מתכון לפירה
איך מכינים פירה?
פירה פרווה מתפוחי אדמה
כשמכינים פירה תפוחי אדמה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה אדומים מאחר והמרקם של הפירה יוצא יותר מוצלח וטעים.
מצרכים (2-3 מנות):
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
מלח לפי הטעם
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים תפוחי אדמה בסיר ומכסים במים מהברז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר (ניתן להשאיר פתח קטן שהאדים ייצאו). ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים). הערה: אם במהלך הבישול המים מתאדים – יש להוסיף מים רותחים.
-בעזרת כף מחוררות מוציאים את תפוחי האדמה לקערה (בלי הנוזלים).
מעיכת תפוחי האדמה לפירה:
*אם יש לכם מוט בלנדר – טוחנים את תפוחי האדמה בעזרת מוט הבלנדר לאחר שייבשנו אותם מנוזלים ולאחר שהתקררו מעט. אז הפירה יוצא במרקם רך ומושלם מבלי שנצטרך להוסיף לו חמאה/שמן או מים.
*אם אין לכם מוט בלנדר -אפשר למעוך בעזרת מועך פירה או מזלג ואז להוסיף למחית כמה כפות ממי הבישול ו 1-2 כפות שמן זית/קנולה ולהמשיך למעוך עד למחית אחידה. אם רוצים לרכך את המחית מוסיפים עוד מים.
-ממליחים, מפלפלים ומגישים.
טיפ לקיצור משך בישול תפוחי האדמה– חתכו את תפוחי האדמה לקוביות במקום לבשל אותם שלמים.
מתכונים נוספים לפירה:
פירה בטטה
פירה כרובית
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
האם מחית של שום תוסיף טעם או תקלקל,תודה.
האמת שלא ניסיתי.
ממליצה להוסיף לכמות קטנה של פירה ולטעום:)
המלצה: לבשל את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות בסיר לחץ – 7 דקות
תודה ירון
בעלי ניסה לבד לעשות ומעט הרס,
עשה פירה ושכח להוסיף את המים שהתפוחי אדמה מתבשלים בהם . ואין לפירה טעם. שם מחמאה ומלח.לא רך ונעים. איך לתקן?
אפשר לתבל את זה גם בשלב הזה ולהוסיף מלח וקצת פלפל שחור.
אפשר גם להוסיף 2 כפות שמן ולמעוך.
יצא לי מרקם דייסתי ודביק
עשיתי בשיטת הבלנדר בלי מים או תוספת כלשהיא.
האם כך אמור לצאת?
היי טל,
הוא לא אמור להיות ככה.
השתמשת במוט בלנדר ידני או במכשיר בלנדר?
מוט ידני. ניראה כיאלו העמילן שלו יצר את המרקם הזה. השתמשתי בתפוחי אדמה לבנים במידה ויש לזה חשיבות. אשמח להבין ולהשתפר להבא, המון תודה על המענה.
בלבנים יש יותר נוזלים אז יכול להיות שזה קשור.
להבא כדאי להשתמש בתפוחי אדמה אדומים ולהמתין קצת שיתקררו לפני שטוחנים אותם. מומלץ גם לייבש אותם בעזרת מגבת נייר לפני.
חשוב גם לא לטחון יותר מידי.
רציתי לעשות פירה עם בצל אז בישלתי אותם יחד
האם זה בסדר או שצריך בנפרד?
הכוונה שבישלת את הבצל במים?
כי בדר”כ קוצצים את הבצל ומטגנים עם שמן במחבת עד שזה משחים ואז מערבבים עם הפירה.
יצא מעולה!!! תודה רבה 💗
תודה לך על השיתוף 🙂
הי אפרת
מכינה פעם ראשונה. לא הוספתי מיים אבל הוספתי מעט נוטורינה )בערך 15 גרם. השתמשתי במוט בלנדר. יצא לי רך מידיי..כמו גבר. איך ניתן להקשות קצת המרקם? אני חוששת שהילדים לא יגעו בזה…
היי
ניתן לבשל עוד תפוח אדמה קטן, למעוך ולהוסיף לפירה.
זה בדיוק מה שעשיתי
תודה רבה רבה על האתר הנהדר שלך❤️ ואת גם תמיד עונה מהר שזה בכלל בונוס. שבת שלום💜
שבת שלום❤️
אני מוסיפה קצת רוטב צ’ילי וקצת מהנוזלים של התפו”א ויוצא מעדן
שמחה שאהבת(:
תודה על השיתוף!
תודה על המתכון המושלם!
יצא קרמי עולמי!
הרבה מעל לציפיות מפירה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
היי הכנתי פירה עם קבב יצא נדיר עשיתי עם המקסר יצא מרקם מושלם!
תודה נעמי
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
שלום אפרת,
רציתי לדעת מה ניתן להוסיף לפירה כך שתצא חלבית?
תודה רבה!!!!
היי,
לפירה חלבי אפשר להוסיף 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות ורבע כוס חלב.
אפשר גם לפזר מעל הפירה כשהוא כבר בצלחת הגשה גבינה קשה מגורדת (כמו פרמז’ן).
כמה זמן ניתן להכין מראש או לשמור במקרר?
נהנית מאוד מהאתר ומהתשובות לגולשים! תודה רבה!
היי יהודית,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר.
היי
האם יש רעיונות להשביח את הפירה כך שיצא במתכונת פרוה?
תודה!
יוליה
היי יוליה,
אפשר להוסיף 25 גרם מחמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות ואפשר גם להוסיף כרבע כוס חלב סויה או שמנת לבישול צמחית.
עם קצת שמן זית
מה המתכון ל4 מנות?
היי מזל,
תכפילי פי 2 את הכמויות.
יום מקסים😊
היי מעוניינת להכין את המתכון..
כמה זמן בערך צריך לחכות עד שהם מתרככים?
תודה מראש
היי אורטל, זה תלוי בגודל ובסוג שלהם, אבל בגדול זה בסביבות חצי שעה. כדאי לנעוץ מזלג ולראות…
תודה לך
שלום אפרת😊 האם אפשר להוסיף מיונז? במידה וכן באיזה שלב עושה זאת?
היי שירלי,
הוסיפי שתי כפות מיונז לתפוחי האדמה, קצת מלח ותתחילי למעוך.
בהצלחה 🙂
יצא מדהים!
פעם שניה שאני מכינה, ויצא מרקם מושלם והטעם מעלף!
עם מות בלנדר ולפני לחתוך את התפ”א לקוביות, כך יוצא הכי טוב! (מניסיון)
שמחה לקרוא שאיצא מוצלח רוניה ❤️
שבת שלום 🙂
יצא טעים
כבר פעם שניה שאני מכינה
מרקם מעולה! וטעם פשוט ונפלא!!!
כבדים מעל ויוצא מנה מושלמת
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי
מעוניינת להוסיף חלב לפירה, לצערי אין לי חמאה בבית..
מה הכמות חלב שמומלץ להוסיף ל5-6 תפו”א ובאיזה שלב? יש לי מוט בלנדר אבל מעדיפה למעוך עם מזלג.
אפשר להתחיל מ 3-4 כפות ולהוסיף יותר לפי מרקם הפירה הרצוי.
היי אפרת 🙂 אני גרועה בכמויות של תבלינים, יכולה לומר לי בערך כמה מלח צריך לכמות תפוה”א של המתכון?
וגם, האם אפשר לרכך אותם במיקרוגל במקום לבשל אותם?
תודה!
תתחילי בחצי כפית מלח ותטעמי.
עדיף לבשל במים במקרה שמכינים פירה.
היי
יצא לי קצת דביק…,מה עושים?
לא נורא אם זה קצת דביק.
היי אפרת!
האם אפשר להשתמש במטחנה חשמלית (נינג׳ה)? תודה מראש!
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי ניסיתי וזה יוצא מזעזע הרב לי סיר ענק של פירה. תמעכי עם מועך פירה/מזלג אם אין לך..
ממש טעים!
שמחה לשמוע 🙂
זה מתאים גם עם בצל מטוגן?
כן.
איך יוצא במירקם משי?
אפשר להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה.
יופי של אתר אפרת אני למדתי לאפות ולבשל בזכותך. תודה רבה ישר כח
שמחה לשמוע!
תודה אורית ❤️
בוקר אור. אפשר להשתמש בחלב סויה או שמנת צמחית? תודה
כן אפשר.
שלום
מה הסיבה שלפעמים הפירה לאחר הריסוק יוצא גושי.
קטנים כאלה שלא מתרסקים ?
תודה על הכל
היי יעקב,
אתה משתמש במועך פירה רגיל? אם כן, לפעמים נשארים גושים מאחר והחורים לא מספיק צפופים.
אם אתה רוצה שייצא לך פירה יחסית חלק אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני (במקום מועך פירה) אבל צריך לקחת בחשבון שהפירה יוצא במרקם רך.
אפשרות אחרת היא לקנות מועך פירה עם חורים צפופים. חשוב גם לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט ולהוסיף כף שמן וכמה כפות ממי הבישול.
האמת שהפעם השתמשתי בבלנדר יד
לא היה גושים אך ייצא ממש ממש דביקי …
הוספתי שמן גם מים מהבישול אך ללא הועיל לצערי 🙁
אבל זה בוודאי לא קשור אלייך 😉
נכון, לפעמים בבלנדר מוט זה יוצא במרקם מעט דביק.
נראה לי שהכי כדאי לקנות מועך פירה עם חורים צפופים 🙂
שלום אפרת, אפשר להוסיף אבקת מרק?
כן אפשר. לדעתי מספיק כחצי כפית.
יצא מעולה.תודה רבה לך על האתר הנפלא הזה.אישתי מתענגת על הבישולים בזכותך.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ישי.
הי,
בישלתי את.תפו”א עם הקליפה ועכשיו טני לא יודע מה לעשות
אפשר להמתין שתפוח האדמה יתקרר מעט ולקלף את הקליפה.
יש לי בלנדר. אם אני רוצה להשביח את הפירה- (להוסיף חמאה או שמנת מתוקה…) יש לך רעיון בשבילי? ומה הכמויות להוספה?
היי מיכל,
את יכולה להוסיף בסביבות 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות וכרבע כוס חלב.
אם כך, אפשר למעוך גם עם מועך פירה רגיל.
תודה על הרעיון של הבלנדר יצא מצויין
שמחה שאהבת 🙂
לא ירק, מחפשת את הטעם של המסעדות…
היי ענת,
במסעדות מוסיפים לפירה חמאה ולפעמים גם קצת שמנת מתוקה במקום מים.
יצא טעים מאוד והילדים ביקשו עוד ועוד. בגלל העמילן יוצא קצת דביק. יש לך רעיון מה להוסיף כדי להשביח את הטעם?
היי ענת,
תיבלת את זה מספיק במלח?
את מחפשת ירק נוסף להוסיף?
היי אפרת
בישלתי את הפירה אתמול ויצא טעים ב”ה. חצי מהכמות ניסיתי למעוך עם בלנדר ובלי לשים לב מעכתי יותר מדי זמן וזה יצא כמעט נוזלי, יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם זה?
היי שרה,
אפשר להכין עם זה כדורי פירה ותירס. יכול להיות שתצטרכי לשים יותר קורנפלור כדי שהתערובת תתקשה.
אפשר להכין כיסונים במילוי פירה ושוב, אם המילוי ממש נוזלי אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת קצת קורנפלור או קמח.
תמיד את יכולה להוסיף ירק, ביצים ופירורי לחם כקציצות/לביבות