שום דבר לא נמצא

איך מכינים חומוס

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 2 אוג 2017

איך מכינים חומוס

באיזה גרגירי חומוס להשתמש?

להכנת חומוס מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס יבשים קטנים (רצוי מזן "הדס"). יש צורך להשרות אותם במים לפחות 12 שעות לפני ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי, ממש נימוחים בפה.

כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להוסיף למים כפית סודה לשתיה (לכמות של 500 גרם גרגירי חומוס) או להשתמש בסיר לחץ.

אם רוצים לחסוך את כל זה אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שהם כבר מבושלים ורכים.

איך להכין חומוס?

לאחר שגרגירי החומוס רכים לגמרי משתמשים ב-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אם מכינים מחומוס מקופסת שימורים יש להשתמש ב 290 גרם לאחר סינון).

מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון. מוסיפים בין 3/4 כוס לכוס טחינה גולמית (מומלץ לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש), 5 כפות מיץ לימון, 1 שן שום, חצי כוס מים קרים, חצי כפית מלח ושליש כפית כמון.

טוחנים עד לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים שהתערובת תהיה רכה יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים ולטחון במעבד עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

אחסון החומוס

החומוס נשמר במקרר 4-5 ימים בתוך קופסה אטומה. לאחר יום במקרר החומוס יעשה מעט יותר סמיך.

איך להגיש את החומוס?

בצלחת עגולה או קערית. מומלץ לזלף מעל שמן זית ולפזר כמון או פפריקה מתוקה. כדאי לשמור חלק מהגרגירים המבושלים בצד ולפזר על המנה המוכנה.

הקפאת גרגירי החומוס

את שאריות גרגירי החומוס שבישלתם ניתן להקפיא בשקית אטומה. פעם הבאה שתרצו להכין חומוס, חממו כמה דקות את הגרגירים במים רותחים, סננו והכינו חומוס.

איך להכין חומוס

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
אסתר (12:53 10.08.2020)

היי, אם אין לי כמון יש אפשרות לוותר או לשים משהו אחר במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:27 10.08.2020)

אפשר לוותר.

Avatar
אסתר (15:34 10.08.2020)

תודה רבה לך יצא טעים מאוד!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 10.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
איריס (16:30 30.07.2020)

האם להוסיף טחינה גולמית או שקודם לערבב אותה עם המים ואז להוסיף?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 30.07.2020)

טחינה גולמית.

Avatar
uiiyt (21:08 26.05.2020)

very much
it was very yummy thank you

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 26.05.2020)

❤️

Avatar
שירה מליחי (17:10 13.05.2020)

שלום אפרת. תודה רבה על מתכונים נפלאים! ממליצה לכולם על האתר שלך!
יש לי שאלה לגבי חימום החומוס. אני רוצה מחר להכין את החומוס ולאכול בערב שבת. האם אפשר לחמם על הפלטה כדי שהחומוס יהיה חמים ורך? אם כן כמה זמן מומלץ לחמם ואיך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:33 13.05.2020)

היי שירה,
קחי בחשבון שממרח החומוס מסמיך ומתקשה במקרר יום למחרת לכן כדאי להוסיף יותר מים קרים באופן כזה שהמרקם יהיה נוזלי יחסית.
לגבי החימום, לא ניסיתי לחמם אבל אני חושבת שאפשר לחמם את החומוס על הפלטה כמה דקות (הוא לא צריך להיות ממש חם). אפשר גם לא לחמם ולהגיש ישירות מהמקרר.

Avatar
יפעת (11:06 24.04.2020)

היי לא צריך שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:16 24.04.2020)

לא.

Avatar
יפעת (18:15 26.04.2020)

ייצא מצויין, תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 26.04.2020)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מירב (12:32 4.04.2020)

אם אין לי מעבד מזון, יש דרך אחרת שניתן להכין בה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:13 4.04.2020)

אפשר למעוך במוט בלנדר ידני אם יש לך.

Avatar
רחלי (17:13 13.01.2020)

היי,אפשר לחמם את החומוס??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 13.01.2020)

כן, אפשר לחמם את גרגירי החומוס לפני ההכנה.

Avatar
סולי (08:38 1.01.2020)

שלום,
אני הקפאתי את גרגירי החומוס אחרי ההשרייה.
האם אני צריכה להפשיר אותו לפני הבישול?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 1.01.2020)

לא חובה.

Avatar
רבקה (13:57 27.09.2019)

יצא לי קצת מר מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:05 27.09.2019)

אולי הטחינה מרה. תטעמי אותה.
תנסי להוסיף עוד קצת מיץ לימון.

Avatar
חנה (07:33 28.02.2019)

בוקר טוב אפרת,
כמה גרמים יוצא שתי כוסות גרגירי חומוס (כבר בושלו) ?
האם להכין את הטחינה עם מים או שאין צורך?
כמה כפות טחינה זה יוצא?
סליחה על השאלות המרובות
תודה רבה 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 28.02.2019)

היי חנה,
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים יוצא בסביבות 300 גרם.
הכוונה לטחינה גולמית, אין צורך להכין אותה עם מים.
זה יוצא כ-10 כפות.
יום נפלא 🌷

Avatar
טל (14:56 27.12.2018)

מתכון מטורף!!פשוט מדהים!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 27.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
חני (00:23 30.09.2018)

יש תקנה אם יצא מעט מלוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 30.09.2018)

אם יצא מלוח מידי אפשר להכין עוד חצי כמות בלי להמליח ולערבב עם החומוס.

Avatar
צלילה (11:50 24.08.2018)

איך הולך המתכון עם גרגירי חומוס קפואים? לבשל עד לריכוך ומשם להמשיך? איזה כמות להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 24.08.2018)

כן, יש לבשל במים רותחים עד לריכוך מוחלט. לאחר שהחומוס מתרכך יש להשתמש ב-2 כוסות חומוס מבושל.

Avatar
שלומית (20:55 20.08.2018)

הי,
החומוס יצא מעולה!
אפשר להקפיא את הממרח לאחר ההכנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:56 20.08.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.

Avatar
איריס (13:52 14.06.2018)

שלום אפרת , כמה כוסות חומוס מושרה יש בשקית חומוס 500 גר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 14.06.2018)

היי איריס,
500 גרם חומוס יבש יוצא כ 2.5 כוסות. לאחר השרייה זה אמור לצאת 9-10 כוסות.

Avatar
ליאור (22:06 27.01.2018)

היי, מתכננת להכין מחר 🙂
לבשל עם המים שהשריתי בהם, או מים חדשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 27.01.2018)

מים חדשים.
שבוע טוב 🙂

Avatar
אני (21:00 16.11.2017)

שלום, כמה זמן לוקח לגרגירי חומוס להתבשל בסיר רגיל? והאם הסיר צריך להיות סגור לגמרי/פתוח/חצי מכסה? תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:39 16.11.2017)

היי,
בסביבות 3-4 שעות, תלוי בסוג ובטריות שלהם.
ממליצה לכסות באופן חלקי (להשאיר פתח קטן לאדים לצאת).

Avatar
מרים (15:37 9.11.2017)

שלום, רציתי לשאול מה עדיף: לאחר לטחון את החומוס מיד לאחר הבישול או עדיף לחכות כמה שעות (או לילה שלם) בין הבישול לבין טחינת החומוס? תודה רבה,
מרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 9.11.2017)

לא משנה, העיקר שגרגירי החומוס יהיו מבושלים עד לריכוך מוחלט.

Avatar
מרים (20:24 9.11.2017)

תודה רבה! עוד כמה דקות אני מסיימת את הבישול, ואני רוצה לטחון מחר. האם עדיף לשמור את החומוס המבושל במקרר או בחוץ? יחד עם י בישול או רק את הגרעינים המבושלים? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 9.11.2017)

עדיף לשמור במקרר יחד עם מי הבישול.

Avatar
מרים (23:06 9.11.2017)

תודה רבה על כל התשובות! יש לי עוד שאלה: כשאוציא את החומוס המבושל מהמקרר, האם לחמם אותו לפני הטחינה? במידה וכן, האם להביא לרתיחה? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 10.11.2017)

אפשר לחמם מעט (לא חייב להביא לרתיחה).
שבת שלום 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.