איך מכינים חומוס
באיזה גרגירי חומוס להשתמש?
להכנת חומוס מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס יבשים קטנים (רצוי מזן “הדס”). יש צורך להשרות אותם במים לפחות 12 שעות לפני ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי, ממש נימוחים בפה.
כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להוסיף למים כפית סודה לשתיה (לכמות של 500 גרם גרגירי חומוס) או להשתמש בסיר לחץ.
אם רוצים לחסוך את כל זה אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שהם כבר מבושלים ורכים.
איך להכין חומוס?
לאחר שגרגירי החומוס רכים לגמרי משתמשים ב-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אם מכינים מחומוס מקופסת שימורים יש להשתמש ב 290 גרם לאחר סינון).
מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון. מוסיפים בין 3/4 כוס לכוס טחינה גולמית (מומלץ לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש), 5 כפות מיץ לימון, 1 שן שום, חצי כוס מים קרים, חצי כפית מלח ושליש כפית כמון.
טוחנים עד לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים שהתערובת תהיה רכה יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים ולטחון במעבד עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.
אחסון החומוס
החומוס נשמר במקרר 4-5 ימים בתוך קופסה אטומה. לאחר יום במקרר החומוס יעשה מעט יותר סמיך.
איך להגיש את החומוס?
בצלחת עגולה או קערית. מומלץ לזלף מעל שמן זית ולפזר כמון או פפריקה מתוקה. כדאי לשמור חלק מהגרגירים המבושלים בצד ולפזר על המנה המוכנה.
הקפאת גרגירי החומוס
את שאריות גרגירי החומוס שבישלתם ניתן להקפיא בשקית אטומה. פעם הבאה שתרצו להכין חומוס, חממו כמה דקות את הגרגירים במים רותחים, סננו והכינו חומוס.
איך להכין חומוס
אפרת שלום,
לגבי כמויות החומוס- הכוונה להשרות ולבשל 500 גרם חומוס, ולטחון 2 כוסות?
תודה, שרית
כן. את היתר אפשר להקפיא לפעם אחרת.
אפשר גם לבשל חצי כמות – 250 גרם ולהשתמש ב2 כוסות.
אף פעם לא ניסיתי להכין לבד חומוס, ניסיתי את המתכון והופתעתי
חומוס טעים בטירוף!!!
[הכפלתי את כמות גרגירי החומוס ככה זה יותר מזכיר את החומוס הקנוי]
שמחה שיצא טעים:)
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת, אם אני משתמשת בחומוס קפוא – כמה זמן בישול בערך מצריך?
חשוב לבשל עד שהחומוס ממש רך.
אני חושבת שסביבות 40-60 דקות.
שלום
גרגרי חומוס מקופסת שימורים צריך להשרות ולברור?
היי
לא(:
הי. אפשר בלי הלימון? אצלי לא מחבבים את טעם החמיצות שלו.
היי,
הלימון חשוב לטעם, אבל החמיצות שלו לא מורגשת.
אפשר להפחית את כמות הלימון לפי הטעם.
היי, קניתי חומוס קפוא (כמו של סנפורסט) האם אפשר להשתמש בו? ומה יותר טוב, חומוס קפוא או בקופסת שימורים?
תודה על המתכונים המקסימים, כשאני רוצה להכין משהו חדש אני מייד מגיעה לכאן ומחפשת מתכון:)
היי,
אפשר להשתמש בחומוס קפוא, זה אפילו טעים יותר ברוב המקרים בחומוס משימורים(:
שלום אפרת,
כתוב לערבב עם חצי כוס מים קרים- האם הכוונה למים מהבישול? מים מהמקרר?
תודה,
שרית
היי,
הכוונה למים קרים רגילים, אבל אפשר להשתמש במי הבישול לאחר קירור.
היי אפרת
כמה שאלות
1. כמה כוסות חומוס לא מבושל צריך למתכון? כי במתכון הכמויות מתייחסות לכוסות של חומוס מבושל
2. כמה זמן בערך הבישול ללא סודה לשתיה?
3. האם אפשר לבשל יום קודם את החומוס ורק למחרת לטחון ולתבל?
תודה רבה אתר נהדר
היי,
1. תבשלי 2 כוסות חומוס ולאחר הבישול תוכלי למדוד 2 כוסות ולהשתמש בכמות זו.
2. בסיר רגיל- עד לריכוך (עשוי לקחת גם שעה ויותר), בסיר לחץ- כ-45 דקות.
3. אפשר.
שמחה שאת נהנית מהאתר!
היי אפרת, אשמח אם תוכלי לעזור לי,
כמה גרם זה כוס מידה גרגרי חומוס יבש שנטחן לאבקה?
היי מיכל,
המשקל אמור להיות בסביבות 155 גרם.
בוקר טוב!
מה ההבדל אם אני עושה את החומוס מחומוס רגיל או מחומוס משימורים?
האם יש הבדל בטעם או במרקם?
תודה!
היי,
יש מעט הבדל בטעם, אני פחות אוהבת את הטעם של חומוס שימורים. היתרון שלו הוא שחוסכים זמן בישול והשרייה.
יצא מדהים!!! הוספנו מעט מים ומלח ועוד קצת כמון. איזה תענוג! איזה לכבוד שבת. שלחנו גם להורים!
תודה ענקית
איזה כיף לשמוע! שבת שלום😊
היי, יש חומוסיות שבהן מוסיפים לחומוס חמאת בוטנים וזה ממש נחמד.
איך לדעת אפשר לשלב את חמאת הבוטנים במתכון שלך?
תודה
היי אורטל,
השילוב נשמע לי ממש מעניין:)
אני חושבת שאפשר להוסיף כפית חמאת בוטנים לקראת סוף הטחינה במעבד המזון. ואם ממש רוצים טעם מודגש- אפשר לזלף מעל לקערת ההגשה פסים של חמאת בוטנים.
הכנתי יצא ממש מושלם- יותר טעים מהחנות!
איזה כיף לשמוע! שבת שלום😊
היי אפרת
השריתי חומוס אפילו 24 שעות ואף גרמתי להנבטה
היה חשוב לי מאוד אורגאני וביתי כמהשיותר
ולא רציתי סודה לשתיה
בישלתי על רתיחה אש ביננונית 3 שעות ועדיין לא מבושל
מאוד אשמח לדעת מהאפשר לעשות בלי סודהלשתייה ובלי סיר לחץ
תודה מראש.
היי עינת
בישול גרגרי חומוס נע בין שעתיים לשלוש, תלוי בסוג החומוס ובגילו
ככל שהגרגר היבש ישן יותר, זמן הבישול שלו יתארך. אם הוא ישן מאוד, הוא עלול להישאר קשה גם אחרי שעות ארוכות של בישול.
לכן חשוב מאוד לשים לב לתאריך הייצור על האריזה ולקנות במקומות שבהם התחלופה גבוהה
בהצלחה♥
היי, אם אני מעוניינת להכין חומוס בין סמיך לנוזלי. כלומר שהמרקם שלו יוצא כמו הכנת טחינה מוכנה. האם להשתמש לפי מתכון זה. אשמח לדעת במה זה תלוי בכמות הטחינה, המים או הלימון 🙂
אפשר להכין את המתכון הזה ולהוסיף יותר מים לפי המרקם הרצוי.
תודה רבה לך את מקסימה ! המתכונים פשוט מעולים כל מתכון הוא הצלחה בפני עצמה!
הי כנראה שלא הערכתי נכון את הזמנים; אחרי ההשרייה והבישול הממושכים, כבר לא נספיק לאכול העאב. האם ניתן לשמור במקרר עד מחר את הגרגירים המבושלים, ואז לטחון?.
כן.
היי, אם אין לי כמון יש אפשרות לוותר או לשים משהו אחר במקום?
אפשר לוותר.
תודה רבה לך יצא טעים מאוד!
שמחה לשמוע 🙂
האם להוסיף טחינה גולמית או שקודם לערבב אותה עם המים ואז להוסיף?
תודה
טחינה גולמית.
very much
it was very yummy thank you
❤️
שלום אפרת. תודה רבה על מתכונים נפלאים! ממליצה לכולם על האתר שלך!
יש לי שאלה לגבי חימום החומוס. אני רוצה מחר להכין את החומוס ולאכול בערב שבת. האם אפשר לחמם על הפלטה כדי שהחומוס יהיה חמים ורך? אם כן כמה זמן מומלץ לחמם ואיך?
היי שירה,
קחי בחשבון שממרח החומוס מסמיך ומתקשה במקרר יום למחרת לכן כדאי להוסיף יותר מים קרים באופן כזה שהמרקם יהיה נוזלי יחסית.
לגבי החימום, לא ניסיתי לחמם אבל אני חושבת שאפשר לחמם את החומוס על הפלטה כמה דקות (הוא לא צריך להיות ממש חם). אפשר גם לא לחמם ולהגיש ישירות מהמקרר.
היי לא צריך שמן?
לא.
ייצא מצויין, תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
אם אין לי מעבד מזון, יש דרך אחרת שניתן להכין בה?
אפשר למעוך במוט בלנדר ידני אם יש לך.
היי,אפשר לחמם את החומוס??
כן, אפשר לחמם את גרגירי החומוס לפני ההכנה.
שלום,
אני הקפאתי את גרגירי החומוס אחרי ההשרייה.
האם אני צריכה להפשיר אותו לפני הבישול?
תודה.
לא חובה.
יצא לי קצת מר מה לעשות?
אולי הטחינה מרה. תטעמי אותה.
תנסי להוסיף עוד קצת מיץ לימון.
בוקר טוב אפרת,
כמה גרמים יוצא שתי כוסות גרגירי חומוס (כבר בושלו) ?
האם להכין את הטחינה עם מים או שאין צורך?
כמה כפות טחינה זה יוצא?
סליחה על השאלות המרובות
תודה רבה 😉
היי חנה,
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים יוצא בסביבות 300 גרם.
הכוונה לטחינה גולמית, אין צורך להכין אותה עם מים.
זה יוצא כ-10 כפות.
יום נפלא 🌷
מתכון מטורף!!פשוט מדהים!!
שמחה שאהבת 🙂
יש תקנה אם יצא מעט מלוח?
אם יצא מלוח מידי אפשר להכין עוד חצי כמות בלי להמליח ולערבב עם החומוס.
איך הולך המתכון עם גרגירי חומוס קפואים? לבשל עד לריכוך ומשם להמשיך? איזה כמות להשתמש?
כן, יש לבשל במים רותחים עד לריכוך מוחלט. לאחר שהחומוס מתרכך יש להשתמש ב-2 כוסות חומוס מבושל.
הי,
החומוס יצא מעולה!
אפשר להקפיא את הממרח לאחר ההכנה?
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.
שלום אפרת , כמה כוסות חומוס מושרה יש בשקית חומוס 500 גר?
היי איריס,
500 גרם חומוס יבש יוצא כ 2.5 כוסות. לאחר השרייה זה אמור לצאת 9-10 כוסות.
היי, מתכננת להכין מחר 🙂
לבשל עם המים שהשריתי בהם, או מים חדשים?
מים חדשים.
שבוע טוב 🙂
שלום, כמה זמן לוקח לגרגירי חומוס להתבשל בסיר רגיל? והאם הסיר צריך להיות סגור לגמרי/פתוח/חצי מכסה? תודה רבה
היי,
בסביבות 3-4 שעות, תלוי בסוג ובטריות שלהם.
ממליצה לכסות באופן חלקי (להשאיר פתח קטן לאדים לצאת).
שלום, רציתי לשאול מה עדיף: לאחר לטחון את החומוס מיד לאחר הבישול או עדיף לחכות כמה שעות (או לילה שלם) בין הבישול לבין טחינת החומוס? תודה רבה,
מרים
לא משנה, העיקר שגרגירי החומוס יהיו מבושלים עד לריכוך מוחלט.
תודה רבה! עוד כמה דקות אני מסיימת את הבישול, ואני רוצה לטחון מחר. האם עדיף לשמור את החומוס המבושל במקרר או בחוץ? יחד עם י בישול או רק את הגרעינים המבושלים? תודה רבה!
עדיף לשמור במקרר יחד עם מי הבישול.
תודה רבה על כל התשובות! יש לי עוד שאלה: כשאוציא את החומוס המבושל מהמקרר, האם לחמם אותו לפני הטחינה? במידה וכן, האם להביא לרתיחה? תודה רבה!
אפשר לחמם מעט (לא חייב להביא לרתיחה).
שבת שלום 🙂