סלט טונה חריף
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
16 דצמ 2013
“מתכונים ב- 10 דקות” מארח את השפים של “רויאל שף”
סלט טונה חריף של נתן כהן (“הבית התימני האורגינלי”)
מצרכים:
1 קופסת טונה בשמן ( 250 גרם)
1 גמבה קטנה
פלפל אדום חריף (לא חובה, למי שאוהב חריף)
1 בצל קטן או בצל ירוק
1 כפית אריסה
תיבול: מיץ לימון (לפי הטעם), מלח.
אופן הכנה:
מטגנים במחבת את הבצל והגמבה ביחד. לאחר 2-3 דקות מסננים את השמן מהמחבת ומוסיפים את הטונה עם השמן שיש בקופסא. מוסיפים כפית אריסה, קורט מלח ומערבבים במשך 2 דקות.
*מומלץ להוסיף לסלט לימון.
*מומלץ לאכול בסנדוויץ’ או עם באגט טרי.
יצא מעולה!!!
לא היה לי אריסה, שמתי כפית סחוג + פפריקה מתוקה.
יצא מעדן!
תודה על האתר כל פעם אני נהנה מחדש מהמתכונים המדויקים והטעימים
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
לאחרונה נתקלתי באתר המדהים הזה וזה פשוט עושה לנו כיף בבית
רציתי לשאול לגבי הטונה החריפה האם לאחר שמסננים את השמן מהמחבת משאירים שם את הבצל והגמבה ואז מוסיפים את הטונה עם השמן למחבת? או שסיימנו כבר עם המחבת
גם רציתי לדעת איך קוראים לאריסה באמריקה שם אני גר
תודה ישראל, כיף לשמוע 🙂
כן, לאחר שמסננים את השמן מהמחבת משאירים את הבצל והגמבה, מוסיפים את הטונה עם השמן, כפית אריסה ומלח לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
אני חושבת שקוראים לאריסה – Moroccan Harissa.
תודה על התגובה המהירה
האם אפשר לשים עמבה במקום עריסה שאין .
תודה רבה על המתכונים . יש לך מצווה גדולה .
תודה רועי 🙂
כעקרון אתה יכולה לוותר על האריסה לגמרי.
אני לא בטוחה איך יוצא שילוב של טונה עם עמבה.
שבת שלום!
מדהיםםםם