מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

קציצות קינואה

קציצות קינואהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 3, 2014
Last modified:יולי 16, 2017

Summary:

קציצות קינואה אפויות בתנור

קציצות קינואה

מצרכים (כ-15 קציצות):

1/2 כוס קינואה שטופה ומסוננת

1 כוס מים רותחים

1 כף שמן

1/2 כפית מלח (תיבול לבישול הקינואה)

2 ביצים

1/2 בצל בינוני מגורד

1 גזר מגורד

1 קישוא מגורד

1/3 כוס פטרוזילה קצוצה

1/3 כוס פירורי לחם

תיבול לתערובת: 1/2 כפית מלח, פלפל שחור

*ניתן להוסיף לתערובת (לפי הטעם):  2 כפות גבינה מגורדת (פטה, בולגרית, פרמזן)  או  חצי כפית כמון או  חצי כפית אבקת קינמון.

אופן הכנה:

-בישול מקדים של הקינואה:  מחממים סיר קטן עם כף שמן. מוסיפים את הקינואה, ממליחים בחצי כפית מלח ומערבבים. מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (זה רותח כשהמים מבעבעים). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה במשך 15 דקות לפחות.

-מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.

-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות. מניחים על נייר האפיה המשומן ומרססים מעל הקציצות מעט שמן.

-אופים במשך 30 דקות. הופכים בזהירות את הקציצות וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספת, עד שהקציצות מעט מזהיבות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

174 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, כותבת לך מבוסטון הרחוקה , משתמשת באתר הזה כמעט כל היום עם מתכונים מצויינים בריאים וקלים להכנה! דפנה 🙂

  2. שלום,
    לאחרונה גיליתי את האתר, ופשוט נהנית כל כך להתחדש המתכונים טעימים.

    שאלה- האם אפשר להשתמש במתכון הזה בקינואה אדומה? יש הבדל באופן ההכנה?

    1. היי 🙂 לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד באותו אופן גם עם קינואה אדומה.

  3. ביום ראשון הכנתי, שמתי בטטה במקום קישוא, ויצא מעולה! הילדים שלי בת שנה ובן שנתיים התלקקו😋
    עכשיו אני מכינה שוב, כמות כפולה!
    תודה רבה!

  4. הי אפרת;
    יש לי במקרר שאריות של קינואה עם גזר (המתכון שלך) חשבתי לעשות מהם קציצות, בכמה כוסות להשתמש?

  5. ניסיתי גם מטוגן וגם אפוי יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך 🌸
    מה אפשר לשים במקום פירורי לחם (שיהיה בלי גלוטן) ? תודה

    1. היי טל,
      במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר ללא גלוטן או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו"א.

  6. הי אפרת,

    שוב תודה על מתכונים מעולים וטעימים! אני נעזרת הרבה באתר שלך. יש לי שאלה לגבי הקינואה-יש לי כבר קינואה מבושלת (קצת פחות מכוס). בכמה קינואה מבושלת להשתמש עבור הקציצות (בגרמים או בכוס)?

    תודה,
    שיר

    1. היי שרון,
      מישהי בתגובות רשמה שהיא הכינה עם זרעי פשטן. לדעתי אפשר גם להשתמש בתפו"א בינוני מבושל מעוך לפירה.
      כדאי להסתכל על תחליפי ביצים בפשטידות, קציצות ולביבות.

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, צריך להכפיל את כל הכמויות ב-6 (תצא כמות של 90-100 קציצות).

  7. היי אפרת,
    נשמע מתכון מעולה.. האם ילך עם תוספת חמוציות בפנים??
    בא לי שיהיה קצת שילוב של מתוק טעמתי משהו כזה במסעדה ומנסה לשחזר..

    1. היי דנית,
      זה משהו שצריך לנסות 🙂
      את יכולה להוסיף חמוציות רק לחלק מהתערובת ולבדוק איך יוצא.

  8. היי, אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה זה כוס קינואה בגרמים?
    ואם יש לי ביצים מידה L עדיין להכפיל ולשים 4 ?
    תודה רבה

    1. היי חנה,
      כוס קינואה לבנה = 200 גרם.
      חשוב להשתמש באותה כוס גם למדידת הקינואה וגם למים כדי לשמור על יחס נכון.
      כדאי לשים 4 ביצים כי הן מדביקות את התערובת.
      יום מקסים 🌺

  9. חייבת לשתף… הכנתי היום את הקציצות כמובן יצאו מעולות. רציתי להכין תוספת כמו שהצעת- ירקות. טגנתי בצל, הכנסתי שעועית ירוקה, תחתיות ארטישוק וכיסיתי במים. אחרי שהירקות התרככו סיננתי את רב הנוזלים, חתכתי את התחתיות לחתיכות קטנות, ותבלתי בשמן, מלח, פלפל ולימון. יצא טעים במיוחד!!! ממליצה!

    1. במקום פירורי לחם אפשר לשים 2 כפות מלאות קוואקר או קמח חומוס או קמח עדשים או קמח תפו"א.

  10. אין אין אין על הקציצות האלה!! מכינה בכל הזדמנות… יוצא מהתנור והכל מתחסל. הבעיה היחידה שיש לי איתן שאין לי רעיון מה להכין כתוספת לקציצות. קינואה זו פחמימה (תקני אותי אם אני טועה) אז לא בא בחשבון עם פירה (פחמימה עם פחמימה?!) בקיצור אשמח לשמוע מה יכול לבא בחשבון שתהיה ארוחה מזינה ובריאה

    1. היי שרי,
      שמחה שאהבת את הקציצות 🙂
      נכון, קינואה זו פחמימה וגם תפו"א. אני אוכלת אותן עם סלט.
      את מחפשת תוספת בשרית?

    2. לא בשרי דווקא רוצה להשאיר את זה כארוחה פרווה. לעצמי מספיק לי באמת סלט ירקות חי כתוספת אבל לילדים חשבתי שכן הם צריכים משהו נוסף. אולי כן זה רעיון להכין משהו בשרי (חלבון) לילדים ולי אשאיר את הקציצות עם סלט. אם יש לך עוד רעיון לתוספת פרווה אשמח לשמוע

  11. היי אפרת! רציתי לנסות את המתכון אבל השמן שרף לי את הקינואה…
    רציתי לשאול האם זה בגלל שחיממתי את השמן יותר מידי?

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת ו 1-2 כפות פירורי לחם.

  12. היי אפרת! החלטתי להכין קציצות קינואה בפעם הראשונה בחיי (פעם ראשונה קציצות ופעם שנייה קינואה 🙂 וכך הגעתי למתכון שלך! מתכון פשוט וברור כמו שרציתי ויצא מעולה! לא היו לי פרורי לחם ובמקום פטרוזיליה שמתי כוסברה ויצא בכל זאת טעיםםם תודה! מחכה לנסות עוד מתכונים שלך 🙂

  13. היי אפרת .העיסה יצאה מאוד נוזלית כף שלא יכולתי ביד לעצב את הקציצה (כמו אצלך בתמונה) אלא עם כף לקחת ופשוט לשים בתבנית.סחטתי את הירקות היטב.בישלתי את הקינואה ועשיתי בדיוק כמו שרשמת. עלי לציין שבמקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס להיות מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להכין שוב.תודה

    1. היי ענתי,
      אם אני זוכרת נכון גם קציצות החומוס יצאו לך נוזליות. כנראה שמשהו לא בסדר בהכנה כי זה ממש לא אמור לצאת ככה.
      איך את מגרדת את הירקות? בפומפיה גסה רגילה או שאת טוחנת אותם? את סוחטת אותם מנוזלים?
      לא הוספת במקרה כוס מים לתערובת נכון? כוס המים היא לבישול הקינואה.

    2. היי אפרת. טחנתי במעבד מזון וסחטתי -פעם הבאה לגרד בפומפיה גס?
      לא הוספתי מים. הקינואה יצאה מעולה -בזכות ההסבר המפורט שלך. (פעם ראשונה משתמשת).
      צודקת-גם בקציצות החומוס יצא ול כך -אבל נהפכו לי ממש יפה באפיה בתנור.מאוד טעימות.תודה ושבוע מבורך

    3. אז אולי הטחינה במעבד המזון גורמת לזה? נסי פעם הבאה לגרד בפומפיה גסה ותגידי לי אם יש שיפור. גם אז כדאי לסחוט את הירקות מנוזלים.
      שבוע נפלא 🙂

    4. היי אפרת -הפעם יצאה מעולההה. הפעם גירדתי ירקות במפומפיה גסה ולא במעבד וסחטתי היטב את הירקות.
      במקום פרורי לחם שמתי קמח חומוס .יצא מושלם וטעים.תודה רבה

    1. אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת + כף פירורי לחם.

    1. אני לא זוכרת בדיוק כמה זה יוצא. אני מעריכה שחצי כוס קינואה אחרי בישול זה יוצא כוס.

  14. הכנתי יצא טעים מאוד . במקום פירורי לחם שמתי קמח תפוחי אדמה. ועישיתי את הקציצה ללא ציפוי מעל.יצא פצצה.תודה רבה.

  15. היי אפרת

    ייתכן שהקציצות יצאו יבשות חיצונית בגלל שלא שמתי פירורי לחם ?

    האם זה הכרחי או שאפשר לוותר ?

    שמתי שיבולת שועל במקום ביצה .

    1. היי עינת,
      לא נראה לי שזה קשור לפירורי הלחם. הביצה מעניקה עסיסיות בעיקר בפנים של הקציצות. שימנת כמו שצריך את נייר האפיה? ואת הקציצות בחלק העליון?

  16. קודם כל מודה על המתכונים הנפלאים באתר! כיף לנסות דברים חדשים ובריאים בזכותך:)

    אני מתכננת להכפיל את הכמות ובמקום לשים 4 ביצים, רציתי לשים 2 ביצים ולהוסיף טחינה או קמח חומוס. השאלה כמה כפות של טחינה או של קמח חומוס להוסיף?

    בנוסף, האם ניתן להקפיא את הקציצות המוכנות?

    תודה רבה!

    1. היי,
      אני מקווה שהקציצות יהיה יציבות עם 2 ביצים בלבד. בדר"כ ההמרה המומלצת היא 2 כפות קמח חומוס על ביצה אחת.
      יום מקסים 🙂

  17. תודה על מתכון מעולה! הקציצות האלו מככבות אצלנו מידי שבוע. אני מוסיפה פטה ולפעמים מגישה לילדות עם טחינה גולמית. כיף שזה גם בריא וגם טעים וזה נישנוש מצויין כשחוזרים הביתה ואין כוח לארגן ארוחת ערב. הן גם טעימות קרות. בקיצור, מומלץ 🙂

    1. לא בטוחה שזה יחזיק את התערובת.
      מישהי רשמה בתגובות שהיא הכינה עם זרעי פשתן במקום הביצים ויצא מוצלח. תחפשי תגובה של מעיין.

  18. הי.. כמו תמיד מאכלים שהוכנו על פי המתכונים באתר הזה יצאו חלומיים… הכנתי את הקציצות ציק צאק יש לומר לא היה לי קישוא אז במקום שמתי בטטה קצוצה במעבד מזון (לא מבושלת) עשיתי אותן בצורת לב לצד זה הכנתי טחינה מעלפת משומשום מלא.והגדולים פשוט טבלו בהנאה, הקציצות פשוט מדהימות ובריאות.ואפילו הקטנה אכלה אותן בתוך מרק ירקות

  19. הי,
    חזרתי רק כדי להודות לך על המתכון המוצלח הזה, ועל עוד מתכונים מעולים וקלים שיש כאן באתר.
    בזכותך אני אמא טובה יותר ואישה מפנקת יותר (;

  20. תודה רבה על האתר היעיל ועל כל המתכונים הקלים והנפלאים! מאד מאד שימושי. כל הכבוד! כל מה שניסיתי וניסיתי הרבה יצא מעולה!

  21. הכנו לארוחת ערב אתמול את הקציצות ויצא מעולה! הוספנו בולגרית מגורדת לבלילה והגשנו עם טחינה- ממליצה לכולם. היה פיצוץ! אפילו הבת שלי בת השנה וחצי התלהבה! תודה 🙂

    1. היי נטע,
      שמח חצי כפית מלח ועדיין יצא מלוח?
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  22. הכנתי קינואה שיצאה קצת מושי לא כיפית לאכילה אז הכנתי ממנה את הקציצות האלה עם קינמון ויצא מעולה!!תודה!

    1. היי קארין,
      מאחר והקציצות מכילות כבר קינואה וירקות, הייתי מגישה עם סלט עלים או סלט ירקות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מלי,
      לא ניסיתי במתכון הזה אבל בדר"כ שמים במקום ביצה אחת כף צ'יה (רצוי לטחון את הזרעים) + 3 כפות מים ומשרים כ-15 דקות לפני. אפשר גם לשים 2 כפות טחינה גולמית.

  23. היי, קודם כל תודה רבה על האתר המצויין. הקציצות יצאו טעימות,אבל יבשות מדי מבחוץ. אפיתי 30 דק ב190 מעלות ורק עוד 5 דק אחרי שהפכתי.
    האם הן אמורות לצאת יבשות או שיש צורך לקצר זמנים/להוריד טמפרטורה?
    תודה מראש.

    1. היי טל,
      הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ אבל לא יבשות מידי.
      יכול להיות שהתנור שלך חזק ופעם הבאה כדאי לאפות ב180 מעלות.

    2. אפיתי את הקציצות ולצערי גם לי הן יצאו יבשות. אנסה שוב בפעם הבאה לאפות בטמפרטורה יותר נמוכה ולדעתי גם כדאי לשים רק ביצה אחת ולא 2 כי זה נאפה כמו פשטידה
      תודה לך

    3. היי אדוה,
      יכול להיות שזה כתוצאה מאפיה ממושכת או טמפ' גבוהה מידי. מקווה שפעם הבאה ייצא מוצלח יותר.
      תודה שחזרת לעדכן.

    1. היי נעם,
      אני חושבת שכן. אם זה לא ברוקולי משקית קפואה כדאי לחלוט אותו במים רותחים כ-5 דקות ולקצוץ.

  24. תודה וחיבוק למי שעומד מאחורי האתר המדהים הזה!!!!!!!!!!!!
    איזה מתכונים נפלאים וקלים להכנה והכי הכי מוצלחים וטעימים, כל הכבוד לכם!!!!!!!!!!

  25. שלום.אתר מדהים וכמעט כל מה שאני מכינה בבית , זה מכאן, פשוט התמכרתי…יום אחד לא היה לי אינטרנט והשתגעתי שלא יכולתי להתחבר…חחח…
    רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הפטרוזיליה? אין לי בבית שום ירק ירוק. תודה

    1. תודה דליה, כיף לשמוע 🙂
      את יכולה להכין גם בלי הפטרוזיליה.
      יום נפלא!

    1. היי דנה,
      תפו"א קטן מגורד דק, חצי בטטה בינונית מגורדת, חצי כוס דלעת/דלורית מגורדת או שאפשר להוסיף גזר נוסף 🙂

  26. מתכון שאני מכינה כל הזמן,מוסיפה לפעמים מוצרלה במקום פרמזן ובנוסף לכל החומרים,
    גם תוכן של חציל או שניים שאפיתי וקילפתי.
    תבלינים אני מוסיפה כורכום ותבלין חאויג'.
    מאוד טעימות!

    1. תודה לך על האתר המעולה (בסופ'ש אני מתכוונת לנסות שוב את הסופלה שלך למרות שפעמיים לא הייתי מרוצה ממה שיצא לי. בסוף אצליח :-))

    1. היי אדוה,
      אפשר לשים פירורי לחם ללא גלוטן או קמח אורז.
      אפשרות נוספת שלא ניסיתי אבל לדעתי יכולה לעבוד היא למעוך תפו"א בינוני מבושל (כמו פירה). זה אמור "לתפוס" את הקציצות.
      בהצלחה 😉

  27. מתכון מעולה! הכנתי גרסה טבעונית עם פשתן טחון במקום הביצים, יצא נהדר. ממליצה על התחליף הזה גם ללא טבעוניות כי הוא ממש בריא. הוספתי גם בהרט

  28. מכורה לאתר הזה!!!
    הכנתי היום, ויתרתי על קישוא, הוספתי כרבע כפית של שום כתוב וכרבע כפית של כורכום.
    יצא מדהים, תודה!

  29. שלום!!
    יש תחליף לביצים?
    כי שמעתי פעם שגם קווקאר או קמח תירס עושים את הפעולה של הביצה.
    מה דעתך?

    1. הי אילנה,
      תנסי להכין את התערובת כמו שהיא רק ללא הביצים ותניחי אותה במקרר כחצי שעה- שעה לצורך התגבשות החומרים. יכול להיות שתצליחי לצור קציצות גם בלי תחליף.
      אם גם לאחר מכן הקציצות ממש מתפרקות אפשר להוסיף כ-2 כפות טחינה גולמית. אפשר להוסיף גם כמה כפות של פירה (תפוח אדמה מבושל מעוך) או קמח חומוס או קמח תפוחי אדמה.
      לגבי קמח תירס או קוואקר, אני פחות מכירה אותם כתחליף.
      בהצלחה ואם תנסי אשמח לקבל עדכון בתוצאות 😉

    2. שלום 🙂 באיזה שלב להוסיף את הדייסת קוואקר? צריך לבשל אותה לפני או שהיא מתבשלת בתנור…?

    3. היי גל,
      הכוונה לקוואקר להכנה מהירה (שיבולת שועל דקה), לא לדייסה עצמה.
      את הקוואקר מוסיפים יחד עם כל החומרים. אין צורך לבשל או להרטיב לפני, פשוט להוסיף לתערובת הקציצות ולערבב.
      בהצלחה וערב נעים 🙂

    1. היי נטלי,
      תנסי להכין מהן קציצות אפילו שהן מעט מתפרקות. לאחר האפיה הן יתחברו לקציצות.
      אם הן ממש מתפרקות בצורה כזאת שאי אפשר להכין מהן קציצות אז את יכולה להוסיף עוד ביצה.

    1. הי לימור,
      כל אחד בפני עצמו הוא בעל טעם דומיננטי ויחסית חזק (קינמון, כמון ופרמזן) לכן לא מומלץ לערבב בניהם 🙂

    1. הי מיטל,
      אפשר לבשל את הירקות לפני אבל זה לא הכרחי כי הירקות מתרככים באפיה גם ללא בישול מוקדם.
      יום נעים 🙂

  30. היי,
    הכנתי קציצות בצורת המבורגר והוספתי קינמון לפי המלצתך, הקטינא סירבה באלגנטיות לטעום. לא בענייני ירקות אפויים וקינואה. השארתי לידה, שיהיה. בשלב כלשהו היא טעמה בהיסח הדעת. מאז, כל הזמן מבקשת, ההמבוקינואה נחטף אצלנו, והרעיון של הוספת הקינמון שוס היסטרי. רוב תודות לך!!

    1. היי, איזה כיף לשמוע! במיוחד שזה מתכון בריא 😉
      תודה על העדכון ויום נפלא!

    1. היי דורין,
      הכמות מספיקה לכ15 קציצות ואין שום בעיה להכפיל כמויות אם רוצים כמות כפולה.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. היי עינב,
      אני מניחה שהקוואקר היה במקום פירורי הלחם.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי אלי,
      יש פירורי לחם ללא גלוטן שאפשר להשתמש בהם. אפשר גם להשתמש בקמח אורז ואפשר להוסיף במקום תפוח אדמה בינוני מגורד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר