איך מכינים חביתה
איך מכינים חביתה?
כמה טיפים להכנת חביתה מוצלחת:
*השתמשו במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (נון-סטיק).
*השתמשו בחמאה במקום בשמן לחימום המחבת.
*הוסיפו כף חלב לבלילת הביצה וקבלו חביתה תפוחה ואוורירית יותר.
מתכון לחביתה (מתכון בסיסי):
חומרים:
כף שמן/חמאה לטיגון
2 ביצים
כף חלב (לא חובה, מומלץ)
מלח לפי הטעם
אופן הכנה:
-שוברים את הביצים לקערה (את הקליפות יש לזרוק, כן? 🙂 ). מוסיפים כף חלב ומלח וטורפים בעזרת מזלג.
-מחממים מחבת עם כף שמן או חמאה על אש בינונית-גבוהה במשך כחצי דקה-דקה (אם זאת חמאה המתינו שתימס לגמרי). שופכים למחבת את בלילת הביצים. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כדקה. בעזרת תרווד הופכים בעדינות את החביתה צד (החלק התחתון של החביתה אמור להיות יציב. אם נוזלי או מתפרק יש להניח לחביתה להתבשל עוד קצת לפני שהופכים אותה). משארים 10-20 שניות נוספות ומעבירים את החביתה לצלחת.
*הערה: אם החביתה בכל זאת נדבקה למחבת (למרות שהשתמשתם במחבת מטפלון) סביר להניח שהשמן לא היה חם מספיק כשהוספתם את הבלילה.
הכנת אומלטים
להכנת אומלטים בטעמים שונים אפשר להוסיף לתערובת הביצים גבינות כמו בולגרית, צהובה, ריקוטה. אפשר גם להוסיף ירקות קצוצים דק כמו בצל, תירס, גמבה, פטריות. אפשר להכין חביתת ירק ולהוסיף לבלילה תערובת של עלים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, תרד ועוד.
שימו לב שכשמכינים אומלט זמן הבישול מעט מתארך.
איך להכין חביתה
וואו, מתכון לחביתה! איך הייתי שורד בלי ההדרכה הגאונית הזו. למי עוד יש זמן לנחש מה עושים עם ביצה ושמן?
וואו!! מתכון פשוט מטורף וגאוני!
אני ממתינה למתכון “איך מכינים כוס מים קרים”😛
וואו בחיים לא ידעתי שבשביל להכין חביתה צריך ביצה אני חשבתי שמכינים חביתה רק אם קליפה
עכשיו אתה יודע😉
מטורף!!!!!
חשבתי שקודם מטגנים את הביצה ורק אח”כ שוברים את הקליפה……
ובכלל למה לא לעשות גם את הקליפה לא חבל?
צודק !
הי אפרת
בזכותך סופסוף יצא לי חביתה נורמלית
לא ידעתי שצריך להוסיף את הביצים אחרי שהשמן רותח
תמיד שמתי מיד ולא הבנתי למה אני לא מצליחה להכין חביתה
וגם הטיפ של החלב מעולה
תודה לך
שמחה שהמדריך עזר(:
תודה על השיתוף😊
תודה על המתכון! עזר לי מאוד…
מאיפה הרעיון לשים ביצים במחבת? אוווהו….
תודה , ממש טעים 🙂
טעים נורא מאיפה הרעיון של החלב
רעיון מקסים
אחלה
את יודעת אולי איך מכינים אומלט ממש, הכוונה לחביתה מטוגנת בחמאה ומקופלת לשניים תוך כדי הטיגון ובתוכה גמבות קוביות וגבינת מוצרלה.
והכל מקופל כזה וכשחותכים לביס הכל כזה נימוח בפה.
ניסיתי להכין כמה פעמים אבל לא הצלחתי להגיע לטעם כמו שבבתי הקפה,או אולי ככה זה.
כשהכנתי לחביתה היה טעם חזק של חמאה ויחד עם הביצים זה לא היה לי כלל טעים ועשה לי לא טוב,בשונה משמן אבל מצד שני זה מחייב חמאה כך הבנתי. אולי הוספתי יותר מידי חמאה?
שאלות נוספות:
קוביות ממש קטנות של גמבה אדומה ששמתי בפנים הן היו חיות כאלה כמו שעושים סלט,איך ניתן לקבל אותן כשהן מטוגנות יותר או מבושלות כמו שיוצא במוקפץ ?
זה מצריך יותר עבודה של טיגון הגמבות בנפרד?
כשהכנתי זה חלקית נפתח לי הקיפולים ואומלט צריך להיות שתוך כדי הטיגון מקפלים למספר קיפולים כך שכל הגבינה והמלית ירקות נשארים בפנים ויותר נימוחים. איך מצליחים שלא ייפתח הכל ?
תודה
היי רווית,
יש להכין את החביתה מ-2 ביצים וכדאי להוסיף לבלילה כף חלב או יוגורט כדי לקבל חביתה עם נפח.
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק.
את הגמבה יש לקצוץ דק ולטגן לפני עד לריכוך. לאחר מכן להוסיף לבלילת הביצים ולערבב. רק לאחר מכן אפשר לטגן.
לא חייב חמאה. זה יוצא טעים גם עם שמן רגיל או זית.
לאחר טיגון חלקי של צד אחר את הופכת את החביתה, מפזרת גבינה צהובה ומקפלת. אח”כ שוב הופכת צד.
תודה לך על המענה וההסבר.
רק לגבי הגמבות לטגן ביחד עם בצל קצוץ ?וכמה שמן כמות וכמה זמן בערך לטגן שהם ממש יתרככו?
איזה עוד ירק מסויים ניתן לשים בפנים לדעתך ?
חוץ מגמבה ?
לגבי החמאה:
נראה לי שזה כל הקטע שזה מטוגן בחמאה זה טעם שונה שככה בעצם זה אומלט, פשוט לי יצא טעם כנראה חזק מידי של חמאה.
ולגבי הקיפול:
כפי שהבנתי את אמרת כמו בתמונה לקפל לשניים חצי על חצי ואני מתכוונת שהגבינה והגמבה וזיתים (שפעם הוספתי והיה טעים) שכל המילוי יהיה בפנים, כלומר לשים מילוי באמצע ואחר כך לקפל על זה עד האמצע ומשם עוד קיפול- כמו קרפ כזה
קודם לטגן קצת את הבצל 1-2 דקות ואח”כ להוסיף את הגמבה ולטגן כמה דקות נוספות, עד לריכוך (אפשר לטעום). לטגן עם כף וחצי שמן.
אפשר לשים גם פטריות קצוצות דק.
אם את רוצה לשים חמאה שימי 15 גרם לטיגון הבצל והגמבה ועוד כ-15 גרם לטיגון האומלט.
אני לא מכירה את זה ששמים את המילוי בפנים. אני מכירה שזה כבר בתוך הבלילה וממלאים בגבינה צהובה.
תודה רבה
ואוו תודה כמעט הכנתי עם הקליפה
היי אפרת
ידוע לך איזה שמן עדיף לטיגון מבחינת נקודת הרתיחה שלו? מבחינת כמה שפחות מתחמצן?
שמן זית או שמן זרעי ענבים?
בתודה .
שניהם טובים לטיגון. די דומים מבחינת נק’ הרתיחה. תחליטי לפי הטעם. כמובן שרצוי שזה יהיה טיגון קל ולא בשמן עמוק.
מה אפשר לעשות כדי שהחביתה לא תתייבש? לעיתים קורה שהחביתה כאילו מתייבשת בחלקה ונוצרים חלקים קשים ללעיסה
כדאי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ולשים מספיק שמן.
כמה חמאה? (לשמירת קלוריות)
אם יש לך מחבת עם ציפוי שאינו נדבק מספיק לשים כמות של חצי כפית חמאה קרה.
שלום אפרת
אשמח מאד לעזרתך!
נשאר לי בערך 150 גר’ פסטרמה.
יש לך רעיון איך להכין מזה משהו מעניין?
משהו כמו אומלט או פשטידה, אוכל ממש.
(ולא לחם/בגט/לאפה/טורטיה…)
תודה רבה מאד!
היי מלכי,
אפשר לחתוך את הפסטרמה לקוביות קטנות ולטגן עם מעט שמן. לאחר מכן לערבב עם 2 ביצים טרופות ולהכין חביתה. זה יוצא טעים 🙂
מה אתם מקשקשים:)