שום דבר לא נמצא

מתכון לפירה

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך מכינים פירה?

מתכון לפירה

פירה פרווה מתפוחי אדמה
כשמכינים פירה תפוחי אדמה עדיף להשתמש בתפוחי אדמה אדומים מאחר והמרקם של הפירה יוצא יותר מוצלח וטעים.
מצרכים (2-3 מנות):
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
מלח לפי הטעם
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים תפוחי אדמה בסיר ומכסים במים מהברז. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית ומכסים את הסיר (ניתן להשאיר פתח קטן שהאדים ייצאו). ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים (ניתן לבדוק על ידי נעיצת מזלג. אם הוא ננעץ בקלות, תפוחי האדמה מוכנים). הערה: אם במהלך הבישול המים מתאדים – יש להוסיף מים רותחים.
-בעזרת כף מחוררות מוציאים את תפוחי האדמה לקערה (בלי הנוזלים).
מעיכת תפוחי האדמה לפירה:
*אם יש לכם מוט בלנדר – טוחנים את תפוחי האדמה בעזרת מוט הבלנדר ואז הוא יוצא במרקם רך ומושלם מבלי שנצטרך להוסיף לו חמאה/שמן או מים.
*אם אין לכם מוט בלנדר -אפשר למעוך בעזרת מועך פירה או מזלג ואז להוסיף למחית כמה כפות ממי הבישול  ו 1-2 כפות שמן זית/קנולה ולהמשיך למעוך עד למחית אחידה. אם רוצים לרכך את המחית מוסיפים עוד מים.
-ממליחים, מפלפלים ומגישים.

טיפ לקיצור משך בישול תפוחי האדמה– חתכו את תפוחי האדמה לקוביות במקום לבשל אותם שלמים.

מתכונים נוספים לפירה:
פירה בטטה
פירה כרובית

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודית (11:38 5.09.2021)

כמה זמן ניתן להכין מראש או לשמור במקרר?
נהנית מאוד מהאתר ומהתשובות לגולשים! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (13:12 5.09.2021)

היי יהודית,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר.

יוליה (12:09 6.08.2021)

היי
האם יש רעיונות להשביח את הפירה כך שיצא במתכונת פרוה?
תודה!
יוליה

מתכונים ב-10 דקות (12:32 6.08.2021)

היי יוליה,
אפשר להוסיף 25 גרם מחמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות ואפשר גם להוסיף כרבע כוס חלב סויה או שמנת לבישול צמחית.

מזל רוזנשטיין (12:51 5.04.2021)

מה המתכון ל4 מנות?

מתכונים ב-10 דקות (12:55 5.04.2021)

היי מזל,
תכפילי פי 2 את הכמויות.
יום מקסים😊

אורטל (13:27 8.03.2021)

היי מעוניינת להכין את המתכון..
כמה זמן בערך צריך לחכות עד שהם מתרככים?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (14:09 8.03.2021)

היי אורטל, זה תלוי בגודל ובסוג שלהם, אבל בגדול זה בסביבות חצי שעה. כדאי לנעוץ מזלג ולראות…

אורטל (14:47 8.03.2021)

תודה לך

שירלי (20:37 28.01.2021)

שלום אפרת😊 האם אפשר להוסיף מיונז? במידה וכן באיזה שלב עושה זאת?

מתכונים ב-10 דקות (08:07 29.01.2021)

היי שירלי,
הוסיפי שתי כפות מיונז לתפוחי האדמה, קצת מלח ותתחילי למעוך.
בהצלחה 🙂

רוניה (15:34 8.01.2021)

יצא מדהים!
פעם שניה שאני מכינה, ויצא מרקם מושלם והטעם מעלף!
עם מות בלנדר ולפני לחתוך את התפ”א לקוביות, כך יוצא הכי טוב! (מניסיון)

מתכונים ב-10 דקות (15:40 8.01.2021)

שמחה לקרוא שאיצא מוצלח רוניה ❤️
שבת שלום 🙂

מירי (22:19 18.08.2020)

יצא טעים
כבר פעם שניה שאני מכינה
מרקם מעולה! וטעם פשוט ונפלא!!!

כבדים מעל ויוצא מנה מושלמת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 19.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מירי

טל (15:26 28.06.2020)

מעוניינת להוסיף חלב לפירה, לצערי אין לי חמאה בבית..
מה הכמות חלב שמומלץ להוסיף ל5-6 תפו”א ובאיזה שלב? יש לי מוט בלנדר אבל מעדיפה למעוך עם מזלג.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 28.06.2020)

אפשר להתחיל מ 3-4 כפות ולהוסיף יותר לפי מרקם הפירה הרצוי.

לידור (19:01 11.06.2020)

היי אפרת 🙂 אני גרועה בכמויות של תבלינים, יכולה לומר לי בערך כמה מלח צריך לכמות תפוה”א של המתכון?
וגם, האם אפשר לרכך אותם במיקרוגל במקום לבשל אותם?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:51 11.06.2020)

תתחילי בחצי כפית מלח ותטעמי.
עדיף לבשל במים במקרה שמכינים פירה.

רחלי (14:34 4.02.2020)

היי
יצא לי קצת דביק…,מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:57 4.02.2020)

לא נורא אם זה קצת דביק.

חגית (20:46 20.11.2019)

היי אפרת!
האם אפשר להשתמש במטחנה חשמלית (נינג׳ה)? תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 20.11.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

ענת (22:10 31.10.2019)

ממש טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 31.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂

מיכל (13:59 15.09.2019)

זה מתאים גם עם בצל מטוגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 16.09.2019)

כן.

מיכאלה בוזגלו (13:31 30.04.2019)

איך יוצא במירקם משי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 30.04.2019)

אפשר להעביר את הפירה דרך מסננת דקיקה.

אורית זרגר (15:47 15.03.2019)

יופי של אתר אפרת אני למדתי לאפות ולבשל בזכותך. תודה רבה ישר כח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 15.03.2019)

שמחה לשמוע!
תודה אורית ❤️

רפאלה (09:47 5.10.2018)

בוקר אור. אפשר להשתמש בחלב סויה או שמנת צמחית? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 5.10.2018)

כן אפשר.

יעקב (15:27 2.09.2018)

שלום
מה הסיבה שלפעמים הפירה לאחר הריסוק יוצא גושי.
קטנים כאלה שלא מתרסקים ?
תודה על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 2.09.2018)

היי יעקב,
אתה משתמש במועך פירה רגיל? אם כן, לפעמים נשארים גושים מאחר והחורים לא מספיק צפופים.
אם אתה רוצה שייצא לך פירה יחסית חלק אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני (במקום מועך פירה) אבל צריך לקחת בחשבון שהפירה יוצא במרקם רך.
אפשרות אחרת היא לקנות מועך פירה עם חורים צפופים. חשוב גם לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך מוחלט ולהוסיף כף שמן וכמה כפות ממי הבישול.

יעקב (23:09 4.09.2018)

האמת שהפעם השתמשתי בבלנדר יד
לא היה גושים אך ייצא ממש ממש דביקי …
הוספתי שמן גם מים מהבישול אך ללא הועיל לצערי 🙁
אבל זה בוודאי לא קשור אלייך 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 5.09.2018)

נכון, לפעמים בבלנדר מוט זה יוצא במרקם מעט דביק.
נראה לי שהכי כדאי לקנות מועך פירה עם חורים צפופים 🙂

ישי (03:17 24.08.2018)

שלום אפרת, אפשר להוסיף אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 24.08.2018)

כן אפשר. לדעתי מספיק כחצי כפית.

ישי (18:05 1.06.2018)

יצא מעולה.תודה רבה לך על האתר הנפלא הזה.אישתי מתענגת על הבישולים בזכותך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 1.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ישי.

יובל שגיא (14:58 26.01.2018)

הי,
בישלתי את.תפו”א עם הקליפה ועכשיו טני לא יודע מה לעשות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:17 26.01.2018)

אפשר להמתין שתפוח האדמה יתקרר מעט ולקלף את הקליפה.

מיכל (11:16 12.11.2017)

יש לי בלנדר. אם אני רוצה להשביח את הפירה- (להוסיף חמאה או שמנת מתוקה…) יש לך רעיון בשבילי? ומה הכמויות להוספה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:52 12.11.2017)

היי מיכל,
את יכולה להוסיף בסביבות 25 גרם חמאה חתוכה לקוביות וכרבע כוס חלב.
אם כך, אפשר למעוך גם עם מועך פירה רגיל.

דוד (15:58 16.02.2017)

תודה על הרעיון של הבלנדר יצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות (17:54 16.02.2017)

שמחה שאהבת 🙂

ענת (13:35 15.02.2017)

לא ירק, מחפשת את הטעם של המסעדות…

מתכונים ב-10 דקות (15:10 15.02.2017)

היי ענת,
במסעדות מוסיפים לפירה חמאה ולפעמים גם קצת שמנת מתוקה במקום מים.

ענת (08:57 14.02.2017)

יצא טעים מאוד והילדים ביקשו עוד ועוד. בגלל העמילן יוצא קצת דביק. יש לך רעיון מה להוסיף כדי להשביח את הטעם?

מתכונים ב-10 דקות (10:14 14.02.2017)

היי ענת,
תיבלת את זה מספיק במלח?
את מחפשת ירק נוסף להוסיף?

שרה (14:52 25.01.2017)

היי אפרת

בישלתי את הפירה אתמול ויצא טעים ב”ה. חצי מהכמות ניסיתי למעוך עם בלנדר ובלי לשים לב מעכתי יותר מדי זמן וזה יצא כמעט נוזלי, יש לך רעיון מה אני יכולה לעשות עם זה?

מתכונים ב-10 דקות (16:03 25.01.2017)

היי שרה,
אפשר להכין עם זה כדורי פירה ותירס. יכול להיות שתצטרכי לשים יותר קורנפלור כדי שהתערובת תתקשה.
אפשר להכין כיסונים במילוי פירה ושוב, אם המילוי ממש נוזלי אפשר להסמיך אותו על ידי הוספת קצת קורנפלור או קמח.

שרי בן שלום (14:26 10.06.2018)

תמיד את יכולה להוסיף ירק, ביצים ופירורי לחם כקציצות/לביבות

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.