סלט טונה חריף

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 16 דצמ 2013

“מתכונים ב- 10 דקות” מארח את השפים של “רויאל שף” 

נתן כהן, צילום: רפי דלויה, באדיבות YES
נתן כהן, צילום: רפי דלויה, באדיבות YES

 

סלט טונה חריף של נתן כהן (“הבית התימני האורגינלי”)

מצרכים:

1 קופסת טונה בשמן ( 250 גרם)

1 גמבה קטנה

פלפל אדום חריף (לא חובה, למי שאוהב חריף)

1 בצל קטן או בצל ירוק

1 כפית אריסה

תיבול: מיץ לימון (לפי הטעם), מלח.

אופן הכנה:

מטגנים במחבת את הבצל והגמבה ביחד. לאחר 2-3 דקות מסננים את השמן מהמחבת ומוסיפים את הטונה עם השמן שיש בקופסא. מוסיפים כפית אריסה, קורט מלח ומערבבים במשך 2 דקות.

*מומלץ להוסיף לסלט לימון.

*מומלץ לאכול בסנדוויץ’ או עם באגט טרי.

סלט טונה חריף
סלט טונה חריף של נתן כהן
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
חיים (20:44 20.11.2018)

יצא מעולה!!!
לא היה לי אריסה, שמתי כפית סחוג + פפריקה מתוקה.

יצא מעדן!

תודה על האתר כל פעם אני נהנה מחדש מהמתכונים המדויקים והטעימים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 20.11.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ישראל (21:56 10.01.2018)

לאחרונה נתקלתי באתר המדהים הזה וזה פשוט עושה לנו כיף בבית
רציתי לשאול לגבי הטונה החריפה האם לאחר שמסננים את השמן מהמחבת משאירים שם את הבצל והגמבה ואז מוסיפים את הטונה עם השמן למחבת? או שסיימנו כבר עם המחבת
גם רציתי לדעת איך קוראים לאריסה באמריקה שם אני גר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:32 10.01.2018)

תודה ישראל, כיף לשמוע 🙂
כן, לאחר שמסננים את השמן מהמחבת משאירים את הבצל והגמבה, מוסיפים את הטונה עם השמן, כפית אריסה ומלח לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
אני חושבת שקוראים לאריסה – Moroccan Harissa.

avatar
ישראל (17:05 11.01.2018)

תודה על התגובה המהירה

avatar
רועי (16:06 28.08.2015)

האם אפשר לשים עמבה במקום עריסה שאין .
תודה רבה על המתכונים . יש לך מצווה גדולה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 28.08.2015)

תודה רועי 🙂
כעקרון אתה יכולה לוותר על האריסה לגמרי.
אני לא בטוחה איך יוצא שילוב של טונה עם עמבה.
שבת שלום!

avatar
רותם (15:39 16.05.2016)

מדהיםםםם