שום דבר לא נמצא

איך מכינים חומוס

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 2 אוג 2017

איך מכינים חומוס

באיזה גרגירי חומוס להשתמש?

להכנת חומוס מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס יבשים קטנים (רצוי מזן “הדס”). יש צורך להשרות אותם במים לפחות 12 שעות לפני ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי, ממש נימוחים בפה.

כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להוסיף למים כפית סודה לשתיה (לכמות של 500 גרם גרגירי חומוס) או להשתמש בסיר לחץ.

אם רוצים לחסוך את כל זה אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שהם כבר מבושלים ורכים.

איך להכין חומוס?

לאחר שגרגירי החומוס רכים לגמרי משתמשים ב-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אם מכינים מחומוס מקופסת שימורים יש להשתמש ב 290 גרם לאחר סינון).

מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון. מוסיפים בין 3/4 כוס לכוס טחינה גולמית (מומלץ לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש), 5 כפות מיץ לימון, 1 שן שום, חצי כוס מים קרים, חצי כפית מלח ושליש כפית כמון.

טוחנים עד לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים שהתערובת תהיה רכה יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים ולטחון במעבד עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

אחסון החומוס

החומוס נשמר במקרר 4-5 ימים בתוך קופסה אטומה. לאחר יום במקרר החומוס יעשה מעט יותר סמיך.

איך להגיש את החומוס?

בצלחת עגולה או קערית. מומלץ לזלף מעל שמן זית ולפזר כמון או פפריקה מתוקה. כדאי לשמור חלק מהגרגירים המבושלים בצד ולפזר על המנה המוכנה.

הקפאת גרגירי החומוס

את שאריות גרגירי החומוס שבישלתם ניתן להקפיא בשקית אטומה. פעם הבאה שתרצו להכין חומוס, חממו כמה דקות את הגרגירים במים רותחים, סננו והכינו חומוס.

איך להכין חומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרית (05:49 30.06.2024)

אפרת שלום,
לגבי כמויות החומוס- הכוונה להשרות ולבשל 500 גרם חומוס, ולטחון 2 כוסות?
תודה, שרית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:55 30.06.2024)

כן. את היתר אפשר להקפיא לפעם אחרת.
אפשר גם לבשל חצי כמות – 250 גרם ולהשתמש ב2 כוסות.

avatar
אתי (13:27 8.03.2024)

אף פעם לא ניסיתי להכין לבד חומוס, ניסיתי את המתכון והופתעתי
חומוס טעים בטירוף!!!
[הכפלתי את כמות גרגירי החומוס ככה זה יותר מזכיר את החומוס הקנוי]

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:49 8.03.2024)

שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לשתף!

avatar
גלי (22:09 2.12.2023)

היי אפרת, אם אני משתמשת בחומוס קפוא – כמה זמן בישול בערך מצריך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.12.2023)

חשוב לבשל עד שהחומוס ממש רך.
אני חושבת שסביבות 40-60 דקות.

avatar
מוריה (19:12 24.08.2023)

שלום
גרגרי חומוס מקופסת שימורים צריך להשרות ולברור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:46 25.08.2023)

היי
לא(:

avatar
יעל (08:01 17.10.2022)

הי. אפשר בלי הלימון? אצלי לא מחבבים את טעם החמיצות שלו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 17.10.2022)

היי,
הלימון חשוב לטעם, אבל החמיצות שלו לא מורגשת.
אפשר להפחית את כמות הלימון לפי הטעם.

avatar
נועה (13:56 19.07.2022)

היי, קניתי חומוס קפוא (כמו של סנפורסט) האם אפשר להשתמש בו? ומה יותר טוב, חומוס קפוא או בקופסת שימורים?

תודה על המתכונים המקסימים, כשאני רוצה להכין משהו חדש אני מייד מגיעה לכאן ומחפשת מתכון:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 19.07.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא, זה אפילו טעים יותר ברוב המקרים בחומוס משימורים(:

avatar
שרית (12:46 4.05.2022)

שלום אפרת,
כתוב לערבב עם חצי כוס מים קרים- האם הכוונה למים מהבישול? מים מהמקרר?
תודה,
שרית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 4.05.2022)

היי,
הכוונה למים קרים רגילים, אבל אפשר להשתמש במי הבישול לאחר קירור.

avatar
שני (21:33 22.04.2022)

היי אפרת
כמה שאלות
1. כמה כוסות חומוס לא מבושל צריך למתכון? כי במתכון הכמויות מתייחסות לכוסות של חומוס מבושל
2. כמה זמן בערך הבישול ללא סודה לשתיה?
3. האם אפשר לבשל יום קודם את החומוס ורק למחרת לטחון ולתבל?
תודה רבה אתר נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:14 23.04.2022)

היי,
1. תבשלי 2 כוסות חומוס ולאחר הבישול תוכלי למדוד 2 כוסות ולהשתמש בכמות זו.
2. בסיר רגיל- עד לריכוך (עשוי לקחת גם שעה ויותר), בסיר לחץ- כ-45 דקות.
3. אפשר.
שמחה שאת נהנית מהאתר!

avatar
מיכל (11:12 3.02.2022)

היי אפרת, אשמח אם תוכלי לעזור לי,
כמה גרם זה כוס מידה גרגרי חומוס יבש שנטחן לאבקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:16 3.02.2022)

היי מיכל,
המשקל אמור להיות בסביבות 155 גרם.

avatar
רבקה (07:46 23.01.2022)

בוקר טוב!
מה ההבדל אם אני עושה את החומוס מחומוס רגיל או מחומוס משימורים?
האם יש הבדל בטעם או במרקם?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:41 23.01.2022)

היי,
יש מעט הבדל בטעם, אני פחות אוהבת את הטעם של חומוס שימורים. היתרון שלו הוא שחוסכים זמן בישול והשרייה.

avatar
שלומי (16:34 28.05.2021)

יצא מדהים!!! הוספנו מעט מים ומלח ועוד קצת כמון. איזה תענוג! איזה לכבוד שבת. שלחנו גם להורים!

תודה ענקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 28.05.2021)

איזה כיף לשמוע! שבת שלום😊

avatar
אורטל (22:21 12.05.2021)

היי, יש חומוסיות שבהן מוסיפים לחומוס חמאת בוטנים וזה ממש נחמד.
איך לדעת אפשר לשלב את חמאת הבוטנים במתכון שלך?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 12.05.2021)

היי אורטל,
השילוב נשמע לי ממש מעניין:)
אני חושבת שאפשר להוסיף כפית חמאת בוטנים לקראת סוף הטחינה במעבד המזון. ואם ממש רוצים טעם מודגש- אפשר לזלף מעל לקערת ההגשה פסים של חמאת בוטנים.

avatar
מעין (13:56 23.04.2021)

הכנתי יצא ממש מושלם- יותר טעים מהחנות!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:46 23.04.2021)

איזה כיף לשמוע! שבת שלום😊

avatar
עינת (20:40 10.11.2020)

היי אפרת
השריתי חומוס אפילו 24 שעות ואף גרמתי להנבטה
היה חשוב לי מאוד אורגאני וביתי כמהשיותר
ולא רציתי סודה לשתיה
בישלתי על רתיחה אש ביננונית 3 שעות ועדיין לא מבושל
מאוד אשמח לדעת מהאפשר לעשות בלי סודהלשתייה ובלי סיר לחץ
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:11 11.11.2020)

היי עינת
בישול גרגרי חומוס נע בין שעתיים לשלוש, תלוי בסוג החומוס ובגילו
ככל שהגרגר היבש ישן יותר, זמן הבישול שלו יתארך. אם הוא ישן מאוד, הוא עלול להישאר קשה גם אחרי שעות ארוכות של בישול.
לכן חשוב מאוד לשים לב לתאריך הייצור על האריזה ולקנות במקומות שבהם התחלופה גבוהה
בהצלחה♥

avatar
שי אשכנזי (12:44 1.10.2020)

היי, אם אני מעוניינת להכין חומוס בין סמיך לנוזלי. כלומר שהמרקם שלו יוצא כמו הכנת טחינה מוכנה. האם להשתמש לפי מתכון זה. אשמח לדעת במה זה תלוי בכמות הטחינה, המים או הלימון 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:08 1.10.2020)

אפשר להכין את המתכון הזה ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.

avatar
שי אשכנזי (15:39 1.10.2020)

תודה רבה לך את מקסימה ! המתכונים פשוט מעולים כל מתכון הוא הצלחה בפני עצמה!

avatar
מיכל (16:04 15.08.2020)

הי כנראה שלא הערכתי נכון את הזמנים; אחרי ההשרייה והבישול הממושכים, כבר לא נספיק לאכול העאב. האם ניתן לשמור במקרר עד מחר את הגרגירים המבושלים, ואז לטחון?.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:49 15.08.2020)

כן.

avatar
אסתר (12:53 10.08.2020)

היי, אם אין לי כמון יש אפשרות לוותר או לשים משהו אחר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 10.08.2020)

אפשר לוותר.

avatar
אסתר (15:34 10.08.2020)

תודה רבה לך יצא טעים מאוד!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 10.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
איריס (16:30 30.07.2020)

האם להוסיף טחינה גולמית או שקודם לערבב אותה עם המים ואז להוסיף?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 30.07.2020)

טחינה גולמית.

avatar
uiiyt (21:08 26.05.2020)

very much
it was very yummy thank you

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 26.05.2020)

❤️

avatar
שירה מליחי (17:10 13.05.2020)

שלום אפרת. תודה רבה על מתכונים נפלאים! ממליצה לכולם על האתר שלך!
יש לי שאלה לגבי חימום החומוס. אני רוצה מחר להכין את החומוס ולאכול בערב שבת. האם אפשר לחמם על הפלטה כדי שהחומוס יהיה חמים ורך? אם כן כמה זמן מומלץ לחמם ואיך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 13.05.2020)

היי שירה,
קחי בחשבון שממרח החומוס מסמיך ומתקשה במקרר יום למחרת לכן כדאי להוסיף יותר מים קרים באופן כזה שהמרקם יהיה נוזלי יחסית.
לגבי החימום, לא ניסיתי לחמם אבל אני חושבת שאפשר לחמם את החומוס על הפלטה כמה דקות (הוא לא צריך להיות ממש חם). אפשר גם לא לחמם ולהגיש ישירות מהמקרר.

avatar
יפעת (11:06 24.04.2020)

היי לא צריך שמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:16 24.04.2020)

לא.

avatar
יפעת (18:15 26.04.2020)

ייצא מצויין, תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מירב (12:32 4.04.2020)

אם אין לי מעבד מזון, יש דרך אחרת שניתן להכין בה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 4.04.2020)

אפשר למעוך במוט בלנדר ידני אם יש לך.

avatar
רחלי (17:13 13.01.2020)

היי,אפשר לחמם את החומוס??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 13.01.2020)

כן, אפשר לחמם את גרגירי החומוס לפני ההכנה.

avatar
סולי (08:38 1.01.2020)

שלום,
אני הקפאתי את גרגירי החומוס אחרי ההשרייה.
האם אני צריכה להפשיר אותו לפני הבישול?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 1.01.2020)

לא חובה.

avatar
רבקה (13:57 27.09.2019)

יצא לי קצת מר מה לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 27.09.2019)

אולי הטחינה מרה. תטעמי אותה.
תנסי להוסיף עוד קצת מיץ לימון.

avatar
חנה (07:33 28.02.2019)

בוקר טוב אפרת,
כמה גרמים יוצא שתי כוסות גרגירי חומוס (כבר בושלו) ?
האם להכין את הטחינה עם מים או שאין צורך?
כמה כפות טחינה זה יוצא?
סליחה על השאלות המרובות
תודה רבה 😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 28.02.2019)

היי חנה,
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים יוצא בסביבות 300 גרם.
הכוונה לטחינה גולמית, אין צורך להכין אותה עם מים.
זה יוצא כ-10 כפות.
יום נפלא 🌷

avatar
טל (14:56 27.12.2018)

מתכון מטורף!!פשוט מדהים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 27.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
חני (00:23 30.09.2018)

יש תקנה אם יצא מעט מלוח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 30.09.2018)

אם יצא מלוח מידי אפשר להכין עוד חצי כמות בלי להמליח ולערבב עם החומוס.

avatar
צלילה (11:50 24.08.2018)

איך הולך המתכון עם גרגירי חומוס קפואים? לבשל עד לריכוך ומשם להמשיך? איזה כמות להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 24.08.2018)

כן, יש לבשל במים רותחים עד לריכוך מוחלט. לאחר שהחומוס מתרכך יש להשתמש ב-2 כוסות חומוס מבושל.

avatar
שלומית (20:55 20.08.2018)

הי,
החומוס יצא מעולה!
אפשר להקפיא את הממרח לאחר ההכנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 20.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.

avatar
איריס (13:52 14.06.2018)

שלום אפרת , כמה כוסות חומוס מושרה יש בשקית חומוס 500 גר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 14.06.2018)

היי איריס,
500 גרם חומוס יבש יוצא כ 2.5 כוסות. לאחר השרייה זה אמור לצאת 9-10 כוסות.

avatar
ליאור (22:06 27.01.2018)

היי, מתכננת להכין מחר 🙂
לבשל עם המים שהשריתי בהם, או מים חדשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 27.01.2018)

מים חדשים.
שבוע טוב 🙂

avatar
אני (21:00 16.11.2017)

שלום, כמה זמן לוקח לגרגירי חומוס להתבשל בסיר רגיל? והאם הסיר צריך להיות סגור לגמרי/פתוח/חצי מכסה? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 16.11.2017)

היי,
בסביבות 3-4 שעות, תלוי בסוג ובטריות שלהם.
ממליצה לכסות באופן חלקי (להשאיר פתח קטן לאדים לצאת).

avatar
מרים (15:37 9.11.2017)

שלום, רציתי לשאול מה עדיף: לאחר לטחון את החומוס מיד לאחר הבישול או עדיף לחכות כמה שעות (או לילה שלם) בין הבישול לבין טחינת החומוס? תודה רבה,
מרים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 9.11.2017)

לא משנה, העיקר שגרגירי החומוס יהיו מבושלים עד לריכוך מוחלט.

avatar
מרים (20:24 9.11.2017)

תודה רבה! עוד כמה דקות אני מסיימת את הבישול, ואני רוצה לטחון מחר. האם עדיף לשמור את החומוס המבושל במקרר או בחוץ? יחד עם י בישול או רק את הגרעינים המבושלים? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 9.11.2017)

עדיף לשמור במקרר יחד עם מי הבישול.

avatar
מרים (23:06 9.11.2017)

תודה רבה על כל התשובות! יש לי עוד שאלה: כשאוציא את החומוס המבושל מהמקרר, האם לחמם אותו לפני הטחינה? במידה וכן, האם להביא לרתיחה? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 10.11.2017)

אפשר לחמם מעט (לא חייב להביא לרתיחה).
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות