאה צריך לשים?
והאם צריך להמניס את החמאה קודם האירבוב אם המוצרים האחרים?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:53 11.05.2020)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם 50 גרם חמאה.
יש להמיס את החמאה לפני.

avatar
עינת (11:04 3.04.2020)

בוקר טוב אפרת

אפשרי טחינה משומשום מלא באותה כמות של השמן במקום שמן הקוקוס?

ואם חמאה חמאת גהי הולך?

תודה ושבת שלום.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 3.04.2020)

אני לא חושבת שטחינה מתאימה כתחליף לשמן כי צריך שמן שמתקשה בקירור.
אם חמאת הגהי מתקשה בקירור אז אני מניחה שאפשר.

avatar
ריבי (23:04 26.03.2020)

שלום ותודה, קניתי בטעות עיסת קוקוס במקום האבקת קוקוס, האם אפשר להחליף את האבקה? אם כן מה היחס ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 27.03.2020)

מה זה עיסת קוקוס?
אין במתכון אבקת קוקוס, יש שמן קוקוס.

avatar
אסתי (12:06 9.03.2020)

היי!
אני יכולה להישתמש במשהו אחר בימקום השמן קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:37 9.03.2020)

זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.

avatar
חיה (18:39 26.01.2020)

רציתי לדעת איך מכינים שוקולד אם יש לי רק חמאת קקאו , זה אפשרי לערבב חמאת קקאו עם האבקת קקאו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 26.01.2020)

היי חיה,
אפשר אבל יש להוסיף גם מייפל. רשמי בחיפוש בתגובות “חמאת קקאו” ותראי את התגובה של מישל. היא הסבירה איך היא מכינה.

avatar
שרית (16:04 16.01.2020)

הי, אפשר גם לא לשים בתבנית אלא לטבול בלון מנופח ולשים בהקפאה ואחר כך לפוצץ את הבלון? זה יצא עדין טוב??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:26 16.01.2020)

היי שרית,
יש להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם כפית שמן (לא להוסיף מים) ואז לטבול בלון ולהקפיא.
כדאי לעשות שכבה לא דקה מידי.

avatar
שרון (18:57 2.12.2019)

רצינו לעשות שוקולד חלב אבל אין מתכון לזה בשום מקום ניסינו להוסיף פשוט אבקת חלב אבל זה לא עבד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:42 2.12.2019)

סורי אין לי מתכון לשוקולד חלב.

avatar
קרן (08:31 27.11.2019)

בוקר טוב! כשאת כותבת שצריך לערבב – לערבב על אש ? או בכערה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 27.11.2019)

היי קרן,
הכוונה לערבב בקערית עם כף. אין צורך לבשל את זה.
יום מקסים 🌺

avatar
הודיה (22:38 25.11.2019)

היי אני רוצה לנסות להכין ויש לי כמה שאלות:
1. אפשר להכפיל כמויות או שמומלץ להכין פעמיים?
2. כמה זמן זה מחזיק בחוץ עד שזה נמס? אפשר לשמור במקרר?
3. זה צריך זמן מסויים בהתחלה שחייב להיות במקפיא כדי להתייצב?
4. אפשר להוסיף דובדבן וליקר בפנים? איך עושים?
5. מה עוד אפשר לשים בפנים חוץ מהאגוזים שיהיה מעניין?
6. יש לך עוד מתכונים דומים כאלו לסוגי שוקולד שאפשר להכין?
תודה רבה 🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:00 26.11.2019)

היי הודיה,
1. לא ניסיתי להכפיל אבל לא אמורה להיות בעיה.
2. רצוי לשמור במקרר. בימים חמים זה נמס די מהר.
3. רצוי לשמור במקפיא כשעה לצורך התייצבות ואח”כ אפשר להעביר למקרר.
4. אני מניחה שאפשר לקצוץ כמה דובדבנים מיובשים ולהוסיף לתערובת. אפשר להוסיף גם מעט ליקר לפי הטעם.
5. אפשר לשים פיסטוקים קצוצים, פירורי עוגיות או ביסקוויטים.
6. אין לי מתכונים נוספים כאלה אבל יש מתכון ל טראפלס שוקולד.

avatar
הודיה (21:45 26.11.2019)

תודה רבה על התגובה והסבלנות!
רק שאלה אחרונה- כמה זמן זה נשמר במקרר באופן כללי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:30 27.11.2019)

לדעתי זה יכול להשמר בקופסה סגורה עד חודש.

avatar
הודיה (06:47 27.11.2019)

ייאאאא הצלחתייי!!!
טעים מאוד רק יצא לי טיפונת טיפונת מר מידי, זה בגלל הקקאו? (שמתי בדיוק את הכמות שרשמת והשתמשתי באבקת קקאו של עלית כי זה מה שהיה לי בבית, יעול להיות שזה בגלל זה?)
בכל מקרה טעים תודה רבה על המתכון 💜

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:32 27.11.2019)

נראה מעולה! 😍
וכן, זה כנראה בגלל הקקאו.

avatar
שי (19:11 4.06.2019)

ערבבתי שמן קוקוס קקאו ודבש
זה הפך למרקם פירורי שאי אפשר למזוג לתבנית
פספסתי משהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 4.06.2019)

ממה זה פירורי?
שמת רבע כוס שמן קוקוס מומס ? רבע כוס קקאו ו2 כפות דבש?
הדבש היה נוזלי ?

avatar
בינה (09:33 22.04.2019)

אפרת שלום, הכנתי את הפרלינים ע”פ ההוראות. הסילאן לא התערבב עם שמן הקוקוס הוא נותר נוזלי ושקע בתחתית לא קרוש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 22.04.2019)

היי, זה סילאן טבעי או עם תוספת סוכר?
התערובת עמדה בחוץ לפני שהכנת אותה למקפיא?

avatar
עינת (18:31 27.02.2019)

היי אפרת

מה אפשר במקום שמן קוקוס ?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.02.2019)

זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה בקירור לכן זה אמור לעבוד גם עם חמאה.

avatar
שיראל (19:53 21.02.2019)

אין עליך ,אפרת!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.02.2019)

תודה 💜

avatar
לאה לבני (12:24 23.01.2019)

אשמח לקבל מתכונים לעוגות עוגיות שוקולד בנוסף לשוקולד המעולה עם שמן קוקוס הבעיה באמת שהיא מתרככת בחוץ אני חתכתי חתיכות תפוזים ושמתי בפנים היה נהדר המתכונים שמעונינת רק עם קמח קוקוס קמח טף או כוסמין בלי מוצרי חלב ובלי שמרים תודה על הכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 23.01.2019)

נשמע מעולה עם חתיכות תפוזים 🙂
מצורף לינק: מתכונים עם קמח כוסמין.
*אפשר להמיר את השמן בכל המתכונים לשמן קוקוס.

avatar
מישל (19:12 16.01.2019)

מתכון מעולה. אני מכינה עם חמאת קקאו שזמינה בחנויות טבע. צריך להמיס אותה על אש נמוכה תוך עירבוב, להוסיף את הקקאו והממתיק (אני משתמשת במייפל) ולערבב טוב. אני מוסיפה גם קצת וניל. חמאת קקאו לא נמסה בטמפרטורת החדר ולכן היא עדיפה על קוקוס.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2019)

תודה מישל 🙂

avatar
אנונימי (11:28 4.12.2018)

אפשר להחליף שמן קוקוס בשמן אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 4.12.2018)

זה אמור לעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.

avatar
מיכל (21:08 23.10.2018)

תודה רבה על המתכון! יוצא מעולה.
אני מכינה עם 2 כפות סילאן במקום הדבש ושתי כפות טחינה ויוצא מעולה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 23.10.2018)

מעולה 🙂
תודה מיכל.

avatar
נועה (18:17 13.10.2018)

היי
אפשר להמתיק בסילאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:27 13.10.2018)

מבחינת מרקם אין בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי.

avatar
אמונה (19:08 25.02.2019)

אני עשיתי עם סילאן ויצא ממש טעים. סילאן טבעי

avatar
ענת (12:41 16.09.2018)

אפשרי להפוך את זה לשוקולד חלב ע”י הוספת חלב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 16.09.2018)

אני יודעת שמוסיפים אבקת חלב. חלב רגיל עלול לשנות את המרקם והשוקולד יכול שלא להתקשות.

avatar
מירב (09:54 14.09.2018)

הי אפרת
אם יש לי חמאת קקאו, אני ממירה את אותו כמות של שמן הקוקוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:30 14.09.2018)

כן.

avatar
יסכה (19:43 24.05.2018)

היי אפרת,
תודה על המתכון ..ועל כל יתר המתכונים הקלים והנהדרים.
שאלה – השוקולד יוצא מהמקפיא ויחסית תוך זמן מועט מתחיל להינמס.. יש משהו לעשות כדי שלא יקרה ? הילדות אוהבות את הטעם אבל אחרי כמה דקות כולן מרוחות בו..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 24.05.2018)

היי יסכה,
כדי ששוקולד ישאר מוצק בטמפ’ החדר צריך להעביר אותו תהליך שנקרא “טמפרור”.אין לי מדריך על זה אבל אני בטוחה שתוכלי למצוא המון מידע בחיפוש פשוט בגוגל 🙂

avatar
מלכה (23:23 16.05.2018)

מעולה!!!
בזכותך אבדתי את החשק לקנות שוקולד… מתכון מעולה וקל מאוד!
תודה לך יקירה על עוד מתכון מנצח!
חסידה של האתר שלך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 17.05.2018)

תודה מלכה ❤️
חג שמח!

avatar
סולי (21:32 15.05.2018)

שלום. הכנתי שוקולד מריר 3 מרכיבים הוספתי שברי שקדים שקליתי. ממש טעים. תודה על המתכון. אמשיך לחפש ולעקוב🤗🤗

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 15.05.2018)

נשמע מעולה עם שברי שקדים 🙂
תודה סולי.

avatar
רנין (22:51 26.04.2018)

אפשר להמתיק בסטיביה במקום מיפייל.

avatar
רבקה (14:16 16.04.2018)

רציתי גם לשאול אם זה נמס בטמפרטורת החדר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 16.04.2018)

היי רבקה,
יש לטמפרר את השוקולד כדי שהוא לא יימס בטמפ’ החדר.
אין לי מתכוני קרמים לפרלינים, אשתדל להעלות בהמשך.

avatar
רבקה (14:15 16.04.2018)

אפשר מתכונים של קרמים לפרלינים

avatar
hadas123hadas (08:31 11.02.2018)

הכנתי והוספתי גם חמאת בוטנים, אבל יצא לי קצת מר (כניראה לא שמתי מספיק מייפל..) יכולה לחמם את זה שוב לאחר הקפאה (עבר יומיים בערך..) ולהוסיף המתקה או שעדיף לא להתעסק עם זה ולהכין חדש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 11.02.2018)

שווה לנסות 🙂
שבוע נפלא

avatar
הדס (12:53 8.02.2018)

שלום אפרת,
אפשר את המתכון לפי מסה? (גרמים וכו’)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 8.02.2018)

היי הדס,
בטח. הוספתי מידות במצרכים.

avatar
הדס (08:21 27.02.2018)

תודה רבה. עם מה לדעתך זה יוצא יותר מוצלח, דבש טבעי או מייפל טבעי? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 27.02.2018)

לדעתי ההבדל הוא לא משמעותי. הדבש אולי מעט מתוק יותר.

avatar
הדס (10:36 10.01.2018)

האם אפשר במקום שמן קוקוס חמאה או מרגרינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 10.01.2018)

אני מניחה שזה יעבוד גם עם חמאה/מרגרינה.

avatar
דפי (18:26 5.01.2018)

שלום, האם אפשר להכין פרלינים מאבקת קקאו וחמאת קקאו (למי שלא אוהב את הטעם הדומיננתי של שמן הקוקוס)?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 5.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
שחר ש (08:33 5.01.2018)

שלום, האם אפשר את השוקולד על רולדת שמרים לאפות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 5.01.2018)

היי שחר,
הכוונה לשים את קוביות השוקולד בתור מילוי לרולדה?

avatar
ננה (16:24 9.09.2018)

אשמח לדעת אם אפשר לערבב בתור מילוי לעוגיות או בתור תערובת לעוגיות שוקולד צ’יפס שיהיה כמו מרקם פאדג’?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 9.09.2018)

אפשר להשתמש בזה כתחליף לכל שוקולד מריר, גם כתחליף לשוקולד צ’יפס.
שנה טובה🌺

avatar
מוריה (21:52 16.11.2017)

היי, רציתי לשאול אם חמאת קוקוס היא כמו שמן קוקוס (רק במצב צבירה שונה) ואז אולי אפשר להמיס אותה ואז יוצא שמן קוקוס? פשוט זה מה שיש לי..
תודה ולילטוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 16.11.2017)

היי מוריה,
זה לא בדיוק אותו הדבר אבל נראה לי שזה אמור לעבוד במקרה הזה.

avatar
henli (12:02 12.11.2017)

היי,
מתכון מעולה הכנתי כמה פעמים אבל לפעמים הקקאו לא מתערבב טוב עם השמן קוקוס ויוצר מרקם גושי למרות שהשמן במצב הנוזלי שלו
יודעים מ הסיבה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 12.11.2017)

היי,
הערבוב של אבקת הקקאו הוא קודם עם שמן הקוקוס או קודם עם הדבש?

avatar
מוניקה (10:17 28.09.2017)

הי אפרת
יש אפשרות להחליף את הדבש בסילאן או שזה בעייתי מבחינת המרקם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 28.09.2017)

היי מוניקה,
מבחינת מרקם לא חושבת שיש בעיה. מבחינת טעם לדעתי זה פחות טעים כי הטעם של הסילאן דומיננטי לעיתים.

avatar
מוניקה (16:28 2.10.2017)

יצא פשוט מעולה!
עשיתי לפי המתכון שלך 🙂
הוספתי לחלק אגוזים וזה אכן מגוון את המרקם וגם שוקוציפס לבן בשביל צבע.
כל כך קל שאני שוקלת להפסיק לקנות בחנויות. שוקולד הולך אצלנו כמו מים
תודה על ההברקה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 2.10.2017)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
יעל (16:38 25.05.2017)

תודה רבה על אתר נפלא ויעיל…
ואל יחס עוזר ומסייע..
אשמח אם יש לך עוד מתכונים של פרלינים בטעמים שונים וקלים כנ”ל.
ובכלל יש לי כל מיני תבניות סיליקון בגודל קטן לשוקלדים.מה אפשר להכין מהם חוץ משוקולדים?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 25.05.2017)

היי יעל,
אני אוסף מתכונים נוספים בהמשך. בינתיים מצרפת מתכונים שאפשר להכין עם התבניות:
מאפינס גלידה (ראי בתחתית המתכון- ביסוני גלידה)
ממתק קוקוס
לבבות שוקולד

avatar
קורל (10:59 23.03.2017)

היי,
אפשר להחליף את החלב קוקוס בחלב רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:21 23.03.2017)

היי קורל,
מדובר בשמן קוקוס ולא בחלב קוקוס. שמן הקוקוס הוא מרכיב חיוני למרקם השוקולד.

avatar
ida (10:21 23.03.2017)

היי אפשר לקבל מתכון לשוקולד חלב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:49 23.03.2017)

היי,
שוקולד חלב זה קצת יותר מורכב להכין. אם אמצא גרסה קלה כמובן שאעלה מתכון.
יום מקסים 🙂

avatar
מיכל (20:01 20.03.2017)

היי, נראה משובח! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את שמן הקוקוס? זו לא אופציה אצלנו בגלל אלרגיה ואני מחפשת חלופה בריאה יותר משמן קנולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:35 20.03.2017)

היי מיכל,
זה צריך להיות מרכיב שומני שמתקשה לאחר קירור. החלופה היחידה שאני חושבת עליה היא חמאה רגילה או חמאת קקאו.
שמנים אחרים כמו קנולה וכו’ אינם מתקשים בקור ולכן לא מתאימים במקרה הזה.

avatar
ציפורה (13:13 14.09.2020)

לשים חמאת קקאו מוכרים בניצת הדובדבן

לקריאת כל התגובות